Spring-Summer '17 Trend Guide

február 23, 2017

Hamarosan beköszönt a tavasz, ezért összegyűjtöttem nektek a tavaszi-nyári szezon legnagyobb trendjeit. Vannak olyanok darabok, melyek maradtak az előző szezonokból és vannak új belépők is, de az biztos, hogy sok mindent megtalálhatsz a saját ruhatáradban vagy éppen anyukád gardróbjában. Legyetek nyitottak az új trendekre, de maradjatok hűek a saját stílusotokhoz! Siess tavasz!

Spring is just around the corner, so I collected the spring-summer seasons biggest trends. There are some pieces left from the previous seasons and some new coming trends too, but I'm pretty sure you can find many fashionable pieces in your own or your mothers wardrobe. Be open to the new trends, but stay true to your personal style! C'mon spring!

80-as és 90-es évek divatja / The fashion of the 80s and 90s
A 80-as évek divatját az extremitás és a feltűnés jellemezte. Farmert viseltek minden mennyiségben, több darabot együtt is és előnyben részesítették a szakadt darabokat, megjelentek a kantáros nadrágok. Fontos elemek voltak a válltömések és a széles övek, amelyekkel vékonyabbnak tűnt a derék, jellemzőek voltak a szöveggel ellátott laza, bő pólók és a maszkulin zakók, magasderekú nadrágok. A kiegészítőknél, ékszereknél a minél több, annál jobb elvet vallották. Szívesen halmozták az ékszereiket és imádták a nagy kerek fülbevalókat és kalapokat is. Szívesen viseltek harsány, élénk, sokszor neon színeket, illetve ennek ellenkezőjét a rocker pólókat és csupa fekete, rockos elemeket.

The 80s fashion is all about extremes and splurge. They wore denim all the way, more items together and they loved the ripped, distressed ones. Main characteristics of the era are shoulder pads and wide belts, to make the person look thinner, loose, statement t-shirts and masculine blazers. By the accessories and jewelries, the more the better rule applied. They liked big hats, circle earrings and to layer their jewelry. They preferred bold, vivid colours, mainly neon and also quite the opposite, rock tees and all black, rock elements.

A 90-es évek a girl power ideje, ami nagyon meghatározó volt a divatban. A 80-as évek lázadó stílusa itt enyhülni látszik. Meghatározó volt a grunge stílus és az iskoláslány szett, amire az egyik legjobb példa az örök kedvenc Spinédzserek. A farmer ugyanúgy a legfontosabb kellék volt, új elemként jöttek a miniszoknyák és a farmermellény. Jellemzőek voltak a haspólók, a virágos ruhák motoros bakanccsal viselve, a chokerek, telitalpú cipők, a magasderekú nadrágok, a kombinéruhák és necc harisnyák. A szettek egyik elmaradhatatlan tartozéka volt a derékra kötött ingek és pulcsik.

The 90s were the time of girl power and that highly effected on fashion. The 80s rebellious style got loosen up. Main characteristics are the grunge and the preppy, high school girl styles. Who could forget Clueless and the great outfits in it. Denim was the most important material in this era too, new items were miniskirts and denim vests. They wore crop tops, floral dresses with leather boots, chokers, platform shoes, high waisted jeans, slip dresses and fishnets. An important element of their outfit were the shirts and sweatshirts around their waist.


Military
A katona stílus időről időre megjelenik és a khaki szín már szezonok óta trendi, de most a military minden formában divatba jött. Jellemzői a dupla soros gombolás, katonás díszítőelemek, mint felvarrások, hangsúlyos váll, valamint a két tipikus árnyalata a zöldnek és a barnának. Egy ilyen stílusú kabáttal, blézerrel könnyedén feldobhatod a szettjeidet, különleges hatást adva nekik, de egy khaki színű ing esetleg díszítésekkel, hamar a kedvenc darabod lehet, ezt tapasztalatból mondom. 

The military trend always appears from time to time and the khaki colour is in fashion for a few seasons now, but this season military trend is back in every form. The characteristics are double breasted buttoning, army pads and soldier embroidery, accented shoulders and the two typical shades of green and brown. You can spice up any of your outfits with a military coat or blazer, but a khaki shirt even with embellishments, can be easily your favourite item, trust me.


Sportos kényelem / Sporty and comfortable
A legújabb szezonban a sportosan sikkes kifejezés egészen más szintre került, ugyanis divat lett utcán viselni az otthoni melegítőruháinkat. A kapucnis pulóverek már most ellepték a boltokat, de nem kell megriadni a pamut, illetve a "susogós" melegítőnadrágoktól sem. A merészek viselhetik a szettet magassarkúval és neccharisnyával is, de sportcipővel és ballonkabáttal egyszerűen laza. Ha csak az egyik darabot viseled, párosítsd alapdarabokkal, mint farmer, egyszínű póló és bőrkabát.

In the new season, sporty chic gone to a whole new level, because it's cool to wear our tracksuit to the streets. The stores are filled with hoodies right now, but feel free to wear your sweatpants too. If you are daring wear the sweatsuit with high heels and fishnet, but it's easy and cool with sneakers and trench coat. If you wear only one of them, match it with basic pieces like jeans, t-shirt and leather jacket.Balett / Ballet
A romantika, nőiesség, kecsesség keveredése a sportossággal. A balett trend jellemzői a nőies vonalak hangsúlyozása, például testhez simuló kezeslábassal, fűzős részletek a háton, cipőkön és nadrágszárakon, a világos rózsaszín és a fekete kombinációja, átlapolós felsők és ruhák, masni díszítés, bodyk és tüllszoknyák. 

Mixing romance, femininity and grace with sportiness. The characteristics of the ballet trend are highlighting the feminin lines, with for example bodycon overalls, lace-up details on the back, shoes or legs, light pink mixed with black, wrap tops and dresses, bow embellishments, bodies and tulle skirts.


Részletek / Details
És akkor nézzük melyek azok a részletek, amelyek trendivé tesznek idén bármilyen ruhadarabot.
A vicces felvarrások ugyan maradnak még, de mellettük nagyobb hangsúlyt kap a romantikusabb változatuk, a hímzés. Legyen szó ingről, farmerről vagy kabátról, a hímzett darabok sajátos bájukkal kis luxust kölcsönöznek a szettnek. A virágminta a legfelkapottabb, de a különböző szövegek is divatosak és most a legmenőbb a saját iniciálédat belehímezni a ruháidba.
A kifutókon mást sem láthattunk, mint a felsők, ruhák ujját, illetve vállát hangsúlyozó részleteket. Volt köztük harangujj, túlméretezett, hosszú ujjak, buggyos, vastag ujjak, válltömések és húzott, buggyos vállak
Az előzőhöz szorosan kapcsolódik a másik trendi részlet, a fodor. A fodrozás lehet a vállon és az ujjakon is, hogy két trendet üssünk egy csapásra, de bárhol elhelyezkedhet, a nyaknál, mellrésznél, a szoknyarésznél, a ruha alján. Igazán romantikus és kislányos részlet.
Minden szezonra találnak ki "újdonságokat", hogy a farmerjeinket feldobjuk és különlegessé tegyük, az előbb említett hímzések és felvarrások mellett, a szaggatott nadrágszár nagyon divatos most, kicsit boka fölött végződve. A boltokban is kaphatóak ilyen darabok, de én is tervezem, hogy az egyik farmeromnak levágom és kiszaggatom az alját, ezt még a kicsit ügyetlenebbek is könnyedén és gyorsan elkészíthetik otthon, nem kell tőle félni.
A nagy csattos díszítés nem csupán az övekre vonatkozik, hanem cipőkön, szoknyán vagy ruhán is megjelenhet díszítőelemként. Minél több és feltűnőbb, annál jobb.

And now, let's see all the details, that make any clothing piece fashionable.
The funny and colorful patches stay, but besides them, their romantic version, embroidery will be more in highlight. It can be a shirt, denim or jacket, embroidery details will bring the look a vintage luxury. Flower print is the most popular, but different texts are loved as well (especially girl power and feminity), but it's super cool if you have your initials embroidered in your clothes. 
On the runways, all we could see were statement sleeves and shoulders. There were bell-sleeves, oversized, long sleeves, thick, baggy sleeves, shoulder-pads and baggy shoulders. Anything that emphasizes the shoulders and sleeves.
Closely associated with the previous trend, ruffles are super trendy. The ruffles can be on the shoulders and the sleeves, to get the two trends together, but can be simply everywhere, the neck, the bust, the skirt or on the bottom of the dress. It is a really romantic and girly detail.
They come up with different ideas each year, on how to spice up our denims. Right now, next to the patches and embroidery, the ripped hemlines are really fashionable, by jeans ending a little bit above the ankle. You can find ripped hem jeans in the stores as well, but even the clumsy ones can make this trend themselves easily. I am planning on cutting and ripping one of my jeans.
The big buckle details are not only for belts, but they can appear on shoes, skirts and dresses as well. The more eye-catching the better.


Színek Colors
A szezon legkedveltebb színei igazán vidámak és változatosak. 
A világos rózsaszín tavalyról megmaradva, most még jobban hódít a piszkos rózsaszín árnyalatában, ami nem annyira preppy és kislányos, mint tavalyi árnyalata. Nagyon jól kombinálható. Azonban mellette az élénk fukszia is előtérbe került, amivel azonban óvatosan kell bánni, hogy nehogy a végén Barbie-baba hatást keltsünk, de megéri próbálkozni vele.
A Pantone idén a vidám, lomb zöldet választotta az év színének, így a divatban is megtalálhatjuk majd. Mellette a korábban említett military trendnek köszönhetően nagy teret hódít majd a khaki
A sárga és a tengerkék lesznek még a nyár kedvelt színei. Míg a tengerészkék nagyon könnyen kombinálható, addig a sárgától sokan félnek, de mindenki megtalálhatja a bőr- és hajszínéhez passzoló árnyalatot. A tengerészkéket próbáld ki pirossal és fehérrel, valamint helyettesítsd vele a fekete ruháidat. A sárga jól mutat a zölddel, narancssárgával és kékkel.
A fehér ruhák a nyár elmaradhatatlan kellékei, de már szezonok óta divat a teljesen fehér szettek viselése. Igazán üde és friss.
Összességében a korábbi évek pasztellszíneit váltják a harsányabb, neon színek. 
A jól megszokott nyári minták mellett, mint a csíkos és a virág minta, idén a vichy kocka (gingham) a nagy visszatérő. A fashionistak mind ezt viselik, fodros szoknyákon, alakkövető miniruhákon és topokon. Játékos, kislányos hangulata van.

The seasons favorite colors are really happy and varied.
The light pink remained from last year, but more in a dusty rose shade, that is not so preppy and girly as last years shade. It is really great to match. Besides you can find fuksia as well, but be careful, you don't want to look like a Barbie doll, for sure it is definitely worth trying.
Pantone choose "greenery" as the color of the year, so it will appear in fashion too. Besides that, thanks to the previously mentioned military trend, the khaki are going to be really fashionable.
Trendy colors of the seasons are yellow and navy too. While navy is super easy to match, many people are afraid to wear yellow, but you don't hvae to, because everyone can find the shade that suits the most their skintone and haircolor. Try the navy color with white and red, exchange black with it. Yellow looks good with green, orange and blue.  
White dresses are staple of the summer wardrobe, but since a few seasons all white looks are really fashionable. So fresh and lively.
In general, last years pastel shades are replaced with vivid, neon colors. 
Besides the usual favorite summer prints like stripes and flowers, the gingham print got a major comeback and all the fashionistas are wearing it on ruffle skirts, bodycon dresses or tops. It has a playful, girly vibe.Marad / Remains
És akkor elérkeztünk ahhoz, hogy melyik trendek maradnak divatban az előző szezonokból. Én személy szerint nagyon örülök, mert mindegyik itt felsorolt trend nagy kedvencem.
A szexi vagy rétegezett, vékony pántos kombiné ruhák, illetve kombiné topok idén is velünk maradnak, ahogyan az áttetsző anyagokból készült felsők vagy transzparens részletek is. A pliszírozott szoknyák nagy kedvenceink voltak, még nem kell a szekrény mélyére süllyesztenünk őket, de mellette próbálkozhatunk pliszírozott felsőkkel is, amik ugyanannyira kifinomultak. A pizsama trend még jobban hódít mint előtte, teljes szettben nyugodtan mászkálhatunk az utcán és még a selyemköntös is divatos lett, amit akár kombinéruhához, akár farmerhez és trikóhoz is viselhetünk. Tovább csilloghatunk a flitteres és metál-fényű darabjainkban, legyen az felső, szoknya vagy ruha. A színük sem meghatározott, az arany és a rosé-arany még mindig trendi, de egy kicsit háttérbe szorultak az ezüsttel szemben. A bársony-trend megállíthatatlan és a most megrendezett divatbemutatók ('17 ősz-tél) alapján még sokáig divatban is marad. A kedvenc bomberdzsekijeinktől sem kell még megválnunk, idén a hosszított verziója kerül előtérbe; és a choker is velünk marad, de a legtrendibb verziója idén kis kövekből áll.

And now we have come to the trends, that remains in fashion from the previous seasons to the next one. Personally I am really happy, because I love all of these trends.
The sexy or layered slip dresses and camisoles are staying with us, just like the see-through, transparent tops and pieces. The pleated skirts are so pretty, so you don't need to put them in the bottom of the closet, but besides the skirts, you can give a try to the pleated tops too, those are elegant the same way. The PJ trend is more trendy then before, you can wear a whole PJ set on the streets and even the silk robes are fashionable, that you can match with slip dresses or jeans and tank top. We can still sparkle in our seuqin or metallic shine pieces, they can be top, skirt or dress. Their color is not definied either, but the silver is the number 1 choice right now, right before gold and rose gold. The velvet trend is unstoppable and according to the AW17 fashions shows, they will stay for a long time. We don't need to say goodbye to our beloved bomber jackets and chokers too. The trendier versions for this season of the bomber are long and sparking jewel version of the chokers.Kiegészítők Accessories
A legtrendibb kiegészítők idén a necc harisnyák, amik már tavaly ősszel kezdtek visszatérni. Én imádom őket, de azért okosan kell kombinálni, hogy ne tegye közönségessé az outfitet. Nagyon jól mutat szakadt farmer alatt, kötött vagy sportos darabokkal. Inkább az egyszerűbb outfiteket dobd fel vele.
Az első számú táskák idén a szalma táskák lesznek. Lehet az clutch, kézitáska, mint Jane Birkin kedvence vagy nagy pakolós táska, a lényeg a mediterrán hangulat. Hozzá, ha nem érzed túlzásnak nyugodtan kapj fel még egy szalmakalapot is.
A másik nagy kedvencek a fűzők lesznek, amelyeket most nem ruha alá rejtünk, hanem azok felett hordunk majd. Viseljük oversized pólók, bővebb ruhák vagy ingek felett. Romantikát és pikantériát ad a szettnek ez a viktoriánus korú darab.
A bralettek vagyis a vékony, könnyed csipke, áttetsző anyagból készült melltartók már elkezdtek hódítani, de a bátrabbak most már akár magában is hordhatják, mint crop top, a fehér pólód fölött vagy átlátszó felsőd alatt. 
A bustier is megjelent, ami a melltartó és a top keveréke. Szintén önállóan felsőként vagy póló / ing felett viseld. 

The biggest accessory trend lately is the fishnet, that has already appeared in autumn. I love them, but match them the right way, not to look cheap or vulgar. They look great with ripped jeans, knitted or sporty looks. Spice up simple outfits with them.
The number 1 bags are the straw bags. It can be a clutch, a handbag, like Jane Birkin's favorite or a tote, this is the essential accessory for the mediterran vibe. If you don't feel it too much, just add a straw hat.
This season the corsets are having a huge comeback, but now you don't have to hide them under your clothes, rather on them. Wear them over oversized t-shirts, loose dresses or shirts. These victorian pieces give a romantic and sexy detail to your look.
The lace or mesh bralettes are a huge trend for seasons. Wear them just by theirselves, as a crop top, over your white t-shirt or under a see-through top.
The bustiers have also showed up, as the mixture of a bra and a crop top. You can also wear them as a crop top or layered over an other top or shirt. Cipők Shoes
Cipők terén úgy gondolom, hogy nincsenek nagy meglepetések, van amire számítani lehetett és van ami előző szezonokról maradt.
Az idei tavaszi-nyári szezon legtrendibb cipői a magassarkú vagy telitaplú papucsok. Csinos, minimál stílusú és sok mindenhez passzol, egyaránt jól mutat egy elegáns szettel, mint farmerrel és pólóval.
Az ikonikus Gucci loafer papucs és mokaszin már a téli szezonban is a street style bloggerek kedvence volt (akkor még szőrmével), ezért ha nem is Guccit, de mindenki ezt a fazont fogja viselni idén nyáron. A tavaly kedvelt Birkenstock papucsok helyett idén ez, a nála elegánsabb, maszkulin darab kerül előtérbe.
Már korábbi szezonokban is elkezdtek megjelenni a magastalpú szandálok, cipők, de most teljesen a  90-es évek retró formájában viselhetjük őket. Alacsony lányok előnyben.
A trendi sarokméret és forma mindig változik és most a tervezők a pici, cicasarokra szavaztak. Van aki imádja, van aki gyűlöli, de az utóbbi csoportnak ott vannak a platformok. 
Az előző szezon nagy kedvence, a fűzős cipők, a balett trendnek hála most is hódítani fognak. Nem csak magassarkúkon és szandálokon, de balerinacipőkön és sportcipőkön is megjelennek a bokát körbeölelő fűzők.
Nem csak télen hordhatunk csizmákat, hanem jó időben is. Vannak olyan könnyed, mégis feltűnő darabok, amelyek tökéletesek nyárra. Egy farmersortos szettben szép hangsúlyt kaphat a lábunk egy különleges nyári csizmával.

Speaking of shoes, I think there are no big surprises, there are some trends that we have expected and others that have stayed from last season.
The biggest shoe trend of the season are definitely the mules. They are pretty and minimalistic and can match to many different outfits. They look just as good with a chic dress and with jeans and t-shirt.
The iconic Gucci slippers and loafers were the street style bloggers favorite even in the winter season (although with fur details), but this summer everyone will be wearing these kind of shoes, looking like the Gucci ones. After last years Birkenstock mania, they will be replaced with more elegant and masculine slippers.
The platform shoes have appeared in the previous seasons, but now they are bigger, in their true 90s retro size and style. Short girls will definitely love it.
The actually trendy heel size changes from time to time and now the designers have voted on the tiny, kitten heels. Some love it, some hate it, but to the second group, there are the platforms.
Last seasons other favorites, the lace-up shoes are still in fashion, thanks to the ballet trend. Not only on heels and sandals, but now you can find lace-up details on balerina shoes and sneakers too.
You can not only wear boots in the winter, but also in warmer weather. There are easy, light and eye-catching pieces that are perfect for summer. You can highlight your legs with denim shorts and pretty summer boots.


Sources of the pictures: vogue, harpersbazaar, whowhatwear, pinterest, weworewhat, theblondesalad, ohhcouture, songofstyle, galmeetsglam, atlantic pacific

You Might Also Like

0 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest