Food Friday #25

március 25, 2016

Carrot Cake for Easter / Húsvéti répatorta
Easter is here and guests are coming, but personally I got a little bit bored with the usual welcoming snacks. So I searched for something special and suitable for this holiday. Last weekend I tried this carrot cake with white chocolate frosting and everyone loved it, so we can say I'll recommend you a well-tested recipe. Surprise your family and guests with the bunnies favorite sweet!

Itt a húsvét, jönnek a rokonok és a locsolók! Én személy szerint kicsit meguntam a szokásos vendégváró harapnivalókat, ezért valami különleges és az ünnephez passzoló sütit kerestem. Múlt hétvégén már ki is próbáltam ezt a fehércsoki-mázas répatortát és nagy sikert aratott, úgyhogy mondhatjuk, hogy bevált receptet ajánlok. Húsvét alkalmából lepd meg a családod és a vendégeid a nyuszi kedvenc édességével!
Ingredients / Hozzávalók

To the cake / A tortához:
350 g carrot / 350g sárgarépa 
200 g spelt flour / 200 g tönkölybúza liszt
2 teaspoon baking powder / 2 teáskanál sütőpor
80 g walnuts / 80 g dió
1 teaspoon cinnamon / 1 teáskanál fahéj
1 pinch of freshly grated nutmeg / 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
1 piece (2-3 cm) of ginger, freshly grated / 1 darab (2-3 cm) frissen reszelt gyömbér 
coat of a lemon / reszelt citrom héja
1 pinch of salt / 1 csipet só
250 ml unflavored oil (for example sunflower oil) / 250 ml ízesítetlen olaj (például napraforgó olaj)
200g brown sugar / 200 g barna cukor
4 egg / 4 tojás

To the frosting / A mázhoz:
1 package Dr. Oetker white chocolate frosting / 1 csomag Dr. Oetker premium tortabevonó fehércsokis
carrot pieces for decorating / répa szeletek a díszítéshez

Preheat the oven to 170 degrees. Peel and grate the carrots. Chop the walnuts and fry them in a pan without fat. Meanwhile butter off the inside of the baking mold. Beat the eggs with the sugar and a pinch of salt to a foam, it can take 5-7 minutes. Mix the flour with the baking powder, cinnamon, nutmeg, lemon peel and freshly grated ginger. Gently stir the flour mixture and the oil into the egg-mixture and add the nuts and grated carrot to it. Get the mixture in the buttered baking mood and put the carrot cake in the oven and bake it for 30-35 minutes. We can check then the cake with a (meat)needle pitching in it and if there is nothing left on it and it does not feel sticky, it's good.

When the cake is ready you can start with the frosting: boil water in a pot and put the package in it, when it is liquid, it is ready. Carefully remove the cake from the baking mold and pour the frosting on it. I grated carrots on top for decoration.


Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Hámozzuk meg és reszeljük le a sárgarépát. Aprítsuk fel a diót, és süssük egy serpenyőben zsiradék nélkül. Közben vajazzuk ki a sütőforma belső részét. A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval verjük fel habosra, ez akár jó 5-7 percig is eltarthat. A lisztet keverjük össze a sütőporral, fahéjjal, szerecsendióval, citrom héjjal és a frissen reszelt gyömbérrel. Óvatosan keverjük bele a tojásos masszába a lisztes-keveréket és az olajat felváltva, majd a diót és a reszelt sárgarépát. Öntsük a tésztát a a vajjal kikent sütőformába, majd tegyük a sütőbe és süssük 30-35 percig. Úgy tudjuk ellenőrizni, hogy megsült-e már a tészta, ha egy hústűt beleszúrunk és nem marad rajta semmi, illetve érezzük hogy nem ragad.

Amikor megsült a torta elkezdhetjük előkészíteni a mázat: Forraljunk vizet egy lábosban majd dobjuk bele a csomag fehércsokis tortabevonót. Ha az egész folyékonnyá változik, akkor elkészült a bevonónk. Vegyük ki óvatosan a formából a tortát és öntsük le a mázzal. Díszítésnek reszelt sárgarépát tettem a tetejére.

Happy Easter, Bunnies! / Boldog Húsvétot Nyuszikák!

You Might Also Like

0 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest