Home for Christmas

december 26, 2016


Először is szeretnék minden drága olvasómnak Nagyon Boldog, Békés és Szeretetteljes Karácsonyi ünnepeket kívánni! 
Mániákusan és giccsesen imádom a karácsonyt. Bolondság, hogy már novemberben elkezdem feldíszíteni a lakást és a karácsonyi zenéket hallgatni. Számomra a karácsony egyet jelent az otthonnal, a családdal és a szeretettel, ezért is szoktam azt mondani, hogy számomra a Szenteste az szent. Összedőlne a kis világom, ha a karácsony nem a gyermekkori hagyományaink szerint telne el. 
Ez a bejegyzés most nagyon személyes lesz, ugyanis egy kis bepillantást nyújtok az én "kis" karácsonyomba az otthonunk melegében. Idén a 24-ét ebben a szuper kényelmes és szuper cuki, karácsonyi kezeslábasban töltöttem. 
Először Andival a korábban megsütött mézeskalácsokat díszítgettük, majd következett a fa díszítése már Apával kiegészülve, miközben Anya a vacsorát készítette. Nálunk a "kis fa, nem fa" ezért fontos követelmény, hogy a karácsonyfánk magas és terebélyes legyen. Mindeközben kedvenc karácsonyi magyar, német és angol nyelvű dalainkat hallgatjuk és dúdolgatjuk. Később mindenki elvonul a szobájába és becsomagolja az ajándékokat. Minden évben este 6-kor elmegyünk a templomba, ahonnan hazaérve már vár minket az ünnepi vacsora, amit az ajándékozás követ. Utána játszunk valamit, de persze csakis a Reszkessetek betörők mellett. Karácsony első napján a kedvencem, hogy "elfogadott" a süti reggelire és, hogy folytatódik a karácsonyi film maraton. Idén sütöttünk egy szuper egészséges Ferrero Rocher tortát is, de erről majd egy másik bejegyzésben írok részletesen. A karácsony második napja a rokonok és finom, különleges, karácsonyi ételek társaságában telik. 
Remélem, hogy nektek is szeretetben és vidámságban telt az idei karácsony!

First of all, I would like to wish all of my lovely readers a very Merry Christmas!
I love Christmas as cheesy and as maniac as it can be. It's crazy, but I start listening to christmas music and decorate the flat already in November. For me Christmas means home, family and love. This is the reason why I usually say that Christmas Eve is untouchable. I would be pretty sad if the holidays wouldn't go the way like our childhood traditions. 
This post is really special and personal, because I let you inside my little family holiday. This year I've spent Christmas Eve in this super cute and super comfortable, Snowflake printed onesie and I love it so much. 
At first, Andi and me were decorating the previously baked gingerbreads, then continued decorating the tree with Dad, while Mum prepared dinner. "A small tree is not a tree" for us, so it's an important requirement to have a tall and spreading Christmas tree. Meanwhile we're listening and singing our favorite hungarian, german and english Christmas songs. Later, everyone goes into their room to wrap the presents. At 6 pm we go to the Church every year. Arriving home from there the Christmas dinner is waiting for us and after that comes the gifting and then we maybe play some games while watching Home Alone. One of my favorite parts of the first day of Christmas is eating cake for breakfast, while the Christmas movie marathon continues. This year we made a super healthy Ferrero Rocher cake, but I will write more about that later. We spend the second day of Christmas in the company of relatives and good, special Christmas food. 
I hope that your Christmas was filled with love and joy!
"I'll be home for Christmas
You can plan on me
Please have some snow and mistletoe
And presents by the tree
Christmas Eve will find me
Where the love lights gleam
I'll be home for Christmas"
Onsie / Kezeslábas - Tschibo
Sport bra / Sport melltartó - Calvin Klein
Dotted slippers / Pöttyös mamusz - Women's Secret
Xmas Sweater / Karácsonyi pulcsi - C&A
Reindeer head-piece / Rénszarvas fejdísz - Butlers

You Might Also Like

0 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest