Spring-Summer '19 Trend Guide

február 26, 2019

2019 Tavaszi-nyári Trend Útmutató


"Ha nem lenne tél, a tavasz nem lenne olyan kellemes." Készen állok a napsütésre, nyíló virágokra, rövidnadrágokra, crop topokra és könnyed, nyári ruhákra... a kérdés már csak az, hogy milyen stílusban és színekben? Nézzük meg az új tavaszi-nyári szezon legforróbb trendjeit!


"If we had no winter, the spring wouldn't be so pleasant." I am ready for the sunshine, blooming flowers, shorts, crop tops and airy summer dresses... but in what colors and style? Let's see the hottest trends of the new spring and summer season!Előző szezon erősödő trendjei / Trends from last season going stronger
Nem hiszem, hogy nagy meglepetést mondok azzal, hogy az állatminta most a legnagyobb divat,  közülük is leginkább a leopárd, kígyó és zebra. Már az előző szezonokban is nagyon trendi volt, így a bátortalanabbaknak volt lehetőségük és idejük megbarátkozni a trenddel, ami most éli a csúcspontját. A legvadabbak neon színben is viselhetik a különböző állatmintákat (ez még nekem is merész), de a természetes színeiben bármilyen mennyiségben hordhatjuk, sőt akár keverhetjük is őket. 
A 80-as évek hangsúlyos vállai sem akarnak eltűnni, minden jöhet, ami kicsit erősíti a karjainkat és még nem is kell hozzá az edzőterembe menni. Jöhetnek a válltömések, puffos ujjak és fodrok. 
A kocka minta is velünk marad. A legjobb darab még mindig a kockás blézer, amit ha még nem szereztél be, mindenképp tedd meg (ezt magamnak is mondom). Mellette pedig a diáklányos szoknyák és kosztümszettek is nagyon divatosak. Ha már szóba jött, a nadrágkosztümök is több szezon óta töretlenül fénykorukat élik, most az élénk színűek és a mintásak a legtrendibbek

I don't think I am going to surprise you with the fact, that right now the biggest trend is animal print, most of all leopard, snakeskin and zebra. It was already fashionable in the last season, so the shy ones had time to get comfortable with the trend, that has reached its heights now. The wild ones can wear the animal prints in neon colors (it is too bold for me too), but in natural colors you can wear them as much as you want or even mix them with each other.
The 80s accented shoulders don't want to vanish, we can wear anything that makes are shoulders and arms look stronger (without going to the gym), like shoulder pads, puff sleeves and ruffles.
The plaid prints are also staying with us. The best item a plaid blazer, which if you haven't purchuased yet, you really should (I am telling this to myself too). Besides that the school girl vibes tartan skirts and plaid printed suits are super trendy pieces right now. If I mentioned them, the pantsuits are having their absolute highlight for many seasons now, right now the vivid colors and prints are the most fashionable types. 


A szezon fő színei / The main colors of the season
Télen még inkább csak kiegészítőkben jelentek meg, de a tavaszi szezon beköszöntével már tetőtől talpig neon színekbe öltözhetünk. Nagyon trendi több neon színt egymással keverni, de biztonsági játékosként viselhetjük farmerrel, feketével, bézzsel és fehérrel, melyekkel garantáltan nem tévedhetünk. Az összes közül a legtrendibb neonszín a zöld. 
A szezon legdivatosabb színe a sárga. Sokan félnek ettől a színtől, de úgy gondolom, hogy mindenki számára megtalálható a sárga azon árnyalata, amely jól áll a bőr és hajszínéhez. Én személy szerint nagyon szeretem a sárgát, mert igazán vidám. Párosítsd sötét vagy középbarnával, fehérrel, szürkével, kékkel vagy narancssárgával. 
Az egyik legtrendibb most, ha a teljes szettünk neutrális, barnás színekből tevődik össze. A bézs a szezon egyik legtrendibb színe, több különböző árnyalatával. A bézs monokróm összeállítást feldobhatod akár egy-egy neon színű darabbal is, így tökéletes egyensúlyt kapsz, a szetted feltűnő és szofisztikált lesz egyszerre. 
A Pantone az "élő korall"-t (living coral) választotta meg az év színének, vagyis a divatban is találkozhatunk majd vele. 

In the winter they rather appeared in the accessories, but with the spring coming, we can wear neon colors from head to toe. Colorblocking neon colors is really trendy, but if you would like to play it safely, wear them with denim, black, beige or white, with them we can not go wrong. From all of the neon colors lime is the number one in fashion right now.
The season's most fashionable color is yellow. Many people are afraid of this color, but I think everyone can find the right shade matching to their hair and skintone. Personally I always loved yellow, because it's such a happy color. Match it with dark or middle brown, white, grey, blue or orange. 
One of the best outfits lately is wearing neutral, brown shades from head to toe. Beige is one of the most fashionable colors of the season, with its many, different shades. You can spice up your monochrome beige look with neon colored items, so you get the perfect balance of bold and sophisticated. 
Pantone chose "living coral" to the color of the year, so we will definitely see it in the fashion as well.


Kedvenc ruhadarabok / Favorite items 
Minden szezonnak megvannak a kedvenc, legtrendibb ruhadarabjai. 
Bevallom elsőre meglepődtem mikor megjelentek a biciklis nadrágok, de nemrég én is beszereztem egyet. Viselhetjük sportosan bő pólóval, kapucnis pulcsival és sportcipővel vagy hosszított blézerrel és övvel. Élénken él emlékeimben, amikor kisgyerekkoromban milyen sokat hordtam és mennyire szerettem a színes, mintás biciklis nadrágokat. Nem csak az elasztán, pamut verziója trendi, de farmerból is készülnek már, illetve az azonos hosszúságú, de bővebb szabású, vastagabb anyagból készült bermudák is divatosak lesznek. Vastagabb combokhoz előnyösebb fazon, mint a rövidebb rövidnadrágok. 
Az overallokat már több szezon óta szeretjük és sok különböző változatban viseljük. Idén a kifutókon az úgy nevezett boilersuit-ok jelentek meg, amelyek sokkal maszkulinabb darabok, bő fazonúak, de egy övvel kiemelik a derekat, jellemzőek rájuk a díszítővarrások és a nagy zsebek. Egyaránt jól mutatnak bakanccsal, sportcipővel és magassarkúval is.
Nyáron az örök kedvenc kis fekete ruhát felváltja a kis fehér ruha. Könnyed, kényelmes viselet nyárra, mely sok különböző stílusban megtalálható. Viseld bátran és magabiztosan. 
A nyári hőségben a legkényelmesebb viselet (természetesen a bikini után) egy könnyed maxiruha. Nagyon trendik a különleges díszítőelemekkel rendelkező darabok és a szivárvány színeiben pompázó mintás ruhák, melyek vidámak és csinosak egyben. Minél különlegesebb a ruha, annál jobb. A két-tónusú ruhák nagy számmal jelentek meg a kifutókon. 

Every season has its own favorite and most fashionable items. 
I have to admit I was a little bit surprised when I first saw, that cycling shorts came back in fashion, but recently I have bought myself one too. Wear them sportly with sneakers, oversized T-shirts and hoodies or with a long blazer and belt. I remember vividly, that in my childhood I had colorful and printed ones and how much I wore and loved them. Now not only the elastan, cotton versions are trendy, but they are also made from denim and thick materials. Furthermore in the same lenght, but in wider shape and from thicker material, the bermudas will be also in fashion. They are more flattering for thicker thighs, than the shorter shorts. 
We are loving the jumpsuits for a few seasons now and wearing them in many different styles. This season the so called boilersuits appeared on the runways. These are much more masculine items with wide shapes, but belted on the waist and embellished with big pockets and decorative stitching. They look good with both combat boots, sneakers and high heels. 
In the summer time the eternal classic little black dress will be replaced with the little white dress. It's airy, comfortable and easy to wear for the hot summer days and can be found in so many various styles. Wear them confidently.
In the summer heat the most comfortable wear (after a bikini obviously) is a light maxidress. Now the printed, colorful ones and with unique embellishments are the most fashionable, that are cheerful and pretty at the same time. The more eye-catching the better. On many runways big amount of two-toned dresses have appeared.Praktikus divat / Utility
A legújabb "utility" trendet (szó szerinti fordítása hasznosság) szerintem legjobban a praktikus divat kifejezéssel lehet lefordítani, a trend valahol a modern katonai ruházat és a szafari sikk közötti átmenet. Jellemzői a bő szabás, barna és khaki árnyalatok, maszkulin benyomás, overallok (boilersuit), katonai dzsekik, bő és nagy zsebekkel díszített vászonnadrágok, bakancsok. Ha szereted a divat és a praktikus viselet találkozását, akkor tetszeni fog neked ez a trend. Viselheted sportos darabokkal vagy feminin, sikkes elemekkel a kontraszt és nőies egyensúly kedvéért. 

The trend falls somewhere between safari chic and modern military and the overall message is: make yourself useful. The main characteristics are oversized shapes, different shades of brown and khaki, masculine vibes, overalls, especially boilersuits, military (utilitarian) jackets, combat trousers and boots. If you like the balance of fashion and function, then you will like this trend. You can wear this style with sporty items or with feminine, chic pieces for a nice contrast and womanly balance. 


A modern hippi stílus / The modern hippie style
Az igazi a bohém nyár kedvéért öltözzünk hippi stílusba, de egy kis modern csavarral. A kézműves hatású részletek nagyon divatosak lesznek ezen a nyáron, ilyen a batikolás, a patchwork és a horgolás. A batikolás elsősorban pulcsikon, crop topokon és szűk, testhez simuló ruhákon jelenik meg, melyek tökéletesen passzolnak a nyári partikra és fesztiválokra, azonban egy modernebb verzióban is megtalálhatjuk, elegáns ingek vagy selyemruhák mintájaként. A patchwork a szabályos, rendezett formában kocka vagy háromszög alakban a legdivatosabb most, leginkább farmereken és szoknyákon, de akár csinosabb ruhákon előfordul. A horgolás felsőkön és bikiniken található meg elsősorban, de nagy lyukú horgolással készült ruhákat viselhetünk felső, díszítő rétegként másik ruha felett. A stílus további jellemző részletei is nagyon divatosak, mint a rojtok és a barna különböző árnyalatai, a bőszárú, lefelé bővülő vagy oldalt felsliccelt hosszúnadrágok és erősen koptatott farmerek is. 

To have a carefree, bohemian summer, you should dress like a hippie, but with a modern twist. The craftsman details are really fashionable this season, like the tie-dye, patchwork  and crochet. Tie-dye appears mostly on sweaters, cheerful crop tops and tight bodycon dresses, that are perfect for hot summer parties and festivals, but as a modern version, we can find them on button-downs or on elegant silk dresses as well. Patchwork appears rather in a more orderly version, for example large squares or triangles, mostly on skirts and jeans, but on elegant dresses as well. Crochet will be on tops and bikinis, but we can wear big holed crochet and fishnet dresses over another dress as an upper layer. Other characteristics of the hippie style are also fashionable, like the fringes, different shades of brown, wide leg and high-slit trousers, acid wash jeans
Részletek / Details
A 80-as évek hangsúlyos vállainak modern kivitelezése a puffos vállak és ujjak. Egyaránt jól mutat egy egyszínű pólón, mint elegáns, nőies ruhákon, arra figyeljünk, hogy a szett többi része legyen inkább visszafogott. Már ebben a szezonban megjelennek a fodrok, azonban a következő szezonban lesz csúcspontján a trend. A lépcsőzetes fodrozás igazán különleges hatást kelt, akár a ruha teljes hosszán, akár csak a vállon. A fodrok mellett más díszítőelemek is trendik, mint a rojtok és a masnik. Mindegyik esetben nyugodtan túlzásba eshetünk nagyság szempontjából, de azért inkább maradjunk egy ilyen darabnál egy szetten belül. A korábbi szezonok ejtett vállait most némileg háttérbe szorulnak az aszimmetrikus egyvállas megoldás miatt, de még az ejtett váll sem tűnik el. 

One of the modern ways to wear the 80s strong shoulders are the puff shoulders and sleeves. They look good on a simple T-shirt, just like on an elegant cocktail dress. Be careful with it and rather keep the rest of the look low-key. The ruffles appear already in this season, but the trend will reach its top at the next season. The gradual ruffles have a very unique touch, even if they are on the entire dress or only on the shoulders. Besides the ruffles, other embellishments are on trend as well, like the fringes and bows. In both cases you can wear as big as you like, but rather keep the amount at one item per set. The previous season's off-shoulders are going to be overshadowed by the asymetric one cold shoulders, but they won't vanish yet. 


Kiegészítők / Accessories
Idén nagy hangsúlyt kap néhány kiegészítő. Az egyik ilyen a már korábbi szezonokban megjelent övtáska, mely strukturáltabb és elegánsabb formában jelentkezik és egyre csak erősödik a trendje. Kabát fölé öv helyett nagyon jól mutat, de ezzel az új formával szinte bármilyen szettel viselhetjük, akár kosztümökhöz is. Táskák szempontjából általánosságban elmondhatjuk, hogy a mini strukturált táskák a legdivatosabbak most. Hirtelen bukkant fel Blair Waldorf kedvenc kiegészítője és egyszer csak minden fashionista különleges és feltűnő hajpántokat kezdett el hordani. Ez egy egyszerű módja annak, hogy szofisztikáltabbá és egyedibbé tegyük az outfitünk. Emellett egyre több fashionista kezdett el kísérletezni a fehér harisnyával, amely szintén Blairt idézi. Szerintem meglepően jól működik, de valószínűleg majd csak az őszi-téli szezonban fog jobban elterjedni. Ennek a trendnek a teljes ellentéte a vastag és nagy (chunky, daddy) cipők, melyekkel nekem még mindig nem sikerült megbarátkoznom, de nagyon divatosak és azonnal lazává teszi a szettet és ad neki egy "cool girl" hatást. Én már több éve nyaranta viselem a kagylós bokaláncomat, melyet tavaly nyáron nagyon sok fashionista kezdett el hordani, úgyhogy ti is szerezzetek be egyet, hogy a városban is a trópusokra emlékezzetek. A kagylók nem csak a bokánkon, de fülbevalóként, nyakláncként és karkötőként is szuperül mutat és nagyon divatos. Ami pedig a bokaláncokat illeti a kagyló mellett idén a strasszos, köves elegáns változata is trendi lesz. 

This year a few accessories are having the absolute spotlight. So does the belt bags, that have been in fashion for a few seasons now, but its trend is getting stronger and this time they are coming in a more structured and elegant form. Looks good over the coats instead of belts, but with this new style, you can wear it to simply everything, even with suits. Overall the structured mini bags are a huge trend right now. All of a sudden, Blair Walford's favorite accessory came back and now every fashionista is wearing eyecatching headbands. This is such a simple way of making an outfit more sophisticated and unique. More and more fashionistas are experimenting with another one of Blair's favorites, the white thights. I think it works surprisingly well, but I think it will only really spread in the next fall-winter season. The absolute opposite of this trend are the big, chunky shoes (which I still don't like), but they are super trendy and they instantly add a cool girl vibe to any kind of look. I am wearing my shell anklet every summer for years now, but last summer many fashionistas started to wear them. Get yourself a shell anklet, so you can feel like you're on a tropical island instead of the city. You can wear shells also as earrings, necklaces and bracelets. Besides the shell, this year the crystal embellished, elegant anklets will be also fashionable.Éld az életet teljes virágzásban és stílusosan! / Live life in full bloom and style!

You Might Also Like

0 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest