Fall-Winter '15 Favorites

március 26, 2015

Another Fashion Week season has ended and we saw better and better collections from the designers. In this post I collected you my favourites.

Egy újabb divathét szezon ért véget és jobbnál jobb kollekciókat láthattunk a tervezőktől. Ebben a bejegyezésben összegyűjtöttem nektek a személyes kedvenceimet.

New York
(02. 04 - 02. 21)

Anna Sui - Anna Sui
The collection was inspired by the Vikings and had a bohemian, folklore vibe. Sui used flowy maxidresses and pyjama suits paired with big coats made of fur, suede and knit. She mixed vivid prints.

A kollekciót a vikingek inspirálták és igazán bohém, folklór hatása van. Sui szettjei könnyed maxiruhákból és pizsama öltönyökből álltak, szőrméből és bársonyból készült nagy kabátokkal kiegészítve. Élénk mintákat kevert egymással. 


Badgley Mischka - Mark Badgley & James Mischka
The collection is baroque, elegant and feminine with more and more beautiful dresses and a few pants suits. Characteristics are the bodyshaping silhouettes, golden embellishments, baroque print and metallic shine. They used a lot of silk and flowy textures, mermaid shape and accentual shoulder.

Barokk, elegáns és nőies stílusú kollekció, benne szebbnél-szebb estélyi ruhák és néhány nadrág kosztüm. A nőies alakot kiemelő darabokon meghatározó volt az arany díszítés, cirádás mintázat, metálos csillogás. Könnyed anyagokat használtak, sokszor alkalmazták a sellő fazont illetve a vállak hangsúlyozását.


Carolina Herrera - Carolina Herrera
Futuristic collection with daytime dresses and evening gowns. Herrera used the different shades of grey and blue, a lot of watercolor print, which gave the dresses an underwater vibe. For the 3D embellishments she applied feathers and tranpsarent details. The daytime dresses were oversized and minimalistic.

Futurisztikus kollekció nappali és estélyi ruhákkal. Herrera többféle szürke és kék árnyalatot, aquarell mintát használt, melyek együttesen járultak hozzá a ruhák víz-alatti-világ, víz közeli hangulatához. A 3D-s hatású díszítésekhez tollakat és átlátszó betéteket választott. A nappali ruhákat oversized szabás és minimalista stílus jellemezte.


Diesel Black Gold - Andreas Melbostad
Edgy and all black collection, which shows us how diverse a monochrome look can be by playing with the textures. Melbostad used a lot of leather, lace and lace up details. He mixed loose shapes with feminine pieces and masculine items with sexy ones.

Teljesen fekete és vadóc kollekció, mely megmutatja, hogy egy monokróm szett milyen változatos tud lenni, ha játszadozunk az anyagokkal. Melbostad sok bőrt, csipkét, fűzős részletet használt, keverte a bő fazont a nőies darabokkal, a maszkulint a szexi részletekkel.


DKNY - Donna Karan
A perfectly tailored collection. In almost every look assymetry was the key detail. Karan made a lot of patchwork, monochrome dress with crystal embellished suits. The colorpalette is black, white and navy, only the embellishments are colorful.

Egy tökéletesen "szabott" kollekció. Szinte mindegyik szett fő eleme az asszimmetria volt. Karan főként monokróm, patchwork ruhákat és kövekkel díszített nadrágkosztümöket tervezett. A színpaletta feketéből, fehérből és sötétkékből áll, egyedül a díszítő kövek színesek.


Hervé Léger by Max Azria - Max Azria
The Hervé Léger woman is sexy, powerful and free-minded. These mini bodycon dresses are beautifully detailed. Some of them are special because of the cut-outs, earthtoned, airy prints or vivid colors and geometrical prints. Others have warrior vibe with the leather details and studs.

A Hervé Léger nő szexi, erős és független. A testhez-simuló miniruháknál a gyönyörű részleteken van a hangsúly. Némelyiket a kivágásuk, míg másokat a földszín és a levegő minta vagy az élénk színek és geometriai formák teszik különlegessé. Egyes szettek harcias jelleget kaptak a bőr és szegecs részletekkel.


Jason Wu - Jason Wu
Jason Wu's woman is sophisticated, elegant but always stylish without trying too hard. He used strict tayloring, a lot of khaki, different blues and red. The combination of light fabric and soft fur is really chic. The collection has sometimes a military vibe. 

A Jason Wu által megálmodott nő visszafogott, elegáns, mindig stílusos, és mindezt persze erőlködés nélkül. A kollekció fő jellemvonása a szigorú szabás, melyben néhol érződik a katonai stílus. Sok khaki színt, kék árnyalatot és pirosat használt a tervező. A lágy anyag és a puha szőrme együtt nagyon sikkes.


Marc by Marc Jacobs - Luella Bartley & Katie Hillier
The collection brings in a total Girl Power, remindes me of the high school girls rebellion. They used a lot of circle skirts, mostly with tulle, rounded jackets and blazers, vivid colors, lace embellishments and military vibe. 

A kollekcióból sugárzik a Girl Power, a gimis lányok lázadására emlékeztet. A kollekció meghatározó elemei a körszoknyák elsősorban tüllből, a kerekített dzsekik és blézerek, élénk színek, csipke díszítések és a katonai stílus.


Marchesa - Keren Craig & Georgia Chapman
Dramatical and archaic collection, "decadent and hedonist" like Chapman said. Embellished, elegant and very sexy night gowns. They used 3D floral embellishments, long fringes, lace, a lot of bordeaux, black, dark purple and creme colors.

Drámai és régies stílusú kollekció, ahogy Chapman fogalmazott: "dekadens és hedonista". Benne díszített, elegáns és igazán érzéki estélyikkel. 3D-s virágos díszek, hosszú rojtok, csipke, sok bordó, fekete, sötét lila és krém színek jellemzik a ruhákat.


Michael Kors - Michael Kors
Elegant, unfussy, 1930-ish american collection. Kors used way more fur than before. The long and big fur coats are super chic, one of the strongest looks was the double-buttoned tuxedo dress, but besides them we could see tweed and suede long coats, costumes, flanel pyjama sets and dresses. 

Elegáns, az 1930-as évek amerikáját idéző, kollekció. Kors a megszokottnál is több szőrmét használt. A hosszú és nagy szőrme kabátok igazán sikkesek. A kollekció legerősebb darabja a dupla-gombolású öltöny mellény felsővel rendelkező ruha, de emellett még láthattunk tweed és velúr hosszú kabátokat, kosztümöket, flanel pizsama szetteket és ruhákat


Monique Lhuillier - Monique Lhuilier
The collection is filled with elegant and sexy dresses. Lhuillier used a lot of big floral lace, flower and watercolor prints, sheer details and metallic shine. To the dresses she added sometimes basic black blazers or short fur coats. 

A kollekció tele volt elegáns és szexi ruhákkal. Lhuillier sokat használt nagy-virágos csipkét, virág - és aquarell mintát, átlátszó anyagokat és metálos csillogást. A ruhákat hol fekete blézerrel, hol rövid szőrmekabátkákkal egészítette ki. 


Oscar de la Renta - Peter Copping
A debut of a new designer at the house is always interesting and it's even more interesting when the house is Oscar de la Renta. Copping had only three months to put together the collection, but I think this show was a great start. Copping has a great eye for details, just like de la Renta had. The dresses are elegant and feminine. Copping used 3D embellished flowers, undone details and new necklines.

Egy új designer debütálása egy nagy divatháznál mindig érdekes és még inkább az, ha ez a ház az Oscar de la Renta. Coppingnak csupán három hónapja volt összehozni a kollekciót, de én úgy gondolom ez nagyon jól indult. Coppingnak, akár csak annak idején de la Rentának, jó szeme és érzéke van a részletekhez. A ruhák elegánsak és nőiesek. Jellemzőik a 3D-s díszített virágok, a befejezetlen részletek és az új nyakvonal.


Ralph Lauren - Ralph Lauren
A chic Western story on the Runway of RL. Lauren continued the spring-summer collection and this is  is made only of neutral colors. He created feminine shapes with knit, lace, fur and suede. He added a little extra touch with the fedoras, feathers and ponchos. 

Egy sikkes Western sztori a RL kifutóján. Lauren folytatta a tavaszi-nyári kollekcióját és az őszi is csak semleges színekből épült fel. Nőies formákat kreált kötött szettekből, csipkéből, szőrméből és velúrból. Egy kis extrát adott hozzá a kalapokkal, tollakkal és poncsókkal.

Rebecca Minkoff - Rebecca Minkoff
Safari chic collection. Minkoff created a lot of knit-on-knit looks, she used feathers, wide brimmed fedoras and fringes to make a bohemian and grunge vibe.

Sikkes safari kollekció. Minkoff sokat használta a kötött-kötöttel szetteket, tollakat, nagy kalapokat és rojtokat, amivel egy bohémabb hatást ért el.


Vera Wang -  Vera Wang
An almost all black collection, which shows "the not bridal side" of the designer. Wang said the following of the collection "It's reflecting how I live and dress." There were chunky knitdresses, oversized overalls and boxy shapes. She used a lot of leather, sheer details and 3D flowers.

Egy majdnem teljesen fekete kollekció, ami megmutatja a tervező "nem menyasszonyi" oldalát. Wang a következőket mondta a kollekcióról "Tükrözi ahogy élek és öltözködöm." Láthattunk kötött ruhákat, oversized overálokat és bő szabást. Sokat használt bőrt, áttetsző anyagokat és 3D virágokat.

London
(02. 22 - 24)

Dora Abodi - Abodi Dóra
The international success of a hungarian designer always gives me pleasure. Dóra has made a show for the London Fashion Week for the second time now and the responses are really good. The collection is characterised by the mythic world and unisus cult as before, but now it shows us an inner debate and harmony. Vivid prints, patchwork, irregularity, assymethry and a lot of haute couture details can be found on the dresses.

A hazai siker nemzetközi terepen mindig örömteli számomra. Dóra már másodszorra szerepelt bemutatóval a londoni divathéten és a visszajelzések nagyon pozitívak. A kollekciót továbbra is a misztikus világ és az unisus kultusz jellemzi, pontosabban a belső harcot és egyben a harmóniát mutatja be a kollekció. Élénk minták, patchwork, szabálytalanságok, asszimmetria és sok haute couture megoldás fedezhető fel a ruhákban.

Mary Katrantzou - Mary Katrantzou
It's a fun and playful collection,what we expect from Mary. Her new favorite element is the Lego panel detail, she also used a lot of shape highlighter silhouettes and ruffled mermaid shape, laceprints, fur details, happy and vivid or pastel colors with grey and black.

Vidám és játékos  kollekció, amit el is várunk Marytől. Az új kedvenc eleme a Lego-szerű panelbetét, de mellette fontos jellemzők az alakkiemelő sziluett, sellőfazon és fodros alj, csipkeminta, szőrme- és bőr részletek, szürke-fekete alapon vidám és pasztell színek.

Milan
(02. 25 - 03.02)

Blumarine - Anna Molinari
The collection shows the day- and nightwear of a partygirl by Anna Molinari. In the days she wears chunky, oversized knits and fur in neutrals and pastel. At night she wears outstanding dresses with vivid prints, sheer details, colorful crystals, floral, geometrical and barbed fence prints. The shape of the dresses are tight-fitting from mini to floor-lenght or flowy, but with a deep cut.

A kollekció egy "partygirl" nappali és éjszakai viseletét mutatja be, ahogy azt Anna Molinari elképzeli. Nappal vastag, bő, kötött és szőrme ruhákat, kardigánokat hord, semleges és pasztell színekben. Éjjel viszont feltűnő ruhákat választ élénk mintákkal, áttetsző részletekkel, színes kristályokkal, virágos - , geometrikus és szögesdrót mintákkal. A ruhák szabása a szűk, testhez simuló fazontól, a földig-érőig terjed, de a második kategóriánál jellemző a mély kivágás.


Dolce & Gabbana - Domenico Dolce & Stefano Gabbana
A beautiful and grateful collection dedicated to the mothers. The dresses are really various, which shows us the diversity of a mother. We can found sophisticated, simple cutted dresses embellished with red roses and gold, some of them were with fur coats. Next to them there were youthful, colorful dresses with embellished headphones and children painting printed dresses with lace detail and tiaras. There were some all black looks, with romantic, elegant dresses made of lace and sheer fabric, embellished with red roses and gold.

Egy gyönyörű kollekció az anyáknak szentelve. Igazán változatos ruhákból áll az összeállítás, ezzel bemutatva az anyák sokszínűségét. Voltak köztük egyszerű szabású, kifinomult ruhák vörös rózsa és arany díszítéssel, némelyik szőrmekabáttal. Emellett voltak színes és fiatalos ruhák díszített fülhallgatókkal, gyerekrajzokkal ékesített ruhák csipkés elemekkel kombinálva; tiarákkal, illetve teljesen  fekete, romantikus és elegáns ruhák, csipkéből, áttetsző anyagból. 


Fendi - Karl Lagerfeld & Silvia Venturini Fendi
"Pleasant agressivity" said Lagerfeld of the collection. It is really unique and artistic. The collection contains a lot of long coats, puffer jackets, all white looks, fur dresses and patchwork. Besides the white, different shades of brown, black and red are the colors of the collection.

"Kellemes aggresszió" így jellemezte Lagerfeld a kollekciót. Igazán egyedi és művészi. A kollekció jellegzetességei a következők: hosszú kabátok, pufi dzsekik, hófehér szettek, szőrme ruhák és patchwork. Az összeállítás főbb színei a fehér, a barna több árnyalata, fekete és piros.


Giorgio Armani - Giorgio Armani
"Simplicity with strength was often the toughest thing to pull off." - said Armani. The collection is sophisticated, but exciting. He created unique, interesting suits and evening gowns in different shades of blue and grey. He used a lot of watercolor print, florals, fur and knit, metallic shine and sheer fabrics.

"Az erőt tartalmazó egyszerűséget megalkotni néha a legnehezebb."- mondta Armani. A kollekció kifinomult, de izgalmas. Érdekes és egyedi nadrágkösztümöket és estélyi ruhákat készített, a kék és a szürke különböző árnyalataiban. Gyakran alkalmazott aquarell mintát, virágokat, szőrmét és kötött anyagot, metálos csillogást és áttetsző textilt.


Max Mara - Laura Lusuardi

The collection was inspired by the photos of Marilyn Monroe, that George Barris took of her on the beach in 1962. Lusuardi used a lot of soft and warm fabrics to create a cozy and safe athmosphere. The looks mostly contained big coats, knits, quilted skirt and dresses, shiny textures, the main colors are nude, pastel, blue and white. The sets are feminine and sophisticated, minimalistic and chic, easy, but sexy. This season ask yourself: What would Marilyn wear?


A kollekciót Marilyn Monroe képei ihlették, melyeket Geroge Barris készített róla a parton 1962-ben. Lusuradi puha és meleg anyagokat használt a kényelmes és biztonságos hangulatért. A szettek főként a következőkből álltak össze: nagy kabátok, steppelt szoknyák és ruhák, fényes anyagok. A főbb színek a testszín, pasztell kék és fehér. A kollekció nőies és kifomult, minimalista és sikkes, egyszerű, de  mégis szexi. Ebben a szezonban azt kérdezd magadtól: Mit viselne Marilyn?


Moshino - Jeremy Scott
Another playful collection of Jeremy Scott, but not as crazy as the first two. The first section was made of colorblock, quilted puff sets with the usual gold Moshino sign, they were jackets with crop tops and mini skirts. The next section was filled with Looney tunes sweater-dresses and baseball t-shirt dresses with LV copied handbags, later CK copied undies, neon camouflage and graffiti prints on feminine evening dresses.

Egy újabb játékos kollekció Jeremy Scottól, de már kevésbé őrült, mint az első kettő. Az első szekcióban colorblock, élénk színű, steppelt pufi anyagú szetteket láthattunk, a megszokott arany felirat minden darabon ott volt, a szett a következőkből állt: kiskabátok crop toppal, miniszoknyákkal és dorkóval. Ezután következtek a Looney tunes pulcsik és baseball stílus ruhák, Louis Vuitton-ra hasonlító kistáskákkal, majd Calvin Klein alsót utánozta, neon terepmintás darabokkal és a végén graffiti mintás alkalmi ruhákat láthattunk.


Roberto Cavalli - Roberto Cavalli

The collection was inspired by China, but has the typical Cavalli elements and vibe. He used a lot of animal, floral and ombre print, dark turquoise, dark yellow and black. Characteristics are the highlighted waist, sheer details and long fringes.


A kollekciót Kína ihlette, de megvannak benne a tipikus Cavalli elemek is. Sokat használt állat -, virág- és ombre mintát, sötét-türkizt, sötét piszkos sárgát és feketét. A ruhák fontosabb jellemzői a csípő kiemelése, hosszú rojtok és átlátszó elemek.

Versace - Donatella Versace
Some say it's the strongest collection of Donatella. She used digital symbols as prints, unique cuts, known from the couture collection, the typical Versace print black with red, yellow and turquoise, colorblock and monochrome looks. It's a glamorous and sexy collection.

Sokan azt mondják ez Donatella legerősebb kollekciója. Piros, napsárga, türkiz és fekete színekből készített monokróm és colorblock ruhákat, szetteket a következőkkel tette különlegessé: a coutureből ismert különös kivágások, a tipikus Versace minta, továbbá digitális szimbólumokat használt mintaként. Ragyogó és szexi kollekció.

Paris
(03. 03 - 11)

Balmain - Olivier Rousteing
The collection was inspired by the 70s in Paris and it looks like it was pretty exotic. Rousteing mixed unexpected colors, like orange and purple, blue and red with a little yellow, the result is: beautifully colorblocked looks. He highlighted the waist with feminine silhouettes, by using wide belts, tight tops and flowy bottoms, embellished with lace, long fringes and plissé.

A kollekciót a 70-es évekbeli Párizs ihlette, ami eléggé egzotikus lehetett a látottak alapján. Rousteing váratlan színkombinációkat alkalmazott, mint a narancssárga és a lila, piros és kék, egy kis sárgával, az eredmény: gyönyörű, színpompás szettek. Kiemeli a csípőt nőies sziluettel, amit széles övekkel, szűk felsőrésszel és lágyan bővülő alsórésszel ért el, ezeket csipkével, rojtokkal és pliszével díszítette.


Barbara Bui - Barbara Bui
Bui said the collection is "romance pop" and that her three priorities are: lightness, length and leg. I think these three words describe the collection perfectly. She created looks with tight leather pants, long and flowy skirts with high slits and miniskirts with leather capes and jackets. I love the way she mixed the textures.

Bui a kollekciót "romantikus pop"-ként jellemezte, majd elárulta, hogy a három fő szempontja a lágyság, a hossz és a lábak voltak. Úgy gondolom, hogy ez a három szó tökéletesen leírja a kollekciót. A szettjei a következőkből álltak: szűk bőrnadrágok, hosszú és lenge szoknyák magas slicceléssel, valamint miniszoknyák és hozzájuk köpenyek és bőrdzsekik. Nagyon tetszett ahogyan keverte a különböző textúrákat.


Chanel - Karl Lagerfeld
Lagerfeld said it's "a vision of France from a stranger who thinks France is not that bad". The theme was The Brasserie Gabrielle. 97 looks are hard to summarize, but they were classy and chic as always, but with modern shapes, a lot of tweed, matching sets, mostly in black and white, with embellishments like bows, quilted puff details, big collars and unique buttoning.

Lagerfeld azt mondta, hogy olyan, mintha "Franciaországot néznénk egy kívülálló szemével, aki szerint Franciaország nem is olyan rossz". A téma Gabrielle sörözője volt. 97 szettet nehéz összegezni, de klasszikus és sikkes volt, mint mindig. Benne modern formákkal, sok tweeddel, passzoló szettekkel, főként fekete-fehérben és olyan díszítésekkel, mint masnik, steppelt pufi anyag részletek, nagy gallérok és egyedi gombolás.


Chloé - Clare Waight Keller
The Chloé girl has gone much more confident, precise and measured, but still carefree and romantic. Besides these, the collection has a folklore vibe. Keller used a lot of tweed sets with masculine tailoring, long-sleeved blouses, rompers and dresses with lingery lace and ruffles.

A Chloé lány sokkal magabiztosabb lett, precízebb és kimértebb, de még mindig szabad-szellemű és romantikus. Mindezek mellett a kollekciónak van egy folklór hatása. Keller sokat használt maszkulin szabású, tweed szetteket, hosszú-ujjú blúzokat, kezeslábasokat és rövid ruhákat fodrokkal és fehérnemű csipkézettel díszítve.

Christian Dior - Raf Simons
Simons described the collection as "something more liberated, darker, more sexual". Colorful prints from head-to-toe are one of the main characteristics, next to the man-tailored tweed pansuits, double-buttoned jackets, cropped, cuffed pants and liquid mesh pieces.

Simons úgy jellemezte a kollekciót, mint "valami felszabadultabb, sötétebb és szexuálisabb". A tetőtől talpig tartó színes minták voltak a legjellemzőbbek, mellettük férfiszabású tweed nadrágkosztümök, dupla-gombolású hosszú kabátok és necc szettek jelentek meg.


Louis Vuitton -  Nicolas Ghesquiére 
A futuristic collection. Ghesquiére created modern shapes in black, white and grey. He used a lot of metallic shining textures, leather, lace print, cut-outs, mutton sleeves and ruffles. The new bags look really pretty.

Futurisztikus kollekció. Ghesquiére modern formákat hozott létre fekete-fehér és szürke színekből. Főbb motívumok a metálosan csillogó anyagok, bőr, csipke-minta, fodrok, rakott és hangsúlyos vállak. Az új táskák nagyon tetszenek.

Saint Laurent - Hedi Slimani
Slimani's new collection is more divisive than ever before, his Saint Laurent woman was always on edge, but this time she's a real bad girl. He created leather leggings with cut-outs, cigarette pants with suspenders, transparent shirts, leather dresses and circle skirts with short jackets.

Slimani új kollekciója még megosztóbb volt, mint az előzőek. Az általa megálmodott Saint Laurent nő mindig is vadóc volt, de most igazi rossz kislány. Slimani kivágott leggingseket, cigarettanadrágokat harisnyatartóval, átlátszó blúzokat, bőrruhákat és körszoknyákat tervezett.


Valentino - Maria Grazia Chiuri & Pierpaolo Piccioli

The designers had gone to their italian roots for inspiration. Proportions were the key elements, besides that A-lined silhouettes, patchwork, tulle, lace and transparent details were characteristic.

A designerek az olasz származásukig nyúltak vissza inspirációért. A fő elemek az arányok voltak, de emellett A-vonalú sziluettek, patchwork, tüll, csipke és áttetsző anyagok a jellemzőek.

You Might Also Like

9 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest