Namaste

november 21, 2016

Ahogy láthatjátok, a képeket nem most készítettük, de a téma most is ugyanannyira aktuális és fontos, ezért mindenképpen szerettem volna megosztani veletek. Egy kicsit hosszúra, mesélősre és összességében merőben másra sikerült, mint amit tőlem megszokhattatok, de remélem, hogy tetszik Nektek és ha szeretnétek a későbbiekben több életmód bejegyzést hozok majd. 
Az  évek során már nagyon sokféle sportot kipróbáltam, de egyik sem volt az igazi, amit szívvel-lélekkel, bármikor szívesen űztem. Végül, majdnem egy évvel korábban, annyi halogatás után, elmentem az első jóga órámra és már akkor egyértelmű volt, hogy ez a tökéletes sport számomra. 
Végre nem éreztem azt, amit sok másik edzésen, hogy kezdő vagyok és mindenki engem figyel, hanem tudtam, hogy mindenki csak magára figyel és így én is zavartalanul, feszélyező érzés nélkül tudtam ezt tenni. Hiába nem volt semmi kondim, mindig is hajlékony voltam és a korábbi karate és gerinctorna révén sok ismerős mozdulatot véltem felfedezni, amelyektől rögtön sikerélményem is lett. Végül amikor meditáltunk, teljesen sikerült ellazulnom és kikapcsolnom, ami abban a stresszes időszakban lehetetlennek tűnt. Azt hiszem nem kell tovább ragoznom, már az első alkalommal szerelem lett a jóga. 
Azóta már másik edzésformát is megszerettem, amivel erősítek, de ehhez előbb kellett a jóga és annak pozitív hatásai.


As you can see, the photos were shot previously, but the topic is just as current and important and I really wanted to share it with you. It got a little bit longer and overall different than what I usually post, but I hope you like it and if you would like I could post lifestyle posts more often. 
Through the years I have tried many different kind of sports, but neither of them was the one I could do with all my heart, any time. But finally, almost a year from now, after so many delays, I went to my first yoga class and it got clear, that this is the perfect sport for me.
Finally I didn't had the feeling, like at other sport classes, that I'm a beginner and everybody is watching me, here I knew that everyone was focusing on themselves, so I could do the same. Without having any stamina, I was always flexible and knew familiar poses from my previous karate and spine-excersice classes, so I felt successful too. At the end, at the meditation, I could totally relax and release, which was almost impossible in that stressful time. I think these are enough resons to belive me if I say, yoga was love for the first sight.
Since then I started to do and like other sports as well, for example to strenghten, but before that, I needed the positive effects of the yoga.
A jóga igazán könnyedén formálja és tartja karban a testet, minden porcikádat megmozgatja anélkül, hogy úgy éreznéd már nem bírod és szenvedsz. Sok fajtája közül választhatunk annak megfelelően, hogy milyen területet és milyen intenzíven szeretnénk megmozgatni, erősíteni. Fontos, hogy az alapokat tanár mellett sajátítsuk el, különben komoly sérüléseket okozhatunk magunknak. Ha viszont ez megvan, arra az esetre ajánlom őt, a kedvenc youtube jóga oktatómat. Ha nem is minden nap, de gyakran jógázom, akkor is ha nincs túl sok időm rá, fontos, hogy minden nap szánjunk időt a testünkre. Utána igazán felszabadultnak és motiváltnak érzem magam. Tökéletes kezdése a napnak.
A jóga segít abban, hogy a káoszban és stresszben is nyugodtabbak maradjunk, higgadtan gondolkozzunk, és arra koncentráljunk, ami fontos. A befelé való fordulástól tisztábban látjuk önmagunkat, segít elfogadni azt, amin nem tudunk változtatni. A jóga tisztítja az elmét és a lelket. Segít, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk és összhangba kerüljünk önmagunkkal és a természettel.

Yoga forms and maintains the body so easily, it moves every inch of your body without the feeling it's too much or suffering. We can choose from many kinds of yoga, depending on intensivity and  on which body parts you would like to strenghten or concentrate on. It is important to learn the basics and the ground of it all by a teacher, otherwise we can cause serious injuries. If you're done with that, I can recommend you her, my favorite youtube yoga teacher. I don't usually have time to do yoga every day, but I try to do it as frequently as I can, even for a little time, because it is very important to spend time every day on our body.  Afterwards I feel so much more relieved and motivated. It is the perfect start of a day.
Yoga helps to stay peaceful in the stress or chaos, to think calmly and concentrate on what is important. With the inner concentration we can see ourselves more clearly and it helps to accept what we cannot change. Yoga clears the mind and soul. Helps us to be more balanced and to get in harmony with ourselves and the nature.
Ahogy azt mindkét szettnél láthatjátok a sportruházatban a legtrendibb most az élénk színű, mintás, magasderekú szűk nadrág és a hozzá passzoló sportmelltartó kombinációja. Úgy gondolom, hogy az elhatározás az csak az első lépés és önmagában még nem biztos, hogy elég motiváló, a második pedig az edzőruha megvásárlása. Ugyanis ha már vettél magadnak egy szuper trendi ruhát, akkor az ösztönözni fog arra, hogy viseld is, tehát nekiállj sportolni. Úgyhogy ha másképp nem megy, először irány a sportbolt.

As you can see from both of my sport looks, that the most fashionable sportwear right now are bright, colorful and printed high-waisted pants with matching sport bras. I think, that the decision is only the first step and by itself, sometimes not enough to motivate you to actually go. The second step is to buy a pretty sportwear, because then you want to actually wear them and do some sport. So if you do not feel motivated enough, go first to a sport store. 


Green Sport bra & pants / Zöld sportmelltartó és nadrág - VSX Victoria's Secret
Bracelet / Karkötő - Marlú (Italy)
Orange Sport bra / Narancssárga sport melltartó - H&M
Yoga mat & sneakers / Jóga matrac & cipő - Tschibo
Water Bottle / Üveg - My Equa

Az erős az új vékony! Maradj egészséges és boldog! / Strong is the new skinny! Stay healthy and stay happy!

You Might Also Like

0 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest