Best Beaches of Ibiza

augusztus 16, 2016

If you are just as much a Beach-lover than I am, than I think you're gonna like this post, because I've collected the most beautiful beaches of Ibiza. I cheated a little, because one of them is not simply a beach, but a whole island, if you scroll down, I will explain it. So here are the Top 5 Beaches of South Ibiza (without a particular order):

Ha Ti is annyira imádjátok a tengert, mint én, akkor biztosan tetszeni fog nektek ez a bejegyzés, ugyanis összegyűjtöttem Ibiza legszebb tengerpartjait. Azonban van benne egy kis csavar vagy mondhatnám csalás, ugyanis az egyik tippem nem csupán egy strand, hanem egy egész sziget, de ha lejjebb görgettek elmagyarázom. Íme a Top 5 strand Dél-Ibizán (sorrend nélkül):
Cala Bassa Beach Club is your perfect choice if you're looking for a fancy beach, where you can sip your Corona or champagne in a baldachin bed, while waiters are looking after your wishes. Of course, this is just one option from the many, there are regular sun beds as well, without extra priviliges. However, if you would like to have a little more indulgence, the beach club has its own masssage room, where you can get more relaxed. At the same time, if you more feel like to have a party at the beach, you can enjoy the music by the dj of the beach club. The restaurant of the club is amazing, you can see here, the last three photos in the previous post, what we ate there. As you can see from the photos the beach is sandy and the water is somewhere between tourqoise and sky blue, it gets deep really quickly, so its perfect for water sports. 

A Cala Bassa Beach Club a tökéletes hely számodra, ha egy igazán fancy strandot keresel, ahol baldachinos ágyon szürcsölgetheted a Coronát vagy a pezsgőket és pincérek lesik minden kívánságodat. Na jó, persze ez is csak egy opció a sok közül, vannak extra szolgáltatás nélküli napozóágyak is a strandon. Azonban ha kényeztetésre vársz, a strandnak van egy saját masszázs szigete, ahol még jobban ellazulhatsz. Ha viszont inkább bulizni vágynál a strandon is, azt is megtalálod itt, hiszen a Beach Clubnak saját dj-je van. A Club étterme egyszerűen csodás, az előző bejegyzés utolsó három képe az itt fogyasztott ételeinkről készült, itt. A képek alapján láthatod, hogy a part homokos, a víz pedig türkizbe hajló égszínkék és az átlagnál gyorsabban mélyül így tökéletes úszásra, sup-hoz és más sporotkhoz.
dress / ruha - Vero Moda, bikini top - Calzedonia, bikini bottom / alsó - Victoria's Secret


In Cala Tarida you can find the perfectly turqouise colored water. The view is breathtaking, the little bay is surrounded with red rocks. When we were here, the sky was really cloudy for a while, this causes the shade-differences of the photos. The beach had a lovely restaurant, where we had an amazing meal with amazing view, as you can see.

Ha az igazán türkizkék színű vizet keresed, akkor Cala Tarida-ra látogass el. Ámulatba ejtő ez a látvány, vöröses sziklák ölelik körbe a kis öblöt. Amikor itt jártunk egy ideig borult volt az ég, ezért eltérőek a színek egyes képeken. A parton van egy tündéri étterem, ahol láthatjátok a képen, milyen finomakat ettünk és hozzá milyen csodás kilátás párosult.


Cala Conta is worth a visit, if not for else, but the breathtaking cliffs in front of the beach. The panorama is so beautiful there, but it's only just a teaser, because this is the location of the following outfit post. We enjoyed the beach just as much as the view, because not like anywhere else in the island, we've finally found great waves. The color of the water is a more darker green-blue shade, that has a great harmony with the sandy, rock embellished beach.

Cala Contara, ha másért nem is, de már csak a strand melletti ámulatba ejtő sziklák miatt érdemes ellátogatni. Egyszerűen gyönyörű a kilátás, amiből most még csak ízelítőt kaptok, ugyanis a következő outfit bejegyzésnek ez lett a helyszíne. Mi a strandot is legalább ennyire élveztük, ugyanis a többi hellyel ellentétben itt végre hatalmas hullámokat találtunk. A víznek egy kicsit sötétebb zöldes-kék árnyalata van, ami szépen harmonizál a homokos, sziklákkal és kövekkel díszített parttal. 

Calo des Moro is the only not sandy, rocky beach on this list, but it is so cute, that we can excuse that. Especially, because these are not the spiky rocks, but rounded (so you won't need the special shoes). The water is crystal clear and shines in many different colors, from the transparent, through the tourqoise right to cobalt blue. The water is deeper than usual, but it's nice this way. If you dare, the water is deep enough and the cliffs are high enough, to jump into the water from them, but of course, be careful. The whole beach is really small, surrounded and hidden from huge cliffs. 

A kiválasztottak közül Calo des Moro az egyetlen, ami nem homokos, hanem köves, de annyira cuki, hogy még ezt is elnézzük neki. Főleg, hogy nem szúrós köves, (így nem kell hozzá külön papucs,) hanem ahogy láthatjátok apró kerek kavicsos. A víz kristálytiszta és több színben pompázik, az átlátszótól, a türkizzöldön keresztül egészen a királykékig. A víz itt is elég mély a többihez képest, de abszolút kellemes. Ha elég bátor vagy hozzá, itt kellően mély a víz és magas a szikla ahhoz, hogy ugrálj róla, de persze csak óvatosan. Az egész strand nagyon pici, amiket hatalmas sziklák zárnak körbe és rejtenek el. 
Bikini top - F&F, Bikini bottom / alsó - Calzedonia


So I've left the odd one to the end. Formentera is the smallest member of the Balear islands. It is only 82 km2 big and 3 kms away from Ibiza. You can get to the island from Ibiza only with ships. They say it's the last paradise in the mediterranean area and that it's the most calm and quite member of the Balears. The capitol of the island is Sant Francesc, which you can see in the first few photos and which is so tiny, but really cute. The island is filled with beautiful beaches, so we asked for advice from a local for the best and she directed us to the beach at the nouthern point of the island, which is Platja de ses Illetes. Beautiful tropical scenery, white (sometimes pink) sand and the lightest blue shaded water, with ombre effect. It's definitely worth to take a ship and spend a day there.

Tehát a legvégére hagytam a kakukktojást, Formenterát, ami a Baleár szigetek legkisebb tagja. Csupán 82 km2 és 5 km távolságra van Ibizától, ahonnan csak hajóval tudsz eljutni a szigetre. A mediterrán térség egyik utolsó paradicsomának tartják és a sziget-csoport legnyugodtabb, legcsendesebb tagjának. A sziget fővárosa Sant Francesc, amit az első néhány képen láthattok, a hely hihetetlenül pici, de nagyon cuki. A sziget tele van szebbnél szebb tengerpartokkal, így egy helyi tanácsa alapján a legszebbet látogattuk meg, ami a sziget északi pontján van, Platja de ses Illetes. Csodás trópusi táj, fehér (néha rózsaszínes) homok és a legvilágosabb kék víz, színjátszós, ombre effektussal. Mindenképp megéri áthajózni egy napra. 
Bikini top - Calzedonia, Bikini bottom / alsó - Desigual, Short / Farmer - Zara

You Might Also Like

0 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest