2015. november 30., hétfő

Bad Blood

My outfit is from my current favorites, so i had to show them to you, even tough the pictures were taken, when I still had my long hair. I was searching for a white, lace detailed camisole for such a long time and when I found the perfect one at Mango, it was the begining of a real love. A lace camisole brings that delicate sexyness even to a simple outfit. The burgundy color and a leatherskirt are seperately both important pieces of our fall-winter wardrobe, but together it's a real key item of it. Even tough these pieces, the camisole and the leaher skirt got really hyped lately, they will stay longer than only a few season, so you should definitely get one of each. 
The outfit made itself, one of my favorite combination is lace and leather and this look will be perfect on dates. To offset the ladylike sexy look, I mixed it with office style, like white blazer and lace up heels. Overall the set is a bit sexy, a bit sophisticated, elegant and absolutely confidence-booster and eye-catching.

Még mindig van néhány outfit képet, amit akkor fotóztunk, mikor még hosszú volt a hajam és meleg volt az idő, de nem gondolom, hogy teljesen aktualitását vesztette volna, mivel hát ugye a hidegben is kell valamit húzni a kabát alá. Az outfitem az akutális kedvenceimből áll, ezért mindenképpen meg szerettem volna mutatni Nektek. 
Már régóta kerestem egy fehér, kombinészerű topot, így mióta megtaláltam a tökéleteset a Mangoban, azóta imádom. Egy egyszerű összeállításnak is megadja azt a gyengéd, csábító érzetet. A burgundy szín és a bőrszoknya külön-külön is az őszi-téli gardróbunk fontos elemei, együtt pedig igazi kulcsdarab lesz. Annak ellenére, hogy most ennyire felkapták ezeket a ruhadarabokat, nem csak egy szezon erejéig lesznek velünk, úgyhogy mindenképp érdemes beszereznetek egyet-egyet belőlük. 
A szett egyszerűen adta magát, a csipke és a bőr az egyik kedvenc anyagkombinációm és ez az összeállítás tökéletes lesz randikra. Hogy ellensúlyozzam kicsit a nőiesen szexi alapdarabokat, kicsit irodai stílussal kevertem őket, egy fehér zakóval és fűzős cipővel. Összességében az outfit kicsit szexi,  kicsit visszafogott és elegáns, de határozottan magabiztosságot adó és figyelemfelkeltő.
Skirt / Szoknya - Stradivarius
Camisole / Top - Mango
Blazer / Blézer - King Street Fashionista
Earrings / Fülbevaló - Six

2015. november 23., hétfő

Girl Boss part II.


Here you can find my first "Girl Boss" post and here comes the second one. This outfit fits perfectly into the closet of a girl boss as well, eventhough it's not only a work outfit. 
I can imagine, that it's a friday late afternoon and she's happy that the long work week is over and from work she's going straight to a bar, to get the steam off with her friends and a glass of wine. To that she only needs to change her sophisticated shirt to a sexy top and make her make up stronger. I love those pieces that you can easily convert and it's suitable anywhere. The most classy of these pieces are the costumes, no matter if it's skirt or pants.
The book (Lois P. Frankel: Nice girls don't get the corner office) in my hand is a guide how to emerge at work, but it's useful in many areas of life as well (even if you're still in school). She writes that it's time to forget what we learned when we were little, how to be good girls. Stand up on your heels and stand up for yourself, it's the only way to step forward!

Itt találjátok az első "Girl Boss" bejegyzést, most pedig következik a második része. Ez az outfit is tökéletesen beleillik egy női főnök ruhásszekrényébe, de ennek ellenére ez sem kizárólagosan munkahelyi viselet. 
El tudom képzelni, ahogy pénteken örül a nő, hogy vége a hosszú munka hétnek és a munkából egyenesen a bárba megy, hogy egy pohár bor és jó társaság mellett kieressze a gőzt. Ehhez pedig elég csak a visszafogott inget egy szexi kis topra cserélnie és erősítenie a sminkjén. Szeretem az olyan szetteket, amiket egy-egy darabbal máris át lehet változtatni, így mindenhol megállják a helyüket. A legklasszikusabb ilyen darabok egyértelműen a kosztümök, legyen az szoknya vagy nadrágkosztüm.
A könyv a kezemben egy kiváló útmutató, nem csak ahhoz, hogy hogyan érvényesüljünk a munkahelyünkön, de az élet nagyon sok másik területén is hasznosnak tanácsadónak bizonyul (akkor is, ha még csak iskolába jársz). Leírja, hogy itt az ideje, hogy elfelejtsük azt, amit kislányként tanítottak nekünk, hogy legyünk mindig jó kislányok. Álljunk a sarkunkra és álljunk ki magunkért, csak így tudunk előrelépni!
Top - DKNY
Skirt / Szoknya - Reserved
Blazer / Blézer - King Street Fashionista
Bag / Táska - Guess
Shoes / Cipő - Vagabond
Earrings / Fülbevaló - Gemini Hungary

2015. november 18., szerda

Hair talk


For a really long time, my long blonde hair was my trademark and that's why my haircut all of a sudden was unexpected. Eventhough I loved the long bob since the first time it came in trend and I played with the though of having it, I loved my long hair too much. Sadly lately it became too heavy and problematic, so I decided to let it cut off. The result wasn't a huge surprise for me, because around 6 years ago I had a similar hair, but I'm pretty satisfied with it, it's a big relief, so comfy and light. After that the sun-bleached blonde part of it was cut, the color of my hair is now bronde (a subtle shade between blonde and brown), which is the biggest trend right now according to L'Oréal "Sexier than blonde, spicier than brunette". 
In the photos below you can see my long hair and hairdos I liked to make. My favorites were the buns with braids and the fishtailbraid, but loved the easy messy buns and braiding more braids with each other.
I heard about hair-donation earlier, so I thought if I cut so much from my hair, it could make someone else happy too. I know how frequent cancer is and also that wigs are really expensive, that's why I wanted to help, even with such a little thing. I found the Hungarian Children Cancer Foundation pretty easy on the internet and they have a program "A lock for you, a great treasure for them". They make wigs for kids as they wish from real hair, for free. I hope, that I could give a happy moment for an ill kid. If you are thinking about it too, you'll find more information here, (this is a hungarian website) but I'm sure there are similar initiatives in every country.

Évekig a hosszú, szőke hajzuhatagom volt a védjegyem és ezért is volt furcsa, hogy viszonylag hirtelen megváltam tőle. Igaz, már az első pillanat óta, mikor bejött a divatba a hosszú bob, játszottam a gondolattal, hogy milyen lenne újra rövid hajjal, de túlságosan szerettem a hosszú hajamat. Mostanra viszont már olyan nehéz lett a hajzuhatagom és mindig csak a baj volt vele, ráadásul télen még pesktikusabb is a rövid haj. A végeredmény annyira nem lepett meg, mert körülbelül 6 éve volt már hasonlóan rövid a hajam, de nagyon elégedett vagyok vele és hatalmas megkönnyebbülés, kényelmes és könnyű. Miután le lett vágva a nagyja, ami napszítta szőke volt, a színe bronde (egy finom átmenet a szőke és a barna között) lett, ami a L'Oréal szerint a legtrendibb hajszín most, "szexibb, mint a szőke, izgalmasabb, mint a barna". 
A bejegyzésben láthattok képeket, hogy milyen hosszú volt a hajam és hogy milyen frizurákat csináltam belőle gyakran. A kedvenceim a fonott kontyok voltak és a halszálka fonás, de szerettem több fonatot egybefonni és az egyszerű kusza kontyokat is.
Már korábban hallottam a hajadományozásról, ezért szerettem volna, hogy ha már ilyen sokat vágatok a hajamból, annak valami haszna is legyen. Tudom, hogy milyen gyakoriak a rákos megbetegedések és azt is, hogy milyen drága egy paróka, pont ezért szerettem volna egy betegnek, ha csak ennyivel is, de megkönnyebbíteni a helyzetét. Hamar megtaláltam a Gyermekrák alapítvány "Neked egy tincs, neki nagy kincs" című programját, aminek keretében a beteg gyerekek számára, térítésmentesen, kívánságuk szerint készítenek parókát valódi hajból. Remélem, hogy ezzel egy kis örömöt tudok csempészni egy beteg gyerkőc mindennapjaiba. Ha ti is ilyenben gondolkodtok, itt találtok további infókat.

2015. november 13., péntek

Interior Inspiration #8 - Christmas Edition

It's almost that time of the year, when everything is decorated with ornaments, ribbons and lightings. Eventhough it's a little bit more than a month left to Christmas, it's always good to prepare earlier. Especially not, if we would like to create the decoration diy, which makes it much more intimate and unique. You can see my holiday decoration from the previous years herehere and here, and you can even find a Christmas recipe from me here. For many years now I do my own Advent wreath and door wreath and while I'm searching for inspiration, I thought to share it with you. So here you have a lot of easy and creative ideas, which helps you to do your holiday decoration yourself. You can find the tutorials under the photos, by clicking on the text.

Nemsokára újra eljön az évnek az az ideje, mikor minden díszekbe és fényekbe borul. Igaz, még egy kicsit több, mint egy hónap van vissza karácsonyig, de nem árt, ha időben elkezdünk készülődni. Főleg ha magunk akarjuk elkészíteni a díszítést, ami szerintem sokkal meghittebb és egyedibb, mintha a boltban vennénk meg a dekorációt. Itt, itt és itt láthatjátok a korábbi karácsonyi dekorációimat, valamint egy karácsonyi receptet itt találtok. Az adventi koszorúmat, illetve a kopogtatómat már több éve magam készítem és miközben inspirálódom, gondoltam megosztom veletek is. Így most hoztam nektek több egyszerű és kreatív ötletet, amik segítségével saját készítésű dekorációval csinosíthatjátok a lakást karácsonyra. A készítési útmutatókat a kép alatti szövegre kattintva találjátok.
Traditional Advent Wreath / Hagyományos adventi koszorú

Tray Wreath / Koszorú tálcán

 Candles on a wood pile / Adventi gyertyák a farakáson

Candles on wood / Gyertyák egy fatörzsönMarshmallow Wreath / Pillecukor koszorú
Holiday text in frames / Ünnepi szövegek bekeretezve

Bells in frame / Csengők a keretben

Ornaments in frame / Díszek a keretben

Hanging socks and ornaments / Felakasztott zoknik és gömbdíszek


Pine arms in vases / Fenyőágak vázákban

Embellished Candleholders / Díszített gyertyatartók

Fake-snow covered bottles / Műhóval bevont üvegek

Advent Calendar with boxes / Adventi kalendárium dobozokkal(1. photo is mine and unless stated otherwise photos from Pinterest, Tumblr /
az első kép saját és ahol nincs feltüntetve azok forrásai: Pinterest, Tumblr)

2015. november 9., hétfő

Nude palette

This seasons biggest trend is the monochrome nude set, where you can only use light natural colors in an outfit, like light brown and grey, beige and camel. I made one of my favorite summer item, a sleeveless shirtdress, fall-apropriate with a suede jacket. The dress and the jacket have almost the same shade, so I added a little bit more color with the shoes, bag and earrings. The earrings are also close to my heart, because I got it from a designer from Pécs, who opened South-Hungary's first designer shop with a few other designers from the city. I love it when a jewelry is this eye-catching, so I don't need to add any more accessory.
This post is the outfit part of my second article for InStyle Hungary as the Style ambassador of Pécs. In this article I'm showing you the mediterranean dowtown and you can read it here.

Az idei ősz egyik nagy trendje a monokróm "nude" szett, vagyis a csak világos barna, bézs, halvány szürkés, semleges árnyalatok használata egy outfiten belül. Az egyik nyári kedvencemet, az ingruhámat őszíesítettem egy hasított bőrkabáttal. A hasított bőr az idei őszi-téli szezonban igazi kulcsdarab, legyen szó ruháról vagy csak kiegészítőről. A ruha és a kabát majdnem ugyanolyan színű, ezért két másik árnyalatot adtam hozzá a cipővel, táskával és a fülbevalóval. A fülbevaló szintén kedves számomra, mert egy pécsi designertől kaptam, aki helyi tervezőkkel közösen megnyitotta Dél-Magyarország első designer boltját. Szeretem mikor egy ékszer ennyire különleges és figyelemfelkeltő, merz így a szett nem is igényel több kiegészítőt. 
Ez a bejegyzés az outfit része a második InStyle Stílusnagykövet bejegyzésemnek, amiben Pécs mediterrán belvárosát mutatom be. A cikket itt találjátok.
 Shirtdress / Ingruha & Jacket / Dzseki - Vero Moda
Earrings / Fülbevaló - Afroholic (at Monokrom Design Store, Pécs)
Bag / Táska - Reserved