Food Friday #9

június 27, 2014

Creamy salmon on rösti bed / Tejszínes lazac rösztiágyon


Ingridients:
One half eggplant
250 g salmon filet
25 g butter
Olive oil
200 ml cooking cream
1 dl white wine (I recommend dry wines)
6 slice rösti potato / hash brown ( I chose quick-frozen ones but it's easy to make them at home)

Hozzávalók: 
Egy fél padlizsán 
250 g lazacfilé 
25 g vaj 
olivaolaj 
200 ml főzőtejszín 
1 dl fehér bor (én a szárazat javaslom)
6 db rösztiburgonya (Én gyorsfagyasztottat választottam, mert kéznél volt, de home-made is könnyen elkészíthető)
kakukkfű, majoranna, só, feketebors, fokhagyma 
Step by step:

Step 1: Peel the eggplants and straight-cut it to half. If it's done spice them. Then pull the salmon's scale off and cut it half. Spice it and give it a tablespoon of olive oil.

Step 2: Start boling the butter and add the salmons. In a seperate dish start stewing the eggplants with a little bit butter and some water (like 0,5 dl). We start boling some oil in a third stewpan for the hash browns. The eggplants get a topper. The salmons need to be twirled often. We start roasting the hash browns, they are also often-twirled ones. 

Lépésről lépésre:

1. lépés: A padlizsánt meghámozzuk és hosszában felszeljük. Sózzuk, borsozzuk, szárított kakukkfűvel megszórjuk, majd félretesszük. A lazacről lehúzzuk a bőrt, két szeletre vágjuk, majd megfűszerezzük és állni hagyjuk egy picit egy evőkanál olivaolajban.

2. lépés: A vajat egy serpenyőben forralni kezdjük, majd hozzáadjuk a lazacfilét. Egy külön edényben párolni kezdjük a cukkinit egy fél pohár víz és egy evőkanál vaj segítségével. Egy harmadik serpenyőbe pedig olajat kezdünk forralni a rösztinek. A  padlizsánra fedőt teszünk. A lazacokat sűrűn forgatjuk, és közben a harmadik serpenyőbe berakjuk sülni a rösztiket, sűrűn forgatjuk őket.


Step 3: We add the cooking cream and the wine to the almost-roasted salmons and often stir them. Meanwhile the hash browns getting done just like the eggplants. Take out the hash browns and the eggplants. Stir the salmons for 2-3 minutes.

3. lépés: A már átsülni kezdő lazachoz hozzáadjuk a tejszínt és a bort, majd kavargatjuk. Közben a röszti lassan elkészül, valamint a padlizsánra is ránézünk. Kivesszük a rösztiket és a padlizsánt, majd még 2-3 percig kavargatjuk a lazacot.



Step 4: The serving: Put 3 hash browns to the plate, they'll be underneath. Put a piece of salmon on the hashbrowns with sauce. An eggplant will be on the top with more sauce.

4. lépés: A tálalás: alulra 3 röszti, rá az egyik szelet lazac, szósz és a tetejére a padlizsán, majd arra is egy kis szósz.


I hope you liked this healthy menu! Enjoy your meal and your weekend! Xoxo

Remélem kedvet kaptatok ehhez a kicsit diétás, de abszolút egészséges menühöz! Jó étvágyat és jó hétvégét!

You Might Also Like

12 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest