2016. június 29., szerda

I festival in #mycalvins

Festival fashion part II.

One of the major comebacks this year are the denim dungarees, so I purchased a distressed short one. Because of the heat and the comfort a sport bra is a perfect match to it, especially if it's an iconic piece, like Calvin Klein's. If you don't have a pretty sport bra, you can combine the dungaree with crop tops or a special bikini top. This set didn't had much colors so far, so I added colorful accessories, like the tropical printed espadrilles, that is super comfortable and a purple backpack, that can contain everything you'll need on a festival and allows you to move freely. As I told you in the festival fashion part I. post, the big rounded hippie sunnies are really trendy and have the festival vibe. My hair and makeup is far from ordinary. I used dark berry colored matte lipstick and blue eyeliner, also added some crystals in these colors under my eyes. I think for these events, you should stick with an easier, but more colorful make up, rather than smokey eyes, because they would smear anyway. I saw this hairstyle at Coachella on famous bloggers and after trying it, I think it's really practical, because it's not warm this way and it has the bohemian, funky vibe.

Az egyik nagy visszatérő idén a kantáros farmer, amiből én is hamar beszereztem egy koptatott, szaggatott, rövidnadrágos verziót. A nagy hőség és a kényelem miatt tökéletes választás hozzá egy sportmelltartó, pláne ha egy ilyen ikonikus darab mellett döntünk, mint ez a Calvin Klein. Ha nincs mutatós sport-felsőd, helyette kombinálhatod crop toppal vagy különleges bikini felsővel. Mivel a szett eddig nem túl változatos, ezért színes kiegészítőket választottam, mint a trópusi mintás epadrilles-t, ami fantasztikusan kényelmes és egy lila hátizsákot, amelybe minden belefér, ami egy fesztiválon kellhet és ráadásul szabad mozgást biztosít. Mint említettem az első fesztivál posztban, a nagy kerek hippi napszemüveg nagyon trendi idén és tökéletesen visszaadja a fesztivál hangulatot. A sminkem és a frizurám távol áll a hétköznapitól, sötét bordó matt rúzst és kék szemceruzát használtam, valamint ezekben a színekben pompázó strasszokat tettem a szemem alá. Ilyen alkalomra sokkal jobb választás egy egyszerűbb, színesebb smink, mint egy füstös smink, ami idővel úgyis elkenődne. Ezt a frizurát több híres bloggeren is láttam a Coachellán és kipróbálva nagyon praktikusnak gondolom, mert nem melegít, nem zavar és igazán bohókás. 
Sports bra / Sportmelltartó - Calvin Klein
Dungaress / Kantáros sort - H&M
Espadrilles - Deichmann
Sunglasses / Napszemüveg -  C&A
Necklace / Nyaklánc - Thomas Sabo
Backpack / Hátizsák - vintage
Lipstick / Rúzs - Avon Matte Berry Blast

2016. június 24., péntek

Festival fashion

part I: Inspiration

Summer means festival season and since it has already begun, I made for you a little inspirational post series. Later I'll bring you festival looks by me, but firstly I'll show you the best blogger and celebrity festival outfits, to see what to wear and how to.

A nyár egyet jelent a fesztivál-szezonnal és mivel már javában dübörögnek a fesztiválok, ezért hoztam nektek egy kis inspirációs bejegyzés sorozatot. A továbbiakban majd hozok nektek saját szetteket, de először kezdeném a külföldi bloggerek és sztárok legtrendibb fesztivál szettjeivel, hogy mit mivel és hogyan érdemes viselni idén a fesztiválokon.
The rompers made from airy materials are perfect for festivals, because they are as pretty as you would be wearing a dress, but more comfortable for the whole day on the dusty field. The one-colored ones are classic, that you can make more fun with extreme accessories, but the colorful, printed pieces make the party by themselves.

A könnyű anyagból készült kezeslábasok tökéletesek egy fesztiválra, mert ugyanolyan csinosak, mintha egy ruhát húznál, de sokkal kényelmesebbek egész nap a poros terepen. Az egyszínű darabok klasszikusak, amiket az extrém kiegészítőkkel dobhatsz fel, míg a színes-mintás darabok önmagukban is igazán vidámak és bulisak.

Co-ords are like the sisters of the rompers, just allows to see more of your skin. These are one of my personal favorites. The most practicals are the crop top and high-waisted pants combinations and they look the best in colorful printed versions. The outfit don't need much accessories, they would just steal the show from the point.

A kezeslábas "kistestvére" az összeillő szett, csupán többet enged látni a bőrünkből. Nekem az egyik személyes nagy kedvenceim. A legpraktikusabbak a crop top és magasderekú nadrág kombinációk, amelyek vidám mintás anyagból mutatnak a legjobban. A szett nem igényel sok ékszert és kiegészítőt, hiszen azzal csak elvonnád róla a figyelmet.

But if you're a dress-kinda-girl, I recommend you maxidresses or loose-fitting pieces. By the loose-fitting dresses the most fashionables are the off-shoulder ones. This year the best are the stripes in the colors of the rainbow, but ombre and watercolor are really suitable for the festival feeling too.

Ha mégis inkább a ruhára szavaznál, akkor én vagy a maxiruhákat ajánlom, vagy a bő fazonú darabokat. A bővebb ruhák közül a legtrendibbek most az ejtett vállúak. Idén a szivárvány színeit felvonultató csíkozás a legtrendibb, de az ombre és a batikolt hatás is nagyon illenek a fesztivál hangulathoz. 

One of the most popular materials for a festival is denim and mainly denim shorts. This years favorite denim are the dungarees. You can choose any piece of clothing in denim, but it will be even more fashionable if you match it with another denim. Another tip is to embellish it with colorful patches. This year at the Coachella, Levi's threw a party, where everyone could embellish their denim as they liked, mostly with these patches.

Az egyik legkedveltebb anyag a fesztiválokra a farmer és abból is elsősorban a farmer sortok. Az egyik idei új kedvenc a kertésznadrág. Választhattok bármilyen farmer darabot, még trendibb ha másik farmerral egészíted ki. Továbbá sok helyen kaphatóak színes foltok, amiket a farmerre vasalva díszítheted azt. Idén a Coachellán a Levi's tartott egy olyan partit, amin mindenki a saját kedve és ízlése szerint díszíthette fel a farmerjeit mintás foltokkal.

Lace is an all time favorite and classic, but this year it is really spread, many girls wore the light and elegant lace at festivals. You can make a lace dress festival appropriate with the following accessories: black, metal-detailed ankle boots and backpack or cross-body bag, rocker accessories, big silver jewelries, bandana and black hat.

A csipke örök klasszikus, de idén valahogy még jobban elterjedt és sok fesztiválozó szavazott a könnyed, elegánsabb csipkére. A csipkeruhát a következő kiegészítőkkel tudod fesztiválossá változtatni: szegecses, fekete bőrcsizma és hátizsák vagy oldaltáska, rockos kiegészítők, nagy ezüst ékszerek, bandana és fekete kalap.

Fringes are one of the main characteristics to the bohemian style, which is the key to festivals. The long fringed miniskirts are super trendy this year, but you can have fringes on your top, jacket or accessories. The longer the fringe, the better. But don't wear fringe on the top and the bottom at the same time, if it comes just by the accessories, you can wear more fringed pieces with each other.

A rojtok határozott jellemzője a bohém stílusnak, ami a fesztiválok egyik kulcsa. A hosszú rojtos miniszoknyák nagyon trendik idén, de viseld bátran a felsődön, a kabátodon vagy a kiegészítőiden is. Minél hosszabb a rojt, annál jobb. Azért arra figyelj, hogy ne legyen egyszerre a felsőd is és az alsód is rojtos, de ha kiegészítőkről van szó, nyugodtan viselj egyszerre több rojtos darabot.

It's another occasion to wear you favorite new year's eve accessories, the glittery, gold or silver sequin dresses. Festivals are the perfect place for a little extra sparkle and this one will make you stand out from the crowd.

Újra itt az alakalom, hogy előkapd a kedvenc szilveszteri kiegészítőd, a csillogó, arany vagy ezüst flitteres ruháidat. Egy fesztivál tökéletes hely egy kis extra csillogásra és ezzel határozottan ki fogsz tűnni a tömegből.

This year the high-slit skirt and dresses were very popular in the festival crowd. At first I thought, it's a little bit risky, but as you can see on the photos too, if we wear short underneath we can prevent all the problems.

Idén a fesztiválozók körében nagy sikernek örvendtek a magasan felsliccelt szoknyák, illetve ruhák, amiket én elsőre kicsit túl merésznek gondolnék, de ahogy a képen is láthatjátok egy kisebb-nagyobb rövidnadrággal alatta megelőzhetjük a problémákat. 

If you figured out the base outfit, you will only need something to cover-up, when the night gets chilly. The classic choices are leather jacket and denim jacket, they match absolutely with anything, but let's see the latest trends. From the newbies we can choose from the colorful and printed bomber jackets and the khaki military jackets (parka), both of them are really cool and even if they seem a bit harder to match, they go perfectly to any festival outfit. We also have last year's favorite, the kimonos are still super fashionable and because of their light fabric, they can even protect us from the sun.

Ha már az alapdarabok megvannak, gondoskodnunk kell arról is, hogy este ha hűvösebb lesz ne fázzunk. A klasszikus választások a bőrdzseki és a farmerdzsekik, amelyek mindenhez mennek, de most nézzük az aktuális trendeket. Az újdonságok közül választhatjuk a színes, mintás bomberdzsekit vagy a katonazöld vászonkabátot (parka), mindkettő nagyon menő és ha elsőre nehezen kombinálhatónak is tűnnek, a legtöbb fesztivál szettel működnek. Itt vannak még a tavalyi kedvencek is, a kimonók, idén is ugyanolyan trendik és mivel könnyű az anyaguk a tűző nap ellen is védenek.

We shouldn't forget about the festival make-up and hairstyles, the more special, the better. Last year the flash tattoos were the biggest hit, but I think you can put on one or two this year too. This year's big hit are the peel and stick face and body jewels. The colorful locks are still a great accessory. I would not recommend the flower crowns, because last year every other girl wore one. Instead of it, apply some flowers in you braid, or if you don't want any flowers, try colorful ribbons or metals, but you can't go wrong with a particular braid. You can find head-and hair jewelry too, but I have a feeling, that they might fall out while you dance. The hats are a real classic and also practical.

Ne feledkezzünk el a fesztivál sminkekről és frizurákról sem, minél extrémebb és különlegesebb, annál jobb. Tavaly az aranytetkók hódítottak, amiket szerint idén is feldobhatsz. Idén nagyon trendi az arc díszítése strasszokkal vagy annak imitálása sminkkel. A(z ideiglenesen) színes haj továbbra is tökéletes kiegészítő a fesztiválokra. Azonban a kisebb-nagyobb virágkoszorúkat én idén már nem biztos, hogy erőltetném, azok után, hogy tavaly minden második lány azt viselte. Helyette inkább a fonatodat díszítsd virágokkal vagy ha már teljesen elpártoltál a virágoktól, akkor színes szalagokkal vagy fémekkel, egy biztos, hogy egy különleges fonással nyert ügyed van. Kaphatóak különböző hajékszerek is, amik nagyon jól feldobják az egyszerű szetteket is, bár én kicsit kételkedem, hogy mennyire marad a helyén a tombolás közepette. A kalap viszont örök klasszikus és még praktikus is.

According to famous bloggers the long sleeved lace up tops with ripped denim shorts are the ultimate festival outfit. You can spice it up with different accessories, but this is a good classic or last-minute choice. It's funny, but without collecting to this post, I wore this set to a festival in spring. Another big hit for this fetival season are the rounded hippie sunglasses.

A külföldi bloggereket elnézve, a fűzős hosszúujjú felső és szakadt farmerrövidnadrág kombináció abszolút tarol idén. Különböző kiegészítőkkel feldobhatod és átvariálhatod, de ez egy nagyon jó klasszikus vagy last-minute választás. Vicces, de anélkül, hogy akkor még összegyűjtöttem volna a szetteket a bejegyzéshez és tudatosult volna bennem, én is ebben a szettben voltam az egyik tavaszi fesztiválon. A másik nagy idei fesztivál befutó a kerek hippi napszemüveg.

These three sets are my absolute favorites. All of them reflects perfectly the personal style of the blogger, they're unique, outstanding, sexy, but without feeling uncomfortable. Dare to be unique and let your creativity set free. Step out of your comfort zone, because that's exactly what a festival is about, to get away from the ordinary, strict weekdays.

Ez a három szett az abszolút kedvencem. Mindegyik tökéletesen tükrözi az adott személy egyedi stílusát, különc, feltűnő, bulis, szexis, de mégsem kell bennük feszengeni. Merjetek egyediek lenni és engedjétek szabadjára a fantáziátokat. Lépjetek ki a komfortzónátokból, hiszen pont erről szól egy fesztivál, hogy elrugaszkodj a szigorú hétköznapoktól. 

Don't forget your squad, because even the best party would be lame without them. You can enhance the #squadgoals effect with not twinning (that's so early 2000s), but dressing in similar styles to match. Have fun and enjoy the good weather, good music, good company and the free summer spirit!

Ne felejtsd, hogy a csapatod nélkül még a legjobb buli sem ér semmit. A nagy tömegben és a buli hevében azért vigyázzatok egymásra. Fokozhatod a #squadgoals effektust, ha kicsit összeöltöztök, de ne úgy mint a 2000-es évek elején, hogy pontosan ugyanúgy vagytok felöltözve, hanem csupán hasonló stílusba, hogy jól passzoljatok. Érezzétek jól magatokat és élvezzétek ki a jó időt, a zenét, a társaságot és a nyár szabad szellemét!

2016. június 15., szerda

Summer whites

I don't know how about you, but in my life learning and shopping have a close relationship. In the time of the finals I shop more than usual. On one hand the mall is right on my way home from the university, and I like to go in after my exams to let the stress out and sometimes to reward myself. On the other hand, when I'm taking a break in the learning I usually look around in online shops and because it's also the time of sales and new stuffs are coming as well, I hit the shop button more often than I wish. 
I've brought you another big summer hit, the white crochet off-shoulder top. The shoulder is the new cleavage, that I think is great, because it's sexy, but sophisticated at the same time. Plus point that it helps optically the girls who has small breasts. The white and airy material will be our best friend in the summer heat. I'm sure that this top will be one of my favorite pieces this summer. I made a chocker from crochet flowers to it. You can wear the top with high-waisted bodycon or A-lined skirts, but I've worn with what feels closest to me, a ripped denim mini skirt. To finish the look, I added a white Adidas, that in my opinion matches to everything. 

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nálam a tanulás és a vásárlás szorosan együtt mozognak. Vizsgaidőszakban valahogy mindig sokkal többet vásárolok. Egyrészről az egyetemről hazafele pont útba esik a bevásárlóközpont és szinte minden vizsgám után be szoktam ugrani, levezetni a feszültséget és néha meg is jutalmazom magam valamivel. A másik részről pedig, mikor szünetet tartok a tanulásban gyakran a webshopokban nézelődöm, ráadásul mivel pont ilyenkor vannak a leárazások és érkeznek az új darabok is, valahogy többször nyomok rá a vásárlás gombra, mint kellene.
Ismét egy nagy nyári kedvencet hoztam nektek, még pedig a fehér, horgolt, ejtett vállú topot. A váll az új dekoltázs, amit én nagyon támogatok, mert úgy szexi, hogy közben mégsem kihívó. Ráadásul a kis mellűeket optikailag segíti. Továbbá a fehér könnyű, légies anyag, a legjobb barátunk a nyári hőségben. Biztos vagyok benne, hogy az egyik kedvenc darabom lesz ez a felső idén nyáron. Hozzá pedig készítettem egy horgolt virágokból álló chockert. A felsőt húzhatjuk szűk, testhezálló vagy A-vonalú magas-derekú szoknyákkal is, de én inkább maradtam a hozzám közelebb álló párosításhoz és szakadt farmer miniszoknyával húztam. Végül pedig a mindenhez passzoló, kedvenc fehér Adidasommal koronáztam meg a szettet. 
Off-shoulder top / Ejtett vállú top - H&M
Skirt / Szoknya - Pepe Jeans London
Shoes / Cipő - Adidas Stan Smith
Chocker - King Street Fashionista
Watch / Óra - Betsey Johnson
Lipstick / Rúzs - Avon Matte Lipstick Ruby Kiss

2016. június 8., szerda

Pure Happiness

This outfit contains my new and absolute favorites. The long and elegant vest was on the top of my shopping list for a long time, but because it's a classic piece, that I'm buying not for only a season, it has to fulfill many expectations and I couldn't find the perfect one in the stores. I had to go to the tailor in case of another dress, so if I was there, I decided to get done the vest I imagined: double-breasted, long enough to wear as a dress, with wide collar and in an easy-matching color. I think the result speaks for itself. I love that I can wear it with so many things and I'm thinking of making a post, that shows how many different ways I can style it. If you would like to see this post, please let me know. The other huge favorite and newbie is this nude Coccinelle backpack. It's made from really soft leather and it's so easy to wear. It's funny, that I was planning to buy myself a similar shaped faux-leather one, but without knowing what I wish, my sister surprised me with this beauty the next day. I think this backpack will be a good partner of mine. I don't usually put my outfits together only from my latest purchases, but somehow this one got like that, everything is new except the shoes, necklace and watch. The top is airy and summery, the pants are really utilizable, because of its material and color. I love the color of the outfit, you can't go wrong with the nude shades, it's so fresh and has an elegant vibe.

Ez az outfit az új és abszolút kedvenceimből áll. A hosszú elegáns mellény már jó ideje a beszerzendő darabjaim élén állt, de mivel ez egy olyan klasszikus darab, amit nem egy szezonra veszek, ezért sok szempontnak kellett megfelelnie és sajnos a boltokban nem találtam meg az igazit. Amúgy is kellett a varrónőhöz menjek egy másik ruha miatt, így ha már ott voltam, akkor úgy döntöttem, hogy varratok egy olyan mellényt, amit elképzeltem: Dupla-soros gombolású, elég hosszú, hogy ruhaként is viselhessem, széles gallérral és jól kombinálható színben. Az eredmény szerintem önmagáért beszél. Imádom benne, hogy fantasztikusan mixelhető, gondolkodom is rajta, hogy készítek egy bejegyzést, amiben bemutatom, hogy milyen sokféleképpen lehet felhúzni. Ha szeretnétek ilyet látni, mindenképpen írjátok meg. A másik új nagy kedvenc a nude Coccinelle hátizsák, ami nagyon puha bőrből van és rendkívül könnyű a viselete. Vicces, de egy ugyanilyen fazonú, műbőr hátizsákot néztem ki magamnak és terveztem, hogy megveszem, majd anélkül, hogy tudta volna ezt, a nővérem egy nappal később meglepett ezzel a szépséggel. Úgy gondolom, hogy nagyon jó társam lesz a kicsike. Nem szokásom egy outfitet csak frissen vásárolt darabokból összeválogatni, de most valahogy így sikerült, a cipő, a nyaklánc és az óra. A felső lenge és nyárias, a nadrág pedig színe és anyaga miatt nagyon jól kihasználható. Imádom az összeállítás színeit, a nude árnyalatokkal nem lőhetsz mellé idén nyáron sem, nagyon friss és elegáns hatást kölcsönöznek. 
Long vest /  Hosszú mellény - King Street Fashionista
Pants / Nadrág - Mango
Top - Vero Moda
Backpack / Hátizsák - Coccinelle
Wedges / Cipő - Humanic
Necklace / Nyaklánc - Swarovski
Earrings / Fülbevaló - Aldo
Watch / Óra - Timex
Sunglasses / Napszemüveg - Parfois