How to throw the perfect Bachelorette Party

április 19, 2019


Lassan beköszönt az esküvőszezon és az azt megelőző lánybúcsúk sora. Tavaly volt nővérem esküvője és büszkén, túlzás nélkül állíthatom, hogy sikerült a legjobb lánybúcsú hétvégét megszerveznünk neki, ezért arra gondoltam, hogy megosztom Veletek a tapasztalataimat, tanácsaimat.

Soon it's the beginning of the wedding season and the Bachelorette parties before. Last year was my sister’s wedding and before that, I can proudly say, without exaggeration, we threw the best bachelorette weekend for her. So, I thought, that I could share with you my experiences and advices. 



Több hónappal előtte
©   A vendéglistát bízd a menyasszonyra: jobb, ha ő dönti el, hogy mennyire nagyszabású vagy zártkörű bulit szeretne, hogy csak közeli vagy távoli ismerősöket is szeretne. Mindkét verziónak meg van a pozitívuma és a negatívuma. Fontos, hogy a menyasszony ne érezze feszélyezve magát. 
©  Miután megvan a lista, készíts egy közös facebook / viber (vagy bármilyen másik platformon, amit mindenki használ) csoportot és találjátok meg a megfelelő időpontot mindenkinek. A sok nyaralást, esküvőt és más programot nehéz összeegyeztetni, hogy mindenkinek jó legyen és hogy még időben meg tudja oldani a szabadságot, repülőjegyet. Ha az időpont nem meglepetés, akkor a legjobb, ha még ebbe is bevonjátok a menyasszonyt, ha pedig meglepetés, akkor csak lopjátok el a határidőnaplóját. 
©  Igazán különleges élmény lehet, ha elraboljátok a menyasszonyt és ő nem is sejti előre, hogy mikor lesz a lánybúcsúja vagy hogy hova viszitek.  
©  Válassz ki 2-3 embert, akik legjobban ismerik a menyasszonyt, ti lesztek a főszervezők
©  Fontos tudni, hogy a menyasszony milyen jellegű lánybúcsút szeretne: pörgős, sok aktív programmal; pihenős, akár egy wellness-hétvége; teljesen kiszakadni a hétköznapokból és elutazni valahova; vad, "hagyományos" stílusú vagy inkább elegáns, fancy. Ha bizonytalanok vagytok inkább kérdezzétek meg a menyasszonyt, de jobb a meglepetés és mint a legjobb barátnői, ti biztosan ismeritek annyira, hogy ezt tudjátok. 
©    Mérlegeljétek a vendéglistát és állítsatok fel egy hozzávetőleges költségvetést.
©  Találjátok ki a helyszínt és ha több napra terveztek, akkor szerintem úgy a leghangulatosabb, ha közösen kivesztek egy lakást vagy nyaralót és ezt mindenképp foglaljátok le korán.
©    Alkossatok egy témát és e köré építsétek a designt, program tervet
©  Biztosan vannak olyan dolgok, programok, amelyeket már régóta szeretne a menyasszony és most végre itt van rá a tökéletes alkalom, gondolok itt például új sportok kipróbálására, mint rúdtánc, falmászás, sup, stb. Érdemes az ilyen kulcsprogramokra korán időpontot foglalni, mert ne emiatt boruljon az egész menetrend, hogy már nem volt szabad hely. 
©  Ha egy valamin lehet spórolni, az a díszítés, hogy a többi dolgon ne kelljen. A mi költségvetésünknek nagyon jót tett, hogy a kellékeket wish-ről rendeltem. Kinek melyik oldal a szimpatikusabb (Wish, Aliexpress, Ebay stb.), de az ilyen webshopokon minden megtalálható, amit szeretnétek, bármilyen stílusban. Annak köszönhetően, hogy nagyon sok mindent tudtunk beszerezni baráti áron, a teljes lakást beborítottuk kisebb-nagyobb díszekkel. A rendeléseim körülbelül 2-3 hét alatt érkeztek meg. 

A few months before 
©   Leave the guest list to the bride: let her decide if she would like to have a huge or a more private party, whether she would like to have only the close friends of her or distant acquaintances too. Both versions have it's good and bad sides. It's important, that the bride won't feel awkward.  
©   After you got the list, make a group on facebook, viber or whatever social platform you all use, and find the perfect date, because of the holidays, weddings and other programs it's hard to attune, to find a date that will be good for everyone and so you all can deal with job leave and airplane tickets in time. If it the date is not a surprise, you should rather involve the bride in this question as well, if it's a surprise, just simply stole her calendar / filofax. 
©  It can be a great surprise, if you kidnap the bride and she doesn't know when her bachelorette is going to be or where you're going to take her. 
©   Pick 2-3 people, who know the bride the best, you will be the main organizers of the event
©   It's the best to know what kind of celebration the bride would like the most: eventful with many active programs; restful like a wellness-weekend; totally escaping the everydays, like travelling someplace else, wild "traditional" style or elegant, fancy. If you are unsure about it, you can ask the bride, but the surprise is better and as your best friends, you sure know her so well to know that. 
©   Considering the guest life, set up an approximate budget.
©   Figure out the location and if you are planning for a few days, in my opinion the coziest is if you rent an apartment together, but book the accommodation soon. 
©   Create a theme and build up the matching design and program plan
©   There has to be some things or programs, that the bride is longing for and this is the perfect occasion for it, just like trying new sports, like pole dance, wall climbing, sup. You should book these key programs in time, it would be a shame if you had to miss them, because there is no more appointment available.
©   If there is one thing you can save money on is the decoration, so there is more left on everything else. It did good for our budget, that I ordered the accessories from wish. On these online shops (wish, aliexpress, ebay and more) you can find simply everything and anything you want, in any style. Thank for the friendly prices, we filled the entire flat with large and small decorations. My orders arrived in 2-3 weeks.




1 hónappal előtte: Kezdjétek el összeállítani a teljes programtervet. Foglaljatok helyet a programokra és a különböző helyszínekre, főleg nyáron és forgalmas helyszíneken nagyobb társaságnál jobb korábban elintézni. Ideje beszerezni az ajándékokat és az összes kelléket. A következőkben ötleteket adok a programokra, ajándékokra és kellékekre.

1 month before: Start to put together the full program and the schedule. Book place and appointment to the programs and restaurants, with a bigger group, especially in the summer, at popular locations it's better to get this done earlier. It's time to purchase the gifts and all of the accessories. In the following, I will give you ideas for programs, gifts and accessories. 

Kihagyhatatlan programok
©  Jó asszony fogadalom és oklevél (előbbit kezdéskor hangosan olvassa fel, utóbbit a végén kapja meg, mikor minden feladatot teljesített)
©   Csapatépítő: hogy jobban megismerje egymást a Bride Squad, játszatok egy köszöntő „Igyál velünk, ha...” játékot, amit személyre szabtok a csapatra (ki honnan ismeri a menyasszonyt, közös élmények stb.)
©   Mennyire ismeri a leendő férjét quiz
©   Ne csak ő csinálja a feladatokat egyedül, játszatok vele együtt ti is
©   Minden más attól függ, hogy mennyire hagyományos, mennyire játékos vagy pihenős az esemény

Must-have programs
©   Good-wife vows and Diploma
©   Team-building: for the Bride Squad to get to know each other better, play a welcome „Drink if…” game specialized for the group (where did you meet the bride, shared experiences etc)
©   How well she knows her soon to be husband quiz
©   She shouldn’t do all tasks alone, play together
©   Basically, everything else depends on how traditional, how playful or chill is the type event


Egyéb programötletek, játékok
©   Van, aki kifejezetten szereti, ha idegen embereket is be kell vonnia a játékba, de van, akit ez nagyon kellemetlenül érint és utálná az ilyen feladatokat. Nálunk az utóbbi helyzet volt, ezért nálunk semmi ilyen nem volt.
©  Amennyiben az első eset áll fenn, akkor jó öltetek a következők: rózsát eladni az utcán, telefonszámokat gyűjteni, tánc párbaj… Összeállíthattok egy bingot több ilyen tevékenységgel. Az ilyen feladatoknak csak a képzelet szab határt.
©  A táncos, vetkőző fiúk divatja, ahogy én látom, kicsit elmúlt, de ezt jobb előre kipuhatolni a menyasszonynál, mert ebben a témában biztosan vagy határozott igen, vagy határozott nem a válasz.
©   Menyasszony társas: mi egy társasjátékba gyűjtöttük össze a játékok, feladatok nagy részét
©  Egy papírra mindenki írjon le 1-1 teljesen random szót, amiket a menyasszonynak fel kell használnia, hogy egy szerelmi vallomást alkosson a leendő férjének
©   Gombvarrási verseny: ő választhatja meg az ellenfelét
©    Bekötött szemmel óvszert uborkára húzni.
© A vőlegény testrészeinek felismerése: gyűjtsetek képeket pasik különböző testrészeiről: vádli, térd, könyök, lábfej, fül, nehezebb lesz felismernie a választottját, mint hinnétek
© Mindenkinek írnia kell magáról egy mondatot, amiből ki kell találnia a menyasszonynak, hogy ki írta. Az állítások azért ne legyenek túl egyértelműek.
©  Winnie in the bottle: egy virslit kell a derekatokra kötni hosszú cérnával, amit bele kell lógatni egy műanyag pohárba. A leggyorsabb nyer.
©  Fehérnemű vagy menyasszonyi ruha wc papírból: kettesével álljatok össze és wc papírból kell minél divatosabb és szexibb bugyit és melltartót vagy ruhát gyártani
©    Vak borkóstolás
©   Mennyire lesz jó háziasszony: megcsillogtathatja a főzőtudását, mint a konyhafőnök című műsorban, vagy pedig vegyetek részt egy közös főző tanfolyamon.
©   Mennyire ismered a menyasszonyt kvíz: itt pihenhet egy kicsit a menyasszony, ebben a feladatban ő csak a zsűri lesz. A  kérdéseket ugyan ti állítjátok össze, de a megoldásokat a menyasszony adja meg.
©   Limuzinbérlés
©   Előtte és utána fotók a vad buli estéjéről, letartóztatási fotók (mindenkinek személyre szabott bűnökkel)
©   Azért érdemes minél hamarabb elkezdeni szervezni vagy legalább a programterven gondolkodni, hogy a kisebb-nagyobb részleteket, vágyálmokat, lebukásmentesen ki lehessen puhatolni a menyasszonytól. 


Program and game ideas
©   Some girls really like the games, tasks, that involve strangers, but some girls really feel uncomfortable in these kinds of situations and would hate these tasks. We had the second situation, so we had no games like that.
©    If you have the first case, here are some good ideas: make her sell roses on the street, collect phone numbers. do a dancing duel, do a bachelorette bingo or scavenger hunt with different tasks like these. Only your imagination can be the limit of these.
©   I think the dancer, stripper boys are a little bit out of fashion lately, but this is a topic, that you should get to know from the bride, because the answer is always a strong-minded yes or no.
©   Bride board game: we collected the games, tasks in one board game
©  Each of you write down a random a word, which she has to use to form a love confession to her groom.
©   Button sewing race: she can pick her opponent
©   Putting on condom on a cucumber
©   Recognizing the body parts of her groom: collect different body parts from men, like calf, knee, foot, elbow, ears. It’s a harder task, than you think.
©   Each of you write down a sentence about you and the bride should guess who wrote it. The facts shouldn’t be too obvious.
©  Winnie in the bottle: tie a frankfurter on your waist with a long thread and the first one who manages it into a plastic up on the floor, wins.
©   Lingerie or Wedding gown made from toilette paper: get together in small groups and create the most fashionable or sexy lingerie or wedding dress out of toilette paper.
©    Blind wine tasting
©   How good of a Housewife will she be? She can show her good cooking skills, buy different ingredients and she will have to figure out a meal and prepare it or go to a cooking class together
©  How well do you know the bride? The Bride can rest a bit, in this game she will be only the judge. Eventhough you put together the questions, the bride decides which ones are the correct answers.
©   Renting a limousine
©   Before and after the party photos, arrested photos and personalize the "crimes"
©  If you are planning way ahead of time, you can get to know more informations, long-time desires from the bride, without being too obvious. 


(Az első képen a mi társasunk látható / On the first photo you can see our board game)


A mi programtervünk
Péntek este a csapat egy részével beültünk egy bárba cocktailozni, utána pedig nővérem lakásán tartottunk pizsipartyt, maszkozgattunk, pizzáztunk és mi, főszervezők kicsit még átbeszéltük a következő két nap részleteit
Szombaton az eseményt természetesen pezsgőzéssel indítottuk. Délelőtt közös rúdtánc oktatáson vettünk részt, ahol megtanultuk az alapokat és Britney Toxic című számára készítettünk egy koreográfiát. Csak ajánlani tudom, tökéletes program lánybúcsúra, nagyon jól szórakoztunk és még jobb volt így, hogy mind kezdők voltunk. Utána elfoglaltuk a szállást. A csapat egyik fele kidíszítette a lakást, a másik fele pedig elment bevásárolni. Ezután következett a menyasszony első feladata az általunk vásárolt hozzávalókból kellett ebédet készítenie, mint a konyhafőnökben. Közben hallgattuk a kedvenc zenéit és kicsit jobban megismerkedett egymással a társaság. Ebéd után a következett a társasjáték, aminek a keretén belül összegyűjtöttünk több olyan játékot, feladatot, amelyeket az előző felsorolásban említettem. A játékok kitöltötték a teljes délutánt. Utána a menyasszony csak annyit tudott, hogy bulizni megyünk, úgyhogy csajosan hangolódtunk az estére és egymást sminkelve elkészültünk. A lakás előtt várt minket egy aranyszínű, csillogó limuzin, ami egy órán keresztül fuvarozott minket a városban. Igazán jót partyztunk már a limuzinban is, táncoltunk és énekeltünk, pezsgővel, jó zenével és neon fényekkel. Majd megérkeztünk a High School Musical buliba, ami tökéletes választás volt a csajos estére.
A vasárnap a pihenésé. Délelőtt villásreggelizni mentünk, oda, ahova már régóta el szeretett volna menni a menyasszony. A villásreggeli után pedig egy wellnessben pihentük ki a hétvége fáradalmait.

Our schedule:
Friday afternoon: with At Friday night we've gone to a bar for some cocktails with half of the crew and then had a girly sleepover at my sister's flat with pizza and facemasks. We, the main organizers gone through all of the details of the next two days.
We started the Saturday with Champagne, of course. In the a.m the group took a pole dance class together, where we learned the basics and created a coreography to Britney's Toxic. I can recommend it so much, it is the perfect bachelorette program, we had a lot of fun and it was even better, that all of us were first-timers. After that we occupied the accomodation. One half of the group decorated the flat and the other part gone grocery shopping. Then got the bride her first task, to cook for the team out of the ingredients we bought. Meanwhile we were listening to the Bride's favorite songs and the bride squad got to know each other better. It was followed by the board game, filled with games and tasks, that are included in the list above. The games lasted for the whole afternoon. The bride only knew that we are going to a party, but nothing more, so we started to getting ready for the night out. Before the apartment a sparkling gold limousin was wating for us and drove around town for an hour. We had such a great little party, dancing and singing out loud in the limo with champange, good music and neon lights. Then we arrived to the High School musical party, that was the perfect choice for our girls night.
Sunday is for relaxing. We had brunch, at the place where the bride wanted to go for a long time and later we headed to a spa for recreation. 


Ajándékok
©   Mi úgy oldottuk meg az ajándékozást, hogy minden helyesen megoldott feladat után kapott egy ajándékot, de természetesen a játékok után megkapta a megmaradt ajándékokat is.
©  A harisnyakötőt hagyományosan a lánybúcsún kell megkapja a menyasszony. Legyen benne sötétkék és a legjobb, ha kettő van belőle: egy, amit az esküvőn visel és egy amelyet majd az újdonsült férj eldob, ugyanúgy, ahogy a menyasszony a csokrot.
©  A személyes ajándékok a legjobbak, mint például egy közös emlékekkel teli album, úgymond a barátságotok naplója. 
© Levelek a menyasszonynak: egy jegyzetfüzetbe mind írjatok jókívánságokat, emlékeket, tanácsokat a leendő feleségnek. Ezt naptárszerűen is megtehetitek, az esküvő napjáig minden napra legyen egy üzenet. Bevonhattok olyan rokonokat is, akik esetleg nincsenek meghívva az eseményre (anyuka, nagymama, jövendőbeli anyós).
©  Kiss the Miss Goodbye képkeret, amelynek a paszpartuját a tagok mind különböző színű rúzsokkal összepuszilják és a közepébe majd egy a lánybúcsún készült közös fotót tehet bele.
©   A szexi fehérnemű klasszikus ajándék
©   A házasság nélkülözhetetlen kellékei doboz
©  Mi sok különböző, kisebb-nagyobb ajándékot vettünk közösen, melyek passzoltak a menyasszonyhoz és tudtuk, hogy örülne neki. Pl: Bride feliratú selyemköntös, csinos bőr útlevéltartó, cuki unikornisos alvómaszk... 

Gifts
©  We’ve done the gifting as a part of the board game, after every good task, she received a gift, but of course after the game she got all of the remaining gifts.
©   Traditionally the bride should receive the garter at the Bachelorette. It should be dark blue and the best is if there is two of them, one for her to wear and the other one for the groom to throw, just like the bride throws her flower bouquet.
© The personal gifts are the best, for example an album filled with your shared memories, like a journal of your friendship.
©   Letters to the bride: each of you should write good wishes, memories and advices for the soon to be wife and collect them in a notebook. You can do it as a calender, a letter for every day until the wedding day. You can include relatives, like mother, grandmother, future mother-in-law, who might not be invited to the event. 
©   Kiss the Miss Goodbye photo frame, on which the Bride Squad leaves kissing marks with colorful lipsticks and later she could put a Bachelorette group picture in it.
©   A sexy lingerie is a classical choice of gift
©   A box filled with the essential supplies for marriage
©   We gave her little or bigger gifts together, that we knew she would like or suited her. For example: silk robe with Bride sign on the back, lovely passport holder, cute unicorn sleeping mask…




Kellékek
©  Az egyen felső elmaradhatatlan, hiszen egységben az erő, így, ha kimozdultok mindenki láthatja, hogy nem egy átlag szombat estét ünnepeltek. A sablon egyenpólók nagyon uncsik és bénák, ezért csináltassatok személyre szabottat, mely passzol a menyasszonyhoz és a buli témájához. A mi egyenpólónkat a képen láthatjátok, a menyasszonyé "It's the Bride, Bitch", ami mellé a csapat többi tagja egy-egy Britney dalszöveget választott. Az enyémre, a kishúga lévén, "Born to make you happy" volt ráírva. Betettem néhány nem unalmas póló ötletet.
©   A menyasszony a pólón kívül viseljen még valamilyen kiegészítőt, mint fátyol, tiara vagy "Bride to be" szalag
©   Bride Squad szalag és nyakba akasztható vagy gyűrű feles-pohár mindenkinek
© Dekoráció minden mennyiségben: lufik, feliratok, díszes Bride kupa, csillogó, lemosható, lánybúcsú feliratos tetkók, fotófal kellékek
© Állítsatok össze egy playlistet a kedvenc zenéivel, ami aláfestőként szolgál a feladatokhoz és felpörget a buli előtt. Minél több emlékhez fűződő zenét találtok, annál jobb.
©  Boros üveg, ami szakaszonként van felcímkézve és „amennyit megivott, az mutatja, hogy miért házasodik”

Accessories
©   Identical Bride & Bride Squad tops, so wherever you go, people will see, that you’re not just having a usual Saturday night out with the girls. But don’t be lame with those boring typical tops, make them personalized, matching to the bride and the theme of the bachelorette. You can see ours on the first photo, the Bride had „It’s the Bride Bitch” text on it and we picked a suitable Britney quote. According to the fact that my sister was the Bride, my top said „Born to Make You Happy”. I added a few photos for not-boring T-shirt ideas.
©   Besides the top, the Bride should wear some other accessory like veil, tiara or „Bride to be” sash
©   Bride Squad sash and necklace or diamond ring shot glasses for the Squad
©  Decoration in big amount: balloons, banners, embellished Bride cup, glitter Bride Squad temporary tattoos, photobooth supplies
©  Create a playlist with her favorite songs, that will be the background music for the tasks and will get you in the party mood
©   Wine bottle labeled in sections and the amount she drank supposed to show why she is getting married




1 héttel előtte ideje átadni a menyasszonynak a meghívót, mely tartalmazza az időpontot, a helyszínt, ahol találkoztok és hogy miket hozzon magával. A mi meghívónk egyértelműen tükrözte a lánybúcsú stílusát. 

1 week before you should give the bride the invitation, that should say the date and location of the meet & great and what she should bring with herself. Our invitation reflected the bachelorette style perfectly. 



1 nappal előtte egyeztessetek a főszervezőkkel, tartsatok egy utolsó pillanatos ellenőrzést, hogy ki mit hoz, minden kellék megvan-e és ki van-e nyomtatva. Mi úgy jártunk, hogy az egyik tag még aznap reggel nyomtatta ki a jóasszony fogadalmat és egy képet az egyik játékhoz. 

1 day before coordinate with the main organizers, do a last-minute check list, on who brings what, if you have every supplies, accessories and if everything is printed out. It happened that one of our members had to print out the good-wife vows and a photo to one of the plays in the morning of the bachelorette. 


Aznap
©  Ne kényszerítsétek, hogy a menyasszony túl sokat igyon, az a cél, hogy emlékezetes legyen neki. Ne legyen neki kellemetlen, ha valami nagyon nem tetszik neki, ne erőltessétek.
©   Ha jó a hangulat és nagyon benne vagytok egy programban, inkább változtassatok a programterven, minthogy ragaszkodtok hozzá és rohantok a következő programra.
©   Érezzétek jól magatokat, mostanra már minden meg van szervezve, ne stresszeljetek, mert azt a menyasszony is megérezné. Ha valami nem úgy alakul, ahogy elképzeltétek, akkor improvizáljatok és elég sokan vagytok rá, hogy gyorsan találjatok megoldást. 

On the day
©  Don't force the bride to drink too much, the goal is to make it memorable for her. Don't make her uncomfortable, if she really doesn’t like something, don't push it.
©   If the mood is so good and you are really into one of the programs, don't rush to the next one, rather change on the schedule. 
©   Enjoy, by now everything is organized, don't stress, because the bride would feel that. If something doesn't go the way you planned, just improvise, many girls can quickly find a way to solve any problem. 


Remélem, hogy tudtam segíteni a szervezésben! Jó szórakozást csajok! /
I hope I could help you with the organizing! Have fun Ladies!
#TeamBride

You Might Also Like

0 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest