Spring Beauty Favorites

április 26, 2017

A beauty bejegyzések valahogy mindig elmaradnak, pedig minden nap foglalkozom szépségápolással, sminkekkel és gyakran szerzek be újdonságokat. Tél kezdete óta igen sok új kedvencre tettem szert, így már igazán érett ez a tavaszi kedvences bejegyzés. Sőt rögtön kettőt is kaptok, mert a kedvenc rúzsaimat egy másik bejegyzésben mutatom be.

Somehow these beauty posts always got left behind, eventhough beauty and make-up products are big part of my everydays and I always buy something new. Since the beginning of winter I have purchased a lot of beauty products and I got many new favorites, so this spring beauty favorite post is absolutely relevant. So much, that I made two posts right away, besides this one, I made another just for my favorite lip products. 


Bioderma Sensibio H2O micellás víz
Ez az egyetlen termék a listán, ami nem újdonság és valószínűleg sokan ismeritek is, de annyira imádom, hogy muszáj írnom róla, (főleg ha már kedvencekről van szó), azoknak akik még nem ismernék. Minden nap ezt használom és most kezdem meg a második üveget. Általánosságban a micellás vizekről csupán annyit mondanék, hogy a micella félig hidrofil és félig hidrofób felületaktív anyag, ezáltal távolítja el a sminket hatékonyoan a bőrünkről és gömb formájának köszönhetően zárja magába a szennyező anyagokat. Nagyon érzékeny a bőröm, ezért mindig kímélő lemosókat használtam, de azok sokszor nem voltak elég eredményesek és hosszútávon rosszat tesz a bőrnek és a szemnek, ha nem teljesen mossuk le a sminket. Szerencsére ennél a terméknél végre nem kell kompromisszumot kössek és az összes sminket könnyedén eltávolítja, úgy hogy közben a bőrömnek nyugtató és kellemes érzés. Más micellás vizeket is kipróbáltam már, de volt ami kicsit csípte a bőrömet vagy kellemetlen érzés volt, de ez a Bioderma egyértelműen a legjobb.

This is the only product on the list, that is not a new purchase and probably many of you knows it, but I love it so much, that I have to write about it (especially if we're talking about favorites), for those who are not familiar with it. I use it everyday and I just bought my second bottle. In general about the micellar waters: micellars are half hidrophil and half hidrophobe and thanks to the circle shape, they collect the make-up and pollutant inside them. My skin is super sensitive, that's why I always use gentle make-up removers, but mostly they were not effective enough and in longterm the leftover make-up is not good for my skin either. Finally with this product I don't need to make compromises and all the make-up is removed, while my skin feels so nice and calm. I have tried other micellar waters, but without question, this is the best.


Mac Studio Fix Fluid foundation / alapozó
Mikor először használtam ezt az alapozót nem is hittem el, egyszerűen wow. Szuper könnyű, olyan érzés, mintha nem is lenne semmi az arcomon, ami persze elvileg a célja a legtöbb alapozónak, de konkrétan furcsa volt, annyira nem érezhető az arcomon. De emellett nagyon jó a fedése. Volt, hogy fáradt, utazástól lestrapált arcra kentem fel, minden primer nélkül és az arcom teljesen üde lett tőle. Plusz pont a beépített fényvédő is. Valamint utazásnál sem kell félni, hogy kifolyik a táskába, mert lezárható a teteje. 

The first time I used this foundation, I couldn't belive it, it's so great, I could only say wow. It's super light, feels like there is nothing on my face and I know that this is the goal for most of the foundation, but it actually felt strange, that I couldn't feel it on my skin. Besides that the coverage is really great. Once I have put it on on my from travelling tired skin, without any primer and my face got super fresh and smooth. Plus point for the sunproof in it. The top can be closed, so you don't have to be afraid, that it will spill in to your bag.

NYX eyeshadow base / szemhéjárnyaló alap
Egy szemhéjárnyaló primerre (bázisra) már nagyon szükségem volt, korábban volt egy testszínű (ráadásul egy jó sminkmárkától), de valahogy nem vált be. Ez a gyöngyházfényű viszont tökéletesen erősíti a gyengébb színeket is és tartóssá teszi a sminket. Szépen egyenletesen oszlik el, nem csomósodik össze, nem gyülemlik fel a ráncokba, csak teszi a dolgát, ahogy kell. Buli vagy egész napos smink készítéséhez elengedhetetlen. A képen egyértelműen látszik a különbség színintenzitásban, amelyet több különböző színnel is kipróbáltam, a festék csík bal oldalán érződik a primert hatása.

Earlier I had an eyeshadow primer, even from a good make-up brand, but I didn't like it, I have never seen and felt the difference, but lately I really wanted a good primer. This pearl colored is simply great. It enhances even the light and bad pigmented eyeshadows so well and also makes the make-up long lasting. It dissolves evenly, doesn't pile up, just does its job as it should. For an all-day or party make-up it's neccessary. The color instensity shows perfectly on the photo, I tried it with different colors and on the left side of the eyeshadow, you can see the effect of the primer.

Oriflame Highlighter & Blush / pirosító
2 az 1-ben highlighter és pirosító. A Luminous Peach árnyalatot vettem meg és mindkettő nagyon jól passzol bőrszínemhez, nem hivalkodó, diszkrét, de kellően látványos. Olyan apró, kompakt kiszerelésben kapható, hogy még a legapróbb táskában is elfér. Annyira szeretem, ahogy kiemeli és feldobja az arcomat, hogy mióta megvettem, azóta már a mindennapi sminkem része a pirosító és a highlighter. Nagyon könnyű felvinni, így a leggyorsabb sminkem elkészítésébe is belefér ez a lépés. A por krémes állagot vesz fel felvitelkor, ettől olyan könnyű beledolgozni az alapozóba. 

It's a 2 in 1 highlighter and blush. I have a Luminous Peach colors and both shades match really good to my skintone, not too much, discrete, but eyecatching enough. It is so tiny and compact, that it fits even in the tinies bag. Until I bought it, highlight and blush was not part of my everyday make-up routine, but I love how it looks on me and it's super easy to use, so I could easily add this step into my quickest make-up. The powder gets a creamy consistent after applying, that's why it's so easy to blend into the foundation. 


You Might Also Like

0 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest