A little inspiration

július 07, 2013

Mintás a mintással - Pattern with patterns

Három általam készített példával szeretném bemutatni, hogy ne féljetek egyszerre több mintát használni.

I wanna show you with these three sets I made on polyvore, that you don't need to be scared to use more pattern at once.


Nem ugyanaz a minta, de a stílusa és a színvilága megegyezik, ezért nagyon jól passzolnak egymáshoz. Hozzá a kiegészítőknek a mintából kivett színeket használtam, így tökéletes egységet alkotnak.

Not the same patterns, but the style and the colors match, this is why they look so good with each other. The accessoires has the same colors as the patterns and that's why they make a perfect unite.

Virágos és csíkos nagyon merész párosításnak hangozhat elsőre, de a lágy színhasználattal és a mellette hangsúlyos színű kiegészítőkkel, a nagy eltérő mintájú darabok kiegészítik egymást. Egyik minta sem nyomja el a másikat, mindegyik minta visszatér a kiegészítőkben is, így pont kellően összhangban vannak. 

Floral and stripes could sound a bit risky at first, but in light colors with dominant accessoires, these big different patterns complete each other. Neither keeps under the other and both pattern comes back in the accessoires, this is why everything is in harmony. 

                     
Masnik, pöttyök, színátmenet és még egy kis állatminta, nagyon különböző mintájú és stílusú a szett mindegyik darabja, de mégis egyik sem viszi el az összképet valamelyik irányba. Ehhez kell az óvatos színválasztás is, fekete-fehér és mellé a kék több árnyalata, a kék azért jó választás ilyenkor, mert nem túl erőteljes és vad, de kellően élénk ahhoz, hogy figyelemfelkeltő, nem unalmas és nem is meghökkentő legyen. Ha csak fekete-fehéret használtam volna, túl egysíkú és zavaros lenne. Így, hogy mindegyik szín visszatér egyszer-kétszer a többi elemben is, valahogy az egész összeillik.

Bows, dots, ombre and a little animal print, each one is very different and has a different style, but none of them push the look in any direction. You need to be a careful with the colors, I chose black and white with more shades of the blue. Blue is a great choice, because it is not too powerful and wild, but eye-catching enough, not to be boring. If I used only black and white, it would be too one-dimensional and confusing. Because the different shades come back more than once in different pieces, everything matches.

Follow on Bloglovin

You Might Also Like

4 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest