Food Friday #24

március 18, 2016

Avocado covered zucchini with salmon and shrimps topping
Avokádóval bevont cukkini halas feltéttel
The spring has just begun, but I can't wait for the summer heat, the beach and seaside cuisineThis appetizer is perfect now, because it makes you warm in this little bit chilly weather and brings your thoughts to a warm beach location. The preparation is easy and the exquisite flavors complement each other very well.

Még éppen hogy csak elkezdődött a tavasz, de én már alig várom a forróságot, a tengerpartot és a tengerparti ételeket. Ez az előétel azért tökéletes most, mert a még hűvösebb időben felmelegít, gondolatban pedig elrepít egy meleg tengerparti helyre. Az elkészítése nagyon könnyű és a különleges ízek jól kiegészítik egymást.


Ingredients / Hozzávalók:

zucchini / cukkini
salmon (I used smoked salmon) / lazac (én szeletelt, füstölt lazacot használtam)
shrimps / garnélarák
avocado
garlic / fokhagyma
lime / lime
margarine / margarin
yogurt/ joghurt

First we will make the guacamole (avocado cream): Clean the avocado from it's skin and seed, then blend it until its pulpy. Add 1 clove of garlic, 1 pinch of salt, a little margarine and squeeze in 1 lime. I sometimes add yoghurt instead of margarine, which makes the cream more soft. You can also add diced tomato to it, the tastes match perfect. Blend them together until it has a smooth consistency.

Then cut the zucchini into thin slices, place them on a baking paper and bake them for 5 minutes in 200 C preheated oven.

Clean the shrimps thoroughly and spice it for your taste wth salt, pepper and herbs. In a pan start to fry chopped garlic on oil, then add the shrimps and fry them for 5-6 minutes.

I've bought smoked salmon and that means it doesn't require any further cooking, only a little bit of spicing if you want. If the rest of the ingredients are ready, you can start to put on the layers on the zucchini: guacamole, salmon, shrimp and then put it back in the oven, but only for the time to warm  it up and for the flavors to get together.

Először az avokádókrémet vagy más néven, a guacamolet készítjük el: Az avokádót megtisztítjuk a héjától és a magjától, pépesre turmixoljuk. Hozzáadunk 1 gerezd fokhagymát, 1 csipet sót, kevés margarint és belefacsarunk 1 limeot. Én néha margarin helyett egy kis joghurtot szoktam hozzáadni, amitől lágyabb lesz a krém. Ízlés szerint adhatunk hozzá felkockázott paradicsomot is, jól passzonak az ízek. Turmixoljuk ismét össze, míg teljesen sima állagot kapunk.

Ezután a cukkinit vágjuk vékony szeletekre, tegyük sütőpapírra és 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig süssük. 

A garnélarák alapos tisztítása után fűszerezzük be ízlés szerint, sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Egy serpenyőben kevés olajon pirítsunk meg az összevagdalt fokhagymát, majd adjuk hozzá a garnélákat és 5-6 percig süssük.

Mivel füstölt lazacot vettem, ami nem igényel további sütést, ezért azzal nem kell semmit csinálnunk, esetleg fűszerezni, ha szeretnétek, én nem tettem. Ha a többi összetevő is készen van, elkezdhetjük rétegesen rátenni őket a cukkinire: guacamole, lazac, végül garnéla, majd tegyük vissza a sütőbe, de csak annyi időre hogy felmelegedjen és összeérjenek az ízek.

Happy meal and Happy weekend! / Jó étvágyat és jó hétvégét!

You Might Also Like

0 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest