Monthly Beauty #2

február 27, 2015

My current Top 5 Beauty Products / Az aktuális 5 kedvenc szépségápolási termékem

Garnier, Oil Beauty
In the winter season our skin easily gets parched and pale and this body scrub is especially good for  such dry and matte skin. It revives the skin and makes it alive, smooth and shiny and not negligible it has an amazing smell. It contains 4 rich oils: argan, macadamia, almond and rose oil. The size of the grains are perfect, they don't scratch the skin, they're not too big and not too small, they are exactly as fine as they has to be, to remove the dead epithelial and feels great. Because of the body scrub the oils can absorb better on our skin and after the shower it will be silky soft. Thanks to the volatile oils the smell of the product makes you feel like you're in a Moroccan bath.

Télen a bőrünk könnyen sivár és fakó lesz, ez a testradír pedig kifejezetten jó a száraz és matt bőrre. Felfrissíti, élettel-telivé teszi, puhává és fényessé varázsolja a bőrt és nem mellékesen az illata is nagyon meggyőző. Négy értékes olajat tartalmaz: argán-, makadámia-, mandula- és rózsa olaj. A  bőrradír szemcséi pont jó méretűek, mert nem karcolják meg a bőrt, nem túl nagy és nem túl kicsik a szemcsék, pont annyira finom, hogy leszedje az elhalt hámsejteket és bedörzsölése jóleső érzést nyújtson. A radírozás hatására az olajok könnyebben felszívódnak a bőrünkön és zuhanyozás után selymesen puha lesz. Az illóolajok hatására az illata olyan érzetet kelt, mintha egy Marokkói fürdőben áztatnánk magunkat. 

Lush, Cupcake Chocolate Fresh Face Mask
When I got into the Lush store for some intense hydrating face mask, the selection was so big, I though it would be the best to ask for help. The sales assistant was really nice and what's important to me, she was competent. I explained her my problems (dry skin and sometimes little acnes) and she told me about the different kind of masks and let me tried a few on my hand, so this is how I chose this one. Although the script says it is suitable for teenager skin, I recommend it even if you're not a teenager anymore, but you have a problematic skin. Although I don't specifically have a problematic skin, sometimes my skin gets really dry and for that this mask is perfect. I apply it on my washed and cleaned face and leave it there for 15 minutes to make sure the cacao-butter absorbs into my skin. When it got dry, I use it as a face scrub and rub it. After the usage my face get soft and silky. The  chocolate smell of the mask is so powerful, I could eat it.

Mikor bementem a boltba egy intenzíven hidratáló arcmaszkért, olyan nagy volt a választék, hogy jobbnak láttam segítséget kérni. Az eladó nagyon kedves volt és ami számomra nagyon fontos, teljesen hozzáértő is. Elmondtam neki, hogy milyen problémáim szoktak lenni (szárazság, néha egy-egy patti) mire ő megszagoltatott és kipróbáltatott velem néhányat a kézfejemen, így végül emellett döntöttem. Igaz azt írja a csomagolás, hogy tinédzser bőrre ajánlják, én viszont nyugodt szívvel ajánlom idősebbeknek is, akik problémás bőrrel kűzdenek. Bár nekem nem kimondottan problémás a bőröm, de néha mégis nagyon száraz és erre tökéletes ez a krém. Én úgy szoktam használni, hogy a már megtisztított arcomra felkenem és körülbelül 15 percig fent hagyom, ezzel biztosítva, hogy a kakaóvaj beszívódjon a bőrömbe, majd mint egy bőrradírt, ledörzsölöm a bőrömről. Használat után teljesen puha és selymes lesz az arcom. Az illata pedig olyan fantasztikusan csokis, hogy ha lehetne megenném.

Oriflame, Nature Secrets Lavender shower gel
I love this intense lavender shower gel, not just because of the positive effects of the lavender, but also because of the silk and nutritious touch of the gel. Lavender is relaxing, nerve-strengthen and helps with sleeping problems, so it's perfect to shower with before going to sleep. Besides these effects it's relaxes your muscles and works a little bit as a painkiller. Some researches claim that lavender-oil is anti-mutagen, which means it reduces the risks of cancer and it also helps against high blood-pressure. In our case the most important qualities are the relaxing and hydrating effects, because what else would we need from the bath before going to sleep.

Ezt az intenzív levendulás tusfürdőt a levendula jótékony hatásai mellett és a gél könnyed és tápláló állaga miatt szeretem. A levendula nyugtató hatású, idegerősítő és tökéletes elalvás előtt, mert az alvászavarokon is segít. Emellett izomlazító és fájdalomcsillapító hatása is van. Egyes kutatások szerint a levendulaolaj antimutagén, vagyis csökkenti a rák kockázatait és a magas vérnyomásra is jótékony hatással van. Számomra a legfontosabb a nyugtató és hidratáló hatása, mert mi másra is vágynánk az esti elalvás előtti fürdőzésnél.

O.P.I. Nordic Nail Polish Collection
The northern lights inspired this winter collection and in the last month these nail polishes were my favorites. Even though they are wintery, combined with some vivid, warm colored polishes they will look great in the spring and summer as well. You could see the green nail polish earlier in this outfit post.

Az északi fény ihlette ezt a téli kollekciót és az elmúlt hónapokban ezek voltak a kedvenc lakkjaim. Hiába téliesek, néhány élénk, meleg színű lakkal kombinálva tavasszal és nyáron is jól fognak majd mutatni. A zöld lakkot láthattátok már az egyik outfit bejegyzésben, itt.

Balmain, Texturizing Salt Spray
You don't have to give up on your beloved beach hair in the winter season with this Balmain salt spray. When I spray it to my hair, I can form it and the texture will be like you're just coming from the beach and it smells like that too. The easy, messy curls will have a strong hold. One of the favorite hairstyles from last year was beach waves and I think that it won't go out of fashion soon.

Az év semelyik időszakában sem kell lemondanunk az imádott, tengerparti frizuránkról, ezzel a Balmain spray-vel. Amint ráfújom a száraz hajamra, úgy tudom formázni és olyan textúrájú lesz, mintha éppen a strandról jönnék és az illata is épp olyan. A lágy, kusza hullámoknak hosszú ideig tartást ad. A tavalyi év egyik legtrendibb frizurája volt a tengerparti hullám és úgy gondolom, hogy ez a viselet még hosszú ideig nem is fog kimenni a divatból.

You Might Also Like

11 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest