2015. február 27., péntek

Monthly Beauty #2

My current Top 5 Beauty Products / Az aktuális 5 kedvenc szépségápolási termékem

Garnier, Oil Beauty
In the winter season our skin easily gets parched and pale and this body scrub is especially good for  such dry and matte skin. It revives the skin and makes it alive, smooth and shiny and not negligible it has an amazing smell. It contains 4 rich oils: argan, macadamia, almond and rose oil. The size of the grains are perfect, they don't scratch the skin, they're not too big and not too small, they are exactly as fine as they has to be, to remove the dead epithelial and feels great. Because of the body scrub the oils can absorb better on our skin and after the shower it will be silky soft. Thanks to the volatile oils the smell of the product makes you feel like you're in a Moroccan bath.

Télen a bőrünk könnyen sivár és fakó lesz, ez a testradír pedig kifejezetten jó a száraz és matt bőrre. Felfrissíti, élettel-telivé teszi, puhává és fényessé varázsolja a bőrt és nem mellékesen az illata is nagyon meggyőző. Négy értékes olajat tartalmaz: argán-, makadámia-, mandula- és rózsa olaj. A  bőrradír szemcséi pont jó méretűek, mert nem karcolják meg a bőrt, nem túl nagy és nem túl kicsik a szemcsék, pont annyira finom, hogy leszedje az elhalt hámsejteket és bedörzsölése jóleső érzést nyújtson. A radírozás hatására az olajok könnyebben felszívódnak a bőrünkön és zuhanyozás után selymesen puha lesz. Az illóolajok hatására az illata olyan érzetet kelt, mintha egy Marokkói fürdőben áztatnánk magunkat. 

Lush, Cupcake Chocolate Fresh Face Mask
When I got into the Lush store for some intense hydrating face mask, the selection was so big, I though it would be the best to ask for help. The sales assistant was really nice and what's important to me, she was competent. I explained her my problems (dry skin and sometimes little acnes) and she told me about the different kind of masks and let me tried a few on my hand, so this is how I chose this one. Although the script says it is suitable for teenager skin, I recommend it even if you're not a teenager anymore, but you have a problematic skin. Although I don't specifically have a problematic skin, sometimes my skin gets really dry and for that this mask is perfect. I apply it on my washed and cleaned face and leave it there for 15 minutes to make sure the cacao-butter absorbs into my skin. When it got dry, I use it as a face scrub and rub it. After the usage my face get soft and silky. The  chocolate smell of the mask is so powerful, I could eat it.

Mikor bementem a boltba egy intenzíven hidratáló arcmaszkért, olyan nagy volt a választék, hogy jobbnak láttam segítséget kérni. Az eladó nagyon kedves volt és ami számomra nagyon fontos, teljesen hozzáértő is. Elmondtam neki, hogy milyen problémáim szoktak lenni (szárazság, néha egy-egy patti) mire ő megszagoltatott és kipróbáltatott velem néhányat a kézfejemen, így végül emellett döntöttem. Igaz azt írja a csomagolás, hogy tinédzser bőrre ajánlják, én viszont nyugodt szívvel ajánlom idősebbeknek is, akik problémás bőrrel kűzdenek. Bár nekem nem kimondottan problémás a bőröm, de néha mégis nagyon száraz és erre tökéletes ez a krém. Én úgy szoktam használni, hogy a már megtisztított arcomra felkenem és körülbelül 15 percig fent hagyom, ezzel biztosítva, hogy a kakaóvaj beszívódjon a bőrömbe, majd mint egy bőrradírt, ledörzsölöm a bőrömről. Használat után teljesen puha és selymes lesz az arcom. Az illata pedig olyan fantasztikusan csokis, hogy ha lehetne megenném.

Oriflame, Nature Secrets Lavender shower gel
I love this intense lavender shower gel, not just because of the positive effects of the lavender, but also because of the silk and nutritious touch of the gel. Lavender is relaxing, nerve-strengthen and helps with sleeping problems, so it's perfect to shower with before going to sleep. Besides these effects it's relaxes your muscles and works a little bit as a painkiller. Some researches claim that lavender-oil is anti-mutagen, which means it reduces the risks of cancer and it also helps against high blood-pressure. In our case the most important qualities are the relaxing and hydrating effects, because what else would we need from the bath before going to sleep.

Ezt az intenzív levendulás tusfürdőt a levendula jótékony hatásai mellett és a gél könnyed és tápláló állaga miatt szeretem. A levendula nyugtató hatású, idegerősítő és tökéletes elalvás előtt, mert az alvászavarokon is segít. Emellett izomlazító és fájdalomcsillapító hatása is van. Egyes kutatások szerint a levendulaolaj antimutagén, vagyis csökkenti a rák kockázatait és a magas vérnyomásra is jótékony hatással van. Számomra a legfontosabb a nyugtató és hidratáló hatása, mert mi másra is vágynánk az esti elalvás előtti fürdőzésnél.

O.P.I. Nordic Nail Polish Collection
The northern lights inspired this winter collection and in the last month these nail polishes were my favorites. Even though they are wintery, combined with some vivid, warm colored polishes they will look great in the spring and summer as well. You could see the green nail polish earlier in this outfit post.

Az északi fény ihlette ezt a téli kollekciót és az elmúlt hónapokban ezek voltak a kedvenc lakkjaim. Hiába téliesek, néhány élénk, meleg színű lakkal kombinálva tavasszal és nyáron is jól fognak majd mutatni. A zöld lakkot láthattátok már az egyik outfit bejegyzésben, itt.

Balmain, Texturizing Salt Spray
You don't have to give up on your beloved beach hair in the winter season with this Balmain salt spray. When I spray it to my hair, I can form it and the texture will be like you're just coming from the beach and it smells like that too. The easy, messy curls will have a strong hold. One of the favorite hairstyles from last year was beach waves and I think that it won't go out of fashion soon.

Az év semelyik időszakában sem kell lemondanunk az imádott, tengerparti frizuránkról, ezzel a Balmain spray-vel. Amint ráfújom a száraz hajamra, úgy tudom formázni és olyan textúrájú lesz, mintha éppen a strandról jönnék és az illata is épp olyan. A lágy, kusza hullámoknak hosszú ideig tartást ad. A tavalyi év egyik legtrendibb frizurája volt a tengerparti hullám és úgy gondolom, hogy ez a viselet még hosszú ideig nem is fog kimenni a divatból.

2015. február 23., hétfő

A desigual soul inside

This outfit post took the longest time and not because of the duration of the shooting, but the time from the idea to the actual photos. My original idea was a brown, monochrome look in the snowy woods, but when the landscape was beautifully covered in snow, everything was against the shooting, late classes, programs and illness. Since that, the weather is like spring here, so I had to change the outfit too. I like the new outfit better now than the original one and I decided to save the snowy woods background for next year.
From monochrome became colorblock. The scarf is the only item the original outfit has contained and I might say that I built up the whole look around it. I wear the scarf all the time since I got it, because it matches with everything, it's so soft and a cozy, big scarfs like these are great for layering. I chose the other items of the look from the colors of the scarf, a vivid green trench coat and a dark purple shirt dress. To them I wore brown stockings, because it would have been a little cold without it and brown cowboy boots. I framed my low bun with a thin braid and added delicate gold jewelries like the earrings, the layered necklaces and rings.
The spanish word "desigual" means uneven, unequal, so the phare "Everybody has inside a desigual soul!" (on the scarf) means we all have a different soul. No one is the same and it's good this way, we have to try to be 100% ourselves and not like everybody else, but we also can't judge someone just because they are not like us. Accept yourself and others, just the way they are.

Az összes eddigi outfit bejegyzés közül ez tartott a legtöbb ideig és nem a fotózás hossza miatt, hanem az idő miatt, ami eltelt az öltettől a kész képekig. Az eredeti ötletem egy barna, monokróm összeállítás volt, a havas erdőben. De a sok akadályozó tényező, mint késői órák, egyéb programok és betegség, miatt sehogy sem akart összejönni a fotózás. Azóta ráadásul teljesen tavaszi időjárás van, így magát az outfitet is meg kellett változtatnom. Nekem ez az összeállítás jobban tetszik már mint az eredeti, a gyönyörű hófedte erdős helyszínt meg meghagyom jövőre.
A monokrómból colorbock lett. A sál volt az a darab, ami az eredeti ötletben is megvolt és mondhatni erre építettem az egész szettet. Karácsony óta szinte folyamatosan hordom, mert mindenhez megy, nagyon puha és egy ilyen vastag és nagy sállal nagyon jól lehet rétegezni. A sál színeinek megfelelően választottam a többi ruhadarabot, egy élénk zöld kabátot és egy sötétlila ingruhát, hozzájuk barna harisnyát, mert azért anélkül még hideg lett volna és egy barna cowboy csizmát húztam. Visszafogott és vékony arany kiegészítőket használtam, mint a hosszú fülbevaló, rétegezett nyaklánc és gyűrűk. A laza kontyomat pedig egy vékony fonattal fogtam össze.
A spanyol szó "desigual" azt jelenti egyenlőtlen, különböző, vagyis a szöveg a sálon azt jelenti, hogy "Mindenkiben más lélek lakozik". Senki sem egyforma és ez pont így van jól, mindenki próbáljon maximálisan önmaga lenni és ne akarjunk olyanok lenni mint mások, de ne is ítéljük el őket, mert nem olyanok mint mi. Fogadjuk el önmagunkat és másokat is úgy, ahogy vagyunk. 
"There is a power in what you do
Now every other day I'll be watching you
I'll show you what it feels like
Now I'm on the outside"
Scarf - Desigual
Trench coat - Stradivarius
Shirtdress - S. Oliver
Boots - old (from Munich)
Rings - H&M
Layered necklace - I Am

2015. február 17., kedd

Tuesday's Top 3

I'm sorry for neglecting you. The new semester already started and I got really sick, so I not only couldn't take outfit photos, but I neither had the energy and time to write any posts. But I was thinking and came out with the idea, that it would be great not only to share with you the things I love on facebook and instagram, but to collect my current favorite three things in a post. From now on it will be a ritual to post the Tuesday Top Three of the week. It could be anything, like an article, an outfit or something personal. I hope you like the idea!

Sajnálom, hogy így elhanyagoltalak titeket. Elkezdődött az új szemeszter és nagyon lebetegedtem, így nem csak, hogy fotózni nem tudtunk, de más fajta bejegyzések írásához sem volt erőm vagy időm. Viszont arra gondoltam, hogy amellett, hogy a blog facebook oldalán szinte naponta megosztok veletek apró, számomra inspiráló dolgokat, hetente egyszer a blogon is megosztanám veletek az aktuális három kedvencemet. Mostantól kezdve számíthattok egy Keddi Kedvencek posztra. Ez lehet akár cikk, outfit, egy-egy ruhadarab vagy valami személyes. Remélem tetszik nektek az ötlet!

1. The best looks from Couture Spring 2015 
A legjobb kreációk a Couture 2015 tavaszi bemutatóiról

To be honest, I wanted to make a whole post about it and I could have, because these creations were absolutely amazing, but because the Fall 2015 Ready-to-Wear shows are in the corner, I decided to share with you the Harper's Bazaar's article of the bests.

Őszintén szólva egy egész bejegyzést készítettem volna erről és tudtam is volna, mert annyi gyönyörű alkotás volt, de mivel hogy a 2015 őszi Ready-to-wear bemutatók már javában mennek, ezért úgy döntöttem, hogy megosztom veletek a Harper's Bazaar cikkjét a legjobbakról.
http://www.harpersbazaar.com/fashion/fashion-week/g5167/spring-2015-couture-fashion-shows/?thumbnails
+1 video: the making process by Dior Couture / a készítés folyamata a Diornál:  https://www.youtube.com/watch?v=uEDgf_ezWFw

2. The best ads of Spring 2015 / A 2015-ös tavaszi/nyári legjobb reklámok

Great selection, but sadly they left out my absolute favorite, the Valentino campaign, so I added it as a photo.

Jó válogatás, de sajnos az abszolút kedvencemet, a Valentino kampányát kihagyták, ezért mellékeltem nektek a képet.
http://www.harpersbazaar.com/fashion/designers/g4655/best-fashion-ads-spring-2015/?thumbnails

3. Sweatshop series / Sweatshop sorozat

It's about three Norvegian fashion bloggers, who go to Cambodgia, to see and work in the sewing department of big brands and get to know the people who work there and how they work and live their everyday lifes. These people work for really less money and live in inhuman circumstances, and it is interesting to see how the perceptions and opinions of the bloggers change from day to day. The five videos take only one hour together and they're worth to watch. 

Ez egy öt részből álló sorozat, ahol három norvég divatblogger elmegy Kambodzsába, hogy egy hónapig nagy divatmárkák ruháit varró üzemekben dolgozzanak és megismerjék az ott dolgozó embereket, azt hogy ők hogyan dolgoznak és milyen körülmények között zajlanak a mindennapjaik. Nagyon kevés pénzért, embertelen körülmények között élnek ezek az emberek, érdekes látni, hogy hogyan változik a bloggerek felfogása és véleménye egyik napról a másikra. Szerintem érdemes végignézni a videókat, 5 részből áll, de összesen egy óra hosszú, de sajnos csak norvégul, angol felirattal van. 
http://www.aftenposten.no/webtv/serier-og-programmer/sweatshopenglish/

Egy magyar nyelvű cikk és a videók: http://444.hu/2015/01/26/a-legerosebb-valosagshow-amiben-norveg-divatblogger-fiatalok-elmentek-kambodzsaba-hogy-ruhakat-keszitsenek/

2015. február 6., péntek

Food Friday #15

Chia Pancakes - Egg and Lactose free / Tojás és laktóz mentes - Chia Palacsinta
When I found out that I'm allergic to eggs, I was pretty disappointed, because most of my favorite meals include eggs. Luckily after a little research I found out, that in most cases eggs can be replaced with chia seeds by cooking and baking. I was really enthusiastic when it came to my first egg- and lactose-free pancakes. In the taste or consistence it was just like the original, normal one. Even my grandma liked it, who loves to bake, especially with traditional recipes.

Mikor kiderült, hogy allergiás vagyok a tojásra nagyon csalódott voltam, mert a legtöbb kedvenc ételemben van tojás. Szerencsére kis kutatás után megtaláltam a megoldást, hogy több esetben Chia maggal, más néven azték zsályával helyettesíteni tudom a tojást főzésnél és sütésnél is. Hatalmas lelkesedéssel álltam neki a tojás és laktóz mentes palacsintának. Ízben semmi különbség nincs az eredetihez képest, az állaga is ugyanolyan, a különbség annyi, hogy úgy néz ki, mintha a tésztában mák lenne. Még a "tradicionális süti-sütő" nagymamámnak is tetszett, aki "rosszul volt", mikor először kellett nekem gluténmentes sütit készítenie. 

Ingridients:
2 tablespoon of Chai seeds
20 dkg Fluor
1 dl Lactose-free milk
Mineral water with gas

Hozzávalók:
2 evőkanálnyi Chai magok (azték zsálya)
20 dkg Teljes kiőrlésű és finom liszt 1:1 arányban
1 dl Laktózmentes tej
Szénsavas ásványvíz
Step 1: First of all we need to prepare the chia seeds. Put them in a bowl and fill it up with as much water, that covers the amount of seeds. The time when it'll be ready depends on the amount, but it is good when it has jelly consistency. You should prepare it the night before.

Első lépés: Először elkészítjük a chia magokat úgy, hogy egy tálkába tesszük és felöntjük vízzel, úgy, hogy az ellepje a magokat. Mennyiségtől függ mennyi idő múlva lesz kész, de addig kell várni , amíg zselés állagú nem lesz. Jobban jársz, ha ezt már elző este előkészíted.
Step 2: While we're waiting for the chia to be jelly, mix the fluor with milk, a pinch of salt and a little bit of olive oil. When it's smooth, knot-free and fluid, add as many tablespoon of chia seeds as many eggs you wanted to put in it (I added two tablespoon of seeds). Mix it together a little, but it's enough to do with hand whisk. At the end, add some mineral water with gas to get a dilute paste.

Második lépés: Miközben várunk arra, hogy bezselésedjen a chia mag, a lisztet, tejjel, egy csipet sóval és kevés olíva olajjal simára keverjük. Ha már csomómentes és folyós állagú, beleteszünk annyi evőkanál zselés magot, mint amennyi tojást tennénk (én kettőt tettem). Majd ezt is elkeverjük, de elég csak kézi habverővel. A végén annyi szénsavas ásványvízet, hogy híg tésztát kapjunk. 
Step 3: From now on, it goes on the same way as the traditional pancakes recipe. I don't think I should write too much about it, but I neither want to leave a recipe in the middle. So we put a soup-ladle from the fluid mass into a hot, oily frying-pan and dissolve it circularly. It can be seen on the top if it, that it's beginning to fry through, we can also feel it if it's still stuck or it is ready to turn, by moving the pan a little. If not, than flip it. When we feel like it's almost ready, turn it around a few times to check if it's perfectly fried.

Harmadik lépés: Innen már teljesen úgy megy, mint az eredeti palacsinta készítése, amit azt hiszem, hogy nem kell túlragozzak, de azért mégsem hagyok félbe egy receptet. Tehát a könnyed, folyós állagú masszából teszek a forró, olajos serpenyőbe egy merőkanálnyit, körkörösen eloszlatom és várok. Ha a tetején látszik, hogy kezd átsülni, kicsit megmozgatva a serpenyőt érezzük, hogy ragad-e még az alja vagy sem, ha nem, akkor feldobás vagy egyszerű megforgatás után sütjük tovább a másik felét. Mikor már úgy érezzük, hogy lassan jó, ellenőrzésképpen még egyszer megforgatjuk.
Step 4: At last we fill it as we would like, wind it up and serve. In the photo below, you can see that because of the chai it looks like it's filled with poppy seeds, but in taste you can't feel the difference.

Negyedik lépés: Végül kedvünk és ízlésünk szerint megtöltjük és felcsavarjuk, tálaljuk. Ezen a képen jól látható, hogy az azték zsályától úgy néz ki a palacsintánk, mintha mákos lenne, de ízben nem érezhető semmi különbség.

Bon Apetit and have a nice weekend! / Jó étvágyat és jó hétvégét mindenkinek!


2015. február 2., hétfő

Make it double

In the last inspiration post, you could see more ways of the fall/winter layering and in this post I show you how I wear one of those combinations. I chose the double outerwear layering, where I paired a middle-length black coat with a short denim jacket. I wanted to highlight the layers, so I put a black and white long scarf underneath and kept the rest of the look simple, with denim jeans, black sweater and black ankle boots. My new favorite hairstyle is the half up-do.
Double outerwear is perfect in this unpredictable weather, when it's sunny and thaw in one minute and freezing cold in the other.

A legutóbbi inspirációs bejegyzésben láthattatok néhány variációt az őszi-téli rétegezéshez, ebben a bejegyzésben pedig megmutatom, én hogyan rétegezek. Egy hosszú, fekete szövetkabát alá húztam egy rövid farmer dzsekit. Mivel a rétegeket szerettem volna hangsúlyozni egy fekete-fehér, hosszú sál fölött jól kiemelkedtek a rétegek színei, a többi részét a szettnek pedig egyszerűre fogtam, egy sötét farmerrel, fekete pulcsival és fekete bokacsizmával. A hajamat csak félig tűztem fel, a másik felét hagytam kiengedve, ez az új kedvenc frizurám.
A dupla réteg kabát jó választás ebben a kiszámíthatatlan időjárásban, mikor az egyik percben még hideg van, a következőben meg már enyhe és napsütéses.
Coat: Promod
Denim Jacket: Vintage
Scarf: Peek & Cloppenburg
Jeans: Cross
Ankle Boots: CCC