Spring-Summer '16 Beauty Trends

március 04, 2016

After writing the spring-summer 2016 trend guide, I thought that the picture would be only then whole, when I show you the beauty trends of the coming season as well.

A 2016-os tavaszi-nyári trend útmutató megírása után úgy gondoltam, hogy úgy lesz teljes a kép, ha a szépségtrendeket is bemutatom. 

Bold & matte lips and nothing else / Hangsúlyos, matt ajkak és semmi más
One of the main make up rules is that if you have lips accentuated make up, than you should go light on the eyes, but this rule has got a bit overdone. The no-make up make up is really trendy, but now mainly the bold lips version of it. This way the whole face except the lips is nude. The lipstick is mostly vivid red, but burgundy, pink and purple are great choices as well.
On the photos you can see that all of these lipsticks are matte. My favorite matte lipstick is in nude color, but matte red is the lipcolor of the season. Actually you can choose any color that you like, but the matte finish makes it look much more elegant and special.

Az egyik alapvető sminkszabály az, hogy ha hangsúlyos a szánk, akkor a szem ne legyen az, de ezt a szabályt most kicsit eltúlozták. A láthatatlan smink még mindig nagyon trendi, de ennak az egyik felturbózott verziója, mikor az ajkakon erős rúzs van és az arc többi része teljesen nude, a jelenlegi legnagyobb smink trend. Ez az erős rúzs legtöbb helyen vörös, de a mély bordó, pink és lila is nagyon jó választás.
A képeken jól látszik, hogy mindegyik rúzs matt. Az én kedvenceim a nude, barna matt rúzsok, de a matt vörös is a szezon egyik favoritja. Bármilyen színt választasz, mindegyiknek ad egy különleges, elegáns hatást a matt finish. 

Blue eyes / Kék szemek
Every year there is one particular color in the make up trends, this time it's definitely the blue, starting from the light shades through the cobalt to the dark ones. This breezy color makes the eyes pop. Use brown, peach or light pink colors on the rest of the face.

Mindig van egy-egy meghatározó szín a sminktrendekben, ami most egyértelműen a kék, egészen a világoskéktől kezdve a királykéken át a sötétkékig. Ez az élénk szín nagyon jól kiemeli a szemeket. Az arc többi részén barna, barack és halvány rószaszín színeket használj.

Soft peach - nude / Halvány barack - nude
This season use peach tones to do your nude make up, this color makes it more lively and adds a pretty light to it. It gives a sunkissed-impact to the skin, just like you got back from a vacation.

Ebben a szezonban a "láthatatlan sminket" barack színnel készítsd, ettől nagyon élettel-teli lesz a bőröd, ad neki egy szép fényt. Kicsit olyan hatást kelt, mintha most jöttél volna haza a nyaralásból.

Significant eyebrows / Hangsúlyos szemöldök
Cara Delevigne revolutionized the make up trends and the eyebrows are getting bigger and darker every year. They look good with nude make up or smokey eyes just as well as with vivid lipstick. I would recommend you not to overdo the strenghtening of your eyebrows and rather seek a close to natural look.

Cara Delevigne forradalmasította a smink trendeket és fokozatosan egyre hangsúlyosabbak lesznek a szemöldökök. Jól mutat egyaránt a nude sminkekkel, de egy erős füstös szemmel vagy élénk rúzzsal is. A hétköznapokban szerintem viszont ne ess túlzásba a szemöldököd kihúzásával és inkább törekedj a természeteshez közelire.

Extraordinary eyeliner / Különleges tusvonal
A well drawn eyeliner is a real classic, but they can always get something new and extreme out if it, the spectacular eyeliners are a huge trend. You can make it thick, just on the bottom line, double lined with a little gap between them, under the eyebrows or you can have a chromatic effect with white eyelash powder in the middle of the black eyeliner and it's even more eyecatching if you use only white eyeliner instead of black. Just let your fantasy and hands loose.

Egy jól meghúzott tusvonal örök klasszikus, de mindig tudnak belőle valami újat, extrémet kihozni, most pedig a különleges tusvonalak nagyon trendik. Húzhatod nagyon vastagon, csak alulra, duplán egy kis réssel a két vonal között, a szemöldök alá, vagy krómos hatást érhetsz el, ha egy a meghúzott tusvonal közepére fehér szemhéjpúderrel húzol egy kis vonalat, de még látványosabb, ha az egész tusvonalat fehérrel készíted fekete helyett. Nyugodtan engedd szabadjára a fantáziádat és a kezedet.

Sparkle / Csillogás
A little sparkle always gets the attention, but now you can steal some special make up looks from the runways. The easiest is when you put on a silver glitter on the eyelashes to the nude make up, but if you insist to the eyeliner, put on the silver of gold glitter thicker. Making the cheek sparkle started to spread between the daring ones in the last festival season already, but now you could see glitter on the cheek and under the eyes, on the runways too. 

Egy kis csillogás mindig feldobja a sminket, de most néhány kifutóról ellesett trükkel még különlegesebbé teheted azt. Az egyik legegyszerűbb trükk, mégis nagyon hatásos, ha a nude make up-hoz a szemhéjadra csillámló ezüstöt teszel, de ha nem akarsz megválni a kedvenc fekete tusvonaladtól, akkor vastagabb rétegben tedd fel a csillámló arany vagy ezüst szemhéjpúdert. Az arc díszítése már a tavalyi fesztivál szezonban elkezdődött a merészek körében, de idén már a kifutókon is megjelent a szem alatt és az orcán csillámló díszítés.

Doll-face / Baba-arc
On many runways we could see the models with doll face make ups. It's characteristics are huge eyelashes, it's oppiste the short, tied lashes, pastel, candy colors, mainly light pink and big eyes. If you would like to wear its everyday version, than try with matte rose color or vivid pink lipstick with white eyeshadow and black eyeliner.


Több kifutón is láthattunk babára sminkelt arcokat. Jellemzői a hatalmas szempillák, illetve annak ellentéte a rövid csomókban lévő pillák, pasztell, cukorka színek használata, főleg rózsaszín és minél nagyobb szemek. Ha az egyszerűbb, hétköznapi verziót szeretnéd, akkor egy halvány matt rózsaszín vagy élénk pink rúzs mellé emeld ki a szemed fehér szemhéjfestékkel és fekete tussal.

Hairstyles / Frizurák
The biggest hairstyle trends are still the messy half up-dos and particular braids. Between the braids the most popular is the boxer braid thanks to Kim Kardashian, but also pretty trendy are the smaller-bigger braids in let down hair, the bohemian braids and the braided ponytail. If you don't have time or craft to do the braids, try some easy up-dos with twisting technik. The latest trend is the wet-look, which is perfect for the summer feeling.

A frizuráknál még mindig a legnagyobb trend a(z enyhén) kócos fél-kontyok és a különféle fonatok. A fonatok között Kim Kardashiannak köszönhetően a legújabb őrület az úgy nevezett boxoló fonat, de nagyon trendik a kiengedett hajban lévő kisebb-nagyobb fonatok, a kusza, bohém fonások és a fontott copf is. Ha a fonáshoz nincs elég időd vagy tehetséged, akkor csavarással is szép és különleges feltűzéseket, kontyokat tudsz készíteni. Az új trend a vizes hatású haj, ami tökéletesen illik a nyári hangulathoz. 


(sources: pinterest.com, cosmopolitain.co.uk, glamourmagazine.co.uk, vogue.co.uk)

You Might Also Like

3 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest