Old summer palace

június 23, 2015For some reason I simply love the old, ravaged ruins and the ruined houses as well, but I think you already noticed it, because this is not my first and obviously not my last ruined shooting location. Happily Pécs is rich in these old, historical places, which are waiting for us to explore and get nostalgic. I love it when a place has its own story, even if I don't know what it is exactly, but it makes me think about what could have happened here, how could it look like originally and it amaze me. This location was the summer palace of György Szamtáry, the bishop of Pécs, in the 15th century and later the Turks took over and this is where the name of the place Tettye came from.
As I already mentioned, these photos were taken last week, after one of my exams, but since that I finished all of the exams. It was a really long semester, although I had some time to relax, party and travel, but I waited for it to be over so bad and now I can finally start my summer break.
This year you can find these sleeveless shirts in almost every store, but I already fell in love with them last year, so I collected a few of them in a different colors and styles. They're light and easy, gives gracefulness to the set and simply goes well with anything. This time I paired it with an elegant, over-the-knee, drape skirt. Together they look really chic and work-appropriate, but I wanted to give the look a little twist and instead of high heels, I added my new (big love) platform slip-on. It matches perfectly with the colors and gives a cool vibe to the outfit. Earlier I showed you another dress - sneaker combination in this post, but in that set the dress was sporty too. Here I show you, that it looks good with an elegant outfit as well, but it can be intensified even more, (just take a look at the big fashion bloggers like Chiara Ferragni, Nicole Warne, Shea Marie and so on) maybe later you can see an outfit like that from me too. 

Valamiért egyszerűen imádom a régi, lepusztult romokat vagy csak a leharcolt, romos házakat is, bár gondolom ezt már észrevettétek, ugyanis ez nem az első romos háttér a blogon és biztosan nem is az utolsó. Szerencsémre Pécs nagyon gazdag az ilyen régi, történelmi helyszínekben, amik a felfedezőkre és nosztalgiázókra várnak. Szeretem, mikor egy helynek története van, még akkor is, ha nem ismerem azt, de gondolkodóba és ámulatba ejt, hogy vajon mi minden történhetett itt, milyen lehetett eredetileg. Ez a helyszín Szatmáry György pécsi püspök reneszánsz nyári palotája volt a 15. században, később törökök foglalták el és innen jött a Tettye név.
Ahogy azt már említettem, ezek a képek egy havihegyi - tettyei sétánkon készültek, az egyik vizsgám után. Azóta már szerencsére az összessel végeztem. Hosszú volt ez a félév, igaz közben volt idő egy kis kikapcsolódásra, bulizásra és utazásra, de azért már nagyon vártam, hogy végre nekem is elkezdődjön a nyár.
Idén már minden boltban láthattok ujjatlan ingeket, de én már tavaly teljesen beleszerettem ebbe a fazonba, ezért többet is begyűjtöttem belőle, különböző színben és stílusban. Könnyű, laza viselet, mégis eleganciát kölcsönöz a szettnek, valamint egyszerűen mindenhez megy. Ezúttal egy csinos, térd fölé érő, szövet szoknyával párosítottam. Együtt abszolút sikkes és munkaképes az összeállítás, de akartam belevinni egy kis csavart és magassarkú helyett az új (nagy szerelem) magastalpú slip-onomat vettem fel. Színben tökéletesen passzol a felsőhöz és kellően vagány lesz tőle a szett, semmiképpen sem slampos. Egy korábbi bejegyzésben is szerepelt már egy ruha - sportcipő összeállítás, de akkor maga a ruha is sportos volt, itt pedig azt mutatom meg, hogy egy elegáns ruhához is jól mutat. Ezt persze még bőven lehet fokozni (lásd külföldi nagy bloggerek, mint Chiara Ferragni, Nicole Warne, Shea Marie és még sokan mások), és akár még az is lehet, hogy majd tőlem is láttok egy ilyen outfitet. 
Shirt: Reserved
Skirt: Mango
Slip-on: Bershka
Bag: Guess
Bracelet: Tenerife Pearls

You Might Also Like

10 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest