Marie Claire Fashion Days

november 12, 2014

Last Saturday we went to the Marie Claire Fashion Days, to the Vam Design Center. The program was various and promising. We could have a glimpse of the '15 spring-summer collections of the following hungarian designers: AnnaEva, Czakó, Cukovy, Galla, Phaidra, Artista, Celeni, Daige, Zako and Zigi. The Hungaria Champagne announced a competition to win The Young Hungarian Fashion Designer of the Year price and on the event the models walked in the best 25 dresses on the runway.  In one of the shows we could take a look at the creations of the students of the hungarian Krea Kortárs Art School and French fashion schools. Between the shows we walked around by the brands and sponsors who came to the event, like One Fashion Budapest, Marianna Herrhoffer, Fashion Days, Gas, L'Oreal, Apple and many more. The best were left to the end, the '15 spring-summer collections of the Hungarian designers: Anda, Dori Tomcsanyi, Elysian, Konsanszky, Nora Saman, Nude by Nubu and The Four.
My outfit fit perfectly to the event, it was elegant and easy chic at the same time. I chose an A-lined, white skirt, a grey top with embellished collar and a black and white jacket. I added ankle boots and a mini bag to the set. 

Múlt szombaton ellátogattunk a Marie Claire Fashion Days-re, a Vam Design Centerbe. A program színes és kecsegtető volt. A következő magyar divattervezők '15-ös tavaszi-nyári kollekcióit nézhettük meg: AnnaEva, Czakó, Cukovy, Galla, Phaidra, Artista, Celeni, Daige, Zako és Zigi. Mellettük megcsodálhattuk a Hungária Pezsgő által kihírdetett Az Év magyar fiatal divattervezője pályázaton kiválasztott legjobb 25 ruhát, valamint a Krea Kortárs Művészeti iskola és a Párizsi divatiskolák végzős hallgatóinak munkáit is a divatbemutatók keretében. A show-k között különböző standoknál, kiállítóknál nézelődhettünk. A One Fashion Budapest showroomjában magyar divattervezők ruhái között válogathattunk, Marianna Herrhoffer ruhái is elnyerték a tetszésünket, a Spark-nál a kézzel készített, Swarovski kristályokkal díszített karkötők, annyira tetszettek, hogy vettem is magamnak egyet, de ezek mellett ott volt még a Gas, a L'Oreál, a Crystal Nails, a Fashion Days és még sokan mások, akik mindenféle meglepetéssel vártak minket. És a végére hagyták a legjobbakat: Anda, Dori Tomcsanyi, Elysian, Konsanszky, Nora Saman, Nude by Nubu és a The Four '15 tavaszi-nyári kollekcióit. 
A szettem jól illett az eseményhez, egyszerre volt csinos és elegáns, de mégis könnyed. Egy A-vonalú fehér szoknyát, egy szürke, díszített nyakú inget és fekete-fehér dzsekit húztam. Hozzájuk egy fekete bokacsizmát és kistáskát választottam.  

My new Spark by Pelote bracelet / Az új Spark by Pelote karkötőm

Top and Jacket: H&M
Skirt: Reserved
Boots: CCC
Bag: Guess
Watch Marc Jacobs
Bracelets: Cruciani and Spark by Pelote

The beautiful final dress from Celeni / A gyönyörű záró ruha Celeni-től
(photo from marieclaire.hu)
My favorite outfit from the Marks & Spencer show 
/ A kedvencem a Marks & Spencer bemutatóról
My favorite from the Van Graaf show / A kedvencem a Van Graaf show-ról

Ecolé Nationale Supérieure Des Arts Décoratifs 
French Fashion Academy studenst / Francia divatiskola tanulói

ANDA

Futuristic, minimalistic and only white, grey and black colors are used, the different textures make it special. Loved the sheer and mesh details, the unexpected cuts and rips, the effortless cool vibe of the collection.

Futurisztikus és minimalista dizájn; csak fehér, fekete és szürke színeket használt a tervező, a különböző anyagok keveredése teszi különlegessé a ruhákat. Imádom az áttetsző és necc részleteket, a váratlan szakadásokat és kivágásokat, valamint az egész kollekció erőlködés mentes és vagány hatását.

Dori Tomcsanyi

Two words can descire the collection: cozy and playful. Love the texture of the first dresses, so soft, but still chic, somehow it remindes me of bathrobes and that what I really like about them. The nautical, shell prints are so pretty. 

Két szó írja le tökéletesen a kollekciót: játékos és kényelmes. Imádom az első ruhák anyagát, annyira puha és mégis sikkes, valamiért a fürdőköntösökre emlékeztet és ez tetszik benne nagyon. A tengeri és kagyló minta külön kiemelendő.

Elysian

Beautiful, flowy dresses with long shifts and soft, shiny materials. I really love the combination of the floral printed light maxiskirt and the brown leather top. The whole collection is so easily elegant.

Gyönyörű ruhák magas hasítékkal, lágy anyagból. Különösen tetszik a könnyed, virágos maxiszoknya és a barna bőr top kombináció. Az egész kollekció olyan könnyed és elegáns.

Konsanszky

The tough and wild side with leather and mesh. Black and white looks with a little pop of color like this amazing yellow bomber jacket. Love how she played with the layeres and the textures.

A "vadság" bőrrel és neccel. Fekete és fehér szettek, néhol egy kis színnel megspékelve, mint ez a csodás, sárga bomber dzseki. Tetszik ahogy játszadozott a rétegezésekkel és az anyagokkal.

Nora Sarman

My favorite collection from the shows. The beautiful dresses are embellished with a lot of lace, the light muslin flows around the body and the cutted back makes the dresses even more interesting, even when they are really sexy in front with the sheer materials and well placed prints.

A kedvencem a divatbemutatók közül. A gyönyörű ruhákat gondosan díszítették csipkével, a könnyű muszlin csak úgy áramlik a test után, a hát kivágások pedig még különlegesebbé teszik a ruhákat, amik már előlről is igazán szexik, a sok sejtető, áttetsző anyaggal és jól elhelyezett mintákkal.

Nude by Nubu
(Photo by Nagy Attila)
The well-known minimalistic style of the Nubu with clean lines and simple silhouettes in black, white and navy colors. My favorites are the quilted set with A-lined skirt and crop top and the navy suit.

A Nubu-tól már megszokott minimalista, letisztult vonalak, fekete-fehér és sötétkék színekben. A pufi, steppelt A-vonalú szoknya és crop top az abszolút kedvencem, de mellette a kosztüm is nagyon tetszik.

The Four

Blanket scarves, beanies, warm and soft textures mixed with shiny leather. Love the contrasts together, chic, clean and cozy collection.

Poncsószerű sálak, sapkák, meleg és puha anyagok fényes bőrrel kombinálva. Tetszik a kontrasztos összhatás, csinos és letisztult kollekció.

You Might Also Like

11 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest