Kronplatz Photo Diary

március 23, 2018


Bár már a csillagászati tavasz is beköszöntött, még mindig abszolút télies időnk van, aminek, ha sokan nem is, de a síelők biztosan örülnek. Még tart a síszezon, úgyhogy ha időtök engedi, akkor menjetek el síelni, akár csak egy-egy napra is, használjátok ki az alkalmat és élvezzétek még ki egy kicsit a havat, ahelyett, hogy csak szomorúan várjátok a tavaszt (hiszen az időjáráson úgysem tudunk változtatni). 
Eddig nem volt időm megosztani Veletek, az idei síelésem képes naplóját, de ezt most pótolom. Kronplatzon voltunk, ami a korábban megosztott Kedvenc síterepeim bejegyzésben is szerepel. Südtirolban, Olaszországban található, a csúcsa 2275 méter magas, tehát hóbiztos a terület, a pályák nagyon jól vannak kialakítva és változatosak, összesen 119 km: 52 km kék, 42 km piros és 25 km fekete pálya. Szerencsére csodálatos, szikrázó napsütéses időnk volt, amit maximálisan ki is használtunk, ezt igazolja, hogy idén csupán néhány kivétellel, de az összes pályát bejártuk. Természetesen a nap végén a jól megérdemelt Aperol sem maradhatott el, amit a körpanorámás tetőteraszon, a napozószékekben pihenve élveztünk ki. A sí kresz is leírja, de nagyon fontos, hogy síelés közben ne fogyasszatok alkoholt, mert nagyon balesetveszélyes.
A rutinos síelők között köztudott, hogy a harmadik nap a legbalesetveszélyesebb, mivel addigra már kezdenek belejönni a síelésbe, megjön az emberek önbizalma, de ugyanakkor eddigre fáradnak el az izmok leginkább, ami együtt nagyon rossz kombináció, ezért ezen a napon érdemes egy kicsit pihenni is.
Én teljes mértékben megértem, ha az időt maximálisan szeretnétek kihasználni és még az utolsó perceket, órákat is síeléssel szeretnétek tölteni, azonban, ha kocsival utaztok, akkor a sofőr figyeljen, arra, hogy kellően kipihenten induljon útnak.
Az előbb leírtak is indokolják, hogy mindenképpen kössetek Téli Sportok Utasbiztosítást, amit én mindig az Allianznál teszek.
Ha most terveztek síelni menni, akkor figyeljetek arra, hogy a melegebb, napsütéses idő miatt, néhol már rosszabb lehet a hó állaga és a pályák minősége, ami könnyen balesetekhez vezethet, úgyhogy csak óvatosan. A jeges pályákon fontos, hogy a lécünk megfelelően legyen élezve, ugyanis ilyen körülmények között még a gyakorlott síelők is balesetet szenvedhetnek.
Jó szórakozást!

Even though the astronomical spring has already arrived, we still have the winter weather, that may not be good news for everybody, but it probably makes the skiers happy. The ski season is still on, so if you have time, then go ski a little bit more, even if just for a day, take the opportunity and enjoy the snow a little, it's better than to be sad and mad about the late spring weather (you can't change that anyway). 
I didn't had time to share with you my skiing this year, so it's time to do that in the form of a Photo Diary. We have been in Kronplatz, that is between My favorite Winter Holiday Destinations, that I already shared with you. It's in Südtirol, Italy, the highest top is 2275 meter high, so it's a snowproof area, the slopes are well structured and various, are 119 km long: 52 km blue, 42 red and 25 km black slopesWe had a wonderful, sunny weather and we maximally utilised it. Proof of that, is that except 1-2 exceptions, we have been on every slope of the area. At the end of the day, our well deserved Aperol was a must-have, that we enjoyed on the circle-panorama rooftop, relaxing in the sunbeds. 
Apres Ski / Aperol idő van! / It's Apres Ski time, it's Aperol o'clock!
Egy pár síléc a legjobb eszköz a szabadsághoz. / A pair of skiis are the ultimate transformation to freedom.

(A bejegyzést az Allianz Hungária Zrt. szponzorálta.)

You Might Also Like

0 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest