Eivissa

augusztus 01, 2016

Eivissa is the capitol of the island Ibiza, it's old town is part of the UNESCO world heritage. The 'upper town' is called Dalt Vila. At the top of the town you can find the Cathedral, where you can get a wonderful view to the city beneath you and the sea all around. Dalt Vila is surrounded with a wall and inside of it, the way up is through lovely, narrow streets, filled with little local, authentic shops, restaurants and cafes. All of the houses have tiny balconies, colorful doors and huge, wall-hugging bougainvilleas. These give you the heartmelting, tipical mediterranean feeling. One of the ways to the cathedral is underneath it, where you can see the secrets of the old castle. Outside the entrance of the castle-wall, there is a little market with local specialities, but you can find shops everywhere. Outside the old town you can feel the hippy vibe and lifestyle, but you can feel the effect of the hippy era on the whole island. If you would like a little calm in the crowd, just take a walk in the port, under the shadow of the palm trees. Heading west from the port, you find yourself in the  new part of the town.
And last, but not least, a few words about my outfit. The key-piece of the look is the culotte, that has a light material and loose fit. If you would like to have an easy to combine piece, choose a black, navy or white one, but I wanted something more exciting, something that screams that summer vibe. I added a simple white crop top and my "finally found the perfect pair of" lace sandals. If it already has the bohemian vibe, I put on my feather earrings and ready to go sightseeing. The outfit is simple, comfy and eye-catching.

Eivissa Ibiza sziget fővárosa, óvárosa az UNESCO világörökségének része. A "felső", régi városrészt Dalt Vilának nevezik. A város "tetjén", egy dombon található a katedrális, ahonnan csodálatos a panoráma az alattunk elterülő városra és az azt körülölelő tengerre. A Dalt Vila várfallal van körülvéve, ezen belül a felfelé vezető út szűk utcácskákon megy keresztül, amelyek tele vannak helyi, autentikus boltocskákkal, éttermekkel és fagyizókkal. A lakóházak mind apró erkélyekkel, színes ajtókkal, és óriási, egész falakat beborító bougenvilleákkal díszelegnek. Igazán átadják a szívmelengető, tipikus mediterrán hangulatot. Az egyik út átvezet minket a katedrális alatt, ahol belepillanthatunk a régi vár titkaiba is. A várfal bejárata mellett találunk egy kis piacot is, helyi különlegességekkel, de minden tele van kisebb-nagyobb butikokkal. Az óvároson kívül a hippi-életérzés uralkodott el, valójában az egész szigetre nagy hatással volt a hippi-korszak. Ha viszont kis nyugalomra vágynánk a nyüzsgésben, a kikötőben nagyon kellemes sétálgatni a pálmafák árnyéka alatt. A kikötőtől nyugatra az új városrészt találjuk.
Most pedig nézzük a városnézős outfitemet. A szett kulcsdarabja az új nagy kedvencem, a culotte (magyarul nadrágszoknya), aminek könnyű az anyaga, bő szabású és lágy az esése. Néha úgy tűnhet, mintha a viselőn nem is nadrág, hanem szoknya lenne, innen van az elnevezés. Ha egy könnyen kombinálható darabot szeretnél válaszd a feketét, sötétkéket vagy fehéret, de én inkább egy vagány, feltűnő, színes darab mellett tettem le a voksom. Hozzá egy egyszerű fehér crop-topot és a "végre megtaláltam a tökéletes" fűzős szandált. Ha már hippi-életérzés, előkaptam a tollas fülbevalóm és már indultam is várost nézni. Egyszerű, kényelmes és figyelemfelkeltő szett.
we were trying to make a decent picture / csak egy rendes fotót szerettünk volna
Culotte / Nadrág - Stradivarius
Top - Bershka
Sandals / Szandál - H&M
Earring / Fülbevaló - Afroholic
Sunglasses / Napszemüveg - C&A

You Might Also Like

0 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest