Food Friday #23

február 19, 2016

February's Foodist Healthy Box
Here you go with my february Foodist Healthy Box! Eventhough I haven't tried everything from it yet, but I love it and I would like to show you what was inside of it. This month I recieved the following products: birch water, chickpea crisps, coconut peanut butter, pancake mix, macadamia oil, raspberry ripple, nut and pomegranate mix, chili & oregano olives.

Itt is van a februári Foodist Healthy Boxom! Habár még nem kóstoltam meg belőle mindent, de nagyon imádom. Ebben a hónapban a következő termékeket kaptam: nyírfavíz, csicseriborsó chips, kókuszos-mogyoróvaj, amerikai palacsinta sütőpor-keverék, makadámia olaj, málna-szelet, gránátalmás rágcsa, csilis és oregánós olívabogyó.

Sweatpea Pantry Grainy Brainy Pancake Mix: With this mix you can bake gluten-free pancakes. It contains protein-rich buckwheat - quinoa flour and linseed, that is good for the heart, because of its omega-3 substance. It is full of vitamines, fiber, calcium and iron. You only need to add milk and eggs, to make 12-18 pancakes from the mix.

Sweatpea Pantry palacsinta sütőkeverék: Ez egy glutén-mentes amerikai palacsinta sütéséhez szükséges keverék. A keverék fehérjében gazdag hajdina és quinoa lisztet, valamint omega-3-ban gazdag és szívbarát lenmagot tartalmaz. Sok benne a vitamin, rost, kalcium és vas. A keverékhez elég csupán tejet és tojást adni, majd 12-18 darab palacsinta készíthető belőle. 

Mokhado Macadamia oil: It's a light and golden oil with nut taste, which makes it perfect for dressing, to pesto, sauces and for frying. It's rich in omega 3 and 6, those are strenghtening the heart, in monounsaturated fats, natural antioxidants, B6 vitamin, that is good for nerves and palmitoilacid, that helps the digestive system.

Mokhado makadámdió olaj: Könnyed, arany olaj mogyorós ízzel, amitől tökéletes lesz dresszingnek, pesztohoz, szószokhoz vagy sütéshez. Gazdag omega-3 és omega 6-ban, a szívet erősítő anyagokban, az egyszeresen telítetlen zsírokban, természetes antioxidánsokban, B6 vitaminban, ami jót tesz az idegeknek és palmitolajsavban, ami segíti az anyagcserét. 

Squirrel Sisters Raspberry Ripple: This snack is lovely both inside and outide. The package is super cute and the raspberry with goji and almonds make a really tasty, fresh and fruity combination. Besides them it includes dates and cashew nuts, the ingridients are guaranteed to be the highest quality and natural. It's rich in vitamins A, B, C, D, magnesium, phosphorus, calcium, these make the bones and teeth stronger, also in potassium and iron, which are good for bloodpressure. It's vegan, raw, paleo, gluten-free and refined sugar free.

Squirrel Sisters málna-szelet: Ez a gyümölcsös rágcsa kívül és belül is édes. A csomagolása nagyon cuki és a málna, goji bogyó és mandula együtt nagyon jó, igazán friss és gyümölcsös ízkombinációt alkot. Az előbb felsoroltakon kívül van még benne datolya és kesudió is, garantáltan a legmagasabb minőségű és természetes alapanyagokból készült. Gazdag A-B-C-D vitaminokban, magnéziumban, foszforban, kalciumban, amik a csontokat és a fogakat erősítik, káliumban és vasban, amik a vérnyomásnak tesznek jót. Vegán, nyers, paleo, glutén-mentes és finomított cukor nélkül készült.

On the photo you can also see the Roasters from the December box / A képen láthatod még a decemberi dobozban talált Roasterst is

Chicka's Chickpea Crisps: This gluten-free chips is rich in fiber and protein, vegans and vegetarians can eat it as well. The cumin and black pepper makes is slithly spicy and it's really crunchy without added salt. It's made of only natural ingridients like chichpea flour, corn, onion, garlic and tomato. Chickpea is one of the key elements of African cuisine. This unusual, egzotic african taste is really exciting. It tastes perfect, I can recommend it for a movie night or when you just want to snack something healthy and you do not have to feel bad after that.

Chicka's csicseriborsó chips: A chips glutén-mentes, magas protein és rost tartalmú, valamint vegetáriánusok és vegánok is nyugodt szívvel fogyaszthatják. A köménymagtól és a feketeborstól enyhén csípős és igazán ropogós hozzáadott só nélkül is. Csak természetes alapanyagokból készült, mint csicseriborsóliszt, kukorica, hagyma, fokhagyma és paradicsom. A csicseriborsó az afrikai konyha egyik legfontosabb eleme és már nálunk is kezd egyre népszerűbb lenni. Nagyon izgalmas ez a szokatlan egzotikus, afrikai ízvilág. Egyszerűen tökéletes, egy mozi esthez vagy csak ha valamilyen egészséges nassolni valóra vágytok, ez miatt senkinek se kell bűntudata legyen.  

OLOVES Chili & Oregano Olives: These are pitted olives marinated in chili, oregano and garlic. It's 100% natural and has low calory. Olives are rich in vitamin E-D-K, omega-9, potassium, calcium, phosphorus, zinc and iron. Olives have many positive effects on our body: controlls colesterol, helps reserving the health of the bones, repaires the digestive system, makes the skin healthy and pretty, has a demulcent effect. These seasons olives are perfect for  a midday snack or on top of your salad.

OLOVES chilis-oregános olívabogyók: Kimagozott olívabogyók chiliben, oreganoban és fokhagymában pácolva. 100%-osan természetes és kalóriaszegény. Az olívabogyó gazdag E-D-K vitaminokban, omega-9-ben, káliumban, kálciumban, foszforban, cinkben és vasban. Az olívabogyónak megannyi pozitív hatása van a szervezetünkre: szabályozza a koleszterinszintet, segít megőrizni a csontok egészségét, javítja az emésztőrendszert, jót tesz a bőrnek és gyulladásgátló hatása van. Ez a fűszeres olívabogyó tökéletes napközbeni nassoláshoz vagy a salátád megkoronázásához.

Meridian Coconut Peanut Butter: I just love it! I was looking for the perfect, healthy peanut butter for a long time now, so I was incredibly happy when I found it in the box. It has the traditional peanut butter taste with a little tropical hint. It's only made from roasted hazelnuts, coconut and honey, no extra additives are included, it has a very creamy texture. It doesn't contain palm oil, sugar, preservatives or coloring, it has many vitamins, fiber and minerals. It's healthy and you can even fit it in in your diet.

Meridian kókuszos mogyorókrém: Egyszerűen imádom! Már nagyon régóta kerestem a tökéletes, egészséges mogyorókrémet, így hihetelenül örültem amikor ezt találtam a dobozban. Megvan a tradicionális mogyorókrém íze, egy kis trópusi esszenciával. Csupán sült mogyoróból, kókuszból és mézből készült, semmi plusz adalékanyagot nem tartalmaz, az állaga pedig valami mennyeien krémes. Nincs benne se pálmaolaj, se cukor, tartósítószer vagy színezőanyag. Sok vitamint, rostot és ásványi anyagokat tartalmaz. Egészséges és még a diétádba is belefér. 

Sibberi Birch Water: I have to tell you, that birch water as a drink and superfood trend was new to me, but after a little research, it looks like it will be the it-drink of 2016. The Sibber birch water is really healthy and delicious, also have less calories than coconut water, which was "the drink" of last year. The drink has a detoxifying effect, protects you against diseases and they say it is good even against cellulite. The following components are making it so healthy: a lot of minerals, potassium, calcium, phosphorus, zinc, vitamin C and amino acids.

Sibberi nyírfavíz: Őszintén elárulom, hogy a nyírfavíz mint ital és mint superfood trend teljesen új volt nekem, de kis utánaolvasás után, úgy tűnik, hogy ez lesz 2016 itala. A Sibberi nyírfavize nagyon egészséges és finom, ráadásul kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a kókuszvíz, ami a tavalyi év nagy slágere volt. Az italnak méregtelenítő hatása van, megvéd a betegségektől és állítólag még a makacs cellulittal is felveszi a kesztyűt. A következő komponensek teszik ilyen egészségessé: ásványi anyagok, kálium, kálcium, foszfor, magnézium, cink, C vitamin és aminosavak. 

WYLDSSON Nut Pomegranate Toppers: These carefully selected nuts are the perfect on-the-go snacks. It fits well in little purses and coat pockets as well, but much better than having a bar of chocolate, when you need a little energy on your way. The package is hygienic too, because you can eat it without using your hands. My package (Californian Pomegranate) contains the followings: cashew, pomegranate, currants, almonds, sunflower seeds, pumpkin seeds, hazelnut, peanuts. Other packages have other special ingredients like Persian Mullberries, Goldenberries or Belgian Chocolate. If you don't want to eat it by itself, you can add it to your muesli, oatmeal or yoghurt.

WYLDSSON mogyoró-gránátalma mix: Ezek a gondosan összeválogatott magvak a tökéletes útravaló nasik. Könnyen elfér még a kistáskákban is vagy a kabátzsebekben, de mégis lényegesen jobb és egészségesebb, mintha egy szelet csokit ennél, mikor hirtelen útközben energiára van szükséged. A kialakítása a higiéniában is segít, mert úgy eheted, hogy nem kell kézzel hozzáérned. A kis csomagom (kaliforniai gránátalma) a következőket tartalmazza: kesudió, gránátalma, ribizli, mandula, napraforgómag, tökmag, mogyoró és földimogyoró. Másik csomagokban találhatóak még olyan különlegességek, mint perzsa szeder, aranybogyók (földi cseresznye) vagy belga csokoládé. Ha viszont nem csak magába szeretnéd enni, akkor add hozzá a müzlidhez, zabkásádhoz vagy a joghurtodba is öntheted.

I wish you a happy and healthy weekend! / Kellemes és egészséges hétvégét kívánok!

You Might Also Like

0 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest