2016. augusztus 28., vasárnap

Perfect Strangers

The key item of this look is definitely the skirt and I let its print dominate in the set even more, by matching it with only black pieces. The flowy, black crop top is a perfect match to the skirt. The accessories: the brown, satin choker, the black leather sandals and the seashell anklet are bringing on the classic and elegant bohemian vibe. Besides the chokers, this summer's favorite accessories are the anklets and in my opinion, the shell ones are the best, because they remind you to the beach even while you're in the city. I made the look more complex with the bomber jacket. The meeting of the two styles changes the feeling of the look. The combination of the sporty bomber and the bohemian, vintage maxi skirt is not usual and that's what makes it so great.

A kulcsdarab a szettben egyértelműen a szoknya, aminek a mintáját úgy hagytam még jobban érvényesülni, hogy csak fekete darabokat adtam hozzá. Tökéletesen passzol a fekete fodros crop toppal és a kiegészítők, mint a barna, szatén choker (nyakpánt), valamint a fekete bőrszandál és kagylós bokalánc is továbbviszik a klasszikusabb, elegáns, bohém vonalat. Idén nyáron a choker mellett a bokaláncok voltak a legtrendibb kiegészítők, amik közül szerintem egyértelműen a kagylósok a legjobbak, hiszen ezek a városban is eszedbe juttatják a tengerpartot. A szettet egy bomberdzsekivel bolondítottam meg. A két stílus találkozása teljesen megváltoztatja az összeállítás hangulatát. A sportos bomberdzseki és a bohém, vintage maxiszoknya párosa nem megszokott és pont ez tetszik benne a legjobban. 
Skirt / Szoknya - vintage
Top - Bershka
Bomber jacket / dzseki - Adidas
Sandals - Calzamania (Italy)
Earrings / Fülbevaló - Aldo

2016. augusztus 22., hétfő

Beautiful life

You probably saw it in many places, that the swimsuits ruled the beaches this year. The trendy pieces are the deep neck or backless ones, the one we all know from the Baywatch and the cut-out pieces, just like the one that I got myself too. These spectacular swimsuits are so pretty, that you can wear it outside the beach as well, just like a body. Mine is cut-out, asymetric, ruffled and printed at the same, so I let it be dominant in my look and matched with a cobalt blue, high slitted maxiskirt. To accessorize I only used a half seastar, half pearl earring and a strawhat.
Sometimes you need to stop and realize how beautiful life is and everything what nature created. If you stand on the edge of a cliff, it runs through your mind, how fragile our life is. We should take care of ourselves, each other and the earth, on which we can live. What a peaceful place this could be if everyone would mind their own happiness, rather than to hinder others. Enough of the hate, fear and terror. But we cannot let worrying stop us from doing what we want. The only thing we can do is to mind ourselves and our loved ones, recognize and appreciate the finest beauty and littlest love that surrounds us and simply enjoy life.

Ahogy azt már sok helyen láthattátok idén a fürdőruhák hódítanak leginkább a strandolni vágyó fashionisták körében. Nagyon trendik a hátul vagy elől mélyen dekoltált darabok, a Baywatchból jól ismert fazon és az itt-ott kivágott fürdőruhák, amilyet én is választottam. Ezek a különleges fürdőruhák annyira csinosak, hogy akár a strandon kívül is viselheted, mint egy bodyt. Az enyėm egyszerre kivágott, asszimetrikus, fodros és mintás, így hagytam, hogy ő domináljon a szettben és hozzá egy két oldalt magasan sliccelt, királykék maxiszoknyát párosítottam. Kiegészítésnek csupán egy félig tengericsillagos, félig gyöngyös fülbevalót és szalmakalapot használtam. 
Néha meg kell állni és megcsodálni, milyen szép az élet és milyen gyönyörű mind az, amit a természet alkotott. A szikla szélén állva az embernek átfut az agyán, hogy milyen törékeny is az életünk. Vigyáznunk kell magunkra és egymásra, valamint a Földre, amin élhetünk. Milyen békés is lenne ez a hely, ha mindenki a maga boldogságával törődne, ahelyett, hogy másokét akadályozza. Elég már a gyűlöletből, félelemből és terrorból. Azonban nem engedhetjük, hogy az aggodalom eluralkodjon rajtunk és útját állja, annak, amit véghez szeretnénk vinni. Az egyetlen amit tehetünk, hogy magunkkal és a szeretteinkkel foglalkozzunk, észrevesszük és értékeljük a legapróbb szépséget, a szeretetet, ami körülvesz minket és élvezzük az életet.
Swimsuit / Fürdőruha - Women's Secret
Skirt / Szoknya - Bershka
Hat / Kalap - Tommy Hilfiger
Earrings / Fülbevaló - Six

2016. augusztus 16., kedd

Best Beaches of Ibiza

If you are just as much a Beach-lover than I am, than I think you're gonna like this post, because I've collected the most beautiful beaches of Ibiza. I cheated a little, because one of them is not simply a beach, but a whole island, if you scroll down, I will explain it. So here are the Top 5 Beaches of South Ibiza (without a particular order):

Ha Ti is annyira imádjátok a tengert, mint én, akkor biztosan tetszeni fog nektek ez a bejegyzés, ugyanis összegyűjtöttem Ibiza legszebb tengerpartjait. Azonban van benne egy kis csavar vagy mondhatnám csalás, ugyanis az egyik tippem nem csupán egy strand, hanem egy egész sziget, de ha lejjebb görgettek elmagyarázom. Íme a Top 5 strand Dél-Ibizán (sorrend nélkül):
Cala Bassa Beach Club is your perfect choice if you're looking for a fancy beach, where you can sip your Corona or champagne in a baldachin bed, while waiters are looking after your wishes. Of course, this is just one option from the many, there are regular sun beds as well, without extra priviliges. However, if you would like to have a little more indulgence, the beach club has its own masssage room, where you can get more relaxed. At the same time, if you more feel like to have a party at the beach, you can enjoy the music by the dj of the beach club. The restaurant of the club is amazing, you can see here, the last three photos in the previous post, what we ate there. As you can see from the photos the beach is sandy and the water is somewhere between tourqoise and sky blue, it gets deep really quickly, so its perfect for water sports. 

A Cala Bassa Beach Club a tökéletes hely számodra, ha egy igazán fancy strandot keresel, ahol baldachinos ágyon szürcsölgetheted a Coronát vagy a pezsgőket és pincérek lesik minden kívánságodat. Na jó, persze ez is csak egy opció a sok közül, vannak extra szolgáltatás nélküli napozóágyak is a strandon. Azonban ha kényeztetésre vársz, a strandnak van egy saját masszázs szigete, ahol még jobban ellazulhatsz. Ha viszont inkább bulizni vágynál a strandon is, azt is megtalálod itt, hiszen a Beach Clubnak saját dj-je van. A Club étterme egyszerűen csodás, az előző bejegyzés utolsó három képe az itt fogyasztott ételeinkről készült, itt. A képek alapján láthatod, hogy a part homokos, a víz pedig türkizbe hajló égszínkék és az átlagnál gyorsabban mélyül így tökéletes úszásra, sup-hoz és más sporotkhoz.
dress / ruha - Vero Moda, bikini top - Calzedonia, bikini bottom / alsó - Victoria's Secret


In Cala Tarida you can find the perfectly turqouise colored water. The view is breathtaking, the little bay is surrounded with red rocks. When we were here, the sky was really cloudy for a while, this causes the shade-differences of the photos. The beach had a lovely restaurant, where we had an amazing meal with amazing view, as you can see.

Ha az igazán türkizkék színű vizet keresed, akkor Cala Tarida-ra látogass el. Ámulatba ejtő ez a látvány, vöröses sziklák ölelik körbe a kis öblöt. Amikor itt jártunk egy ideig borult volt az ég, ezért eltérőek a színek egyes képeken. A parton van egy tündéri étterem, ahol láthatjátok a képen, milyen finomakat ettünk és hozzá milyen csodás kilátás párosult.


Cala Conta is worth a visit, if not for else, but the breathtaking cliffs in front of the beach. The panorama is so beautiful there, but it's only just a teaser, because this is the location of the following outfit post. We enjoyed the beach just as much as the view, because not like anywhere else in the island, we've finally found great waves. The color of the water is a more darker green-blue shade, that has a great harmony with the sandy, rock embellished beach.

Cala Contara, ha másért nem is, de már csak a strand melletti ámulatba ejtő sziklák miatt érdemes ellátogatni. Egyszerűen gyönyörű a kilátás, amiből most még csak ízelítőt kaptok, ugyanis a következő outfit bejegyzésnek ez lett a helyszíne. Mi a strandot is legalább ennyire élveztük, ugyanis a többi hellyel ellentétben itt végre hatalmas hullámokat találtunk. A víznek egy kicsit sötétebb zöldes-kék árnyalata van, ami szépen harmonizál a homokos, sziklákkal és kövekkel díszített parttal. 

Calo des Moro is the only not sandy, rocky beach on this list, but it is so cute, that we can excuse that. Especially, because these are not the spiky rocks, but rounded (so you won't need the special shoes). The water is crystal clear and shines in many different colors, from the transparent, through the tourqoise right to cobalt blue. The water is deeper than usual, but it's nice this way. If you dare, the water is deep enough and the cliffs are high enough, to jump into the water from them, but of course, be careful. The whole beach is really small, surrounded and hidden from huge cliffs. 

A kiválasztottak közül Calo des Moro az egyetlen, ami nem homokos, hanem köves, de annyira cuki, hogy még ezt is elnézzük neki. Főleg, hogy nem szúrós köves, (így nem kell hozzá külön papucs,) hanem ahogy láthatjátok apró kerek kavicsos. A víz kristálytiszta és több színben pompázik, az átlátszótól, a türkizzöldön keresztül egészen a királykékig. A víz itt is elég mély a többihez képest, de abszolút kellemes. Ha elég bátor vagy hozzá, itt kellően mély a víz és magas a szikla ahhoz, hogy ugrálj róla, de persze csak óvatosan. Az egész strand nagyon pici, amiket hatalmas sziklák zárnak körbe és rejtenek el. 
Bikini top - F&F, Bikini bottom / alsó - Calzedonia


So I've left the odd one to the end. Formentera is the smallest member of the Balear islands. It is only 82 km2 big and 3 kms away from Ibiza. You can get to the island from Ibiza only with ships. They say it's the last paradise in the mediterranean area and that it's the most calm and quite member of the Balears. The capitol of the island is Sant Francesc, which you can see in the first few photos and which is so tiny, but really cute. The island is filled with beautiful beaches, so we asked for advice from a local for the best and she directed us to the beach at the nouthern point of the island, which is Platja de ses Illetes. Beautiful tropical scenery, white (sometimes pink) sand and the lightest blue shaded water, with ombre effect. It's definitely worth to take a ship and spend a day there.

Tehát a legvégére hagytam a kakukktojást, Formenterát, ami a Baleár szigetek legkisebb tagja. Csupán 82 km2 és 5 km távolságra van Ibizától, ahonnan csak hajóval tudsz eljutni a szigetre. A mediterrán térség egyik utolsó paradicsomának tartják és a sziget-csoport legnyugodtabb, legcsendesebb tagjának. A sziget fővárosa Sant Francesc, amit az első néhány képen láthattok, a hely hihetetlenül pici, de nagyon cuki. A sziget tele van szebbnél szebb tengerpartokkal, így egy helyi tanácsa alapján a legszebbet látogattuk meg, ami a sziget északi pontján van, Platja de ses Illetes. Csodás trópusi táj, fehér (néha rózsaszínes) homok és a legvilágosabb kék víz, színjátszós, ombre effektussal. Mindenképp megéri áthajózni egy napra. 
Bikini top - Calzedonia, Bikini bottom / alsó - Desigual, Short / Farmer - Zara