2015. augusztus 31., hétfő

Fall-Winter '15 Trend Guide

With the beginning of fall we're all eager about the coming fashion weeks and what the designers created for next year. But let's not get ahead so much, rather look back at the shows from the last fashion weeks and see what will be the trends of this fall-winter. You can find the review of my favorite collections here. Besides the fashion shows, I got inspired by my favorite street style bloggers and after a little research I collected what's going to be in fashion for this fall, to create you a guide. 

Az ősz beköszöntével már izgatottan várjuk a következő divatheteket és hogy miket álmodtak meg nekünk a tervezők a jövő évre, de még ne szaladjunk ennyire előre. Előbb tekintsünk vissza a legutóbbi divathetek bemutatóira és nézzük meg mik lesznek az idei őszi-téli trendek. A kedvenc kollekcióim jellemzését itt nézhetitek meg. A bemutatókon látott ruhák mellett kedvenc street style bloggereimtől is gyűjtöttem inspirációt, hogy ők miképpen alkalmazzák az adott trendet, majd további informálódás után kategóriákba szedtem, hogy mi lesz idén ősszel a divat, ezzel is készítve Nektek egy útmutatót.


Styles / Stílusok
Anna Sui, BCBG by Max Azria, Burberry Prossum, Chiara Ferragni in Rebecca Minkoff
 Dolce & Gabbana, Prada, Chloé, Gal meets Glam
 Balmain, Moshino, Mary Katrantzou, Mysterious Girl

The top trends in the following seasons are bohemian style, the lolita inpired and sweet little girl looks, also the colorpop, mix&match and their complete opposite the normcore, which allows us to blend in a little, because netural, not flashy, "simple" pieces are characteristic to this trend.

A top trendek a következő szezonban a bohém stílus, a gyermekkori bájt idéző szettek, valamint a feltűnő élénk színek használata és különböző minták keverése, illetve teljes ellentétük a normcore (= normális és hardcore), ami segítségével kicsit elveszhetünk a tömegben, ugyanis a semleges, nem figyelemkeltő, "egyszerű" darabok jellemzik ezt a trendet.

Colors / Színek
Mary Katrantzou, Versace, Jason Wu, Michael Kors


The colors of the season are khaki green, yellow, dusty pink, red, terracotta, camel, nudes and all shades of brown.

A szezon színei: khaki zöld, sárga, piszkos rózsaszín, piros, terracotta, főként teveszín és mellette a barna többi árnyalata is. 

Materials / Anyagok
Fendi, Giorgio Armani, Carolina Herrera, Barbara Bui
Chanel, Dior, Louis Vuitton, Lovely Pepa

The new season is rich in the special material use. The designers work with fur in ever year, but this time we can find it everywhere and everything looks better with it. It only depends on how much you dare to wear, from head to toe or just in little pieces. The other big favorite is suede, which we already wore a lot in the summer, but will love it even more with the temperature getting lower. I don't recommend to wear all suede, only one or two pieces, like the skirt or accessories. For the classic retro vibe the designers used tweed this season and with an elegant tweed costume we can feel like a real "Chanel-girl".

Az új szezon bővelkedik a különleges anyagok használatában. A szőrme minden évben előkerül többé-kevésbé, de idén mindenhol ezt az anyagot látni és minden jobban is mutat vele, csak a saját merészségünk szab határt, hogy tetőtől talpig abba öltözünk vagy csak egy-egy kisebb darabnál használjuk. A másik nagy kedvenc a velúr, amit már nyáron előszeretettel viseltünk, persze amikor épp nem volt hőségriadó, és amint lehűl az idő, még inkább szeretni fogjuk. Velúrnál nem ajánlatos tetőtől talpig abba öltözni, de egy-két darab a szettben, szoknyaként vagy kiegészítőként nagyon sikkes. A klasszikus retro hatásért a tervezők idén elővették a tweed anyagot, az ebből készült elegáns kosztümökben igazi "Chanel-lány"-ként érezhetjük magunkat.

Forms / Fazon 
Carven, Dior, Marc by Marc Jacobs, Fashionvibe

Blumarine, Vera Wang, Ralph Lauren, Lisa Olsson
 Boss, Saint Laurent, Carven, Chanel

In the next season the A-lined skirts are still in trend and they look good on every bodytype. High-waists will be in fashion in the fall as well, it could be skirt or pants, but it definitely extends your figure. The wide shapes are everywhere right now, from the wide pants to the sweaterdresses, important detail of the dresses are their soft, knitted material. In most of the fashionshows, we could see perfectly tailored costumes and they made the masculin suits more feminine with daring shirts, and we could find some colorful and printed ones besides the classic blacks.

A következő szezonban is nagyon trendik az A-vonalú szoknyák, amik mindenkinek jól állnak. Legyen szó szoknyáról vagy nadrágról, de a magas-derék ősszel is nagyon divatos, nagy előnye, hogy szépen nyújtja az alakot. A bővebb fazonok is még inkább teret hódítanak, mint ahogy a bő szárú nadrágok, illetve a pulcsiszerű ruhák, melyek fontos szempontja a kötött, puha anyag. A legtöbb bemutatón megtalálhatóak voltak a tökéletesen szabott kosztümök, amik maszkulin voltát merész felsőkkel tették nőiessé és vaddá, de a klasszikus fekete mellett sok színes és mintás darabot is találunk.


Accessories / Kiegészítők
Chloé, We Wore What, Barbara Bui, Fashion Toast

This seasons favorite accessories are pretty various. From one side, the long, thin silk scarves came in and they make the outfit effortlessly chic. Besides them, the summer's favorite bandanas will be with us in the fall as well, we can wear it around our neck or head or on our bags. In the opposite, the ponchos are back and the bigger the better, the bests are made with patchwork or bohemian print. By the colors the nude and blush accessories are the favorites this season.

Az idei szezon kedvenc kiegészítői elég változatosak. Egyrészről megjelentek a hosszú, vékony selyemsálak, melyek könnyed eleganciát kölcsönöznek a szettnek, de mellette a nyár egyik slágere a bandana vagyis négyszögletű apró sálak is maradnak még ősszel a kedvencek között. A bandana kendőt nyugodtan hordhatjuk nyakba kötve vagy fejkendőnek, de egy táska díszítőelemeként is akár. Az apró sálak mellett a hatalmas poncsók is elférnek, minél nagyobb annál jobb, a patchworkkel készítettek vagy a bohém mintájúak a legdivatosabbak. Színekben egyértelműen a púderszínű kiegészítők a legnépszerűbbek idén.

Trends, that are still in for the fall / Trendek, amik még ősszel is divatban maradnak
Balmain, Tommy Hilfiger, Philipp Plein, Badgley Mishka

There are some summer trends, that got close not only to our hearts, but to the designers as well, so they will stay with us in the next season too. First of all, the 70s, that became everyones favorite. The sporty looks will be still in trend too, so we can wear our sneakers to anything and our evening dresses and everyday looks are getting more sporty than before. We can furthermore highlight our favorite pieces with a metallic shine and the co-ords, that make our morning dress up so much easier, are still super trendy.

Vannak olyan nyári trendek, amik nem csak a mi, de a tervezők szívéhez is annyira hozzánőttek, hogy a következő szezonban is velünk maradnak. Ilyen elsősorban a 70-es évek stílusa, ami hamar lett mindenki kedvence, de a sportos megjelenés is divatban marad, így bátran húzhatunk szinte mindenhez sportcipőt és alkalmi-, hétköznapi öltözékünk is egyre jobban hasonlít az edzőtermihez. Továbbra is metálos csillogással tudjuk még jobban kiemelni a kedvenc darabjainkat. A reggeli készülődéseinket könnyítő szettek (azonos felső és alsó) továbbra is hódítanak. 
...

Although I'm sad, that today is the last day of summer, I'm also excited to wear the new trends in the fall. Be careful and don't follow fashion blindly, think about how much it matches to your style, bodyshape and personality. So good-bye Summer and Hello Autumn!

Bármennyire is sajnálom, hogy a mai nappal véget ér a nyár, már izgatottan várom, hogy a hűvösebb időben magamra ölthessem a legújabb trendeket. Azonban ne kövessük vakul a divatot, mindig figyeljünk arra, hogy a saját stílusunkhoz, alakunkhoz és egyéniségünkhöz passzoljon. Tehát viszlát Nyár és üdvözlünk Ősz!

2015. augusztus 28., péntek

Food Friday #19

You might know about the Vintage Garden, a restaurant in Budapest, I really love and wrote about here. I was really glad when they opened it's little sister, a patisserie called The Sweet. Recently we went there and it enchanted me. The place is really tiny, only 9 people can sit down, but this is what makes it so cozy and friendly. The interior design has the same vintage, french vibe as the Vintage Garden, but it's girlier and cuter. It's like stepping into another world, filled with old cabinets crumbling from cookies, comfy armchairs, colourful flowers and sweet little details like the writings on the wall or the little mirror on the table. But the atmosphere is just a piece of what caused their success in such a little time, all of this wouldn't be enough, if their sweets were not so delicious. We tried their Oreo cheesecake and Paleo chocolate-cake, both of them were amazing. All of the cakes looked fine and it's proved by the fact that buyers came in every minute to bring home some sweets. I can only recommend this little gem in the middle of Budapest.

Biztosan sokan ismeritek és szeretitek a Vintage Gardent, ahogy én is. (Itt olvashatjátok a róluk írt bejegyzésem.) Nagyon örültem, mikor júliusban megnyitotta az étterem a kistestvérét, a The Sweet névre keresztelt cukrászdát. Nemrég  mi is elnéztünk hozzájuk és teljességgel magával ragadott. A hely nagyon pici, maximum 9 ember tud leülni, de pont ettől lesz olyan meghitt és barátságos. A dekorációnak ugyanúgy megvan a vintage, francia hangulata, de még lányosabb és cukibb, mint a nagytestvére. Olyan, mintha egy másik világba csöppentünk volna, benne sütiktől roskadozó, régi, díszes szekrények, puha karosszékek, színes virágok és édes apró részletek, mint az írások a falon vagy a kézitükör az asztalon. De az atmoszféra csak egy része annak, ami a sikerüket eredményezte ilyen rövid idő alatt, mindez nem érne sokat, ha a sütik nem lennének ennyire finomak. Mi az Oreos sajttortát és a Paleo csokitortát kóstoltuk, mindkettő egyszerűen isteni volt, de az összes süti nagyon finomnak tűnt. Amit igazol az is, hogy amíg ott voltunk egy pillanatig sem volt üres a kis cukrászda, mert folyamatosan jöttek be az emberek azért hogy vigyenek haza valami csemegét. Csak ajánlani tudom ezt a kis rejtett ékszerdobozt, tele finomságokkal!

2015. augusztus 24., hétfő

Sunday stroll

These photos were taken on my girly weekend, on a Sunday, when my sister and I were wandering around downtown Budapest. We were strolling from the Basilica to the Vörösmarty square and then to Gozsdu garden. We had sushi at Buddha and cakes at The Sweet and between them we found some new places, where we're going next time. Unfortunately, lately I came to Budapest pretty rarely and even when I did I haven't got much time to go out like this. Everytime I'm strolling through the city, I realize I love it more and more. I always get inspired by the places and people, all of them are so various and interesting. When I get home, I not only have a lot of ideas, but have the feeling, that I would do so many things if I stay a little longer. 
For programs like this I like to keep it casual and chic, wearing street chic and to that a key item is an oversized shirt. I chose a blue pinstriped shirt tucked in front and turned up it's sleeves. I added distressed denim shorts, pastel pink loafers and my favorite bucket bag. It's super easy, yet classy and appropriate in many places.

Ezek a képek a budapesti csajos hétvégémen készültek, azonbelül is vasárnap, mikor a nővéremmel sétálgattunk Budapest belvárosában. A Bazilika, Vörösmarty-tér és Gozsdu udvar között mászkáltunk és nézelődtünk. Sushiztunk a Buddhában és sütiztünk a The Sweetben, a kettő között pedig gyűjtöttük az új helyeket, ahova majd legközelebb elnézünk. Sajnos az utóbbi időben elég ritkán jöttem fel és akkor is csak futólag, de amikor van időm úgy kimozdulni, mint most, olyankor mindig rájövök, hogy egyre jobban szeretem ezt a várost. Itt mindig feltöltődöm inspirációval, a helyek és az emberek, mind olyan változatosak és érdekesek. Mikor hazamegyek nem csak ötletekkel térek vissza, hanem azzal az érzéssel is, hogy mennyi mindent csináltam volna még szívem szerint, ha tovább maradok. 
Az ehhez hasonló sétálgatásokra szeretem a laza, mégis picit csinosabb összeállításokat, amiknek a kulcseleme egy bővebb ing. Én most egy klasszikus kék csíkosat választottam, az ujjait feltűrtem és az elejét betűrtem, hozzá egy szakadt farmerrövidnadrágot húztam, valamint pasztel rózsaszín loafert és a kedvenc batyutáskám. Nagyon egyszerű, mégis klasszikus összeállítás, ami változatos helyszíneken is megállja a helyét.
Shirt / Ing - Reserved
Shorts / Rövidnadrág - Hollister
Loafers / Cipő - Aldo
Bag / Táska - Six
Necklace / Nyaklánc - Bijou Brigitte

2015. augusztus 21., péntek

Sziget Festival '15

Even though I'm a big festival-lover, this was my first time at the Sziget festival and I loved it so much. I was with "Sziget-veterans", so I pretty much knew what to expect, but I was surprised anyway. It was so great, in both meaning. I was amazed by how big the field of the festival is and still it was super crowded. Speaking of the crowd, it was one of the biggest positivity for me, it is fairly called the "Island of freedom", because the people are so free-minded. They don't care about what you do or wear, they just want to have fun with their friends and that is what a festival should really be about, and not about shallow snobs looking down on everyone, but here everyone was so friendly, constantly photobombing and being nice even when waiting in the line for such a long time. At this festival everyone can find their favourite music at one of the stages from many, because a lot of concerts are on the same time. On that day my absolute favourite was obviously Avicii. I've been on many of his gigs and he never makes us disappointed, as always I was dancing and singing from the first minute of it to the last. There were many interesting programs besides the concerts, which made me sorry for not going there earlier to try out so much more. Well, it looks like I have to go back next year!
Probably because this was my first time, my outfit got a little bit "Sound festival-ish" according to others, but except the public transport my look wasn't striking then the usual. Because of the heat, the denim short and airy pieces were obvious choice. I wore a high-waisted short with ruffled crop top and floral kimono. I accessorised with a golden tattoo and colourful bracelets, that glow under the neon lights. 
Luckily the festival season is still not over and I'm just about to continue this weekend! Enjoy the weekend and the rest of the summer! Xoxo

Nagy fesztivál-rajongó létemre ez volt az első Szigetem és egyszerűen imádtam. Valamilyen szinten tudtam, hogy mire számítsak, mert igazi "Sziget-veteránokkal" mentem, de még így is meglepődtem. Hatalmas, mindkét értelemben véve. Csak ámultam, hogy milyen nagy a fesztivál területe és annak ellenére is mekkora tömeg van. És ha már a tömegnél tartunk, az egyik legnagyobb pozitívum számomra az emberek voltak. Joggal viseli a "Szabadság szigete" címet, hiszen mindenki annyira felszabadult, nem érdekli őket, hogy ki mit csinál vagy visel, csak azzal törődnek, hogy jót bulizzanak a barátaikkal és pont erről kell szólnia egy fesztiválnak, nem pedig a felszínes magamutogatásról és mások lenézéséről. Itt olyan barátságos volt mindenki, gondolok itt a folyamatos photobombing-ra vagy a sorban állás közbeni spanolásra. Itt mindenki megtalálja valamelyik színpadon a hozzá közel álló zenét, mert olyan sok koncert megy egyszerre. Az abszolút kedvencem aznap egyértelműen Avicii volt. Már sok buliján voltam és sosem okozott csalódást, most is, mint mindig, az első perctől az utolsóig végigtomboltam. Rengeteg izgalmas program van a koncertek mellett is, ami miatt sajnáltam, hogy nem voltunk kint korábban és próbáltunk ki több érdekességet. Hát, úgy tűnik vissza kell majd mennem jövőre is!
Valószínűleg abból kifolyólag, hogy most voltam először, mások szerint egy kicsit "Soundos-ra sikeredett az outfitem", de szerencsére csak a tömegközlekedésen voltam az átlagnál feltűnőbb. A hatalmas hőség miatt egyértelmű volt a farmersort és a lenge darabok, ezért a magasderekú nadrághoz egy fodros crop topot és virágos kimonot választottam. Kiegészítésnek tettem fel egy aranytetkót és néhány színes karkötőt, amik még a neonfényben is világítottak. 
Szerencsémre még nincs vége a fesztivál-szezonnak, így a hétvégén folytatom tovább! Élvezzétek ki a hosszú hétvégét és a nyár hátralévő részét! Sok puszi 

#blondesonly #blondeshavemorefun #girlpower
#photobomb
High waisted shorts / Magasderekú rövidnadrág - Hollister
Ruffle crop top / Fodros crop top - Bershka
Kimono - King Street Fashionista
Sneakers / Sportcipő - Adidas

2015. augusztus 18., kedd

Lean On

Navy lace part II.
Last week I didn't spend much time before the computer and it felt so good in this society ruled by the internet. I had a mini vacation with my boyfriend at a spa hotel, which was refreshing, especially in this heat. After that I was at the Sziget festival for a day, it was my first time at the festival and I loved it so much. Obviously I'm going to tell you everything about the festival in another post. At the end we had a real girl-weekend with lots of fun, great food and chill time. We were wandering downtown Budapest and went to places we wanted for some time now and found new ones where we're going to go next time I'm coming to the city.
But let's get to the point, the outfit. Here is my second navy lace outfit. This lace detailed silk short is my favorite item of the summer, because it's unbelievably comfortable even in the biggest heat and it's so chic, while it gives you the feeling like you're wearing pijamas all day long. I paired it with a loose, polka dot shirt and to make it more elegant I added pearls, navy handbag and heels. This bubble ponytail is so easy to make, yet unique and for long hair girls a much better wear in hot weather, than a regular ponytail.

A múlt héten nem nagyon voltam gépközelben, ami nagyon jó érzés volt ebben az internet uralta társasdalomban. A barátommal egy wellness szállodásban voltunk néhány napig, egy mini nyaralásra, ami nagyon jól esett, főleg ebben a hőségben. Utána elmentem egy napra a Sziget fesztiválra, ahol idén voltam először és egyszerűen imádtam. Természetesen a fesztiválról majd egy külön bejegyzésben számolok be nektek. A végén pedig igazi csajos hétvégét tartottunk, sok finomsággal, nevetéssel és pihenéssel. Sétálgattunk Budapest belvárosában, elnéztünk több helyre, ahova már régóta akartunk és még több újat találtunk, ahova majd elmegyünk, ha legközelebb jövök. 
De térjünk rá a lényegre, az outfitre. Íme a második sötétkék csipkés szettem. Ez a csipkealjú selyemsort az egyik kedvenc nyári darabom, mert hihetetlenül könnyű viselet még a legnagyobb hőségben is és amellett, hogy nagyon csinos darab, egész nap olyan kényelmes érzést nyújt, mintha pizsamában lennék. A sorthoz egy bővebb, pöttyös inget választottam és hogy még elegánsabb legyen a szett gyöngyöket, sötétkék magassarkút és táskát adtam a szetthez. Ez a buborék lófarok nagyon egyszerű, mégis látványos és a hosszú hajúaknak sokkal jobb viselet a melegben, mint a sima lófarok.

Shorts / Rövidnadrág - Only
Shirt / Ing - Esprit
Bag / Táska - Aldo
Heels / Magassarkú - Tamaris
Necklace / Nyaklánc - H&M