Spring-Summer '15 Trend Guide

március 06, 2015

In the beginning of spring I took a look back at the Fashion Weeks in September and collected to you the trends of the coming spring and summer season.

A tavasz kezdetével visszanéztem a szeptemberi divathetek anyagát és összegyűjtöttem nektek a következő tavaszi-nyári szezon trendjeit.

Denim in all kind / Farmer minden változatban

The photos are from Chloé, Louis Vuitton and Moshino, but denim looks and pieces showed up on the runways of Stella McCartney, Michael Kors, Gucci, Fendi and many others. This season denim came in a more formal shape than before, like blazers, dresses or long skirts. 

A képek a Chloé, Louis Vuitton és Moshino kollekcióiból vannak, de több farmer összeállítást és darabokat láthattunk Stella McCartney, Michael Kors, Gucci és Fendi kifutóin is. Ebben a szezonban sokkal csinosabb formát vett a farmer, mint például blézerekben, ruhákban vagy hosszú szoknyákban.

Sporty, but sexy / Sportos, de szexi
The photos are from the collections of Alexander Wang, Kenzo and Stella McCartney. Many designers used sporty elements like mesh details, comfortable, loose shapes, electric colors and prints. It all started a few seasons ago with the sneaker trend, followed by the neopren and now the trend has grown into sporty evening dresses.

A képek Alexander Wang, Kenzo és Stella McCartney kollekcióiból vannak. Több dizájner is használt sportos elemeket, mint a háló, kényelmes és laza szabás, élénk színek és minták. Minden néhány szezonnal ezelőtt kezdődött a sportcipő trenddel, majd folytatódott a neoprén anyaggal és mára már kinőtte magát annyira, hogy alkalmi ruhákban is megtalálhatóak sportos elemek.

From the ballet class to the street / Balett óráról az utcára

The photos are from the runway of Viktor and Rolf, Michael Kors, Bottega Venetta, but the prettiest trend of them all could be found also at the Valentino and Chloé shows. The whole collection of Viktor and Rolf was about the theme Ballet. The key items of the trend are feminine bodysuits, flowy dresses, pleated, circle skirts and lace-up flats.

A képek Viktor & Rolf, Michael Kors és Bottega Venetta kifutóiról vannak, de a legcsinosabb trend megtalálható Valentino és Chloé showjában is. Viktor & Rolf teljes kollekciója erre a témára épült. A trend kulcs darabjai nőies bodyk, könnyed ruhák, rakott, körszoknyák és fűzős balerinacipők.

Back to the 70s / Vissza a 70-es évekhez
The photos are from the collections of Louis Vuitton, Gucci and Saint Laurent, but besides them many-many shows had 70s inspired pieces. The retro trend made a major comeback in the last seasons. Characteristic details are high-waist, flare pants, lot of denim, serial buttoning, blouses and silk scarfs, disco and punk elements.

A képek a következő kollekciókból vannak: Louis Vuitton, Gucci és Saint Laurent, de mellettük még megannyi shown jelentek meg 70-es éveket idéző darabok. Már korábbi szezonokban is visszatért, de egyre nagyobb teret hódít magának a retro stílus. Jellemző részletek: magas derék, trapéznadrág, sok farmer, soros gombolás, blúzok és selyemkendők, diszkó és punk elemek.

Blooming season / Virágzó évszakok
Every year the spring and summer collections have floral print, but this time more than usual designer used the floral print. This season the colors are more vivid and the prints are more determinate. The photos are from the collections of Viktor & Rolf, Diane von Furstenberg and Oscar de la Renta.

Minden évben megjelennek a virágminták a tavaszi-nyári kollekciókban, de a szokásosnál több tervező használta a virágmintát. Idén sokkal élénkebbek a színek és meghatározóbbak a minták. A képek a Vikor & Rolf, Diane von Furstenberg és Oscar de la Renta kollekciókból vannak.

Picnic Plaid / Piknik kockák
The photos are from the runways of  Oscar de la Renta, Diane von Furstenberg and Altuzarra. Gingham print is not a new print, but this season the picnic plaid changed place with the tartan. Wear it from head-to-toe, it can be oversized like by de la Renta or teeny by Altuzarra, but you can wear it mixed with floral print like by DVF. 

A képek Oscar de la Renta, Diane von Furstenberg és Altuzarra kifutóiról származnak. A gingham kocka nem új minta, de ebben a szezonban átvette a skót kocka helyét a piknik kocka. Viseld tetőtől talpig, lehet nagy méretű, mint de la Renta-nál vagy mini miértű, mint Altuzarra-nál, de akár keverheted virágmintával is, mint DVF-nél. 

Pastels and neutrals / Pasztell és semleges színek

(Tibi, Boss, Rebecca Minkoff, Hermés, Giorgio Armani, Valentino)

Pastel colors are still one of the most used colors in this season, BCBG MaxAzria's collection contained only pastel colors, but entire shows were built up only with neutral colors like Hermés and Giorgio Armani. Besides these brands, many others used these colors on the runway and on streets style photos we also can see a lot of pastel and neutral colors. So if you don't have any or enough of these colors, here is an excuse to go shopping.

A pasztell színek még mindig az egyik legtöbbet használt színek ebben az évszakban, például BCBG MaxAzria kollekciója csak pasztell színekből állt, de mellette teljes kollekciók épültek a semleges színekre is, mint Hermés és Giorgio Armanié. Ezeken a márkákon kívül még sokan használták ezeket a színeket és a street style fotókon is nagyon sokat látunk pasztell és semleges színeket. Szóval ha még nincs vagy nincs elég ilyen színű darabot, itt egy kifogás, hogy vásárolhass.

Shine like the sun / Süss fel nap
The photos are from the collections of Ralph Lauren, Philipp Plein and Michael Kors, but yellow looks could be found at the Oscar de la Renta, Burberry, Diane von Furstenberg and many other shows. Yellow was one of the most used colors at the spring-summer '15 shows. Different shades of yellow looks good on everyone and it cheers you up. The Philipp Plein look is another example for the sporty trend and the Michael Kors look is an example for the floral printed trend. 

A képek Ralph Lauren, Philipp Plein és Michael Kors kollekcióiból vannak, de sárga szettek megjelentek még Oscar de la Renta, Burberry, Diane von Furstenberg és még sok más tervező kollekciójában. A sárga volt az egyik legtöbbet használt szín a tavaszi-nyári '15-ös bemutatókon. A sárga valamelyik árnyalata mindenkinek jól áll és feldobja a kedvünket. Philipp Plein ruhája jó példa a sportos sikkre és Michael Korsé a virágminta használtára. 

Metallic shine / Metálos csillogás

The photos are from the runways of Boss, Tory Burch and Calvin Klein, but Giorgio Armani, Marchesa, Ralph Lauren and many others used metallic details. You can shine from head to toe or just with little details of the outfit, like the print of the dress or accessories.

A képek Boss, Tory Burch és Calvin Klein kifutóiról vannak, de Giorgio Armani, Marchesa, Ralph Lauren és sokan mások is metálosan csillogó részleteket használtak. Csilloghatsz akár tetőtől talpig is, de az is elég, ha csak egy-egy részlete metálos a szettednek, mint a ruha mintája vagy a kiegészítőd.

Fabric belt / Anyag öv

The accessory of the season is the fabric belt, doesn't matter if it's from wool or silk, but all of a sudden many designers used fabric belts to highlight the waist. These photos are from Isabel Marant, BCBG MaxAzria and Celine. The Isabel Marant and Celine looks remind me of the Karate outfits, but I still think it's chic.

A szezon kiegészítője az anyag öv, mindegy hogy szövetből vagy selyemből készült, de hirtelen több tervező is ezzel emelte ki a modellek derekát. A képek Isabel Marant, BCBG MaxAzria és Celine kollekcióiból származnak. Az Isabel Marant és Celine szettek kicsit a karate ruhára emlékeztetnek, de attól még sikkesnek tartom.

You Might Also Like

7 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest