Food Friday #16

március 13, 2015

Anniversary Dinner / Évfordulós vacsora

At the end of February, my boyfriend and I celebrated our first anniversary. For this occasion we made each other a surprise-dinner, the appetizer and main course were his job and the dessert was mine. The dinner was delicious, romantic and cozy.

Február végén ünnepeltük az első évfordulónkat a barátommal. Ebből az alkalomból meglepetés vacsit készítettünk egymásnak, az elő- és főétel volt az ő feladata, míg én a desszertet készítettem. A vacsora igazán finomra sikerült, meghitt és romantikus volt. 

The appetizer was cheese plate with three different cheeses: mozzarella with basil, camembert with herbs and feta. To complete it, we had prosciutto ham, grapes and Avantgarde Cuvée wine from Lajvér. The snacks formed a heart shape on the plate.

Az előétel sajttál volt, benne hátomféle sajt: bazsalikomos mozarella, zöldfűszeres camambert és feta sajt. Melléjük prosciutto sonka, szőlő és Lajvér Avantgarde Cuvée járt. A falatkák szívecskét formáltak a tányéron.
The main dish was creamy-mushroom spagetthi with duck breast stripes. My boyfriend sends the following recipe to you: slice the duck breast into stripes, spice them with salt and pepper, then soak it in rosé for half an hour. Start to fry sliced garlic and purple onion on olive oil (but do not use extra virgin olive oil for cooking), later add the duck stripes and the sliced mushrooms in the frying pan too. After the duck is getting tender, add the cooking cream and stir it for a few more minutes. Serve  the creamy the duck stripes and mushrooms with spaghetti pasta and decorate it with ruccola, mozzarella and cocktail tomatoes. 

A főételnek gombás-tejszínes spagetti ettünk, kacsamell csíkokkal. A barátom a következő receptet küldi nektek: a kacsamellet vágd csíkokra, fűszerezd sóval és borssal, majd áztasd fél órára roséba. Olívaolajon (sütéshez és főzéshez ne extra szűz olívaolajat használjatok) kezdj el pirítani apróra vágott fokhagymát és lilahagymát, majd ehhez add hozzá a kacsamell csíkokat és az apróra vágott erdei gombát. Miután a csíkok kellően megpirultak és megpuhultak, adj hozzá főzőtejszínt és kavargasd pár percig. A tejszínes erdei gombás kacsamell csíkokat spagetti tésztával tálald és díszítésként használj rukkolát, mozzarellát és koktélparadicsomot.
I would call the dessert officially tiramisu, but since I'm egg-intolerant, I made a reform version of the tiramisu. For the cream I used only mascarpone, whipped cream and vanillin sugar, because of the whipped cream the mass was light and airy, not too concentrated. I don't really like the heavily soaked sponge fingers, that is the reason I usually replace it with butterkeks. I added extra layers with chestnut puree and sliced banana. I decorated the top of the cake with whipped cream and cacao powder. It was so delicious, that it even surprised me and we both agreed that we like it better than the traditional recipe.

A desszertet hivatalosan gesztenyés-banános tiramisunak hívnám, de mivel én tojás-érzékeny vagyok, így a tiramisunak egy reform változatát készítettem. A krémhez csak mascarponét, tejszínhabot és vanília cukrot használtam, de a tejszínhab miatt az állaga könnyed és habos lett, nem volt túl tömény. Nem igazán szeretem a túláztatott babapiskótát, ezért most vajas keksszel helyettesítettem. Plusz hozzávalóként gesztenyepürét reszeltem és banánt szeleteltem a kekszes-habos rétegek közé. A tetejét tejszínhabbal és kakaóporral díszítettem. A végeredmény még engem is meglepett és mindkettőnknek sokkal jobban ízlett, mint a hagyományos recept. 
Have a great weekend filled good food and even more love! / Legyen csodás hétvégétek, benne sok finom étellel és még több szeretettel!

You Might Also Like

3 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest