E loves Pearls

szeptember 05, 2014


In Tenerife, we thought we couldn't miss out the famous Tenerife Peals center, where the jewels are created, where we can buy a piece or just simply look around between the beautiful pearls and the specialties made out of them. The specialists guarantee the widest range of pearls. And that is all in one place, definitely worth to go. 
Unfortunately I haven't became a specialist or expert, but on this trip I got a lot of interesting, and for me new, informations about pearls.
"Pearls are among nature's most fascinating creatures. From immemorial times they have symbolised perfection and elegance. They are the oldest gemstone and for centuries they have been considered the most valuable.
Down the ages man has risked his life diving for natural pearls in dangerous and deep waters, infested with sharks and poisonous jellyfish. Up to the 20th century, most sea pearls were collected by divers in the Indian Ocean. 
In her meeting with Marc Anthony, Cleopatra dissolved a pearl in a glass of wine and drank it in order to win her wager that she could make the most expensive meal ever, the equivalent of the wealth of a country. It is estimated the pearl would be approximately nine million euros today. 
Prior to the advent of cultivated varieties (20th cenruy), natural pearls were so rare and expensive that only nobles and the very wealthy had access to them. Queen Elisabeth I is usually portrayed wearing sumptuous dresses and jewels, with an abundance of pearls.
At the beginning of the 20th century, Kokichi Mikimoto unlocked the door to something never before achieved: managing pearl production at will. Part of the core of a mussel shell is inserted into the body of an oyster to commence pearl formation through section of nacre."

Ha már Tenerifén jártunk, nem hagyhattuk ki a híres Tenerife-i gyöngyök központját sem, ahol   különleges gyöngyöket és a belőlük készült szebbnél szebb ékszereket nézhettük meg. Természetesen ezeket meg is lehet vásárolni. Emelett bepillantást nyerhettünk abba is, hogy a gyöngyökből hogyan készül ékszer. Szakértők garantálják a világ méltán híres gyöngyeinek és felhasználásuknak a bemutatását. Az itt készített és összeválogatott göngyök a legújabb divatnak felelnek meg. Sajnos szakértő nem lettem, de ezen a látogatáson sok, számomra új, és érdekes információt tudtam meg. 
A gyöngyök a természet egyik legcsodálatosabb teremtményei, melyek időtlen idők óta tökéletességet és eleganciát szimbolizálnak. A legrégibb drágaköveknek és évszázadok óta a legértékesebbnek is tartják őket.
Az évek során emberek az életüket kockáztatva merültek mély és veszélyes vizekbe, cápák és mérgező medúzák közé, a természetes gyöngyökért. A 20. századig a legtöbb tengeri gyöngyöt a búvárok az Indiai óceánban találták.
Mikor Kleopátra Marc Anthonyval találkozott, egy gyöngyöt oldott fel egy pohár borban, majd ivott meg, annak érdekében, hogy megnyerje a fogadást, miszerint ő tudja tartani a valaha volt legdrágább vacsorát, ami egyenértékű az ország vagyonával. Becslések szerint a gyöngy értéke ma körülbelül kilenc millió euró.
A 20. századig a természetes gyöngyök annyira ritkák és drágák voltak, hogy csak a nemesek és a nagyon tehetősek tudtak hozzájuk férni. I. Erzsébet királynőt rendszerint pazar ruhákban és rengeteg gyönggyel ábrázolják. 
A 20. század elején, Kokichi Mikimoto olyat ért el, amit előtte másnak még soha nem sikerült: gyöngyöt készíteni tetszés és igény szerint. Az osztriga kagyló belső héjának egy részéből, a gyöngyházból alakul ki a gyöngy.

 This is the replica of the Pearl of Allah, the largest pearl in the world. It weighs 6,35 kg and is 23 cm long and 13 cm wide. The pearl was found in the Philippines, in 1934. It worth 35 million euros. / Ez a másolata Allah gyöngyének, ami a legnagyobb gyöngy a földön. 6,35 kg, valamint 23 cm hosszú és 13 cm széles. A gyöngyöt a Fülöp szigeteken találták, 1934-ben. Mai értéke 35 millió euro.
 Pearls of love / A szerelem gyöngyei

My little treasures from the deep sea / Az én mély tengeri kis kincseim

You Might Also Like

7 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest