Spring-Summer '18 Trend Guide

március 06, 2018

'18 tavaszi-nyári Trend Útmutató

Ugyan az időjáráson még nem érzékeljük, de már beköszöntött a tavasz és mint minden új szezonban, most is összegyűjtöttem Nektek a tavaszi-nyári trendeket. Igazán változatosak, mindenki megtalálja a hozzá közel álló divatos elemeket, amelyeket könnyedén építhet majd bele a ruhatárába. Vannak persze nagy visszatérő trendek is, melyek lehet, hogy már most ott lapulnak a szekrényeitekben. Sok trend igazán látványos, így könnyen kitűnhettek velük a tömegből.

Eventhough the weather is not springlike, it's already here, so like every season, I collected you the new spring-summer trends. They are really various, so everyone can find what suits them and can easily adjust the trends to their wardrobe. There are big comebacks, so there might be a few trends already lying in your closet. Many of them are pretty spectacular, so you can easily stand out of the crowd.


A minták szezonja / The season of prints
Többnyire minden szezonnak megvan az a néhány mintája, ami éppen divatos, de ebben a tavaszi-nyári szezonban nem csupán egy-kettő meghatározó minta lesz trendi, hanem több. Az igazi trendszetterek a mintákat egymással keverve viselik, minél feltűnőbb annál jobb, de ez a haladó verzió némi gyakorlást igényel.
Az előző szezonban egyeduralkodó masculin kockák még most is ugyanolyan divatosak. Viselhetjük blézerként hétköznapi darabokkal, teljes elegáns kosztümszettben vagy csak nadrág / szoknya formájában. 
A retro pöttyök igazi visszatérők és most nagyon hódítanak. Van bennük egy romantikus, forró mediterrán hangulat, ami azonnal magával ragad. Könnyed nyári ruhákon az igazi, de játékosságot visz az irodai szettedbe is, ingeken viselve. 
Nem is lenne az igazi a tavaszi-nyári szezon a virágminták nélkül, amelyek évről évre kicsit eltérő verzióban hódítanak. Jelenleg a kifutókon a vintage és a botanikus virágminta látható leginkább, amelyek elsősorban világos színekből állnak és könnyedek, mint a tavaszi fuvallat. Mellettük az előző szezonból divatos fekete alapon található virágok továbbra is trendik. 
Az előzőek mellett erősen jelen vannak még a következők: a szivárvány színeiben pompázó, élénk csíkozáscsillagminta és az egész őt körülvevő atmoszférikus, űrbéli hangulat, valamint a pillangóminta. Utóbbi kettő igazán játékos és kedves, de figyelj az egyensúlyra, hogy ne tűnj benne túl gyerekesnek. Egy csillag vagy pillangó mintás rövid ruha vagy kezeslábas tökéletes lesz a nyári napokra, de egy csillagmintás ing még az irodában is megállja a helyét. Egy pillangó vagy csillag mintás kiegészítő pedig igazán aranyos bájt visz bármelyik szettbe.

Mostly every season has it's own characteristic print, but this spring-summer season has not only one or two fashionable prints, but many. The real fashionforward girls mix the different prints together, the bolder the better, but this advanced level needs a little practice. 
In the last seasons, checkered pattern were the number one and they are still as much fashionable as they were. We can wear it on a blazer with basic pieces, on a full suit or just on the bottom. 
The retro polka dots have their huge comeback of the season and they are super trendy right now. They have that romantic, heated, mediterranean vibe, that touches your soul. They look the best on airy summer dresses, but also bring a little playfulness into the office look too. 
Spring-summer season won't be complete without floral patterns, that comes in different versions every year. On the runway you could see mostly the vintage and bothanical florals, that comes in light colors and they are so easily pretty. Besides them the dark roses from last season will be still fashionable.
Besides the previously mentioned patterns, the followings are going to be in fashion this season: vivid stripes in every color of the rainbow, stars and the whole space vibe and butterfly patterns as well. The last two are really lovely and playful, but be careful about the balance, because you don't want to look childish. A star or butterfly printed short dress or romper is perfect for the hot summer days, but a star printed shirt will fit the office outfit too. A star or butterfly printed accessory brings girly vibes and playfulness in any outfit.


A szezon színei / The colors of the season
Ilyenkor már alig várjuk, hogy véget érjen a hideg tél és az első tavaszi napsugarakkal egy időben vidám színekbe öltözzünk, ahogy a virágok is a természetben. Tavaly a neon színek egy kis időre felütötték a fejüket, de a pasztell színeket nem tudták letaszítani a trónjukról; és idén is ők fognak uralkodni a tavaszi-nyári szezonban, egy-kettő kivétel persze azért akad.
Az első és legmeghatározóbb kivétel az a Pantone által az év színének választott ultraibolya, amely igazán energikus, figyelemfelkeltő, már-már provokatívnak mondható. Én rúzsként már télen elkezdtem hordani és egyszerűen imádom, úgyhogy a boltok polcain már keresem a tökéletes ultraibolya színű ruhadarabot. Nagyon merész, ezért tudni kell viselni, de garantáltan magabiztosságot ad és inspirál. Mellette a lila egy visszafogottabb, pasztell változata is előtérbe kerül, a levendula. A két árnyalat együtt viselve tökéletes harmóniát alkot.
A sárga lesz még az egyik legmeghatározóbb színe ennek a tavasznak, a kifutókon sok tetőtől talpig sárga szettet láthattunk. Nekem ez az egyik személyes nagy kedvencem, egy kis napfény a szívnek, ami azonnal vidámságot ad.
A csupa fehér szettek a nyár kötelező részei, ezért idén se hanyagoljuk el, mert még mindig nagyon divatos. Változatosan hordhatjuk a trendet, különböző stílusokban, különböző anyagokból. 
Az előző szezon nagy kedvencei a piros és a rózsaszín, sem tűnnek el, hanem továbbra is divatos választás lesznek. A kifutókon is ugyanúgy nagy számban jelentek meg. Együtt viselve nagyon divatos és merész.

This time we are eager for the winter to end and to wear happy colors when the first spring sun is shining and flowers are growing. Last year the neon colors got really fashionable, but they couldn't dethrone the pastel shades, so this spring-summer as well, the pastels will be the ultimate choice, except a few examples.
The first and the most decisive exception is the color of the year, chosen by Pantone, the ultraviolet. It is really energetic, remarkable, already provocative. I started to wear it as a lipstick already in the winter and I love it so much, so I began to search for the perfect clothing piece in this color. It is really bold, so you have to be able to wear this color, but it definitely gives you confidence and inspiration. Besides, other purple shade is coming in fashion, the pastel lavender. The two shades looks amazing worn together.
Yellow will be one of the most determinative colors this spring. We saw many head-to-toe yellow outfits on the runway. It is one of my favorite colors, a little sunshine to our heart, that makes you instantly happy.
All white looks are essentials in the summer and this year it will be still really fashionable. You can wear it variously, in different styles and from different materials. 
Last season's big favorites, red and pink are going to be still in fashion. In the fashion shows these colors appeared very often. It is bold and fashionforward to wear red and pink together.


Azok a 80-as évek / The 80s
A tervezőket leginkább a 80-as évek ihlették meg, ami már az előző szezonban elkezdett visszatérni. A 80-as évek divatjára jellemzőek a határozott sziluettek, bő fazonok, magas-derekú nadrágok, erős vállak, élénk színek, merészség, lazaság. A nappali öltözetnél ugyanúgy meghatározó volt a maszkulin hatás, mint az oversized, erős válltömésű blézerek, az éjszakai öltözetnél pedig a szexi, feltűnő, rockos darabok voltak jellemzőek.

The designers were inspired by the 80s, that has been already in fashion in the last season. 80s fashion means powerful silhouettes, boxy shapes, high-waisted pants, padded shoulders, vivid colors, boldness and coolness. In daytime the masculine touch was really strong by tailoring and by the oversized blazers, the nightwear was sexy, flashy and rocker style mostly. 


Sikerhez öltözve / Power dressing
Már a korábbi szezonokban is kezdtek elterjedni a kosztümök az irodán kívüli öltözködésben is. Most a legdivatosabbak az élénk színű vagy a mintás kosztümök. A trendszetterek előszeretettel viselik a nadrágkosztümöket sportcipőkkel vagy szexin, ing nélkül. Egy másik stílustrükk az övvel szűkített blézer, ami kiemeli a derekat. Mostanában egyre divatosabbak a "nadrág nélküli szettek", amelyeket könnyedén meg tudunk oldani a hosszított blézerekkel és hozzájuk tökéletesen passzolnak a magasszárú csizmák. A kosztümök erőt és magabiztosságot kölcsönöznek a viselőjüknek. 

The suits worn outside the office were becoming more and more fashionable in the previous seasons already. The most fashionable ones are the vivid colored or printed suits. The fashionistas are wearing them with sneakers or without shirts in a sexy way. Another styling trick is the belted blazer, to highlight your waistline. Lately the "no-pants" looks are really fashionable and you can easily do that with long blazers and the perfect match to them are thigh-high boots. Suits gives you power and confidence.


Meghatározó trendek, amik velünk maradnak / Trends, that are still going strong
Néhány kedvenc trend az előző szezonban annyira elterjedt és közkedvelt lett, hogy tavasszal is velünk marad. A csillogás most még trendibb, mint előző szezonban, a divattervezők nagyon gyakran használták. Több formában is megjelenhet, flittereken vagy metálos felületeken, de elsősorban ezüst színben. Bátran viseljük a hétköznapokban is, ne csak az éjszakai életben és elegáns eseményeken. A másik ilyen a sportos ruházat, ami szintén beférkőzött a mindennapokba. A kifutókon egyre csinosabb és elegánsabb formában láthattuk a sportos szetteket. A harmadik trend pedig a bársony, ami nagyon nagy erővel robbant be a divatba már több szezonnal ezelőtt és tökéletesen megállja a helyét a hétköznapokban és az elegáns öltözködésben is.

A few favorite trends from last season got a strong place in fashion and going to stay with us in the spring-summer season. The sparkling trend is even more fashionable, than last season, the designers used it pretty much. It appeared in many forms, in sequins and metallic shine as well, but mostly in silver color. You can wear it in the everydays too, not only in the night life or elegant events. The other one, is the aithlesure, that also made its place in the everyday fashion. On the runways we saw more elegant and pretty ways of the sporty clothes. The third trend is the velvet material, that has come in fashion and spread worldwide super fast, it is perfect for everydays and events as well.


Részletek / Details
Minden szezonban kitalálnak valamit, hogy most éppen mivel dobhatnánk fel a megunt farmerjainkat. Az előző szezonban megjelent felvarrók és hímzések még mindig divatosak, most pedig a legújabb trendek a gyöngyös illetve strasszos díszítések. Én magam is feldíszítettem egy régi farmeromat fehér gyöngyökkel. Elhelyezhetjük őket rendezetlenül vagy különböző mintákban is.
Minden szezonnak megvan a maga kedvenc, legelterjedtebb szoknya fazonja, ami ebben a szezonban a ceruzaszoknya lesz. Szerencsére ez a fazon szinte mindenkinek jól áll és szépen kiemeli a nőies alakot.
A western és bohém stílus meghatározó eleme, a rojtok most több kifutón is megjelentek, nem csak kiegészítőként, mint táskán vagy dzsekin díszítőelemként, de volt, hogy egész ruhákat befedtek a hosszú rojtok. Kiegészítőként most nagyon divatosak a hosszú bojtos fülbevalók. 
A tavaszi szezon két legtrendibb kabátfazonja a klasszikus ballonkabát és a színes, sportos stílusú széldzseki. A klasszikus ballonkabátból választhatunk egy színeset, hogy kitűnjünk a tömegből, viszont az örök krémszínűvel nem foghatunk mellé és hosszú évekig hű társunk lehet. Adhatunk nekik egy kis vérfrissítést egy övtáskával és modern sportcipővel is. 
Miután egy ideig eltűnt, most újra feltámadt a 90-es évek logómánia trendje. Valószínűleg a Gucci feliratos pólókkal kezdődött, de azóta egyre jobban elterjedt és nagyon is divatos nagy feliratokkal mutatni, hogy ki milyen márkát visel. 

They figure out something new, every season, how could we refresh our good old jeans. Last season the patches and embroidery were absolutely trendy and they still are, but the new things are the pearls and crystals embellishments. I renewed one of my old jeans and embellished it with white pearls. We can arrange them in different patterns or disordered.
Every season has its favorite skirt type and this season it will be the pencil skirts. Luckily this shape looks good on almost everyone and highlights the feminine figure.
One of the main characteristics of the western and bohemian styles are fringes, that also appeared on many fashion shows. Sometimes it was only as an embellishment, like on bags or jackets, but there were whole dresses covered with fringes. As an accessory the long tassel earrings are really fashionable too.
Two of the most fashionable jackets this spring will be the classic trench coats and the colorful, sporty windbreakers. We can choose a bright colored classic trench coat to stand out from the crowd, but you can never go wrong with an eternal cream colored piece and it can be our partner for many years. We can spice up the trench coat by wearing it with belt bag and modern sneakers.
The huge logos from the 90s have disappeard for a while, but now it is really coming back. Probably it started with the Gucci t-shirts, but it is spreading super fast and now it's really fashionable to show with big logos what brand you are wearing . 


Kiegészítők / Accessories
Már több fenti képen is kiszúrhattátok az új szezon legtrendibb kiegészítőjét, ami az övtáska. Csakis elegáns, bőr változatban trendi, olyan fazonban, mint amilyenek az éppen trendi mini táskák, csupán az öveden hordva. Mivel elegáns, ezért szinte bármilyen szetthez passzol. 
Ha napszemüveg, akkor a legnagyobb kedvencek most a keskeny darabok, abból is leginkább a színes, feltűnő keretes napszemüvegek. Szerintem nem mindenkinek állnak jól, úgyhogy érdemes több különböző darabot felpróbálni mielőtt fejest ugrunk ebbe a trendbe.
Már előző évben megjelent a western stílus, ezáltal az én személyes nagy kedvenceim, a cowboy csizmák nagyon divatosak lesznek 2018-ban és majd a téli szezonra is velünk maradnak, bár szerintem farmerrel és a tavaszi ruhákkal mutatnak legjobban. Úgyhogy ha még nem lapul egy a szekrényedben, akkor ideje beszerezned egyet. 
A sportcipő trend is tovább hódít és a klasszikus fazonok mellett a modern, futurisztikus stílusúak a legtrendibbek. Megjelentek az úgy nevezett "apu sportcipők" vagy "csúnya sportcipők" és ez a második név szerintem tökéletesen leírja őket, mert nagy méretűek, feltűnőek és meglepő a vonalvezetésük.
Általánosságban a plasztik, átlátszó műanyag kiegészítők lesznek nagyon divatosak a következő szezonban, mint például táskák, esőkabátok vagy ékszerek.
A tavalyi kedvenc szalma kiegészítők, mint a táskák és a nagy szalmakalapok idén is ugyanannyira trendik lesznek. 

You could have spotted the most fashionable accessory of the new season on more photos above and this is the belt bag. Only the elegant, leather version is trendy, that looks just like the fashionable mini bags, worn on your belt. Because they are elegant, they matches with almost any look.
In case of sunnies, the biggest hits this season are the thin shapes, like retro thin cat eye and mostly the bold, colorful frames. I think they don't suit for every face shape, so I recommend you to try many versions before jumping into this new trend.
The western style already appeared last season, so my favorite boots, the cowboy boots are going to be super trendy in 2018 in spring-summer and winter as well. In my opinion they look the best with jeans and spring dresses. So if you don't have a pair of them yet laying in your wardrobe, then it's definitely the time to get one.
The sneaker trends are still going strong, besides the classic types, the modern, futuristic shapes are fashionable. The so called "daddy sneakers" or "ugly shoes" appeared and the second name describes them well, because they are big, conspicuous and have weird lines. 
In general the plastic, see-through accessories are going to be really trendy this season, for example bags, coats or jewelry.
Last summer's favorite straw accessories, the bags and hats are going to be fashionable this season too.


Divatos tavaszt drága Fashionisták! / Happy fashionable Spring my dear Fashionistas!

You Might Also Like

0 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest