Monthly Beauty #5

június 19, 2015

Finally it's beach and tanning time, but be careful with the harmful UV rays (which I don't want to talk about too much, but if it is possible, don't be on the sun at 12-15 pm), so it's important to use the right sun protection cream. If it's factor is too high, it's hard to get tanned, but with the one I'm recommending it will not be a problem. I'm one of those people who get tanned really slow, so in the beginning of summer I help on my shade with self-tanner body lotion. 
And as extra products for the end, I brought you two things, that are not specifically for this target audience and not even entirely for this purpouse, but I found one of the best handcreams, which is absolutely number one by priece-vaule comparison.

Végre eljött az ideje a strandolásnak és napozásnak, de nagyon óvatosnak kell lennünk a káros UV sugárzással (amiről nem akarok túl sokat beszélni, de azért kiemelném, hogy dél és három óra között, ha tehetitek inkább ne tartózkodjatok a napon), ezért fontos a megfelelő napvédőkrém. Ami, ha túl magas faktorú nehéz mellette lebarnulni, de azzal a napkrémmel, amit ajánlok nektek, ez nem fog problémát jelenteni. Én az a típus vagyok, akinek sok ideig tart amíg lebarnul, ezért nyár elején mindig kicsit rászoktam segíteni a színemre egy önbarnítós testápolóval. 
Végezetül két olyan terméket hoztam nektek, amiket eredetileg nem ennek a célközönségnek és nem teljesen erre a célra terveztek, de megtaláltam az egyik legjobb kézkrémet, ami ár-érték arányban verhetetlen. 

Tropical Feeling Suncream, Ombia (Aldi)
It is rare to find a suncream that protect well and helps us to have a good tan. Altough this cream contaions carotin, which is well know to help you get a better tan. The coconut smell of the cream makes you feel like you're on a tropical island, even if you're just on your balcony. Because it's only 20 factor, it gives you middle protection, so be careful and apply the cream more often. The consistency is light, doesn't coagulate and it's invisible after we apply.

Ritka az a napkrém, ami jól véd és mellette szép színünk is lesz tőle. Ez a krém viszont tartalmaz karotint, ami köztudottan segíti a barnulást. A kókuszos illatától pedig még a teraszunkon is úgy érezhetjük magunkat, mintha a trópusokon süttetnénk a hasunkat. Mivel a 20-as faktor csak közepes védelmet nyújt, ezért legyünk óvatosak és kenjük be magunkat gyakrabban. Könnyű állagú krém, nem csomósodik és ha bekenjük magunkat, nem látszik a bőrön. 

Silk Beauty Sun Glow Gradual Tan Body Lotion and Body Scrub, Oriflame
In the beginning of the summer (or because of the finals, even a month later), I am usually pale as a ghost, so I help myself with self-tanner. I don't like solariums, because it's bad for the skin, but tanner lotion not only makes your skin browner, but also tends it. It took me some time to find the perfect one, I tryed many products from different brands, but I like the Oriflame the most. Not just because they only use natural materials, but it's easy to use, doesn't coagulate, (I varnish it with my hands and not with a mitt as many people recommend) my skin doesn't get spotted. It gives my skin a natural and gradual tan (it's neither orange or too dark brown) and besides it makes my skin softly glow and tender. Plus point is that they made a body scrub for it, which is neccessary before self-tanning.

Amikor még éppenhogy csak elkezdődik a nyár (vagy a vizsgaidőszakban még egy hónappal később is), én még szokás szerint falfehér vagyok, ezért kicsit rászoktam segíteni a színemre az elején. A szolit nem támogatom, mert nem tesz jót a bőrnek, ez viszont ápol is az mellett, hogy barnít. Időbe telt mire megtaláltam a tökéletes terméket, sok márkát kipróbáltam már, de nekem az Oriflame jött be legjobban. Nem csupán azért, mert kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz, hanem mert nagyon könnyű használni, nem csomósodik, (én kézzel kenem fel, nem pedig kesztyűvel, ahogy sokan ajánlják) nem lesz tőle foltos a bőröm. Természetes és fokozatos barnaságot kölcsönöz (nem  lesz narancssárgás vagy túl sötétbarna) és mellette visszafogottan csillog és puha tőle a bőröm. Pluszpont, hogy készítettek hozzávaló bőrradírt is, ami elengedhetetlen önbarnítás előtt.

Babylove Facecream, DM
As I mentioned you earlier, my hands are extreme dry, problematic, so I really need to pay attention on what creams I use, the "simple", fragranted hand-creams are not good for them anymore. It's important that it contains as less additives as possible and that's how the idea came, that those products, that are made for babys could be the best. For baby products the main standpoint is to feed and protect, not the good smell of it. The tenderness is tested by dermatologists, they are made from precious, natural materials. One of them is specially face-cream, but the other is face- and hand-cream. The face-cream has a softer texture and the  hand-cream is more consistent. The hand-cream produces a protective layer on the skin, thus protecting it from wind and cold, meanwhile the face-cream strengthens the self-protecting function of the skin and besides that, reduces the inflammatory response. The hand-cream contains pantheol and almond oil, while the face-cream has sunflower- and avocado oil in it. Both of them are rich in vitamins and make the skin silky soft. I recommend the face-cream for spring-summer and the hand-cream for fall-winter. In Drogerie Markt these only costs a few euros, so I can easily say that in price-vaule ratio these are the best hand-creams. I have recommended them for my friends and they gave only positive feedback too.

Azt már korábban is említettem, hogy problémás, extrém száraz a kézbőröm, ezért nagyon oda kell figyelnem, hogy mivel kenem, már nem tesznek neki jót a különböző parfümös, "egyszerű" kézkrémek. Fontos, hogy a minél kevesebb adalék anyag legyen benne és ekkor jött az ötlet, hogy amit a babáknak készítenek, azokban garantáltan az lesz a fő szempont, hogy tápláljon és védjen, nem pedig az, hogy milyen illata van. A kíméletességet bőrgyógyászati tesztek is igazolják, értékes, természetes összetevőkből állították össze. Az egyik kifejezetten baba arckrém, a másik már írja, hogy arc- és kézvédő krém. Az arckrém sokkal lágyabb textúrájú, a kézkrém sűrűbb, intenzív védelmet ad. A kézkrém védőréteget képez a bőrön, ezáltal megvédi a hidegtől és széltől, de az arckrém is erősíti a bőr önvédő funkcióját, emellett csökkenti a gyulladásos reakciókat. A kézkrém pantheolt és mandulaolajat, míg az arckrém avokádó- és napraforgóolajat tartalmaz. Mindkettő vitaminokban gazdag és selymesen puhává varázsolja a bőrt. Az arckrémet jobban ajánlom nyárra, míg a kézkrémet inkább télre. A DM-ben csupán néhány száz forint, így bátran kimerem jelenteni, hogy ezek a legjobb kézkrémek ár-érték arányban. Már sokaknak javasoltam ezeket a krémeket és ők is csak pozitív visszajelezést adtak.

You Might Also Like

2 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest