2016

január 04, 2017


Wow, de hamar eltelt ez az év! 2016 igazán fantasztikus volt. Nem akarok hosszasan áradozni, de egyszerűen minden tökéletes volt idén. Na jó, helyesbítek, semmi sem lehet mindig tökéletes, de a végére alakulhat úgy minden. 
Az évet abszolút két részre tudom bontani. Az első félév volt a környezettan szakon az utolsó félévem, non-stop írtam a szakdolgozatomat és tanultam az eddigi éveim legnehezebb vizsgájára és az államvizsgára. Csak néha-néha volt időm bulikra és outfit bejegyzésekre. Míg az előbbiek, közte a szülihét és a pen, kellő energiával és lendülettel töltöttek fel, addig az outfitek száma ugyan csökkent, de igyekeztem mindig valami különlegeset hozni. A nagy stressz legyőzésében az előzőek mellett segített a jóga is, amit azóta is imádok. Majd minden jó, ha jó a vége: a sok munka meghozta gyümölcsét, nagyon jó eredményekkel zártam a félévet és végre megkaptam a diplomámat. Ami olyan érzés volt, mint amikor a víz mélyéről végre felbukkansz és levegőhöz jutsz. Kellett egy kis idő míg magamhoz tértem, de utána újra felszabadult, pozitív és önbizalommal teli voltam. 
A diplomaosztó után egy héttel már repültünk is nővéremékkel Ibizára, ami egyszerűen fantasztikus és megunhatatlan. Az egyetlen apró szívfájdalmam, hogy ebben az évben egy nyári fesztiválon sem vettem részt, de sebaj, erre az évre már most be van minden tervezve. 
Nyárra maradt a sokáig halogatott döntés meghozatala, hogy kezdjek-e el dolgozni vagy tanuljak tovább és most már nyugodtan mondom, nem bánom, hogy az utóbbi mellett döntöttem. Elkezdtem a szőlész-borász mérnöki szakot, ami nagyon tetszik és igazán az én világom. Ez a félév könnyed, laza és bulis volt. Végre volt időm mindenre és mindenkire, gyakran eljártam edzeni is és a blogra is újra jobban tudtam koncentrálni. Ezúton is szeretném megköszönni, hogy olvastok és támogattok, ez nagyon sokat jelent nekem!
Az év összegzésből nem szeretném kihagyni a blog néhány mérföldkövét sem: januárban nem csupán online, de papír alapon is jelent meg interjúm egy újságban (PécsMa), a Joy stylistja voltam a CCC shopping napon, tavasszal videó interjút készítettek velem, mint "a PTE egyik hallgatója, aki kiemelkedik valamilyen tevékenységével", szerepeltem a Rúzs és Selyem című tv-műsorban, több tervezőtől is kaptam meghívást a MBFWCE bemutatójukra, többször megjelentem az InStyle és a Marie Claire street style rovataiban.
Így összegezve a blog is nagyon sikeres évet zárt. Ugyan vannak dolgok, amiket már nagyon nagyon régóta tervezek a bloggal kapcsolatban és még nem sikerült megvalósítai, de az új évben végre meg is valósítom majd! Folyamatosan próbálok fejlődni és a visszajelzéseken úgy látom, hogy jó irányba halad a blog. Ennek kapcsán összegyűjtöttem a legnépszerűbb bejegyzéseimet, hogy egy kis áttekintésünk legyen az évről. Nyugodtan írjátok meg a véleményeteket, hogy mi és miért tetszett a legjobban, erre mindig nagyon kíváncsi vagyok!
Remélem nektek is sikeres és boldog volt a 2016-os év és hozzám hasonlóan pozitívan néztek 2017 elé! Boldog és stílusos új évet drága Fashionisták! Kívánom nektek, hogy teljesüljenek az álmaitok és legyen az új év szeretetben, vidámságban és sikerekben gazdag!

Wow, this year went by super fast! 2016 was pretty amazing, I don't want to go into raptures over it, but simply everything was perfect. Okay, nothing can be perfect all the time, but in the end, everything can turn out to be great. 
I can split this year in a half. The first half of the year was my last one in environmental studies, so I was learning non-stop, writing my thesis, studying for my hardest exam and my state examination. I had very little time for parties or the blog. But these few, but great parties, like my birthday-week and the festival of my uni, gave me so much energy to go on. Even though the blogposts decreased in number, I always tried to show you something special. In this time I was quite stressful, but yoga helped me. All's well, when the end is well: the hard work payed off, I got great grades and my degree finally. It felt like getting fresh air after diving. I needed some time to get conscious, but after that I was so released, positive and self-confident again. 
Only a week after graduation, I was already on my way to Ibiza with my sister and friends. The holiday was amazing and that place is simply unbearable. One tiny thing bothers me about summer, that I didn't attended any of the summer music festivals, but I already planned that for the next year. In the summer I had to make a big decision, whether to start working or continue studying and now I can say, that I'm happy that I chose the second option. I started studying viticulturist engineering, which is great, exciting and suits for me. This semester was loose, filled with parties and finally I had enough time for everything and everyone. I trained often and had more time for the blog too. I would like to thank you for reading, following and supporting me, it means so much!
My year review couldn't be complete without collecting this year's milestones of the blog: in the beginning of the year an interview with me got in printed media, I got to be the Joy Hungary Magazine's stylist for a shopping day, I gave a video interview as "one of the PTE students, who stand our with their extra curricular activity", I showed up in a fashion themed TV show, I got designer invites for the MBFWCE, repeatedly appeared in Instyle and Marie Claire online street style columns.
This shows that the blog had a successful year as well. I had a few things planned for a while, which I still haven't done, but I sure will in the next year. I am constantly trying to evolve and the feedbacks make me thing that the blog is heading in the right direction. This made me collect the most popular posts of the past year. Feel free to write your opinions, which one do you like the best, I'm always curious for the feedbacks.
I hope you had a happy and successful 2016 and, that you're looking positively forward to 2017, just like me! Happy and stylish New Year my dearest fashionistas! I wish that all of your dreams come true and that the new year will be filled with love, happiness and success!Legnépszerűbb bejegyzések 2016-ban / My most popular posts in 2016
Kattintsatok a címekre a teljes bejegyzésért / Click on the titles to see the whole posts
Nem is hittem a szememnek, ahogy hétről hétre néztem ennek a bejegyzésnek a statisztikáit, majd legjobban múlt héten lepődtem meg, mikor megtudtam, hogy minden eddigi bejegyzést lekörözött. Wow! Komolyan mondom, mikor megírtam nem gondoltam volna, hogy így lesz. Rengetegen úgy tévedtek a blogra, hogy a két termék közül az egyiket keresték. Ez is csak alátámasztja, hogy 2016 egyértelműen a folyékony matt ajakrúzsok éve volt. Ez azt is jelenti, hogy mostantól több beauty bejegyzés fog készülni és láttam, hogy az utána lévő beauty posztokat is nagyon szerettétek, úgyhogy 2017-ben is együtt fogunk majd szépülni.

I couldn't believe my eyes, when I saw the statistics of this post from week to week and especially last week, when I realized, that this post is not only the most popular in 2016, but in general too. Wow! I didn't thought this when I wrote the post. Many people has come to the blog searching for these products. This confirms, that 2016 was the year of matte liquid lipsticks. This also means, that from now I'm going to bring you more beauty posts and I've seen that the following beauty posts were pretty popular too. So we're going to enhance our beauty together in 2017 too.

Ezen már kevésbé lepődtem meg, hogy bekerült a legjobbak közé, hiszen én is imádom. Már maga a helyszín is izgalmas és gyönyörű, amit a szövegben részletesen be is mutatok. Az outfit pedig a legújabb trendeknek megfelel és szuper kényelmes. A pálmafás culotte a kedvenc nyári ruhadarabom.

This one popularity wasn't much of a  surprise, because I love it too. The location is beautiful and exciting by itself, which I described in the post. The outfit is from the latest trends and super comfy. This palm printed culotte is my favorite summer item.

Ibiza Photo Diary
Ibiza igazi szerelem számomra és nagyon úgy tűnik, hogy nektek is elnyerte a tetszésetek. Mindegyik itt készült bejegyzés nagyon népszerű volt. Tudom, hogy szeretitek az utazós bejegyzéseket, ezért próbálok mindig minél többet átadni rajtuk keresztül. Remélem jövőre is hasonlóan izgalmas utazós bejegyzéseket tudok majd hozni nektek.

Ibiza is a dream, I'm simply in love with it. It looks like you like it too, because all of the posts from the island are really popular. I know you love travel posts, that's why I would like to give you the most I can through a post. I hope I can bring you this year just as exciting and interesting travel posts as these ones.

Pure Happiness
A korábban említett videós interjút forgattuk ebben az outfitben és bár nem ugyanakkor, de ugyanott fotóztuk, ahol a forgatás is volt. A Zsolnay negyed az egyik kedvenc helyem Pécsett és tökéletesen passzol a szetthez. A bejegyzés sorozatot nem sikerült megvalósítanom a mellénnyel, de imádom és nagyon sokat hordom, igazi alapdarab, ami bármilyen szettet feldob és nagyon sok mindenhez passzol.

I wore this outfit to the video interview I talked about earlier and later we came back shooting at the same place. The Zsolnay Cultural Quarter is one of my favorite places in Pécs and it suits perfectly to the look. I haven't done the planned post-series with the vest, but I love it and wear it a lot. It's a really good basic piece, that uplifts any outfit and looks good with everything.

I festival in #myCalvins
Ha maga a fesztivál nem is jött össze, legalább az inspirációs outfit bejegyzés igen. Kíváncsi vagyok hányan néztek bolondnak, ahogy sétáltam az utcán a helyszínre, de a biztonsági őr nagyon kedves volt és érdeklődve figyelt minket. Imádom a szettet, egyszerű sminkkel rohangálós nyári napokra is jó.

I didn't made it to the summer festivals, but at least I did an outfit shooting for it. I'm curious how many people thought I'm crazy as I walked on the streets, but the security guide was really nice and watched the shooting with interest. I love this set, with a low-key make-up it's perfect for hot, running around summer days.

Calm before the storm
A cím nagyon is találó, mert szó szerint az eső mosta el a fotózást, de szerencsére még időben sikerült elég képet csinálnunk mielőtt leszakadt az ég. Plusz érdekesség, hogy a mostanra már lebontott magasház még rajta van a képeken. Az idei év egyik legnagyobb trendje a bomber dzseki volt, így nem is csoda, hogy a legnépszerűbb bejegyzések között is szerepel egy. Én is nagyon szeretem őket, ráadásul ez egy magyar tervezői darab. Kiemelném még a plusz élénk színt a monokróm összeállításban, a ruhához passzoló körmöket és a dupla fonatos kontyot.

The title is not made up, the rain literally washed away the shooting, luckily we already got enough good pictures. Interesting fact, that the "high" building in the background is now no longer there. The biggest trend of the year were the bomber jackets, so it's no surprise that one of them got into the most popular posts too. I love them too and this one is from a Hungarian designer. I would like to highlight some details in the look: the pop of color in the monochrome look, my nails matching to the dress and the double braided bun.

MBFWCE Outfit
Ó, mennyit vacilláltam mielőtt megvettem ezt a ruhát és mennyire bántam volna, ha nem teszem. Ez az, amikor annyira beleszeretsz egy ruhába, hogy hetekig gondolsz rá és teljes eufória önt el, mikor végül megveszed. Igazi show-stopper, feltűnő, idény-darab (pedig én nagyon nem szoktam egy szezonra vásárolni) és abszolút nem klasszikus, de nagyon is megérte. Ezt viseltem a divathéten, amikor a Rúzs és Selyemmel is forgattunk és nagyon sok dicséretet kaptam érte és úgy tűnik, hogy ti is szerettétek. 

Oh, the dilemma I had before I bought this dress and how much I would have regret if I haven't. This is the typical case of when you fell in love with a dress so much, that you keep thinking about it for weeks and when you finally buy it, the happiness fills you up entirely. This is a real show-stopper, an eye-catching, one season item (and I really don't like to buy clothes that only lasts for one season), absolutely not classic one, but it was worth it. I was wearing it on the MBFWCE, when I had the tv show shooting, I've got so many compliments and looks like you like it too.

Beautiful life
Ez a helyszín egy csoda, jobbat nem is találhattunk volna ennek az outfitnek, pedig előtte csak instagramon csekkoltuk. A második bekezdés kicsit komolyabb hangvételű, mint általában, de miközben írtam a szöveget, pont akkor láttam a híradóban a müncheni merényletet, ami elég mélyen érintett, mert gyakran járunk ki oda és ha ezt tekintjük, akkor még visszafogott voltam. A bejegyzés egyébként a személyes nagy kedvencem.

That place is amazing, we couldn't find a better location to this outfit, even though we only saw it on instagram before heading there. The second part of the text is a little bit serious, but I was writing the post when I saw the attack in Munich and I got deeply concerned, because we go there frequently, so if we think about it, I said my opinion in a pretty modest way. This post is my personal favorite.

Graduation
Bevallom ez egy picit meglepett, hogy bekerült a legnépszerűbbek közé, mert bár a ruha nagyon szép és igazán "Enikős", a helyszín és összességében a képek nem lettek olyanok, mint ahogy képzeltem. Viszont a bejegyzés mondanivalója miatt nagyon örülök, hogy itt van és hogy ennyire szerettétek, mert ez nagyon fontos volt nekem.

I have to admit, this one surprised me a little, getting between the most popular ones. I mean, the dress is so pretty and so "me", the location and the photos in general we're not exactly how I imagined before. But I'm so glad, that it's here and you like it, because of the meaning and the occasion of the post, it means a lot to me.

Simplicity & Complexity
Talán az egyik legjobban megkomponált outfitem és egyértelműen az egyik kedvencem. Pedig csak próbálgattam felsőket a szoknyához miután megvettem, hogy mivel hogy áll és boom. Imádom, ahogy keverednek a stílusok a szettben. Azóta már többször több helyen is viseltem, bár többnyire a dzseki nélkül. 


Maybe this is one of my personal favorite outfits ever and the best composed too. It's funny that I was just trying on different tops to my brand new skirt, which one looks good with it and boom, I  found the perfect match. I love the mix of different styles. I wore it many times, but mostly without the leather jacket.

Indian summer
Szintén az egyik személyes kedvencem. Idén kezdett egyre jobban magával ragadni a nyári, szabad, bohém szellem és ez az outfit és az egész fotózás tökéletesen bemutatja azt az érzést. Már régóta szerettem volna egy ilyen naplementés fotózást és szerencsére nagyon jól is sikerült. 

Another one of my personal favorites. This year the free, summer, bohemian spirit really got me and this look with the entire composition of the shooting reflects it perfectly. I wanted to do a sunset shooting for a while now and this one went pretty got. 

Tényleg nagyon szerettétek idén a beauty bejegyzéseket. Az idei év legnagyobb szépség-őrülete a kontúrozás volt, így én is kipróbáltam, de persze utánaolvasgatás és "tanító" videók után. Így egyszerre tudtam nektek bemutatni az alaptechnikát, tippeket és a terméket, amit használok. Azóta sem tudom eleget hangsúlyozni, hogy a kontúrozás akkor jó, ha majdnem láthatatlan, éppen csak dimenziót ad az arcnak. Nagyon csúnyán és nevetségesen néz ki, ha valakinek hatalmas sötét csík van két oldalt az arcán. 

Looks you really loved the beauty posts this year. In 2016 the biggest beauty trend/madness was contouring, so of course I tried it too, but only after reading and watching tutorials. This way I could show you the basic technique, pro tips and the product that I use at the same time. I can not emphasize enough, that the contouring is good when it's almost invisible, you just need the amount that gives dimension to the face. It looks pretty ugly and ridiculous when someone has a huge dark stripe on their face.

Roses & Stripes
Az év nagy trendjeit sikerült összegyűjteni a listában, ugyanis ez a poszt bemutatja a minták keverését és a pizsi trendet is. Utóbbi hatalmas kedvencem és 2017-ben is még jobban teret hódít majd. A minták keverésére azért nagyon jó példa, mert annyira lágy az összkép, hogy még annak sem szúrja a szemét, aki nem szereti ezt a trendet. A Tettye gyakran szolgál a fotózások helyszínéül, mert olyan szép és nyugodt.

This list contains the biggest trends of the year, because in this post I showed you the pj trend and mixing prints. The PJ trend is one of my favorites and I'm glad it will be even more trendy in 2017. This is a great example for mixing prints, because overall they are so light, so it doesn't bother even those who don't like this trend. I use Tettye often as the location of my shooting, because it's so pretty and calm.

Sunshine & Grey skies
Itt egy újabb magyar designer darabot viselek és teljesen véletlenül megtaláltam a tökéletes párját a szekrényemben. A szett annyira egyszerű és nagyszerű. Remélem, hogy még sokáig nem megy ki a divatból a sportcipő viselése szoknyával és csinosabb ruhákkal, az biztos, hogy még a következő szezonban sem fog.

Here's another Hungarian designer item and to that I have found its perfect match in my closet. The set is so simple and so great. I hope that wearing sneakers to dresses won't go out of fashion for a long time, because I'm obsessed, but I'm sure it will stay next season too.

Baby It's cold outside
Imádom a havas tájat, azért is sajnálom annyira, hogy alig van 1-2 ilyen fotózás a blogon. Bár emlékszem, hogy mennyire szétfagytak az ujjaim a fotózás alatt, pedig a kabát szuper meleg. A szőrmekabátok az elmúlt télen és idén is fénykorukat élik, de ha egy természetes darabot választasz rószaszín helyett, akkor sok ideig társad lehet a nagy hidegben. 

I love the snow-covered landscapes, that why I'm so sad, that there are only a few shootings with it. I remember that my hands felt like ice, even though the coat is super warm. This winter season, just like last year, fur coats are huge trend, but if you buy a natural colored, instead of a pink one, it can be your long-time friend in the cold.

You Might Also Like

0 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest