The Art of Layering

január 26, 2015

A rétegezés művészete

A determinative part of our fall-winter dressing is layering, which makes the warm sets interesting. The more diverse and more elements you mix, the better it will be. Here are a few, easy combinations to the chic and warm layering.

Az őszi-téli öltözködésünk egyik meghatározó eleme a rétegezés, ami izgalmassá teszi a meleg szetteket. Minél több és változatosabb elemet párosítasz, annál érdekesebb lesz az eredmény. Itt vannak a legegyszerűbb kombinációk a stílusos és meleg öltözködéshez.

Button-down + Sweater / Crop top / T-shirt + Coat
Ing + Pulcsi / Rövid top / Póló + Kabát
The sweater-shirt combination is probably the easiest, but if we choose the pieces right, than it won't be boring. Which is absolutely not boring, if you wear your favorite summer crop top over your button-down shirts. I created a set with this combination, that contains a grey, printed top and a white shirt underneath. I like when only one piece is printed and the other is one-colored. I added a grey wool coat, black leather skirt, black ankle boots and today's great hit, a black leather backpack. Another great layering option for shirts is to wear it over a t-shirt half or full unbuttoned.

A pulcsi-ing kombináció a legegyszerűbb, de ha jól megválasztjuk a darabokat, akkor nem feltétlen kell, hogy unalmas legyen. Ami garantáltan nem unalmas, ha a kedvenc nyári rövid topjainkat húzzuk az ingek fölé. Ennek egy változatát készítettem el a fent látható szettben. Egy rövid, mintás szürke topot választottam egy sima, fehér blúz fölé. Az ilyen kombinációban jobban szeretem, ha az egyik sima és a másik mintás, mert így kisebb a tévedési lehetőség. Hozzájuk egy minimalista, gyapjú szürke kabátot és pliszírozott bőrhatású szoknyát, valamint kiegészítésnek bokacsizmát és a most újra nagy divatját élő steppelt bőr hátizsákot adtam. Másik szuper rétegezése a gombos ingeknek, ha póló fölé vesszük fel, félig vagy teljesen kigombolva.



Turleneck + Crop top / Vest / Button down + Coat
Hosszú nyakú garbó + Rövid top / Melllény / Ing + Kabát
The other best layering piece is the turtleneck sweater. You can wear it under crop tops, vests or shirts. In this set I chose an emerald turtleneck sweater under a green and black printed top. I added a black coat, long, printed scarf, black jeans and accessories. The shirt above the turtleneck combination has really spread in this season, it's like switching "the sweater over shirts style". I think it's exiting and pretty.

A másik legjobb rétegezési alapdarab a garbó. Húzhatjuk rövid topok, mellények vagy ingek alá. Ebben a szettben egy smaragdzöld garbó fölé egy fekete-zöld mintás topot választottam. Hozzájuk fekete hosszú kabátot, kockás barna sálat, fekete farmert és fekete kiegészítőket adtam. A garbó fölött viselt ing idén terjedt el, mintegy megfordítva az előző "ing fölé pulcsi" kombinációt. Szerintem izgalmas és csinos. 



Poncho / Blanket Scarf + Outerwear
Poncsó / Pokróc sál + Kabát
My favorite pieces in this season are the blanket scarves and ponchos. They are so cozy and really chic. It depends on how thick the knit is, that how much layer you need to wear underneath it. Feel free to mix colors and prints. In this set I chose a checkered, colorful poncho and a black leather jacket underneath it. I added some light jeans and picked colors from the print to the t-shirt and accessories. This outfit is super cool and comfy, but still feminine and chic.

A kedvenc darabjaim ebben a szezonban a nagy sálak és poncsók, amiket csak magunk köré tekerünk és csinosan bekuckózunk. A vastagságától függően kell megválasztanunk, hogy alá mennyi réteget veszünk fel. Ilyenkor bátran jöhetnek a szín és minta keverések. Ebben a szettben egy színes, kockás poncsó alá fekete bőrdzsekit választottam, hozzá koptatott farmert és a minta színeiből válogatva adtam hozzá a pólót, a táskát és a kiegészítőket. A szett egyszerre laza és kényelmes, mégis nőies és divatos.



Double Outerwear: short jacket + long coat
Dzseki + kabát

If it is very cold outside sometimes the double layer of jacket can come in handy. This looks good when the coats have different length and textures, or even colors. The lower layer may be jeans - or leather jacket and the top coat a long coat. In this set under a brown wool coat I chose a short denim jacket. I added a green T-shirt and patterned skirt, necklace and big brown colored accessories to that. In this composition I love how the styles are mixed, but looks still pretty.

Ha nagyon hideg van, néha jól jön a dupla réteg kabát. Ez a legjobban úgy mutat, ha eltér a kabátok hossza és anyaga, esetleg még színe is. Az alsó réteg lehet farmer - vagy bőrdzseki, a felső pedig egy vastagszövésű hosszabb kabát. Ebben a szettben egy hosszú, barna gyapjú kabát alá  rövid farmerdzsekit választottam. Hozzájuk egy zöld pólót, mintás szoknyát, színes nagy nyakláncot és barna kiegészítőket adtam. Az összeállításban azt szeretem, hogy keverednek a stílusok, de összességében mégis csinos.



An unexpected layer / Egy váratlan réteg

We can get an unexpected layer, if we mix very different textures or wear summer dresses with pants and coats.

Egy váratlan réteget kaphatunk, a nagyon eltérő anyagok keverésével vagy ha egy nyári ruhát nadrággal és kabáttal viselünk.


(Sources: The Fashion Fraction, my Polyvore pictures, Who What Wear, The Song of Style, Chiara Nasti, Natalie Off Duty, The Daily Dose, A Lacey Perspective, Sincerely Jules, Frassy, Walk in Wonderland)

You Might Also Like

13 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest