2016. január 25., hétfő

Baby, It's cold outside


Personally I am really happy that after wearing leather jacket at Christmas and the whole "spring weather" in winter, finally the cold and snow arrived. Against the bitter cold fur coats are the perfect solution, because every type of them keeps you warm. Most of them, just like this one has a glamorous vibe, which I like about them mostly, but that's why you can totally overdo the set including it. With daring pieces like this, the best is to keep the rest of the look low-key and classy, both in shapes and colors. That's why I paired the coat with a grey turtleneck and black high-waisted jeans, yet to spice it a little bit up, I added western styled boots. By jewelries I continued the glamorous style and used gold and silver pieces. In the stores you can find fur coats in every color of the rainbow, but I recommend you to stick with the classic, natural colors, like brown, black or grey.

Én személy szerint nagyon örülök, hogy a bőrdzsekis karácsony és mondhatni tavaszi időjárás után azért csak megérkezett a hideg és a hó is. A nagy hideg ellen tökéletesek a szőrmekabátok, mert mindegyik változata nagyon jó meleg. A legtöbbnek, ahogy ennek is, van egy olyan pazar dívás hatása, amit én nagyon szeretek benne, de éppen emiatt nagyon könnyű túllőni vele a célon. A hasonlóan merész daraboknál a legjobb, ha a többi darab egyszerű, mint formában, mint színekben. Ezért választottam hozzá egy világosszürke garbót és fekete magas-derekú nadrágot, viszont, hogy kicsit mégis megbolondítsam a szettet egy western stílusú csizmát húztam fel. A kiegészítőknél, mint a karóra és a nyaklánc a dívás vonalat folytatva ötvöztem az aranyat és az ezüstöt. A boltokban kaphatóak a szivárvány minden színében szőrmekabátok, de én inkább a klasszikus színeket ajánlom, mint barna, fekete vagy szürke.  
Fur coat / Szőrme kabát - Vintage
High-waisted jeans / Magas-derekú nadrág - Stradivarius
Turtleneck / Garbó - Reserved
Watch / Karóra - Timex
Necklace / Nyaklánc - F&F

2016. január 20., szerda

Legally Blonde

Light pink was always my favorite color and I was glad when I saw that the Pantone colours of 2016 are rose quartz (light pink - 13-1520) and serenity (baby blue - 15-3919). This two-piece set is designed by me, a little while ago, the tweed-a-like material and the classic form is inspired by the "Chanel-girl" 's style and her costumes. The pleated skirt remined me more to a school uniform and makes the whole look resemble to the famous look of Clueless. To the set I paired two key items of the winter, over-the-knee boots and double-breasted wool coat. The whole look is complete by my glasses and matte pink make up with the lipstick and nails. 

Mindig is a kedvenc színem a rózsaszín volt, ezért is örültem annyira, mikor megláttam, hogy 2016 Pantone színei a halvány rózsaszín (rózsakvarc 13-1520) és a világoskék (derű - 15-3919). Ezt a kétrészes szettet én terveztem, még korábban, a tweed-hatású anyagválasztást és a klasszikus szabást egyértelműen a "Chanel-lány" stílusa és kiskosztümjei ihlették. A rakott szoknya már inkább iskolás uniformisra emlékeztet, ezért az összhatás kicsit a Spinédzserek című film egyik híres öltözetét idézi. A szetthez téli kulcsdarabokat párosítottam, mint a térd-fölé érő csizma és a dupla-gombolású fekete szövetkabát. Az outfitet a szemüveg és a matt rózsaszín smink, matt rúzs és matt körömlakk koronázta meg.

Co-ordinates / Szett - King Street Fashionista
Top - Intimissimi
Coat / Kabát - Promod
Boots / Csizma - Humanic
Glasses / Szemüveg - Juicy Couture
Bracelet / Karkötő - Tenerife Pearls

2016. január 16., szombat

Monthly Beauty #8

It was one of my new year's resolution, that this year I am really going to try to write beauty posts every month. I always have some new products, so that's not the reason of the lack of posts, but in the summer I have more outfits and I prioritise them more, but in the winter season skin care and make up products are more in the focus. But thanks to your positive feedbacks I know there is need for this, so let's see my favourites from January:

Az újévi fogadalmaim között szerepelt, hogy ebben az évben valóban havi rendszerességgel fogom bemutatni Nektek a kedvenc szépségápolási termékeimet. Mindig vannak új kedvenceim, tehát nem ez volt  a bejegyzések elmaradásának oka, csak nyáron mindig több az outfit és olyankor azokat részesítem előnyben, a téli szezonban viszont jobban előtérbe kerülnek a bőrápoló és smink termékek.  De a pozitív visszajelzések alapján ezekre is van igény, úgyhogy nézzük is a legújabb, januári szerzeményeimet:
Master Ink Satin liquid eyeliner, Maybelline

Finally I found the perfect eyeliner. Earlier I used Eyeliner pens from L'Oreal, Oriflame and Artdeco (from these the last one is my favorite), but they all ran out too fast, dried out or simply wasn't intense enough. I haven't tried this kind of liquid eyeliners before, because I thought they're difficult to apply. Luckily, thanks to its head, is super easy to use. What really convinced me is the intense deep dark black and how it says, satin color. Even if I only wear this eyeliner, it highlights my eyes really great, but it's also a perfect final touch for a smokey make up.

Végre megtaláltam a tökéletes szemhéjtust. Korábban mindig tusfilceket használtam (L'Oreal, Oriflame és Artdeco - közülük az utóbbi volt a kedvencem), de mindig túl hamar elfogytak, beszáradtak vagy egyszerűen nem voltak elég intenzívek. A folyékony tusokat eddig nem próbáltam, mert attól féltem, hogy macerásabb  a használatuk. Szerencsére az ecsetnek köszönhetően ugyanolyan, vagy talán még könnyebb is felvitele. Azonban ami igazán meggyőzött, az az intenzív mély fekete és ahogy a neve is írja, szaténos szín. Ha csak tus van rajtam, akkor is gyönyörűen kiemeli a szememet, a füstös sminkhez pedig tökéletes befejezés. 

Strawberry Sorbet Lip balm, EOS

I am a lip balm addict, I have a million different kinds and flavours, also have minimum two with me all the time in my bag. I wanted to try the famous EOS lip balms for a long time and my sister surprised me with it for Christmas. I love its smell and taste, it's like an ice cream or bubblegum, also the package is really great, so cute and easy to use, you don't have to unwrap it, you can use it with freshly painted, drying nails too. This lip balm is organic and natural filled with vitamin E, it is free from gluten, paraben and petrolatum. It tenders the lips with shea butter and jojoba oil softly, I think it will be a good friend of mine for a long time.

Ajakápoló mániás vagyok, kis millió fajta és ízű van a birtokomban, valamint a táskámban is mindig van legalább kettő. Már jó ideje szerettem volna kipróbálni a híres EOS ajakápolókat és a nővérem karácsonyra meg is lepett vele. Itthon, ha jól tudom csak webshopokban lehet kapni, de megéri keresgélni. Nagyon imádom az illatát és ízét, igazi fagyis, rágógumis, valamint a csomagolását, egyszerű és cuki, nem kell belenyúlni és bontogatni, még frissen lakkozott, száradó körmökkel is ki lehet nyitni. Ez az ajakápoló glutén-, parabén- és vazelinmentes, organikus és természetes, E vitaminnal van felturbózva. A shea vaj és a jojoba olaj kellemesen ápolja az ajkakat, úgy érzem sokáig jó barátom lesz. 

 La vie est belle L'eau de parfum Intense, Lancome

This perfume got mine because of a lucky incident. It's interesting that I've never wanted to buy it in the stores, but since I got it, from one day to the other, it became one of my favorites. This one is much deeper and more mellow, than the previous La vie est belle fragrances, I think that's the reason that this one got me and the other haven't. The intense perfumes are my type and this one is definitely this, even one drop is enough to surround me. Sweet, sour, seductive, but really sophisticated and feminine. You can feel the smell even after 12 hours, so the lasting is A plus. The scent consists of bergamot, orange, pear, blackcurrant, rose-pepper, tuberose, iris, ylang-ylang, hazelnut cream.

Egy számomra szerencsés félreértés végett kaptam ezt a parfümöt, amin korábban valahogy a boltokban nem gondolkodtam el, de most nagyon megszerettem és egyik napról a másikra nagy kedvencem lett. A korábbi La vie est belle parfümöknél sokkal mélyebb és teltebb, talán ez az oka, amiért ez a darab nagyon megfogott és a korábbiak nem. Én az igazán intenzív illatokat szeretem és ez határozottan az, egy csepp fújás elég és ennyi is teljesen körbeleng. Édes, fanyar, kicsit bódító, de nagyon kifinomult és nőies. Még 12 óra elteltével is érződött az illata, tehát a tartóssága csillagos ötös. Az illat a következőkből tevődik össze: bergamot, narancs, körte, feketeribizli, rózsabors, tubarózsa, írisz, ylang-ylang, mogyorókrém.

Cocoa Butter Body Butter & Coconut Soap, The Body Shop

In the previous beauty post I showed you the Cocoa Butter lip balm, which I loved so much, that a little later I purchased the Cocoa Butter Body Butter and to my always problematic hands the Coconut Soap too. 
There are two things about The Body Shop, which are pretty important for me and that is also a reason why I prefer them. They get their materials from Fair Trade Communities, that means a trade partnership that supports the disadvantaged producers (from the thrid world), ensures the long-term partnership and that they receive the right price for their product, this way they help their development. The other thing is that they are against animal testing, so every animal-friend can shop by them with a peace of heart, knowing that no animal was harmed for that product. Further important information that their products are made only from organic and natural materials.
I already wrote about the positive effect of the cocoa butter here, but I would like to tell, that since I got this body butter, I've been using it all day and night. It hydrates the skin amazingly, have a good, creamy consistent and even after using it so frequently, I think it won't run out fast.
After using the coconut soap, I get the feeling like I have been using hand cream instead. It's perfect for a soap because of the antibacterial effect of the coconut butter. Its smell is not only good, but it's calming. The coconut contains many nutrition for the skin, hydrates it and prevents it from getting oily, has a good effect on inflammation and skin disorders like eczema and psoriasis.

Az előző bejegyzésben bemutattam nektek a Cocoa Butter ajakápolót, amit annyira megszerettem, hogy nem sokkal később beszereztem a Cocoa Butter Body Butter-t (testvajat) is, valamint a mindig problémás kezeimnek a kókuszos szappant is. 
Van két számomra nagyon fontos dolog, amiért a The Body Shop-ot előnyben részesítem. Az alapanyagaikat Fair Trade közösségekből szerzik be, ami olyan kereskedelmi partnerséget jelent, amely a hátrányos helyzetű (harmadik világban lévő) termelőket támogatják, biztosítják a hosszútávú kereskedelmi kapcsolatot, hogy a termékükért jutányos árat kapjanak és segítik a fejlődésüket. A másik dolog pedig, hogy ellenzik az állatkísérleteket, ezért minden kedves állatbarát nyugodt szívvel vásárolhat tőlük bármit, tudja, hogy azért a termékért egy állatka sem szenvedett. További fontos tudnivalók a termékekről, hogy csakis organikus és természetes alapanyagokat használnak. 
A kakaóvaj pozitív hatásairól már írtam itt, de annyit még hozzátennék, hogy mióta megvan ez a testvaj, éjjel-nappal használom, csodálatosan hidratálja a bőrt, nagyon jó krémes az állaga és ennyi használat után is úgy érzem, hogy nem fog egy hamar elfogyni.
A kókusz olajos szappan használata után olyan érzésem van, mintha kézkrémmel kentem volna be a kezem. A kókuszolaj antibakteriális hatása miatt kiváló szappannak, az illata nem csak isteni, de nyugtató hatású is. A kókuszolaj a bőr számára sok tápanyagot tartalmaz, hidratálja és megelőzi annak elzsírosodását, jó hatással van a gyulladásokra és bőrbetegségekre, mint ekcéma és pikkelysömör.

2016. január 2., szombat

2015


Wow, this year went super fast. It would be pretty much to sum up all the outstanding good and bad things, that happened this year, it started a bit rough but ended up pretty great. I would like to keep the blog out of any negativity, so I'll concentrate only on the good things. It is not so hard, because 2015 in the blog's life was 100% positive. I loved the fashion weeks, every fashion - and blogger event, and I hope that in 2016 I can attend some more. I would like to thank you for every kind word and your support, because this is way I feel, that Im am on good track and the blog can reach it's aims. Please tell me which ones were your favorite posts this year, what would you like to see more on the blog. In this post I gathered all the posts from this year and if you click on the photo you can see the original post. I would like to wish you a Happy New Year again and I hope you are ready for the next adventures!

Wow, ez az év nagyon gyorsan elrepült. Hosszú lenne minden kiemelkedő jót és rosszat felidézni, nehézkesen indult, viszont a végére elég jó lett. Továbbra is szeretném tartani magam ahhoz, hogy a blogon semmi negatívoskodás, úgyhogy emlékezzünk csak a jóra! Ami viszont nem is olyan nehéz, hiszen a blog életében ez az év 100%-osan pozitív volt. Imádtam a divatheteket, minden divat- és blogger rendezvényt, remélhetőleg 2016-ban még többre el is tudok majd menni. Köszönök Nektek minden kedves szót és támogatást, hiszen így tudom, hogy jó úton haladok és a blogom eléri a célját. Kérlek írjátok majd meg, hogy milyen bejegyzések tetszettek idén a legjobban, milyen témákat szeretnétek még vagy akár többször látni a blogon. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem, hogy mi mindent láthattatok az egy év leforgása alatt és ha rákattintotok a képre, eljuttok az eredeti bejegyzéshez. Még egyszer Boldog Új Évet és remélem, hogy készen álltok az előttünk álló izgalmakra!

Outfits through the year from outfit, travel, event and personal posts / Az év szettjei outfit, utazás, esemény és személyes bejegyzésekben

(TGI) Food Fridays / Receptek, éttermek és a legjobb harapnivalók

My favorite Beauty products in 2015 / A kedvenc szépségápolási termékeim 2015-ben


Instagram