Food Friday #26

május 13, 2016

Lactose-free Oreo Cheesecake / Laktózmentes Oreo Sajttorta

I promised you earlier and here you go with my birthday cake recipe. It is quite different from the original one, because it's lactose- and egg-free, but you cannot tell it from the taste. It was so much better to bake the cake together, eventough it's not that pretty as we would have bought it in a cake shop, but it's made with love.


Ígértem nektek, hogy leírom a szülinapi tortám receptjét és íme, itt is van. Eléggé eltér a szokásostól, ugyanis laktóz- és tojásmentes egyaránt, de az ízében nincs különbség az eredetihez képest. Sokkal jobb volt együtt megsütni a tortát, még akkor is, ha nem olyan szép, mint a bolti, de így szeretettel készült. 

Ingredients / Összetevők:
1000 g yogurt / 4 db 250 g-os joghurt
250 g sour cream or 200 g creme cheese / 1 db 250 g-os tejföl vagy 200 g túró
110 g margarine / 110 g margarin
40 piece of oreo + a few for decoration / 40 db vaníliás oreo keksz + amennyit díszítésre használunk fel
400 g dark chocolate topping / 2 csomag 100 g-os ét csokoládés tortabevonó (mi Dr. Oetkert használtunk)
 egg replacement equal to 3 eggs / 3 tojásnak megfelelő tojáspótló
vanilla aroma / vanília aroma

Since we're making a lactosfree cake and we haven't found lactosefree mascarpone, we make the mascarpone ourselves. Drip the yogurts the following way: put 4 coffee filter paper into 4 mugs and fill them with yogurt. Put them in the fridge and they will drip in about an hour. Use fat yogurt to get a thick cream.

Mivel laktózmentes tortát készítünk és mi még nem találtunk laktózmentes mascarponet, ezért házi mascarponét készítünk. A joghurtokat lecsöpögtettük a következő módon: 4 bögrébe 4 papír kávéfiltert tettünk, azok teletöltöttük joghurttal, majd betettük a hűtőbe és körülbelül 1 óra alatt le is csöpögtek. Próbáljatok minél zsírosabb joghurtot használni, mert így sűrűbb lesz a krém.
Put baking paper on the bottom of the mold and grease the bottom side with margarine. Crush 25 Oreo cookie with crush mortar and mix them with 55 g melted margarine. Dissolve the mix on the bottom of the mold and put it in the 200 degree pre-heated oven for 10 minutes to up & low baking mode.

A sütőforma aljára sütőpapírt tettünk és az oldalát kikentük margarinnal. Dörzsmozsárban 25 db oreo kekszet összemorzsoltunk, amit 55 g olvasztott margarinnal kevertünk össze. A masszát eloszlattuk a sütőforma alján és 200 fokra előmelegített sütőbe tettük, alsó-felső funkción 10 percig sült.
In a bowl mix together the driped yogurt (Mascarpone), 200 g sucrose (sugar), 55 g margarine, 200 g cottage cheese. 1 teaspoon vanilla, 1 pinch of salt and 3 eggs. (Because I'm egg-intolerant, we used egg replacer powder. 1 egg = 2 small spoon powder, so we added 6 small spoon powder.) Mix the ingredients well, until you get a homogeneous mass. Cut 15 more oreo into little pieces and mix them into the mass too. Put the mix into the mold and put it back in the oven for 55 minutes (but it can depend on your oven, so make sure you check the cake many times).

Egy tálban összekevertük a lecsöpögtetett joghurtokat (mascarponet), 200 g nádcukrot, 55 g margarint, 200 gramm túrót, 1 kiskanál vanília aromát, 1 csipet sót és 3 tojást. (Mivel én tojásérzékeny vagyok, ezért tojáspótló port használtunk, amiből 1 tojásnak megfelelően 2 kiskanálnyit kell hozzáadni, tehát mi 6 kiskanálnyi port tettünk a keverékhez.) Miután jól összekevertük és egy homogén masszát kapunk, utána összevágtunk körülbelül 15 db oreo kekszet és azt is belekevertük. A masszát belekanalaztuk a formába, és visszatettük a sütőbe 55 percre (fontos, hogy az idő eltérhet a különbötő sütőknél, úgyhogy érdemes időközben is többször ránézni).
After the cake has been cold, cover the cake with the heated chocolate topping and decorate with oreos as you like.

Miután kihűlt a torta, oszlassuk el a tetején a felolvasztott tortabevonót, majd tetszés szerint díszítsük keksszel.

You Might Also Like

1 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest