2013. augusztus 31., szombat

Colorblock

I think I don't have to explain the word 'colorblock' to anyone, but I'm gonna talk about it a bit. I like to mix really different colors with each other, but only with limit. I don't match more colors than three, because I don't want to look like a rainbow and the colors come back in more pieces of outfit. Here are some examples for colorblocking:

Nem hiszem, hogy a colorblock szót nagyon el kéne magyaráznom, de azért mégis beszélek róla egy kicsit. Szeretem a nagyon eltérő színű dolgokat párosítani, de azért mégis kereteken belül. Három színnél nem szoktam többet keverni, mert mégsem akarok szívárványnak öltözni, valamint a különböző színek visszatérnek több darabban. A következőkben láthattok néhány colorblock példát:


In this set I mixed three of the main colors: blue, yellow and red. The shirt has all of the colors in it and in the other pieces are coming back the blue, in a metallic shade and the red with the same pattern. 

Ebben a szettben hármat használtam fel a fő színek közül, a sárgát, a kéket és a pirosat. Az ingben mind a három szín megtalálható és a többi darabban visszatér a kék, metálos árnyalatban és a piros is, ugyanabban a mintában. 

In this set I mixed a simple white crop top and denim combo with two accentual, printed, colorful pieces. The prints are not the same but very similar to each other, they both has stripes in it and the main colors are blue and orange. 

Ebben a szettben az egyszerű, fehér crop top és farmer nadrág kombóhoz két hangsúlyos, színes mintás darabot párosítottam. A minták nem egyeznek, de nagyon hasonlítanak, mindkettőben vannak csíkok és a fő színek a kék és a narancs.

In this case I matched the yellow and red and completed the look with a little white. Both colors are coming back in more pieces. This outfit gives me a summer feeling with the colors of the sun. 

Ebben az esetben a sárgát és a pirosat párosítottam, amit egy kis fehérrel egészítettem ki. Mindkét szín többször visszatér az egyes elemekben. Az összeállítás a nyári hangulatot idézi fel bennem, a nap színeivel. 


Another yellow and red combination, but in here the complementary colors are black and grey, they are more dominant in this set, than the white was before. The dress contains all of the colors of the set and the same with the heels. And I highlighted the yellow and red with adding more pieces in these colors. 

És még egy sárga és piros összeállítás, de itt a kiegészítőszínek a fekete és a szürke, amik itt több szerepet kapnak, mint az előzőben a fehér. A ruha tartalmazza a szett összes színét, ahogy a cipő is. A sárgát és a pirosat pedig kiemeltem azzal, hogy ilyen színű kiegészítőket adtam még pluszban a szetthez.

The exception strengthens the rule. I said I usually don't mix more than three colors, but in this set I used yellow, blue, green, purple and completed the look with black and white. The dress contains almost every color, but the accessories also give and bring back some colors.

A kivétel erősíti a szabályt. Azt mondtam, hogy háromnál nem szoktam több színt párosítani, de ebben a szettben van sárga, kék, zöld és lila, valamint kiegészítésként fekete-fehér. A ruha szinte az összes színt tartalmazza, de a kiegészítőben nem csak visszatérnek a színek, hanem pluszban hozzáad még néhányat.

(source: polyvore.com)

Follow on Bloglovin

2013. augusztus 26., hétfő

Baby, you're a firework


Dress: Bershka, Blazer: King Street Fashionista, Watch: Marc Jacobs, Shoes: Zara

These pictures are back from the 20th of august, this is the day of St. Stephens, the first king of Hungary, this is one of the most important Hungarian national holidays. I spent the day in Budapest with my family on a boat, on the river Duna. We had amazing cocktails and food specialties and at night a wonderful firework. I love bodycon dresses for events like this, they highlight the body so good and looks great with a blazer. I matched a classic styled, designed by myself, black blazer to the cotton, lace detailed white dress. To raise the classic impression I wore hazelnut brown heels to the black and white outfit. You can also see my baby Marc Jacobs, I have it for a while now, but I love it so much, it is perfect to an elegant outfit and enhance an everyday outfit. And before you would think, the backpack on one of the photos, is definitely not mine. 

Ezek a képek még augusztus 20.-án készültek, Budapesten. A napot a családommal egy hajón töltöttük, finom koktélok és ételkülönlegességek társaságában és az esti tűzijáték pedig gyönyörű volt. Ilyen alkalmakra szeretem a bodycon ruhákat, amik kiemelik az alakot és nagyon jól mutatnak egy blézerrel. Jelen esetben a klasszikus szabású, saját tervezésű fekete blézeremet választottam a pamut, csipkével díszített fehér ruhához. A klasszikus hatás növelésére egy mogyoróbarna magassarkút húztam a fekete-fehér összeállításhoz. Láthatjátok még a kis Marc Jacobsomat is, ami már meg van egy ideje, de nagyon imádom, tökéletes egy csinos összeállításhoz és feldob egy hétköznapit. És a félreértés kedvéért az egyik képen az a kis barna hátizsák, nem az enyém.
Follow on Bloglovin

2013. augusztus 24., szombat

Hair inspiration

Flowers in the hair
Elegant, balerina bun
Messy bun
 Ponytail with a little twist
Curly from straight
Fishtail braid
Beach waves
 Bandage
 Bandage with messy bun
Cool, printed hats

(source: tumblr.com)

Follow on Bloglovin

2013. augusztus 20., kedd

Oslo

Jacket: Vero Moda, Jeans: Gas, T-shirt: Gas, Bag: Guess,

50 shades of Blue:
I love to pair different shades of one color in a set, like I did it this time with the blue. In the print of the scarf there is both shades of the blue, that is in the jacket and the t-shirt, the flower print of the scarf comes back in the headband, and the color of the headband matches with the bags. And the blue butterfly printed umbrella is just a plus. I like it if everything matches with everything.
It's funny that these pictures doesn't look like they've been taken in the summer, but they were. When I was in Oslo, the weather in Hungary was around 20 degree plus like there. 

A kék 50 árnyalata:
Szeretem ugyanannak a színnek több árnyalatát összepárosítani egy szettben, ahogy azt itt a kékkel tettem. A sál mintájában megtalálható a dzseki és a póló árnyalata is, valamint a virág motívum visszatér a hajpántban is, a hajpánt színe pedig passzol a táskáéval. A kék pillangós esernyő meg csak ráadás volt. Szeretem ha egy szettben minden mindennel passzol és összepárosítható. 
Vicces, hogy a képek nem úgy néznek ki, mintha nyáron készültek volna, pedig igen, csak Osloban körülbelül 20 fokkal hidegebb volt, mint Magyarországon. Follow on Bloglovin

2013. augusztus 19., hétfő

Lost in the details

A little inspiration on a lazy Monday, next to your coffee


1. I love Marc Jabos watches and skull jewelry 2. So in love with the necklace 

3-4. Funny and cool printed tees

5. Sport tees 6. Many colorful bracelets

             
7-8. Love distressed denim with high heels

(Source: Tumblr)

Follow on Bloglovin