Food Friday #3

március 28, 2014


Italien Dinner - Pasta con spinaci e gamberoni / Olasz vacsora - Tészta spenóttal és garnélarákkal


Ingridients: 
- chili and tomato pasta
- 1 lemon
- 250g gamberoni/shrimps
- 100g baby spinach
- 3 cloves of garlic
- olive oil
- 1dl dry white wine (Danubiana Kft - Irsai Olivér : this is a traditional Hungarian grape variety)
- salt, pepper
- parmigiano

Hozzávalók:
- chilis paradicsomos tészta
- 1 citrom
- 250g garnélarák
- 100g bébispenót
- 3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 1dl száraz fehér bor (Danubiana Kft.- Irsai Olivér)
- bors, só
- parmezán sajt


Step 1.
Start heating water for the pasta, while preparing the sauce. Pour some oil in the pan and put the chopped garlic in it. Fry it and then add the shrimps. Fry the gamberoni until two sides get red, then add the white wine, juice of a lemon, flavour it with salt and pepper. Heat it under cover on medium heat for 5 minutes.

1. lépés
Forraljunk vizet a tésztának, miközben elkezdjük készíteni a szószt. Öntsünk egy kevés olajat a serpenyőbe, tegyük bele az apróra vágott fokhagymát, pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a garnélarákokat. A rákok mind a két oldalát süssük addig amíg rózsaszín nem lesz, ezután öntsük hozzá a fehér bort, egy citrom levét, ízesítsük borssal, sóval , majd fedő alatt közepes hőfokon pároljuk még körülbelül 5 percig. 


Step 2.
Sprinkle a little salt into the boiling water and begin to cook the pasta. Add to the steamed crab the already washed baby spinach, turn it over and when the spinach is a bit collapsed the sauce is ready. I love my pasta "Italian style and crispy" , so the cooking time 8 minutes is just enough. 

2. lépés
A forró vízbe szórjunk egy kis sót, és kezdjük el főzni a tésztát. A párolt rákokhoz adjuk hozzá a már megmosott bébi spenótot, forgassuk át és ha kicsit összeesett a spenót kész is van a szószunk. Én "olaszosan, roppanósan" szeretem a tésztát, úgyhogy a 8 perc főzési idő bőven elég. 


Step 3.
Strain the pasta and serve it with the sauce. In the end, hint a little grated parmesan over the top. Beside the meal, I drank the white wine, I used in the cooking.

3. lépés
Szűrjük le a tésztát és tálaljuk a szósszal. A végén egy kis parmezánt reszeltem a tetejére és a főzéshez is használt fehér bort kortyolgattam mellé.

Buon Apetito!

You Might Also Like

9 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest