When in doubt wear red

november 03, 2013

"When in doubt, wear red!" said Bill Blass. By that he means, that wearing red makes a statement and makes the wearer somehow more confident and happy. In the colortherapy red stands for energizing, exciting the emotions and motivation. When you're insecure, in any area of your life, that is exactly what you need, so wear something red!

"Ha kételkedsz, viselj piroast!" mondta Bill Blass. Ez azt jelenti, hogy ha pirosat viselsz, akkor egy jelenséget alkotsz és a viselőjét magabiztossá és boldogabbá teszi. A színterápiában a piros jelentése az energizálás, érzelmek fokozása és ösztönzés. Amikor elbizonytalanodsz, legyen szó az élet bármilyen területéről, akkor pont erre van szükséged, tehát vegyél fel valami pirosat!

In my first set I used a red mini skirt and matched it with black and white: a black and white strapless top, a black bow-belt, black studded high heels and a british flag inspired clutch. Red lipstick and red nail polish are essentials for this set.

Az első szettemben egy piros miniszoknyát használtam, amit feketével és fehérrel párosítottam: egy fekete-fehér ujjatlan toppal, fekete masnis övvel, fekete szegecses magassarkú szandállal és egy brit zászló mintás clutch-csal. A piros rúzs és piros körömlakk elengedhetetlen egy ilyen szetthez.

In the second set I also used the red - black and white colors, but in a different way and in a different style. The main red piece is the leather motojacket, with little studs on the collar, I macthed it with an oversized sport tee, that can be worn as a dress. For the asseccoires I choosed a 50's inspired red and white high heels with a bow on the front, a classic white clutch and an also 50's sunglasses. This look is edgy and sexy with the hint of sporty, when the 50's mixed with sporty style.

A második szettben is a piros, fekete és fehér színeket használtam, de más módon és más stílusban. A fő piros darabom a bőr motorosdzseki, kis kövekkel a gallérján, ezt egy oversized sport pólóval párosítottam, amit ruhaként lehet használni. Kiegészítőknek egy 50es évek által inspirált piros és fekete magassarkút választottam, aminek az elején masni van, valamint egy fehér clutchot és egy szintén 50es éveket idéző napszemüveget. Az 50es évek és a sportos stílus keveréséből egy vagány és szexi összeállítás lett, egy kis sportos beütéssel.

In this set I used more red than before. The dress and the heels are both red and I added some color to it, the trech coat is ocher and the jewelries are gold. There are bows on both the dress and heels, ruffles on the coat, with these little details the outfit is really romantic, but not little girlish.

Ebben a szettben több pirosat és több színt használtam mint eddig. A ruha és a magassarkú is pirosak, valamint adtam hozzá egy kis színt, a vászonkabát okkersárga színű és az ékszerek arany színűek. Masnik vannak a ruhán és a magassarkún is, a kabáton fodrok vannak, ezek az apró részeletek romantikussá teszik az összeállítást, de mégsem kislányossá.

In this set I used a lot of color, but still red in the main color. The upper part of the dress is only red and on the other parts there are more shades of blue and even green. I added to the dress blue pumps, red clutch, blue bangle and a blue and green necklace. The colortherapy don't recommend red and blue together, because they are too vibrating and even irritating, but I think in this case it's more energizing. 

Ebben a szettben több színt használtam, de még mindig a piros a fő szín. A ruha felső rész csak piros színű, de a többi részén megtalálható több árnyalata a kéknek és még zöld is. A ruhához kék magassarkút, piros kistáskát, zöld-kék nyakláncot és kék karkötőt válaszottam. A színterápia nem ajánlja piros és kék együttes használatát, mert túl vibráló és irritáló lehet, de szerint ebben az esetben még inkább energizáló.

But if you feel like red is not really your color or the ideas above are too much for you, you can stick with the good old classic choice. Wear a little black dress with red accessoires, like high heels, clutch and lipstick, you can also add a gold watch and a big black hat, to enhance the glamour.

De ha úgy érzed, hogy a piros igazán a te színed, vagy a fenti ötleteket túl soknak találod, akkor maradj a jó öreg klasszikus válaszásnál. Vegyél fel egy kis fekete ruhát piros kiegészítőkkel, mint magassarkú, elegáns kistáska, rúzs, de a glamour növeléséhez hozzáadhatsz még egy arany órát és egy nagy karimájú fekete kalapot is.

Follow on Bloglovin

You Might Also Like

5 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest