Fall-Winter '15 Trend Guide

augusztus 31, 2015

With the beginning of fall we're all eager about the coming fashion weeks and what the designers created for next year. But let's not get ahead so much, rather look back at the shows from the last fashion weeks and see what will be the trends of this fall-winter. You can find the review of my favorite collections here. Besides the fashion shows, I got inspired by my favorite street style bloggers and after a little research I collected what's going to be in fashion for this fall, to create you a guide. 

Az ősz beköszöntével már izgatottan várjuk a következő divatheteket és hogy miket álmodtak meg nekünk a tervezők a jövő évre, de még ne szaladjunk ennyire előre. Előbb tekintsünk vissza a legutóbbi divathetek bemutatóira és nézzük meg mik lesznek az idei őszi-téli trendek. A kedvenc kollekcióim jellemzését itt nézhetitek meg. A bemutatókon látott ruhák mellett kedvenc street style bloggereimtől is gyűjtöttem inspirációt, hogy ők miképpen alkalmazzák az adott trendet, majd további informálódás után kategóriákba szedtem, hogy mi lesz idén ősszel a divat, ezzel is készítve Nektek egy útmutatót.


Styles / Stílusok
Anna Sui, BCBG by Max Azria, Burberry Prossum, Chiara Ferragni in Rebecca Minkoff
 Dolce & Gabbana, Prada, Chloé, Gal meets Glam
 Balmain, Moshino, Mary Katrantzou, Mysterious Girl

The top trends in the following seasons are bohemian style, the lolita inpired and sweet little girl looks, also the colorpop, mix&match and their complete opposite the normcore, which allows us to blend in a little, because netural, not flashy, "simple" pieces are characteristic to this trend.

A top trendek a következő szezonban a bohém stílus, a gyermekkori bájt idéző szettek, valamint a feltűnő élénk színek használata és különböző minták keverése, illetve teljes ellentétük a normcore (= normális és hardcore), ami segítségével kicsit elveszhetünk a tömegben, ugyanis a semleges, nem figyelemkeltő, "egyszerű" darabok jellemzik ezt a trendet.

Colors / Színek
Mary Katrantzou, Versace, Jason Wu, Michael Kors


The colors of the season are khaki green, yellow, dusty pink, red, terracotta, camel, nudes and all shades of brown.

A szezon színei: khaki zöld, sárga, piszkos rózsaszín, piros, terracotta, főként teveszín és mellette a barna többi árnyalata is. 

Materials / Anyagok
Fendi, Giorgio Armani, Carolina Herrera, Barbara Bui
Chanel, Dior, Louis Vuitton, Lovely Pepa

The new season is rich in the special material use. The designers work with fur in ever year, but this time we can find it everywhere and everything looks better with it. It only depends on how much you dare to wear, from head to toe or just in little pieces. The other big favorite is suede, which we already wore a lot in the summer, but will love it even more with the temperature getting lower. I don't recommend to wear all suede, only one or two pieces, like the skirt or accessories. For the classic retro vibe the designers used tweed this season and with an elegant tweed costume we can feel like a real "Chanel-girl".

Az új szezon bővelkedik a különleges anyagok használatában. A szőrme minden évben előkerül többé-kevésbé, de idén mindenhol ezt az anyagot látni és minden jobban is mutat vele, csak a saját merészségünk szab határt, hogy tetőtől talpig abba öltözünk vagy csak egy-egy kisebb darabnál használjuk. A másik nagy kedvenc a velúr, amit már nyáron előszeretettel viseltünk, persze amikor épp nem volt hőségriadó, és amint lehűl az idő, még inkább szeretni fogjuk. Velúrnál nem ajánlatos tetőtől talpig abba öltözni, de egy-két darab a szettben, szoknyaként vagy kiegészítőként nagyon sikkes. A klasszikus retro hatásért a tervezők idén elővették a tweed anyagot, az ebből készült elegáns kosztümökben igazi "Chanel-lány"-ként érezhetjük magunkat.

Forms / Fazon 
Carven, Dior, Marc by Marc Jacobs, Fashionvibe

Blumarine, Vera Wang, Ralph Lauren, Lisa Olsson
 Boss, Saint Laurent, Carven, Chanel

In the next season the A-lined skirts are still in trend and they look good on every bodytype. High-waists will be in fashion in the fall as well, it could be skirt or pants, but it definitely extends your figure. The wide shapes are everywhere right now, from the wide pants to the sweaterdresses, important detail of the dresses are their soft, knitted material. In most of the fashionshows, we could see perfectly tailored costumes and they made the masculin suits more feminine with daring shirts, and we could find some colorful and printed ones besides the classic blacks.

A következő szezonban is nagyon trendik az A-vonalú szoknyák, amik mindenkinek jól állnak. Legyen szó szoknyáról vagy nadrágról, de a magas-derék ősszel is nagyon divatos, nagy előnye, hogy szépen nyújtja az alakot. A bővebb fazonok is még inkább teret hódítanak, mint ahogy a bő szárú nadrágok, illetve a pulcsiszerű ruhák, melyek fontos szempontja a kötött, puha anyag. A legtöbb bemutatón megtalálhatóak voltak a tökéletesen szabott kosztümök, amik maszkulin voltát merész felsőkkel tették nőiessé és vaddá, de a klasszikus fekete mellett sok színes és mintás darabot is találunk.


Accessories / Kiegészítők
Chloé, We Wore What, Barbara Bui, Fashion Toast

This seasons favorite accessories are pretty various. From one side, the long, thin silk scarves came in and they make the outfit effortlessly chic. Besides them, the summer's favorite bandanas will be with us in the fall as well, we can wear it around our neck or head or on our bags. In the opposite, the ponchos are back and the bigger the better, the bests are made with patchwork or bohemian print. By the colors the nude and blush accessories are the favorites this season.

Az idei szezon kedvenc kiegészítői elég változatosak. Egyrészről megjelentek a hosszú, vékony selyemsálak, melyek könnyed eleganciát kölcsönöznek a szettnek, de mellette a nyár egyik slágere a bandana vagyis négyszögletű apró sálak is maradnak még ősszel a kedvencek között. A bandana kendőt nyugodtan hordhatjuk nyakba kötve vagy fejkendőnek, de egy táska díszítőelemeként is akár. Az apró sálak mellett a hatalmas poncsók is elférnek, minél nagyobb annál jobb, a patchworkkel készítettek vagy a bohém mintájúak a legdivatosabbak. Színekben egyértelműen a púderszínű kiegészítők a legnépszerűbbek idén.

Trends, that are still in for the fall / Trendek, amik még ősszel is divatban maradnak
Balmain, Tommy Hilfiger, Philipp Plein, Badgley Mishka

There are some summer trends, that got close not only to our hearts, but to the designers as well, so they will stay with us in the next season too. First of all, the 70s, that became everyones favorite. The sporty looks will be still in trend too, so we can wear our sneakers to anything and our evening dresses and everyday looks are getting more sporty than before. We can furthermore highlight our favorite pieces with a metallic shine and the co-ords, that make our morning dress up so much easier, are still super trendy.

Vannak olyan nyári trendek, amik nem csak a mi, de a tervezők szívéhez is annyira hozzánőttek, hogy a következő szezonban is velünk maradnak. Ilyen elsősorban a 70-es évek stílusa, ami hamar lett mindenki kedvence, de a sportos megjelenés is divatban marad, így bátran húzhatunk szinte mindenhez sportcipőt és alkalmi-, hétköznapi öltözékünk is egyre jobban hasonlít az edzőtermihez. Továbbra is metálos csillogással tudjuk még jobban kiemelni a kedvenc darabjainkat. A reggeli készülődéseinket könnyítő szettek (azonos felső és alsó) továbbra is hódítanak. 
...

Although I'm sad, that today is the last day of summer, I'm also excited to wear the new trends in the fall. Be careful and don't follow fashion blindly, think about how much it matches to your style, bodyshape and personality. So good-bye Summer and Hello Autumn!

Bármennyire is sajnálom, hogy a mai nappal véget ér a nyár, már izgatottan várom, hogy a hűvösebb időben magamra ölthessem a legújabb trendeket. Azonban ne kövessük vakul a divatot, mindig figyeljünk arra, hogy a saját stílusunkhoz, alakunkhoz és egyéniségünkhöz passzoljon. Tehát viszlát Nyár és üdvözlünk Ősz!

You Might Also Like

3 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest