2014. április 27., vasárnap

Champagne and Chocolate

In the first set I used a creme colored maxi skirt with lace upper layer and a white shirt with black and brown details. For the accessories I chose black high heels, brown box clutch and elegant jewelry.

Az első szettben egy krém színű hosszú szoknyát, csipke felsőréteggel és egy fehér inget, fekete és arany díszítéssel használtam. Kiegészítőknek fekete magassarkút, barna doboz clutchot és elegáns élszereket választottam. 

In this set I used the creme and pastel pink color combination, with a creme colored cut-out bodycon dress, an embellished pink clutch, pink and gold sandals and a statement necklace. 

Ebben a szettben a krémszín és a pasztel rózsaszín kombinációját használtam, egy krémszínű kivágott testhezálló ruhával, díszített rózsaszín clutch-val, rózsaszín és arany szandállal és nagy köves nyaklánccal.

In the thrid set I used the creme and pink colorcombination again, but in a more casual and romantic way. I matched a ruffled tulle skirt with an embellished silk tank top. The flowers on the top, the sandal and the bag are pink. 

A harmadik szettben is a krémszín és a rózsaszín kombinációját haszbáltam, de sokkal mindennapibb és romantikusabb változatban. Egy fodros tüllszoknyát és egy díszített ujjatlan topot párosítottam össze. A rózsaszín a virágokban a topon, a szandálon és a táskán látható.

This set also has a romantic style with the silk blouse and dotted skirt. I also added high heels with lace and pearls embellishments, a birdcage necklace, floral earrings and a little purse. I only used light brown ans black pieces, it gives the outfit an antic vibe. 

Ennek a szettnek is romantikus stílusa van, az áttetsző blúztól és a pöttyös szoknyától. Valamint adtam még hozzá egy csipkével és gyönggyel díszített magassarkút, madárkalitkás nyakláncot, virágos fülbevalót és egy kis pénztárcát. Csak világos barnát és feketét használtam, amitől egy kicsit antik hatása lett az összeállításnak.

In this outfit the main piece is the bodycon dress in black, creme and white colors. I accessorized it with a statement necklace, black peep-toe heels, studded brown backpack and charm bracelets. 

Ebben a szettben a fő darab egy testhezálló ruha, fekete, fehér és krém színekben. Kiegészítésnek statement nyakláncot, fekete lakkcipőt szegecses hátitáskát és arany karkötőket használtam.

In the last set I also used only black and light brown, in a more elegant way, but still with a classic, antic vibe. I used a light brown trench coat, a black lace brustier and black floral printed brown pencil skirt. I accessorized iz with silk high heels, black leather bag and gold bangles.

Az utolsó szettben ismét csak világosbarnát és feketét használtam, de egy sokkal elegánsabb változatban, mégis klasszikus és antik hatással. Egy világosbarna vászonkabátot, fekete, csipkemídert és fekete virágmintás barna ceruzaszoknyát választottam. Kiegészítőknek pedig selyem magassarkút, fekete táskát és arany karkötőket használtam.

2014. április 24., csütörtök

Balloons

Skirt and Shirt: King Street Fashionista, Earrings: Zara, Necklace: H&M

First of all, I would like to thank you for all of the kind birthday wishes! :) I love when Easter and my birthday fall at the same time and this year it happened again. At Easter my family gets together anyways, but this way we could spend more days together celebrating. Besides the Sacher cake, macaron, red-currant and chestnut cookies, we had some traditional Easter meal as goat and lamb meat, ham and eggs, it was a real three days long gastro-experience. Many balloons, fun, gifts and relaxing were the keywords, as you can see it on the pictures. This time I didn't have a huge party, I had a lovely celebration with my family in the first two days and on the day I had a cozy night with my closest friends.

Először is, szeretném megköszönni a sok, kedves szülinapi köszöntést! :) Szeretem amikor a Húsvét és a szülinapom egy időben van és ez szerencsére idén is így történt. Húsvétkor amúgy is mindig összejön a család, de így még több időt töltöttünk együtt és ünnepelhettünk. A Sacher torta, macaron, ribizlis- és gesztenyés sütik mellett a tradicionális húsvéti finomságok, mint a kecske és bárányhús, sonka, tojás és torma is terítéken voltak, egy igazi 3 napos gasztroélményben volt részünk. Sok lufi, sok nevetés, ajándékok és pihenés voltak a kulcsszavak, mint ahogy erről a képek is árulkodnak. A szülinapomat kivételesen nem nagy bulival ünnepeltem, a hétvégét a családdal töltöttem, a napján pedig a legközelebbi barátaimmal is csak egy visszafogott kis estét tartottunk. 


2014. április 22., kedd

21

Shirt: King Street Fashionista, Necklace: H&M, Earrings: Zara

Yay! I turned 21 today! :) I've spent the whole Easter weekend and today celebrating my birthday with family and friends, it was really lovely, a real Birthday weekend. Here is a little sneak peek from my Birthday shooting and in the next post you're gonna see more photos, so stay tuned! Have a lovely day! Xoxo

Ma 21 lettem!! :) Az egész húsvét hétvégén és a mai napon a szülinapomat ünnepeltem a családommal és barátokkal, nagyon jó volt, egy igazi Szüli-hétvége. Itt van egy kis ízelítő a szülinapi fotózásról és a következő bejegyzésben még több képet láthattok majd! Legyen nagyon szép napotok! Puszi

2014. április 21., hétfő

Everyday Balerinas

Every little girl want to be a balerina, but as an adult we don't have to give up on this dream. Happily today the tulle skirts are worn also outside the ballet room or balls, we can light up our everydays with them if we wear them with heels instead of ballerina flats and cozy swetaers or leather jackets instead of bodys. Here are some inspirations.

Minden kislány balerina szeretne lenni, de szerencsére felnőttként sem kell lemondanunk erről az álomról. Az utóbbi időben a tüll szoknyát már nem csak a balett teremben és bálokon hordhatjuk, hanem a hétköznapjainkat is feldobhatjuk vele, ha balerina cipő helyett magassarkút és body helyett kényelmes pulcsit vagy bőrdzsekit húzunk hozzá. Itt van egy kis inspiráció.
(Sources: The Blonde Salad, Atlantic Pacific, tumblr, Sincerely Jules, Lovely Pepa)

2014. április 18., péntek

Food Friday #5

American Pancakes / Amerikai palacsinta


Ingridients:
12 dkg flour
3 eggs
1,5 dl milk
1 coffee spoon baking powder
1 pinch salt
Vanilla sugar
A little cinnamon as you like

Hozzávalók:
12 dkg liszt
3 tojás
1,5 dl tej
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
Vaníliás cukor
Ízlés szerint kevés fahéj


Step 1. : Separate the eggs in two different bowls, place the yellow part in the bigger bowl. Add flour, baking powder, salt and milk to the yellow part and stir it smooth.

Első lépés: Válaszd szét a tojásokat két külön tálba, úgy hogy a sárgája kerüljön a nagyobb tálba. Adj a sárgájához lisztet, sütőport, sót és tejet, majd keverd simára.


Step 2: Whip the white part of the eggs hard, after adding a little vanilla sugar and turn it carefully in the yellow dollop.

Második lépés: Egy csipet cukrot adj hozzá a fehérjéhez és keverd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a sárgájából készült masszába.


Step 3: Bake them to gold brown in a preheated Teflon pan (if the pan is really Teflon, you don't need oil underneath the pancakes). 

Harmadik lépés: Süsd őket aranybarnára egy előmelegített Teflon serpenyőben (ha tényleg Teflon a serpenyő, akkor nem kell a palacsinta alá olaj).Serve them by making a tower and flavor them after your taste. For flavoring I suggest the followings: maple-, chocolate- or caramel syrup, nutella and little fruits on the top, like cherry, currant, blueberries, strawberry. It's a perfect choice for a weekend brunch at home! Have a nice weekend!

Tálald őket egymásra téve, toronyt alkotva, ízlés szerint ízesítve. Ízesítésnek a következőket ajánlom: juhar-, csoki- vagy karamellszirup, nutella, apró gyümölcsök a tetejére, mint meggy, ribizli, áfonya, eper. Tökéletes választás egy hétvégi villásreggelihez otthon! Jó hétvégét és jó étvágyat!

2014. április 15., kedd

By the river

Blazer: King Street Fashionista, Top: Intimissimi, Jeans: New Yorker, Heels: Buffalo London, 
Sunglasses: Carrera, Ring set: H&M, Lipgloss: Lemaquillage

How nice and relaxing is a walk at the sunny Danube shore after the stressful weekdays. It feels so good to go out of town sometimes and just get away from the everydays, even if it's just for the afternoon. Speaking of relaxing, I put on my most comfortable, boyfriend jeans and dressed it up with a blazer and high heels. I love the contrast of the easy, loose jeans and the elegant, masculine blazer together.

Milyen kellemes és megnyugtató a stresszes hétköznapok után egy séta a napsütötte Duna parton. Néha olyan jó csak kimenni a városból és kicsit kiszakadni a mindennapokból, ha csak egy délutánra is. Ha már a lazításnál tartunk a legkényelmesebb, boyfriend farmeromat vettem fel és hozzá, hogy a szett csinosabb legyen, egy blézert és magassarkút húztam. Szeretem a laza, bő farmer és az elegáns, maszkulin blézer kontrasztos összhatását.