Contouring with L'Oreal Infallible Sculpt

május 28, 2016

I've been playing with the thought of contouring for a long time now. I've been watching videos how to do it right and a lot of funny parodys as well. Many people think that it's just another Kim Kardashian trend crazyness or a tool to look like someone we are not. I think, that everyone has to accept themselves as they are, with all of their flaws (this is so important, I could write a whole article about it, but it's not the point now) and with contouring they shouldn't hide their real faces, just highlight their best features. I don't recommend the heavy and strong contouring, because the result will look fake and this amount of make up is neither comfortable or healthy.
In this post I would like to intoduce you to my new fantastic contour palette and how easy is to work with it. I'm still learning the process, but already on the first time I realised that it's much more easy, than I thought it would be. Anyway I brought to you some advices from professional makeup artists as well.

Már jó ideje játszom a kontúrozás gondolatával. Sok videót néztem róla, hogy hogyan is kell helyesen feltenni és rengeteg vicces videót is láthatunk, amiket gyakorlásra inkább nem javaslok. Sokan gondolják úgy, hogy ez csak egy újabb Kim Kardashian őrület vagy eszköz ahhoz, hogy másnak látszunk, mint amilyenek vagyunk. Én úgy gondolom, hogy mindenkinek el kell fogadnia magát úgy ahogy van, a hibáival együtt (erről egy egész bejegyzést tudnék írni, mert nagyon fontos, de most nem ez a fő téma) és a kontúrozással ne elrejteni próbáljuk az igazi arcunkat, csupán használjuk arra, hogy kiemeljük annak előnyeit. Semmiképpen sem javaslom a nagyon erős kontúrozást, mert azzal csak művi hatást érünk el és a túl vastag réteg az arcon se nem túl kényelmes, se nem egészséges. 
Ebben a bejegyzésben szeretném nektek bemutatni az új fantasztikus kontúr palettámat és hogy milyen egyszerű vele dolgozni. Még én is csak tanulgatom és bár már az első alkalommal is meglepődve tapasztaltam, hogy nem is olyan nehéz használni, mint ahogy hittem előtte, azért minden esetre profik tanácsait is elhoztam nektek.

Top - H&M


L'Oreal Infallible Sculpt Contouring Palette

As a beginner I wanted something, that is easy to use and contains only one highlighter and one contour color. Eventhough the more shades palettes bring a more natural look, I recommend a two-toned palette for beginners. If we're really good at it, than we could continue with more shades.
The L'Oreal Infallible Sculpt palette has three versions, obviously a light, a medium and dark one. There is not too much difference between the darkness, but the light has a cold undertone and the darker has a warmer undertone.
As I mentioned, this palette is perfect for beginnners, because we can find a little instruction inside on how to apply it according to our face shape. Inside the palette there is also a mirror, which makes it easier to use or adjust your make up on the go. Its consistency is really soft and creamy, that makes it super easy to apply, just like a foundation, which is a big plus point. Thanks to the consistency you can apply it with your fingers, if it is more comfortable and easier for you. But for the well blending you will definitely need the brush. It feels so light, that you can wear it in the everdays, without feeling or looking too much.

Elsőre mindenképpen valami olyat akartam választani, aminek a használata egyszerű és csak két színű vagyis csak egy highlighter és egy kontúr szín van benne. Igaz a több színű palettákkal sokkal természetesebb hatást érhetünk el, de kezdőknek mindenképp ilyet típust ajánlok. Ha nagyon beletanulunk a kontúrozásba, utána jöhet majd a több színű kontúr paletta. 
A L'Oreal Infallible Sculpt palettáinak három verziója van, értelemszerűen egy világos, közepes és sötét paletta. Ha megnézzük nincs olyan erős eltérés sötétségben, szerintem inkább az a meghatározó, hogy az egyik hidegebb tónusú, míg a másik melegebb tónusú.
Ahogy említettem ez a paletta tökéletes kezdőknek, ugyanis találunk benne egy kis útmutatót, hogy az arcformánknak megfelelően hogyan kontúrozzunk. A palettában van egy tükör is, melynek segítségével akár útközben is elkészítheted vagy megigazíthatod a sminked. Az állaga nagyon jó krémes, olyan könnyű felvinni, mint egy alapozót, ami nálam hatalmas plusz pont. Az állagának köszönhetően akár kézzel is felviheted, ha úgy könnyebb. De az alapos eldolgozásához mindenképpen szükséges az ecset. Annyira lágy és könnyű, hogy akár mindennapokon is alkalmazhatod, anélkül, hogy érzetre vagy látványra túl sok lenne. 

How to apply it / Hogyan használd

Firstly, as usual, I prepare my face with primer and foundation. After that I take a look at the introduction, on how should I "paint" each zone according to my face shape and I form it a little bit according to my problematic areas. You can apply the cream with your fingers, or a flat paddle foundation brush. I put highlighter on the following areas: under my eyes, on the top of my nose (a long vertical line), on the middle of forehead and under my eyebrows. I put contour on the hollows of my cheeks, on both sides of my nose, both side of my jaw and my hairlines, to give a frame to my face. For blending the blender sponges are the best, but because I don't have one yet, I used a bigger, round powder brush and it worked really great too. If it's needed add a little more color and blend it in. Start with less and add more later, because you can always get it more visible, but if it's too much, it's hard to take back.

Először szokásosan primerrel és alapozóval készítem elő az arcom. Majd utána meglestem, hogy az arcformámnak megfelelően, melyik zónákat hogyan kéne "kifestenem" és ezt alakítottam a problémásabb területeimet figyelembe véve. A felvitelt, ahogy írtam lehet az ujjakkal is vagy lapos alapozó ecsettel is végezni, a vékony részeken, mint például az orr, ott pedig vékony lapos (rúzs) ecsettel. A highlighterből tettem egy-egy réteget a szemem alá, az orrom középső részére, a homlokom közepére és a szemöldököm alá. Ezután a kontúrból tettem a járomcsontomra, az orrom két oldalára, az államra és a halántékomra a hajtövekhez, hogy keretet adjak az arcomnak. Az összedolgozáshoz a csepp formájú szivacsok a legjobbak, azonban nekem ez még hiányzik a készletemből, ezért én egy nagyobb, lazább fejű púder/blender ecsetet használtam, ami szintén jól műküdött. Szükség esetén adj még hozzá egy kis színt és dolgozod bele a korábbi rétegekbe. Inkább kezd kevesebbel és többször adj hozzá még színt, mert erősíteni mindig tudsz, de elvenni belőle már nehezebb. 

The difference between the pictures is not too much, but in reality its just the right amount of product, visible and effective enough.

A különbség fényképen nem annyira erős, de élőben pont az a mennyiség, amely kellően látványos és előnyös. 

Tips from the pros / Tippek profiktól

In this video Mario Dedivanovic, the "king of contour" and Kim K's make up artist uses L'Oreal's contour products and shows us how to use them. Also he gives great advices, here. A few of his tips: 
If you have oily skin, choose powder consistence, but if you have dry skin, choose creamy consistence. He recommends for every skin type, the palette I use, that has a "cream to powder" consistence.
To avoid the disappearing of your contouring, when you blend the colours, just work on the meeting line of the two colours.
If you contour your neck, you can avoid having a double chin and you can make your neck look longer."
Experiment and find your signature look, the make up style, that fits you the most.
Lastly, here is a video, where you can watch close, slowly from step to step how to do your contour.

Ezen a videón Mario Dedivanovic, a "kontúrozás királya", Kim Kardashian sminkmestere használja a L'Oreal kontúr termékeit és mutatja be nekünk, hogy hogyan használjuk. Továbbá itt az ő tippjeit olvashatjuk, de mivel az oldal angol, ezért a legfontosabbakat lefordítom nektek: 
Ha olajosabb a bőröd, akkor válassz púderesebb formát, de ha száraz a bőröd, akkor a krém állagú a neked való. Az általam is használt palettát, amely "krémből lesz púder állagú" bármilyen bőrtípusra ajánlja. 
Ahhoz, hogy ne tűnjön el a kontúr az eldolgozás során, inkább csak a vonalak széleit dolgozd össze. 
Ha a nyakadat is kontúrozod, eltűntetheted a tokát és hosszabbnak látszódik majd tőle a nyakad.
Kísérletezz és találd meg a te meghatározó megjelenésed, azt a sminkelési típust és stílust, ami a legjobban illik hozzád.
Végül pedig itt van egy videó, amin közelről, lassan, lépésről lépésre mutatják be a kontúrozást.

You Might Also Like

0 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest