2014. május 29., csütörtök

Wild Child

Crop top: Victoria's Secret, Leather jacket: Vero Moda, Denim skirt: Tally Weijl, 
Sneakers: Pepe Jeans London, Necklace: Stradivarius

I’m so badly waiting for summer, that I put on my pink denim skirt and a grey crop top and matched it with pink sneakers. The result is a cool and casual chic look, perfect for the busy summer days. But because it's not summer yet, I added a leather jacket to the outfit, to keep me warm. You can wear this outfit for concerts or road trips, because it's comfy and pretty at the same time. As you can see it on the pictures, I choose the second option and tried the car and my outfit on a rally out.

Már annyira várom a nyarat, hogy elővettem a rózsaszín farmer szoknyámat és a szürke topom, hozzájuk pedig a rózsaszín dorkómat párosítottam. Így kaptam ezt a laza, de mégis csinos szettet, ami tökéletes a rohangálós nyári napokra. De mivel még nincsen nyár, felhúztam egy bőrdzsekit, hogy ne fázzak Ezt az összeállítíást viselheted akár koncertekre vagy egy vad autózásra. Ahogy a képeken is látszik én a második opciót választottam és kipróbáltuk az autót  és persze a szettemet a terepen.


2014. május 27., kedd

Sneak peek


Hey there loves! Finally a new outfit post is coming up and here is the sneak peek. Sadly I'm in the middle of finals and didn't have time to shoot outfit photos before, but I took a little break last weekend. Different from usual, you can see the whole look here, but I really wanted to show you this photo, we took after the shooting with my doggie. I love him so much! Stay tuned for the new outfit post! Xoxo

Sziasztok drágák! Végre jön egy új outfit bejegyzés, de ez most még csak az ízelítő. Sajnos a vizsgaidőszak kellős közepén vagyok, így semmi időm nem volt fotózni, de a hétvégén tartottam egy kis szünetet! Általában nem szoktam megmutatni az egész szettet előzetesben, de ezt a képet, amit a fotózás után lőttünk a kutyámmal, mindenképpen meg szerettem volna osztani veletek. Úgy imádom az én kicsikémet! Úgyhogy maradjatok a közelben a továbbiakért! Puszi

2014. május 25., vasárnap

From Spring to Summer

In this time of the year, it's always hard to decide what to wear in such weather. It's already hot in the daytime, but it's also easy to get cold, because in the morning and in the evening it is still chilly and it can rain in any time. So you should carry a jacket, light coat or a sweater with yourself. Here are some clothing ideas for the transition from spring to summer!

Az évnek ebben az időszakában mindig bajban vagyok reggelente, hogy mit is húzzak fel. Ugyanis igaz, hogy már meleg van napközben, de reggel és este még hűvösebb az idő, valamint bármikor eleredhet az eső, ilyenkor a legkönnyebb megfázni. Ezért szoktam inkább magamnál tartani egy dzsekit, vékony kabátot vagy pulcsit. Itt van néhány ötlet, a tavasz és nyár közötti átmenetre!(Sources: What I Wear, Fashionvibe, Camille Over The Rainbow, Personalshopper Zippy, Lovely Pepa, Seams for a desire, Song of Style, Sincerely Jules, Fashuionfruit, The Sense)

2014. május 22., csütörtök

Throwback Thursday #2

Jacket: Vero Moda, Top: H&M, Jeans: Bershka, Clutch: Aldo

This photo was taken in April, on the Elle Fashion Show in Budapest. We've got to see the '14 Spring-Summer Fashion Show of the three hungarian designers: Dóri Tomcsányi, Kata Szegedi and Nubu, the '14 Fall-Winter Fashion Show of the three french designers: Valentine Gauthier, Octavio Pizarro and Christine Phung and furthermore some other shows like Guess, Gap, Van Graaf, Magistral and Csézy, besides there were plenty of programms related to fashion. It was a really nice event, I really liked the collections of the six designers.

Ez a fotó még április elején készült, az Elle Fashion Shown, Budapesten. Az eseményen a következő divatbemutatókat nézhettük meg: három magyar tervező: Dóri Tomcsányi, Kata Szegedi és Nubu 2014 tavaszi-nyári, illetve három francia tervező: Valentine Gauthier, Octavio Pizarro és Christine Phung 2014 őszi-téli bemutatóit. Ezeken kívül még sok másik kisebb bemutatót is láthattunk, mint a Guess, Gap, Van Graaf, Magistral, Csézy. A szervezők sok más divattal kapcsolatos programok és nyereményjátékokkal készültek az odalátogatóknak. Jól éreztem magam az eseményen és nagyon tetszett a hat tervező kollekciója.

2014. május 19., hétfő

Spring Shopping

Last weekend I went shopping with my little shopping list: white jeans, basic t-shirt, kimono, small black handbag and a black clutch. I only bought two items from the list (t-shirt and bag), but anyways I'm very happy with my purchases. I'm gonna show you in this post what I've bought, only the bag will be in another one. Since the shopping I've found some pretty kimonos online here, here and here, but haven't decided which one. How do you like them? 

Mivel múlt hétvégén voltak a Joy-napok, ennek örömére elinuldtam egy kis listával vásárolni: fehér farmer, basic póló, kimono, kis fekete táska és fekete clutch. Igaz a listámról csak két dolgot sikerült beszereznem (póló és táska), de nagyon is elégedett vagyok az eredménnyel. Lejjebb láthatjátok miket vettem, a táskát majd egy következő bejegyzésben mutatom meg. Azóta már találtam kimonot online itt, itt és itt is. Nektek hogy tetszenek?

Bikini separates from Desigual - I like printed bikinis, but instead of wearing prints from head to toe, I like to match a printed item with a one-colored piece, it's more unique this way.

Külön bikini felső és 2 bikini alsó a Desigualból - szeretem a nagyon mintás fürdőruhákat, de ahelyett, hogy tetőtől talpig mintába bújnék, a mintás darabot egy egyszínűvel párosítom, így sokkal különlegesebb és egyedibb hatása is van.

Stradivarius skort & Heavy Tools t-shirt - They look really casual chic together, love black and white with a little pop of gold. The skort could be a really great basic piece of your summer wardrobe, because it's pretty like a black miniskirt, but you don't have those fears you have in a mini, because it's actually a short.

Stradivarius skort & Heavy Tools póló - Együtt egy casual chic összeállítást kaptam, szeretem a fekete-fehéret egy kis arannyal kombnálni. A skort egy nagyon jó alapdarabja lehet a nyári ruhatárunknak, mert csinos, mint egy fekete miniszoknya, de mégsincs benned az a félsz, ami egy miniszoknyánál van, hiszen ez egy rövidnadrág.

Lace-back coral shirt from Intimissimi and floral headbands from Claire's - I'm really a lace addict, but I think you've already figured it out, I instantly fall in love with the shirt because of the lace back and the color. The floral headbands will bring a little bohemian vibe in every summer outfit.

Csipkehátú korall felső az Intimissimiből és virágos hajpántok a Claire's-ből - Igazi csipkemániás vagyok, bár erre szerintem már rájöttetek, a felsőbe rögtön beleszerettem az anyaga és a színe miatt. A virágos hajpántok majd bármelyik nyári összeállításba csempésznek egy kis bohém hangulatot.

2014. május 16., péntek

Food Friday #7

This week I'm going to introduce you another lovely French Restaurant in Budapest, but this time it's in the heart of the city. Even before it has opened, I already fall in love with it just by seeing pictures of the place. That's why I had to go there for a dinner, sadly a month after the opening, but it's better later than never. The style is absolutely vintage (just like it’s name), rock walls, old-fashioned wood furniture, a bunch of blooming flowers and French music. We tried the followings from all of the goodies: Fish & Chips with garlic sauce, Chicken-olive-garlic scone and French baguette with three different sauces and vegetables, as drink we had lavender-, ginger- and mint lemonade. We were full with the food, even if they sound not too much, so we couldn't taste any of the desserts, but the Chocolate soufflé with red wine and blackberry sauce sounds amazing, we had to leave it for next time. I recommend this place for those, who wants to eat some delicious food and especially for those who wants to taste the French atmosphere without going to France. Have a nice weekend! Bisous

A héten egy újabb bájos, francia hangulatú éttermet mutatok be nektek Budapesten, csak ezúttal a város szívében. Mielőtt még megnyitott volna a hely, már akkor beleszerettem a képek alapján, ezért (igaz sajnos egy hónapos késéssel, de) mindenképpen meg kellett nézzem, és ezt meg is tettem egy vacsi keretei belül. Abszolút vintage stílus (ahogy arról a neve is árulkodik), kő falak, régies fa bútorok, sok-sok virág és francia zene. A sok finomság közül a következőket kóstoltuk: Fish & Chips fokhagymás mártással, Csirkés-olivás-fokhagymás kemencés lángost és Francia Baguettet 3-féle mártogatóval és zöldségekkel, hozzájuk pedig levendulás, gyömbéres és mentás limonádét ittunk. Annyira jól laktunk a hangzatra kevésnek is tűnő vacsorákkal, hogy sajnos a desszerteket már nem tudtuk megkóstolni, pedig a Csokoládé souffle vörösboros feketeszeder raguval istenien hangzik, de majd legközelebb feltétlenük megkóstolom. Sok szeretettel ajánlom mindazoknak, akik szeretnének egy finomat enni és legfőképpen azoknak akik itthon is szeretnének egy kicsit kapni a francia hangulatból. Kellemes hétvégét! Bisous

2014. május 13., kedd

Rainy days

"Don't wait for the storm to pass, Learn to dance in the rain."
"Ne várd meg míg elmúlik a vihar, inkább tanulj meg táncolni az esőben."


In the first set I used some bright colors to keep you happy even on a sad rainy day. I chose yellow rain-boots and a transparent umbrella with pink heart printed on it. I added a cozy sweater and floral printed shorts, both in light colors. For more colors accessorized with yellow sunnies, clutch, and orange jewelry.

Az első szettben élénk színeket használtam, hogy még egy szomorú esős napon is jó legyen a kedved. Sárga gumicsizmát és szivecskés esernyőt választottam. Az outfit egy kényelmes pulcsiból és egy virágmintás sortból áll, mindkettő halvány színeket tartalmaz, de a kiegészítők ismét élénk színűek, mint a sárga napszemüveg és csíkos clutch, valamint a narancsságra fülbevaló és karperec.


In the second set I used bright colored rain-boots again, but this time I matched the pink with black and grey. To the boots I chose a pink knitted sweater, black and grey asymmetric skirt and a pink handbag. This outfit is pretty and playful at the same time.

A második szettben is egy élénk színű gumicsizmát használtam, de itt a pink mellé szürkét és feketét párosítottam. Hozzá pink kötött pulcsit, fekete-szürke pamut szoknyát és pink táskát választottam. Egyszerre csinos és játékos ez az összeállítás.


In the thrid set I used the other item that can came in to your mind about the rain, a trench coat, in this set I chose a classic nude one. I matched to it a nude sleeveless shirt with black collars, black jeans and laced up anke boots. In the accessories I only used these two colors. A little bit elegant, a little bit cool, absolutely je ne sais qoui.

A harmadik szettben azt a másik ruhadarabot  választottam, ami az esőről eszedbe juthat, egy vászonkabátot, itt a klasszikus bézs színt láthatjátok. Hozzá egy halvány barna ujjatlan inget választottam, aminek a gallérja fekete, valamint fekete farmert és fűzős bokacsizmát. A kiegészítőkben is csak ezt a két színt használtam. Kicsit elegáns, kicsit laza, abszolút je ne sais quoi. In the last set I used a short, red trench coat and matched it with printed pants, a cozy sweater and white sneakers. I love it when only one color and one item is emphatic in the outfit. Like you could see in the previous sets I think comfort is a key part in bad weather. 

Az utolsó szettben egy rövid, piros vászonkabátot válaszatottam, amit mintás nadrággal, kényelmes pulcsival és fehér sportcipővel párosítottam. Szeretem ha egy összeállításban csak egy szín és egy elem hangsúlyos. Ahogy azt a többi szettben is láthattátok, szerintem kulcsfontosságú a kénylem rossz idő esetén. 

2014. május 8., csütörtök

Throwback ThursdayT-shirt: Cross

A little throwback from the time I didn't had the blog, around a year ago. My hair was still blonde, but my make up routine didn't change, statement lipstick and black eyeliner. Have a nice day! Xoxo

Egy kis visszatekintés abból az időből, amikor még nem volt blogom, körülbelül egy éve készültek ezek a képek. A hajam még szőke volt, de a sminkelési szokásaim nem sokat változtak, élénk rúzs és fekete tusvonal. Legyen szép napotok! Puszi

2014. május 5., hétfő

Insta Moments #1

I'm trying to update my Instagram more frequently, so don't forget to follow me there as well @enikoschmidt. / Próbálok egyre gyakrabban feltölteni az Instagramra, úgyhogy ne felejtsetek el ott is követni @enikoschmidt.


1. New Year - New Hair 2. Incredible view at skiing 3. Graffiti house party 4. Outfit of the day 5. Sunday brunch at Villa Bagatelle (in a post soon) 6. Undeniably sisters 7. Daily wisdom 8. Easter-Birthday macaron 9. <3

1. Új Év - Új haj 2. Gyönyörű kilátás síelés közben 3. Graffiti házibuli 4. Napi outfit részlet 5. Vasárnapi villásreggeli a Villa Bagatelleben (hamarosan teljes bejegyzés róla) 6. Tagadhatatlanul testvérek 7. Napi bölcsességek 8. Húsvéti-szülinapi macaron 9. <3

2014. május 2., péntek

Food Friday #6
This week I'm going to write about one of my favorite weekend programs again, the brunch, but this time the location is the Villa Bagatelle in Budapest. The environment is incredibly beautiful, like you're in a little french village not in Budapest. The Brót Pékség (Brót Bakery) is a part of the Villa, which is on the ground floor and you can eat the pastry you bought here on the banks in the garden next to a giant teacup bird drinking-through. On the first floor is the Bistro, where we had our brunch, for the late risers delight the breakfast menu is available all day long, but the lunch offers are various and tempting too. On the second floor is the Salon, where private events can take place. The whole design is white and light purple, french styled decoration, smaller or bigger box-woods and lamps straight from the enchanted forest, but maybe this place is Wonderland itself. It was hard to choose from so many delicious selections, but we tried the Bagatelle Breakfast, Villa Breakfast and Bread basket with several special creams, I can only recommend every one of these. After the breakfast and coffee we visited the garden and the Bakery, from where we couldn't leave with empty hands and I bought myself some macarons. If this sparked your interests, you can see their website by clicking on the subtitle. Have a nice weekend!

Ezen a héten ismét az egyik kedvenc hétvégi programomról írok, a villásreggeliről, ez alkalommal a helyszín a Villa Bagatelle Budapesten. A reggelinket igazi festői környezetben tölthetjük el, mintha nem is Budapesten lennék, hanem egy édes francia városkában. A Villa része a Brótpékség is, ami a földszinten található és az ott vásárolt finomságokat a kertben elhelyezett padokon is el lehet fogyasztani egy hatalmas csésze alakú madáritató mellett. Az első emeleten található a Bisztró, ahol mi is reggeliztünk, a későn kelők örömére a reggelik egész nap kaphatóak, de az ebéd kínálatuk is nagyon változatos és kecsegtető. Ezenkívül a második emeleten helyezkedik el a Szalon, amit privát rendezvények szervezésének helyszínéül alakítottak ki. A teraszra már egy héttel előbb érdemes asztalt foglalni, de a Bisztró benti helységébe is időben ajánlott. Az egész design fehér és halvány lila, francia stílusú díszek, kisebb-nagyobb bukszusok és lámpák egyenesen Csodaországból, bár az is lehet, hogy ez a hely maga Csodaország. A sok finomság közül nehéz volt választani, de kipróbáltuk a Bagatelle reggelit, a Villásreggelit és a Kenyérkosarat más-más különleges krémekkel, mindegyiket csak ajánlani tudom. A reggeli és a kávé elfogyasztása után megnéztük a kertet és a pékséget is, ahonnan persze nem távoztunk üres kézzel és a francia reggeliről néhány finom macaronnal tértem haza. Ha felkeltette az érdeklődéseteket, az alcímre kattintva megnézhetitek a honlapjukat. Kellemes hétvégét mindenkinek!