Düsseldorf Photo Diary

április 02, 2017

Csupán két napot töltöttünk nővéremmel Düsseldorfban, de azt a kettőt maximálisan kihasználtuk és megpróbáltunk a lehető legtöbbet belesűríteni. A ProWein nevezetű, nemzetközi, szakmai borkiállításra utaztunk ide, ami nagyon érdekes és hasznos volt és sajnos egy nap nem is volt elég arra, hogy mindent megnézzünk, de a városnézést sem akartuk kihagyni. 
Egy nap városnézésbe szintén nem fért bele minden, de úgy gondolom, hogy a legfontosabb látnivalókat kipipálhatjuk és a nap végére már nagyon jól kiismertük magunkat az óvárosban. Vasárnap lévén a boltok zárva voltak, így vásárlás helyett a város felfedezésére tudtunk koncentrálni, de azért természetesen egy kis kirakat nézegetés belefért. 
Talán az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy a művészet elsődleges a városnak, ami minden épületen és utcán meglátszik. Csodás kontrasztot adnak az antik díszítésű, régies hatású házak és a szuper modern, geometriai műremekeknek ható épületek. Ámulatba ejtő, amit a város építészei alkottak. 
Ahogy egyik városrészből a másikba sétálgattunk, más-más országok városaihoz hasonlítgattuk: a kertváros jellegű, a lakóházakkal teli környék Londonra emlékeztetett, míg a Rajna partja az Oslo-i kikötőt juttatta eszünkbe, összességében pedig talán egy holland városra hasonlít leginkább. 
A városközpont az óvárosban van és a legtöbb látnivaló is itt található. Ezért azt ajánlom, hogy utazzatok be a központba és onnan nem is kell térkép, csak sétálgassatok, gyönyörködjetek a művészetben és belebotlotok majd a nevezetességekbe. Persze azért összegyűjtöttem nektek a legfontosabb látnivalókat és érdekességeket.

I've spent only two days in Düsseldorf with my sister, but we filled those days with as many programs as we could. I traveled there to the international, professional wine trade fair called ProWein, that was really great and interesting, worth more than one day, but we didn't wanted to miss the sightseeing.
All of the monuments didn't fit in one day either, but we can check the most important ones and at the end of the day we knew the way very well in the city center. It was on a Sunday, so all the shops were closed and we could focus on exploring the city instead of shopping, although a little window-shopping was unmissable. 
One of the most important characteristic is that art is everywhere in the city, you can see it on each building and street. The antic embellished, old-styled buildings and the super modern, geometric shaped masterpieces next to each other give a beautiful contrats. It is amazing, what the architectures created in this city.
As we walked in different neighborhoods, we compared them to various countries: the suburbs reminded us to the tipical houses in London, while the Rhein-shore recalled the harbor in Oslo and overall it resemled mostly to a city in the Netherlands. 
The city center  is in the old town and most of the sights are here as well. That's why I recommend you, to go to the center and from there you don't even need a map, just walk around, enjoy the beautiful houses and view and you will bump into the famous sightseeing places. Of course I collected you the most important ones.
A stílus családban marad / Sister-style


Altstadt
Óváros - központ / Oldtown - center
Még a boltok is annyira szépek / Even the shops are so pretty
Az egész város virágzott / The whole town was in bloom
A belvárosban több olyan utca is van, ahol csak különböző éttermek sorait találjuk / In the city center, there are many streets where only different restaurants are following each other


Rathaus
Városháza / Town hall


Rheinufer promenade
Rajna-part sétány: itt található a tv-torony, a média kikötő, a vár tér és a hidakon túl Oberkassel városrészbe jutunk
Rhine-shore promenade: where you can find the tv-tower, medien harbor, castle sqaure and through the bridges there is Oberkassel


Burgplatz
Rheinturm: A tv-toronyba fel is lehet menni és csodás lehet a város panorámája a magasból /
You can go up in the tv-tower and the city's panorama could be amazing from up there


A művészet mindenek előtt / Art before all
Egy újabb bizonyíték a művészet fontos szerepére a városban, hogy a művészeti és könyves boltok még vasárnap is nyitva voltak. / Another proof of the art's important role in the city is that the art and book stores are open even on Sunday.


Kö-Bogen
A város szívében található ez az építészeti remekmű, amelyet Daniel Libeskind tervezett. Kávézók, éttermek, irodák és boltok kaptak benne helyet, de ennél sokkal több. A folyó mentén az emberek szívesen pihennek meg és töltik a szabadidejüket a vele szemben található kis parkban, közepén tóval.

In the heart of the city there is this work of art, designed by Daniel Libeskind. In the building there are many restaurants, offices and shops, but it's so much more than that. People love to sit down and relax by the river and spend their free time in the lovely park with a little lake in the middle.


Köngisallee
A város nevét adó Düssel folyócska szeli ketté a híres bevásárlóutcát a luxusnegyedben, tele designer boltokkal, irodaházakkal. Az utca végén található az operaház és Kö-Bogen.

The Düssel river, that gave the name to the city, splits the famous shopping street and luxury district in half. It is filled with designer shops, officebuildings and at the end of the street there is the Opera and Kö-Bogen.


Amiket még érdemes megnézni / Also worth a visit
Medienhafen (Média kikötő / Medienharbor)

Schloss Benrath (Bernath Kastély / Bernath Castle)

Nordpark (Északi-park / North-park)

Eko Haus der japanischen kultur 
(A japán kultúra öko háza / The Eco house of the japanese culture)


ProWein

U.i.: Azon gondolkodtam, hogy szívesen olvasnátok-e boros témában bejegyzéseket? Ha igen, akkor mindenképpen írjátok meg és szívesen fogadok ezzel kapcsolatban kérdéseket vagy téma felvetéseket is.


P.s: I was thinking, if you would like to read posts about wine? If yes, please let me know and I would gladly take questions about the topic and post idea suggestions as well.Day 1 outfit / 1. napi szett
Coat / Kabát - SheIn (here / itt)
Jeans / Farmer - BikBok
Sweater / Pulcsi - Victoria's Secret
Sneakers / Cipő - Adidas
Bag / Táska - Guess

Day 2 outfit / 2.napi szett
Blazer / Blézer - SheIn (here / itt)
Shirt / Ing - Guess
Jeans / Farmer - Levi's
Boots / Csizma - CCC

Andi's outfit
Coat / Kabát - Vero Moda
Jeans / Farmer - Gas
Shoes / Cipő - Adidas
Bag / Táska - Coccinelle

You Might Also Like

0 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest