7 things

november 16, 2013

Recently I've received an award from the lovely Deb from Style by Deb, the Versatile Blogger Award. Thank you so much Deb, I'm really glad for it!

The Award:
The versatile blogger award is an award given to you from your blogger peers, for writing quality posts, that somehow touched them, having good quality photographs and the uniqueness of the subject covered. The award is to honor the bloggers who bring something special to your life.

The rules of the Award says that I should tell 7 thing about myself, that my readers may not know.

Nemrég kaptam egy díjat a kedves Debtől, a Style by Deb bloggerétől, a díj pedig a Versatile Blogger díja. Nagyon szépen köszönöm Deb, nagyon örültem neki!

A díj:
A díjat más bloggerektől kapod, a minőségi bejegyzéseidért, amik valamilyen szinten megérintették őket, mint például jó minőségű fotókkal és az egyedi témákkal. A díj egy elismerés azoknak a bloggereknek, akik valami különlegeset hoztak az olvasók életébe.

A díj szabályai kimondják, hogy írjak le magamról 7 olyan dolgot, amit az olvasóim még nem tudnak rólam.7 things about me, you may not know / 7 dolog rólam, amit valószínűleg eddig nem tudtatok rólam:

1. My hair color is not natural. My natural hair color is somewhere between light brown and dark blonde. I started dying it like 3-4 years ago and later I found an amazing lightning spray, which keeps my hair in this shade of blonde without damaging it too much. 

1. A hajam színe nem eredeti. Az eredeti hajszínem valahol a világos barna és a sötét szőke között van. Körülbelül 3-4 éve kezdtem el melíroztatni, majd később rátaláltam egy szőkítő sprayre, amitől világosabb lesz a hajam, anélkül, hogy túlságosan roncsolná.


2. I am learning ecology on the university.

2. Az egyetemen környezettant tanulok.

3. I am kind of a coffee-holic. I start my day with an espresso or a latte in a big thermos and there are some days when I drink three coffee a day, but two is my daily minimum. My favorite is the vanilla latte.

3. Mondhatni kávé-függő vagyok. A napomat egy espressoval vagy egy nagy termoszos tejeskávéval kezdem, vannak napok amikor hármat iszom, de a napi kettő a minimum. A kedvencem a vaniliás latte.


4. It always surprises people, but I am a big soccer fan, my fave team is Bayern München.

4. Ez sokakat meglep, de nagy focirajongó vagyok, a kedvencem a Bayern München.

5. I adore everything that is french: the culture, the fashion, the language and the way the french people live their everydays. I learned french for a half year, in that time I only get to the basics, but I'm gonna continue it later. Unfortunately I haven't been in France yet, but I am planning to visit Paris for a long time.

5. Imádok mindent, ami francia: a kultúrát, a divatot, a nyelvet és azt ahogy a franciák a mindennapjaikat élik. Egy félévig tanultam franciát, ezalatt csak az alapokig jutottam, de később szeretném majd még folytatni. Sajnos még nem jártam Franciaországban, de már jó ideje tervezem, hogy elutazom Párizsba.


6. I only started to actually cook for myself, in the last half year. I enjoy the little success after making a delicious meal or discovering and rewriting new recipes for my taste. I wanted to learn to cook for a long time, but the reasons why I finally got myself into it is in the 7th point.

6. Csak az elmúlt félévben kezdtem igazán főzni magamra. Élvezem a kis sikerélményt, mikor elkészítek egy finom ételt vagy új recepteket fedezek fel és írok át a saját ízlésemre. Már régóta szerettem volna igazán megtanulni főzni, de a 7es pontban leírtak miatt, most végre tényleg belevágtam.

7. Earlier I used to eat a lot of fast food. Weekly one burger or pizza was kind of normal for me, but not anymore. Sadly not my common sense, but my medical problems lead me to eating absolutely healthy. It's been more than 2 month that I haven't eaten or drink anything that includes sugar, white flour, too fatty, oily or spicy. It was really hard at the beginning, but now I realized that I can eat very various and good this way too. My diet is ending in less than a month, but I'm gonna aim for the possibly least sugar and white flour input after it too.

7. Régebben sokat ettem gyorskaját. A heti egy meki vagy pizza szinte normális volt számomra. Sajnos nem a józan eszem, hanem egyészégiügyi problémák vezettek el ahhoz, hogy most már teljesen egészségesen étkezem. Most már több mint 2 hónapja semmi fehér lisztet és cukrot tartalmazó, nagyon zsíros, olajos vagy fűszeres ételt, italt nem eszem vagy iszom. Eleinte nagyon nehéz volt, de így is lehet igazán változatosan és jó ízűen enni. Kevesebb mint egy hónap múlva véget ér a diétám, de már rászoktam az egészséges étkezésre és a lehető legkevesebb cukor és fehér liszt bevitelére fogok törekedni utána is.


(sources: the 2. and 3. pictures are mine, the others are from tumblr or google, but my edit)

Follow on Bloglovin

You Might Also Like

6 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest