Spring-Summer '16 Trend Guide

február 28, 2016

The romantic style comes up in some form in every summer. This year it remindes us to the victorian area. The characteristics are ruffles, chiffon, feathers, big flowers, cream and pastel colors. These splendid and luxurious pieces will make everything and everyone more beautiful.
The spanish people are famous of their unique, hot and romantic style. Just think about the flamenco dancers, the famous spanish women from our favorite movies or even the matadors. The features of this style are more and more ruffles, a lot of red and off-shoulder tops.
The designers got enough of the minimalism lately, so they went from one extreme to the other. They got inspired from the old Hollywood, by the modern vintage more is more. You can match together the embellishments, embroideries, big bows and retro shapes.
The bohemian style is neccessary to the free spirit of summer and festival dressing (starting at Coachella). Many designers got inspired by these vibes and we love it. Hello to the 70s, flare pants, maxidresses, colorful prints, airy and loose shapes and fringes.
The street style icons favorite sporty trend is still on top, so we can feel free to wear sneakers and bomberjackets to everything. Little sporty details can make a whole set so much better, but sporty tailored dresses are trendy as well.

A romantikus stílus, minden nyáron valamilyen formában előkerül. Idén a viktoriánus kort idézte sok tervező, melynek jellemzői a fodrok, a sifon, tollak, nagy virágok, krém és pasztell színek. Az ilyen pompás és fényűző darabok mindent és mindenkit megszépítenek.
A spanyolok híresek az egyedülálló, forró, tüzes és romantikus stílusukról. Gondoljunk csak a flamenco táncosokra, a kedvenc filmjeinkből ismert spanyol nőkre vagy akár a matadorokra. Jellemző a sok fodor, még több piros, az ejtett vállú felsőrészek.
A tervezők megunták a minimalizmust és egyik végletből a másikba estek. A régi Hollywoodot idéző, modern vintage trendnél a több az több. Jöhetnek a díszítések, a hímzések, a nagy masnis ingek, és retro formák.
A felszabadult nyári érzéshez és a fesztivál stílushoz (Coachellával az élen) elengedhetetlen a bohém stílus, amit most már több éve imádnak nem csak a tervezők, de mi is. Üdvözöljük együtt a 70es éveket, a trapéz nadrágokat, maxiruhákat, lenge szabást, színes mintákat és rojtokat.
A street style ikonok kedvenc sportos trendje továbbra is hódít és bármihez viselhetünk sportcipőt vagy bomberdzsekit. Egy-egy apró sportos részlet az egész szettet megfűszerezi, de a sportos szabású ruhák is trendik.

The last seasons beloved nude colors are staying. These are light brown, beige, light grey and earthtones. You can get the most out of them, by wearing monochrome sets.
In one of my earlier posts I told you that the colors of 2016 are rosequartz and light blue, this means they will have a prominent place in our spring-summer wardrobe.
Summer heat screams for changing the fashionistas favorite black color and wear white from head to toe. If you don't want to wear all white, add a little red, because this will be the best color combination this summer.
Besides all of these almost everyones favorite color will be fashionable, it could be red, yellow, blue or green, just make sure it is vivid and eyecatching enough. 
The metallic shining silver is trying to break through for more than a season, the designers use it a lot, but it's just started to get some space in the streetstyle.
"Flowers for Spring? Groundbreaking!" Maybe Miranda Priesly (The devil wears Prada) is bored with it, but they come back in the runways every year, in different forms. This year they come in a very feminine british garden prints with victorian ruffles, the always lovely and light bohemian flowers and also in grunge style, with black and loud prints.
Stripes also come back every year, but this time the louder the better. Put aside your simple, thin striped T-shirts and get a vivid rainbow colored, eyecatching dress. It doesn't matter that the lining is horizontal or vertical, the best is if you mix them.

Az elmúlt téli szezon nagy kedvenc "nude" színei megmaradnak, ilyen a világos barna, bézs, halvány szürke. Ezekkel a legnagyobb hatást monokróm szettekben érjük el. 
Egyik korábbi bejegyzésben említettem, hogy 2016 színei a rózsakvarc és a világoskék lettek, így előkelő helyet foglalnak majd el a tavaszi-nyári ruhatárakban is. 
A nyári forróság arra ösztönöz, hogy váltsuk le a fashionisták kedvenc feketéjét és bújjunk tetőtől talpig fehérbe. De ha nincs kedved a csupa fehérhez, akkor pirossal párosítsd, ugyanis ez lesz a nyár egyik legdivatosabb szín-kombinációja.
Ezeken kívül most mindenki kedvenc színe lehet trendi, legyen az piros, sárga, kék vagy zöld, a lényeg az hogy élénk legyen és feltűnő, minél harsányabb, annál jobb.
A metálosan csillogó ezüst már több szezon óta próbál egyre nagyobb teret hódítani, a tervezők nagyon szeretik, de a streetstyleban még utat kell törnie magának.
"Virágok? Tavasszal? Eredeti." Lehet, hogy Miranda Priesly (Az ördög Pradat visel) már unja, de a kifutókon minden évben megjelennek más-más formában. Idén láthattuk a nagyon nőies angol kert mintákat viktoriánius fodrokkal, a mindig imádnivaló, könnyed bohém virágokat, valamint a grunge stílusú, fekete és harsány színű nagy virágmintás ruhákat is.
A csíkozás ugyanúgy mindig előkerül nyáron, de idén minél harsányabb és feltűnőbb annál trendibb. Tedd kicsit félre az egyszerű, vékony csíkozású pólóidat és szerezz be egy élénk, rikító, szivárványszínű ruhát, amiből árad a vidámság. Az mindegy, hogy vízszintes vagy függőleges csíkozású, de a legjobb ha kevered őket.

There is nothing more comfortable, than to wear pijamas all day long, but sadly earlier people wouldn't aprrove that if you walk outside in them. Until now only the daring fashionistas wore the pijama trend, but it's spreading wordwide, so you should try it too. Believe me, you will love it.
Another favorite item of the season comes from the bedroom as well, the slip dresses. They're really sexy, sassy and so fashionable. It's really cool if you wear it with ankle boots.
The next favorite piece is the bomber jacket, no matter if it's from leather, cotton or satin. The tailoring and the sporty lining is the key to it. 
If you purchuased some sequin dresses in the winter season, you can wear them in the summer as well, because they're still on trend.

Nincs is kényelmesebb, mint egész nap a pizsamánkban lenni, de sajnos korábban még nem nézték volna jó szemmel, ha abban mentél ki az utcára. Ezt eddig csak a bevállalós fashionisták merték megtenni, de most már egyre jobban terjed a pizsama-trend, úgyhogy próbáld ki te is. Hidd el, imádni fogod.
Szintén a hálószobából jött a tervezők másik kedvenc darabja az idei szezonban, ami a kombiné ruha. Hihetetlenül szexi, elég szemtelen, de nagyon trendi. A legvagányabb, ha bokacsizmákkal viseljük.
A következő nagy kedvenc a bomberdzseki, legyen az bőrből, pamutból vagy akár szaténból, a lényeg a szabáson van és a sportos vonalakon. 
A téli szezonban beszerzett flitteres ruháidat nyugodtan hordd tavasszal is, ugyanis a következő szezonban is nagyon nagy divat lesz.

You could already discover the street style icons and supermodels newest favorite accessory, the choker. This became a big trend this winter and I already showed you in one of my outfits lately. It was a huge trend in the 80s, to wrap satin, leather, suede or any other ribbons around your neck. This little accessory makes every outfit cooler.
In the previous season the lace-up dresses and tops are on trend. A lace-up details makes a simple dress or top sexy. The lace-up detail is good on shoes and pants just as well as on tops.
Pleated skirts and dresses always represent classic elegance, lightness and romance. It never really goes out of fashion, but from time to time designers pick them up and put them on the runway, just like many of them did now. If you don't have it in your wardrobe, you should purchuase one now, because  it is an essential item.
This summer besides the remaining off-shoulder trend, the new one is the puffed sleeves. It can be elegant shirts, blazers or a summer dress, the bigger its sleeves the better is the outfit.
One of the main details of the bohemian style are the fringes. The long and short, multilined fringes are both on trend, doesn't matter if it's on your dress, jacket or bag.
This season the paperbag waist is the way to highlight the waistline. This is a unique wrinkling on the top of the pants, pulled together with a ribbon.
The crop tops we bought and loved last year, will stay with us. Wear them with high waisted pants or skirts.
As I already mentioned at the latest trend section and its characteristics, the ruffles and bows are unlimited this season. These are perfect details of the romantic, lovely and sometimes girly style.
If you would like to wear a specific material, you can choose from the favorites of last summer and this winter: crochet, knit, transparent, mesh or suede.

A street style ikonok és szupermodellek legújabb kedvencét már te is felfedezhetted, ugyanis az úgy nevezett "choker"-ek már télen is hódítottak, az egyik outfit bejegyzésemben nemrég én is bemutattam. A 80-as években volt divat szatén, bőr, bársony vagy más szalagot kötni szorosan a nyakadra. Ettől a kis darabtól bármelyik szett vagány lesz.
Az előző szezonban is már nagyon trendik voltak a dekoltázsnál fűzős felsők és ruhák, egy ilyen szexi részlet az egyszerű szabású nyári ruháidat is különlegesebbé és forróbbá teszi. A fűző hatás nem csak a dekoltázsnál, de a cipőn és a nadrágon is divatos.
A pliszírozott szoknyák és ruhák a klasszikus eleganciát, könnyedséget és romantikát képviselik. Soha nem megy ki igazán a divatból, de időről időre nagyon felkapják a tervezők, ahogy most is tették. Ha még nincs a gardróbodban, ideje egyet beszerezned, mert örök darab. 
Az idei nyáron az ejtett váll mellett a nagy pufi ujj az új trend. Legyen szó elegáns ingről vagy zakóról, könnyed nyári ruháról, de minél szélesebb a válla és karja, annál jobb.
A bohém stílusnak elengedhetetlen részletei, a rojtok, idén is divatosak lesznek. A hosszú rojtok és a rövid, többsoros rojtozás egyaránt trendi, mindegy, hogy a ruhádon, a kabátodon vagy a táskádon van.
A derékvonalat idén úgynevezett "zsák" derékkal (paperbag waist) emelik ki, ez egy különös ráncolás a nadrág tetején, amit szalaggal húznak össze.
A tavaly beszerzett és imádott crop topjainkat továbbra is hordhatjuk előszeretettel, mert ugyanannyira divatosak, de fontos, hogy magasderekú nadrággal vagy szoknyával viseljük. 
Ahogy a trendi stílusok jellemzőinél is említettem, kiemelném még egyszer, hogy a fodrok és a masnik minden mennyiségben jöhetnek. Ezek tökéletes részletei a romantikus, bájos, néha kislányos stílusnak.
Ha különleges anyagokról van szó, akkor a tavaly nyári, illetve idei téli kedvencek közül válogathatunk: horgolt, kötöttáttetsző, necc vagy bársony.

(sources: style.com, harpersbazaar.com, vogue.co.uk, fashionisers.com)

And here are some outfit ideas on how to wear these trends / És íme néhány outfit ötlet hogy hogyan viseld a fenti trendeket
In this set I showed you how to wear the daring sexy slip dress: a leather ankle boots makes it more streetwear and cool, depending on the occasion put on a long, knitted cardigan or a fur detailed leather jacket.

Ebben a szettben megmutattam, hogy mivel viseld a merészen szexi kombiné ruhát: a bőr bokacsizma sokkal hétköznapibbá és lazábbá teszi a ruhát, alkalomtól függően vagy egy hosszú kötött kardigánt vagy egy szőrme galléros bőrdzsekit húzz rá.
I think that from all of these trends, the silves metallics is the most tricky one, on how to wear them. To show you I chose a pleated skirt with silver metallic shine. You can't do it wrong, if you stick with the grey color and match it with cotton, satin, knit or leather. With the knitted sweater I also covered the off-shoulder trend. But if you would like something bolder, try matching it with gold, I think the opposite elegant metallic silver skirt looks great with the sequin gold party-wear top. I added some more gold with the clutch. The metallic silver can be combined with light pastel colors as well.

Úgy gondolom talán a metálos ezüst csillogású darabok viselése és kombinálása az egyik legnehezebb a fenti trendek közül, de most meglátod, hogy egyszerűbb mint hinnéd. Ennek bemutatására egy pliszírozott szoknyát választottam. Ha maradsz a szürke színnél és olyan anyagokkal párosítod, mint pamut, szatén, kötött vagy bőr, akkor nem lőhetsz mellé. A kötött pulcsival belecsempésztem a szabad-váll trendet is. De ha merészebbet szeretnél, akkor próbálkozhatsz az arannyal is, szerintem nagyon jól mutat a két nagyon ellentétes, metálos ezüstös elegáns szoknya és a bulis arany flitteres felső, hozzáadtam még egy kis aranyat a táskával. A metálos ezüst nagyon szépen mutat még a lágy pasztell színekkel is.
In this set I matched together the victorian style (with the ruffles top), the grunge floral print and a bow detail. Don't be afraid to mix different styles.

Ebben a szettben egyaránt megtalálható a viktoriánus romantika (a fordros felső által), a grunge virágminta és a masnis kiegészítő. Ne féljetek több különböző stílust keverni.
A few of my favorite trends are the chokers and the nude monochrome sets. Pay attention, that not only the shade of colors are different, but the materials as well, it makes the look more complex. The choker looks good with an elegant set like this too.

A kedvenc trendjeim a choker és a nude monokróm szettek, itt figyelj arra, hogy ne csak az árnyalatok, de az anyagok is eltérjenek, így sokkal különlegesebb lesz az összhatás. A choker egy ilyen elegánsabb szetthez is jól passzol.  
All white is still super trendy, add a little fire with red pieces. The palazzo pants are characteristics to the spanish style.


A csupa fehér még mindig nagyon trendi, vigyél bele egy kis tüzet a piros színnel. Az ún. palazzo nadrág a spanyol stílus egyik jellemzője.

You Might Also Like

3 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest