2015. május 25., hétfő

Monthly Beauty #4

Somehow it got a habit of mine, that always in April I get or buy myself a new perfume. The reason is partly my birthday, on the other hand the appearance of the new spring-summer fragrances, the annual sales/coupon days or simply one of the bottles run out. This time I'll show my new purchases, the two perfumes I simply cannot decide between and fall in love with them at first smell. Last, but not least here's my all time favorite as well. 

Valahogy az évek során kialakult az a szokásom, hogy mindig áprilisban veszek/ kapok új parfümöt. Ennek oka egy részről a szülinapom, más részről pedig az újonnan megjelent nyári illatok, a kedvezményes Glamour - és Joy napok vagy pedig, hogy pont addigra fogy ki valamelyik üveg. Most megmutatom nektek a két új szerzeményemet, azt a két illatot, amelyek közül idén tavasszal nem tudtam választani, mert mindkettőbe azonnal beleszerettem, valamint az örök kedvencemet.

Dolce & Gabbana, Dolce Floral Drops
To be honest, the Dolce & Gabbana perfumes didn't got me before. I don't mean, that they were not good, because they were always pretty fine, but for me too sincere with their watery-wooden scents and not sweet and intense enough. Recently I saw the Dolce Floral Drops on many famous blogs and the marketing got me to give it a try. I like this wooden, yet floral fragrance. Really feminine, elegant and racy at the same, not too ostentatious, rather softly tempting. Makes me think of freshly cut flowers and the light, sweet air in the summer. Another curiosity of this perfume is that my mother and I fell in love with it in the same time, without discussing it, which is particular because she never likes my perfumes, they are too sweet and too intense for her, although this one is neither of them that much, like an Escada, but it is worth a try, even for someone who don't usually choose fragrances from there kinds.
Family: floral; Head notes: neroli, papaya flower; Heart notes: narcissus, amaryllis, water lily; Base notes: musk, sandalwood, cashmere wood.

Őszintén szólva, korábban nem fogtak meg különösebben a Dolce & Gabbana parfümjei. Nem azt mondom, hogy nem tetszettek, mert mindig is finom parfümjeik voltak, de számomra a korábbiak túl komolyak voltak a vizes-fás illataikkal, nem voltak elég édesek, intenzívek hozzám. Az utóbbi időben egyre több híres bloggernél láttam a Dolce Floral Drops-t és a marketing megfogott annyira, hogy adjak neki egy esélyt és milyen jól tettem. Tetszik ez a fás, mégis virágos illat. Igazán nőies, egyszerre elegáns és pikáns, nem hivalkodó, hanem lágyan, kifinomultan csábító. A frissen szedett virágokhoz és az édes, könnyed nyári fuvallathoz tudnám hasonlítani. Még egy érdekesség a parfümmel kapcsolatban, hogy anyukámmal megbeszélés nélkül szinte ugyanakkor szerettünk bele ebbe az illat ba, ami azért különös, mert neki mindig túl édesek a parfümjeim, túl intenzívek és igaz, hogy nem olyan édes és intenzív, mint amilyeneket szoktam használni, mint például egy Escada, de megér egy próbát annak is, aki nem feltétlen ezeket a parfümcsaládokat szokta használni.
Illatcsalád: virágos; Fejjegyek: neroli, papayavirág; Szívjegyek: nárcisz, amarillisz, vízililiom; Alapjegyek: pézsma, szantálfa, kasmírfa.

Escada, Turqoise Summer
When I reached for the new limited summer Escada in the store, I knew I wouldn't blunder with it, because I always liked their intense fruity and floral scents. The bottle I recently finished, is also one of their limited summer perfumes (Marine Groove), which I wanted to replace with something new for the summer. This one is pretty divisive, but many people say, that after a long time Escada created something big again, speaking about summer limited ones only, and that they returned to their roots, resembling to Island Kiss and Pacific Paradise. The Turqoise Summer was inspired by the serene athmosphere of summer, vivid orchards and butterflies. This perfume makes me think of hot, sultry summer days, beach, fresh fruits, cocktails and free spirit. It's a sweet, delicious, bubbly, truly summer fragrance.
Family: fruity; Head notes: pineapple, strawberry, tutti frutti; Heart notes: flowers; Base notes: black-currant, vanilia.

Mikor levettem az üzletben az új nyári limitált Escada-t a polcról, tudtam, hogy nem fogok vele melléfogni, mert mindig is tetszettek az intenzív gyümölcsös, virágos illataik. Pont az egyik korábbi nyári Escada (Marine Groove) parfümös üvegem fogyott ki, ami helyett kerestem valami új illatot. Eléggé megosztó a parfüm, de sokan azt mondták, hogy hosszú idő után, újra nagyot alkotott az Escada a nyári illatok terén, és visszatért a gyökereihez, az újakat az Island Kiss és Pacific Paradise illatokhoz hasonlították. A Turqoise Summer-t a derűs, szabad nyári érzés, a friss gyümölcsöskertek és a pillangók ihlették. Engem a fülledt nyári napokra, a tengerpartra, friss gyümölcsökre, koktélokra és szabadságra emlékeztet. Édes, ínycsiklandozó, pezsgő, igazi nyári illat.
Illatcsalád: gyümölcsös; Fejjegyek: ananász, eper, tutti frutti; Szívjegyek: virágok; Alapjegyek: fekete ribizli, vanília.

Carolina Herrera, 212 VIP
My all time favorite fragrance, this scent is really me. It's really rare, that perfume is suitable for both summer and winter, in the summer it's sweet enough from the vanilia and flowers, meanwhile in the winter it's spicy enough and brings hotness in the cold weather. This is a really unique, unforgettable scent. It's racy and sexy, resembles to one of my old party-perfumes, that's why it got me in the first place, but it's so much more than that, more elegant and sophisticated. It represents a mature and powerful woman and that's why this perfume brings me power every time I wear it.
Family: oriental, vanilia; Head notes: passion-flower, rum; Heart notes: gardenia, musk; Base notes: vanilia, tonka bean.

Az örök kedvencem, ez az illat igazán én vagyok. Ritka az, amikor egy parfüm jó nyáron és télen is, de a nyári melegben kellően édes a vaníliától és a virágoktól, télen pedig megfelelően fűszeres és forróságot kölcsönöz a hideg időben. Nagyon érdekes, különleges parfüm, nem egy feledhető illat. Pikáns és szexi, hasonlít egy régi bulizós parfümömhöz, ezért is fogott meg legelőször, de jóval több annál, sokkal elegánsabb, kifinomultabb, mint egy egyszerű party-illat. Egy érett, magabiztos nőt sugároz, mindig erőt kapok ettől a parfümtől, amikor magamra fújom.
Illatcsalád: orientális, vaníliás; Fejjegyek: golgotavirág, rum; Szívjegyek: gardénia, pézsma; Alapjegyek: vanília, tonkabab.

2015. május 19., kedd

Spring Break in London

I can't believe, how time flies. A few weeks have passed already since our London trip and here you go with the photo diary of my Spring Break in this amazing city. It's not the first time, that my sister and I, just the two of us, or with a little group of friends, we visit a big city for a few days and leave the everyday behind. This year in the spring break we chose London, because Andi's friend is living there and I've never been to London before.
It was raining, when we arrived, but luckily that was the only time we have experienced the typical UK weather and in the following days it was warm and sunny. The first thing I stated, that the city is enchanting at night, the night lights highlight the beautiful buildings and the English vibe got me instantly.

El sem hiszem, hogy milyen hamar repül az idő. A londoni utazásunk óta már jó pár hét eltelt és most itt is van a képes beszámolóm erről a fantasztikus városról. Többször volt már, hogy a nővéremmel kettesben vagy éppen egy kisebb baráti társasággal elutazunk néhány napra egy nagyvárosba, hogy egy kicsit megismerjük, hogy kilépjünk a mindennapoktól. Idén a tavaszi szünetben Londonra esett a választásunk, mivel Andi egyik barátnője kint él, én pedig még nem voltam ott korábban. 
Pénteken este, amikor megérkeztünk éppen esett az eső, de szerencsére csak aznap este tapasztalhattuk meg a híres angol időjárást, a következő napokban végig sütött a nap és jó időnk volt. Az első, amit megállapítottam, hogy a város gyönyörű éjjel; az éjszakai fények kiemelik a csodás épületeket és a pezsgő hangulat azonnal magával ragadott. 
At the Platform 9 3/4 with the wand of Hermione / A 9 és 3/4-ik vágányánál Hermione pálcájával

At the first day we haven't seen much of the city, true to ourselves, our first road led to Oxford Street and spent the whole day in the surroundings. Of course we were sightseeing in between the shopping as well, the architecture, the street style and the popular red double-deckers and telephone booths amazed me. As huge Victoria's Secret lovers, we prepared with a shopping list, to enter the beautiful shop filled with wings, mirrors, pink puppets and gorgeous lingerie. I can only say, mission accomplished, but more about that later. We couldn't miss the Fish & Chips with Cider at a traditional pub, and so we could check another point from our visionary “must-have” list. During our walk home, we stopped at the Piccadilly Circus, Trafalgar Square and the M&M's World.

Az első napon nem túl sokat láttunk magából a városból, önmagunkhoz híven, az Oxford street-re vezetett az első utunk és a környéken hamar elment az egész nap. Persze vásárlás közben azért nézelődtünk is, csodáltuk az építészetet, az utcai divatot és a híres piros emeletes buszokat és telefonfülkéket. Mint hatalmas Victoria's Secret imádók, konkrét bevásárló listával mentünk be a szárnyakkal, hatalmas tükrökkel, rózsaszín kiskutyákkal és gyönyörű fehérneműkkel teli boltba. Annyit mondhatok, hogy a küldetést teljesítettük, de erről majd később bővebben írok. Nem hagyhattuk ki a Fish & Chipset és a cidert sem egy igazi angol pubban. Így egy újabb pontot pipálhattunk ki a képzeletbeli listánkon. Az esti séta során még megnéztük a Piccadilly Circust, a Trafalgar Squaret és az M&M's World-ot.
Jacket: Bershka, Scarf: Desigual, Bucket bag: Six, Jeans: Cross
T-shirt: Primark, iPhone case: Marc by Marc Jacobs
"Shop until you drop"
Sweater: H&M
Our second day was Easter Sunday and to have something festive, we had a "little" brunch at our friend's friend. The table was full with colourful eggs, ham, muffins and pies. With filled stomach, we headed to see the spectacles, like the Buckingham Palace, St. James park, Big Ben, Parliament, Aquarium and London Eye. We couldn't have a better timing at the London Eye, because we were on the top at sunset. The sight was even more beautiful this way, as the whole city unfolds before us. After that, we were walking by the Thames River, watching the Bridges in the row, until the Tower Bridge. On the way we stopped for a candy floss, roasted hazelnut and street musicians, after that we closed the day of course at another traditional pub.

A második napunk pont Húsvét vasárnap volt és, hogy meglegyen az ünnepi hangulat, a barátnőnk egyik barátnőjénél tartottunk egy "kis" Húsvéti reggelit. Az asztal tele volt színes tojásokkal, sonkával, tormával és sütikkel, úgy gondolom igazán megadtuk a módját az ünneplésnek. Tele hassal vágtunk neki a híres látványosságoknak, mint a Buckingham palota, St. James park, Big Ben, Parlament, Aquarium, London Eye. A London Eye-nál nem is időzíthettünk volna jobban, mert pont naplementekor mentünk körbe, így még gyönyörűbb volt a látvány, ahogy ez a hatalmas város elénk tárult. Este a Temze partján sétálgatva, sorra néztük végig a hidakat, egészen a Tower Bridge-ig. Ezalatt meg-megálltunk egy vattacukorért, utcai zenészért vagy sült mogyoróért, majd az estét hol máshol, mint egy újabb tradicionális pubban zártuk.
Jacket & jeans: Bershka, T-shirt: Hollister, Bucket bag: Six, 
Scarf: Primark, Sunnies: Carrera, Boots: CCC
We started our third day at the Baker Street, where Sherlock Holmes lived, at the Madame Tussade Museum and continued at the London Dungeon. After those we didn't want to run to another popular sightseeing spot, we rather sat in the Jubilee Gardens with a coffee and cookies to chill and enjoy the beautiful view and the sun.

A harmadik napunkat a Baker Streeten, Sherlock utcájában, a Madame Tussade múzeumban kezdtük, majd a London Dungeon-ban folytattuk. Utána már nem akartunk messzebb menni és rohangálni újabb híres látványosságért, inkább csak kiültünk a Jubilee Gardens-be, hogy kávézzunk, sütizzünk és élvezzük a napsütést, a gyönyörű kilátást. 
At the Madame Tussade Museum / A Madame Tussade múzeumban
Jacket & jeans: Bershka, T-shirt: Zara, Bucket bag: Six, 
Scarf: Desigual, Necklace: Primark, Boots: CCC
Lunch with a view / Ebéd kilátással
We didn't want to come home at all, but it was unfortunately a short visit. We really enjoyed these couple of days in the Heart of the United Kingdom and we have so many things left to see, so we're definitely go back once. Three days were enough to watch the most famous parts of the city, to get a hint from the English culture and to collect our thoughts, what we will definitely visit on our next trip to London. I can recommend this city for a long active weekend, but if you want to visit and see everything probably a whole week won’t be enough.


Nagyon nem akartunk hazajönni, de sajnos ez csak egy rövid látogatás volt. Nagyon élveztük ezt a néhány napot és mivel még megannyi dolgot nem fedeztünk fel Londonban, egészen biztos, hogy visszamegyünk. Három nap elég volt, hogy megnézzük a leghíresebb látnivalókat, hogy megtapasztaljuk az angol kultúrát és, hogy összeszedjük a gondolatainkat, mi az, amit a következő alkalommal mindenképpen megnézünk. Tudom ajánlani egy aktív hosszú hétvégi kiruccanáshoz, de ha mindent meg szeretnénk nézni, valószínűleg egy hét is kevés lenne.