2017

január 06, 2018


Nos, egy újabb évet zártunk le és dobozolhatjuk be, hogy a benne lévő élményekre, tanulságokra, jobb és rosszabb napokra poros emlékekként tekintsünk vissza. Az év utolsó napjaiban nem is igazán akartam foglalkozni az év összegzésével, úgy gondoltam, hogy nem volt elég izgalmas és eseménydús az év, ezért felesleges időpazarlás lenne, inkább a következő néhány hetemet tervezgettem vagy már nagyon előremenőleg szövögettem a terveket az új évre. Majd a nővéremnek és  az Instagramnak köszönhetően (nem gondoltam volna, hogy egyszer ezt mondom), a sok évértékelést nézve, gondoltam én is megnézem a telefonomon lévő képeket, hátha össze tudok szedni egy-két emlékezetes pillanatot az évből. Hamar rájöttem, hogy azért elég sok minden történt velem tavaly is és nem kell olyan lekicsinylően visszagondolnom rá, csak azért, mert nem utaztam körbe a Földet vagy nem váltottam meg a világot. Mint minden évben, a személyes fejlődésem volt a cél és úgy érzem, hogy sokat változtam és tanultam ebben az évben. A személyes életemben voltak nagyobb, meghatározó változások, szakmailag voltak fontosabb mérföldköveim és napról napra egyre elhivatottabb vagyok, a második félévem szinte egy szempillantás alatt elrepült és az első félév mégis olyan távolinak tűnik már, hogy azért volt nehéz felidézni. 
Ami pedig a blogot illeti, kevesebbszer jutott rá időm, de amikor volt, akkor kitettem magamért és nagyobb volumenű, több időt igénylő, minőségibb bejegyzéseket készítettem Nektek. Ami a statisztikát nézve megérte, ugyanis a legnépszerűbb bejegyzések mind ilyenek. Annak ellenére, hogy ebben az évben nem tudtam olyan sokat hódolni kedvenc szenvedélyemnek, az utazásnak, a blogon annál többet beszéltem róla és ez úgy tűnik, hogy a Ti tetszéseteket is elnyerte, ugyanis ezek voltak a legnézettebb bejegyzések. De nézzük is meg, melyik bejegyzéseket szerettétek legjobban 2017-ben...

Well, another year went by and it's time to put it in the box, all of the experiences, lessons, better and worse days, so one day we can look back to them like dusty memories. In the last days I didn't even wanted to summarise the last year, because I felt it as time-wasting, I rather planned my following weeks and thought about what I am going to do in the next year. But then, thanks to my sister and Instagram (I haven't thought that I would say that), after seeing all of the yearly recaps, I thought I take a look at my camera roll and see if I can collect some memorable moments from the year. Soon I realised, that it wasn't so eventless after all and I shouldn't look back so belittling on the year, only because I haven't traveled around the world and haven't saved the earth. Every year, my goal is my personal growth and I think I changed and learned a lot through this year. I had some big changes in my personal life, I had some milestones in my carrier and I feel myself more committed every day, the second half of the year went by too fast and yet the first half seems already so far away, that makes it harder to remember. 
About the blog... I had much less time, but when I did, I think I put myself into it and made bigger, more time-consuming and more quality posts. Looking at the statistics, it pays off, because those posts are the most popular ones. Even though I couldn't give myself up to my favourite passion this year, which is travelling, I talked about it on the blog even more and it looks like you liked it, because those were the absolute favourite posts of the year. But let's see your favourite posts of 2017...




2017 legnépszerűbb bejegyzései / The most popular posts of 2017
(A címre kattintva megnyithatod a bejegyzéseket / You can open the posts by clicking on their title)

A nyaraló csomagoló lista abszolút listavezető volt az elmúlt évben. Éppen akkor végeztem a vizsgaidőszakkal és volt egy hetem mielőtt kezdődött a nyári gyakorlatom, úgyhogy Anyukámmal kettecskén elutaztunk egy pihenős, pezsgős reggelis, egész nap a medence partján fekvős nyaralásra. 

The Summer Holiday Packing List is the absolute number 1 post of the year. I just finished with my exams and I had a week until my summer study practice started, so my Mum and I went on a mother-daughter vacation, with lots of sunbathing, chilling by the pool and champagne breakfast. 


Ezek a napok minden évben igazán különleges helyet foglalnak el a szívemben és a naptáramban, ezért is sajnálom annyira, hogy az őszit le kellett mondjam, de a tavaszi divatbemutatók egyszerűen fantasztikusak voltak. Örülök, hogy sokan szeretitek ezeket a bejegyzéseket, mert nagyon fontosnak tartom a magyar divat népszerűsítését és támogatását.

These days have a special place at my heart and calendar, that's why I was so sad, that I had to cancel the Fashion Week in October, but this one was amazing. I am glad, that these posts are so popular, because it's important for me to support and promote hungarian fashion.

Imádtam összegyűjteni és visszaemlékezni a kedvenc nyaralásaimra és ezekre a gyönyörű helyekre. Persze sok kutatással járt az információk megszerzése, de mivel ennyire szerettétek, abszolút megérte. 

I loved collecting and remembering my favourite summer vacations and these beautiful places. Of course it took me a lot of searching to give you all the informations, but since you loved it so much, it was absolutely worth it. 

Az első közös fotózásunk Dorinával, de az összhang azonnal megvolt, ami látszik is a képeken. Egyszerűen mindent imádok ezen a képen, a hangulatát, a helyszínt, ami sok fontos emléket őriz számomra és a kimonó pedig nem csak gyönyörű, de annak is megvan a története, mivel az Anyukámé volt régen.

This was my first shooting with Dorina, the photographer, but we had a great harmony from the first second and it shows on the photos. I just love everything on this photo, the vibes, the location brings me so many nice memories and the kimono is not only beautiful, but also has a history, because it used to be my mums. 


Trend Guide
Minden szezont azzal kezdek, hogy összegyűjtöm az új és a még aktuális trendeket és úgy tűnik, hogy segítségetekre van, mert sokan megnéztétek és szerettétek. Ilyenkor a kifutókat és a street stylet egyaránt figyelembe veszem.


I start every season with collecting the new and the staying trends and it looks like it's useful to you, because it was really popular. I both look at the runways and the street style when writing these posts.

Úgy tűnik nem csak a tengerpartok, de a hegyek is elnyerték a tetszéseteket. Három éves korom óta minden évben járunk síelni a családommal, így már sok síterepet bejártam, amelyek közül kiválasztottam a kedvenceimet. Remélem kíváncsiak vagytok még, mert a következő hónapokban írok majd még nektek több posztot is a síelésről és téli vakációkról. 

Looks like you not only like the beaches, but the mountains as well. I am going skiing every year, since I was 3 years old, so I have visited many ski areas and from those I have chosen my few favourites and shared them with you. I hope you are curious for more, because in the following months I am going to write more posts about skiing and winter holidays. 

Azt hiszem ez az abszolút kedvenc outfitem ebből az évből, itt hatalmasodott el az overall imádatom. Sokféleképpen hordható és a legkényelmesebb viselet.

I think this is my absolute favorite outfit of the year. This is when my overall-love got exploded. It can be worn so different ways and is absolutely the comfiest.

Úgy tűnik minden évben van egy vihar előtti fotózás, ugyanis amint végeztünk a fotózással hatalmas vihar lett, de előtte, míg fotóztunk gyönyörű időnk volt és kellemesen meleg. Pont ezért volt nehéz találni egy üres kis stéget, mert nagyon sokan fürödtek a tónál és ennyi idő után is még mindig kellemetlen érzés fürdőruhában fotózkodni akkor, ha sokan vesznek körbe. A képen ebből szerencsére semmi nem látszik, csak az a végtelen nyugalom és jókedv, amit akkor érzel, mikor egész nap semmit nem csinálsz, csak pihensz a napon a parton.

Apparently there got to be a shooting right before the storm every year, because just when we finished this shooting a huge storm hit us, but during the shooting there was a beautiful, sunny weather. That is why it was so hard to find this little spot by the lake, because it was really crowded and after so much time, I still feel akward shotting swimwear in front of a lot of people. Luckily none of that is seen on the photo, only the boundless peace and cheerfulness, you feel, when you spend the whole day doing nothing, just laying on the sun at the beach.

Painting
Imádom a koszorúfonatomat ebben a posztban, de az outfit is nagy kedvenc, ugyan külön szoktam őket hordani, mert még nem találtam meg az eseményt, ahova elegáns, nagy szoknyát, szexi áttetsző felsőt és sportcipőt húzhatnék egyszerre, de ami késik nem múlik. 

I love my braid in this shootung so much, but the outfit is also a big favorite, eventhough I wear the pieces separatly, I haven't found an event yet, where I can wear an elegant fullskirt with sexy transparent top and sneakers together, but better late than never.

Idén többször is utaztam Bécsbe, de ez az utazás többnapos, pihenős hosszú-hétvége volt. Aztán arra gondoltam, hogy jó ötlet lenne összegyűjteni, hogy egy hétvége alatt mi mindent érdemes megnézni a városban. Mi most ez alkalommal nem néztünk meg minden turistalátványosságot, mert korábban már úgyis bejártuk őket többször, ezért inkább a pihenésre koncentráltunk, de azért vannak kihagyhatatlan állomások. Plusz a hétvégén viselt outfiteket is imádom, egyik nap Marilyn Monroera, másik nap Audrey Hepburre hajaztam. 

This year I have been to Vienna many times, but this trip was the one, when I stayed a few days, when me and my sister had a chilling long weekend. I though you might like, if I collect all the things, you should see when visiting Vienna and can be done over a weekend. This time, we haven't visited all the attractions, because over the years we already have, we rather concentrated on relaxing, but there are a few unmissable places. And I love the outfits I wore on this weekend so much, one day I dressed up like Marilyn Monroe and the next day like Audrey Hepburn.

Az elmúlt évben és még most is a hétköznapokra ez a kedvenc outfit összeállításom: egy kényelmes kapucnis pulcsi, menő dzseki és farmer. Nem véletlenül lett sok street styler kedvence is, mert annyira laza és erőlködésmentes. Szeretem benne a különleges részleteket, mint a neccharisnya, a színek és a fonás.

Last year and still it is my favorite outfit for the everydays: a comfy hoodie, a cool jacket and jeans. It's no coincidence, that it's the favorite of many street stylers, because it's so cool and effortless. I love the details in it, like the fishnet, the colors and the braid.

+1 az én egyik kedvencem / one of my personal favorites
Sokat gondolkodtam mielőtt kitettem ezt a posztot, féltem, hogy támadni fognak érte, kikövetnek vagy furcsállják, kinevetik az írásom, de úgy gondolom, hogy egy ilyen fontos és félreértésekkel teli témában jól jöhet plusz egy hang, egy vélemény, ami nem bánt, nem vádol, csak elmondja, amit gondol. 

I was thinking so much before posting this, I was worries that I will get insulted because of it, people will unfollow me or laugh at my text, but I felt like, that in such an important and misunderstood subject it is always good to have one plus opinion, that doesn't want to offend or accuse.

Az összes outfit 2017-ben / Every outfit of 2017


A következőekben pedig láthatjátok a korábban említett éves összefoglalásomat Instagramon. A mindennapijaimba való betekintésért, kövess Instagramon itt / Below you can see the Highlights of my Year on Instagram, I told you about earlier.  Follow me on Instagram here to see my everydays

Köszönöm Nektek, hogy idén is követtetek és támogattatok! / I would like to thank you for following and supporting me last year!

You Might Also Like

0 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest