Food Friday #10

szeptember 26, 2014

It has been a long time since the last Food Friday post and even more since I recommended you a good restaurant. To make it up to you I made a special post, where I show you what and where we ate in Tenerife. So if you travel there, you will have a little help to find the specialties and nice restaurants.

Már rég volt Food Friday bejegyzés és még régebben ajánlottam nektek egy jó éttermet. Hogy behozzam a lemaradásomat, most egy különleges bejegyzéssel készültem nektek. Megmutatom, hogy milyen finomságokat ettünk Tenerifén és azt is, hogy hol. Így talán kicsit megkönnyebbítem a dolgotokat, ha oda készültök, legalább már lesz néhány helyi specialitás és étterem név a tarsolyotokban.

 1. Austiran Airlines
The little package we got on the airplane was delicious and filling, even though it doesn't look like a big portion. They had vegetarian menu and something with meat, by us it was meatballs and schnitzel, with dessert like chocolate mousse and peach pie.

A kis csomag amit a repülőn kaptunk, nagyon finom volt és laktató is, annak ellenére, hogy nem tűnik nagy adagnak. Volt egy vegetáriánus menü és valamilyen húsos is, ami nálunk fasírt, illetve rántott hús voltak. Hozzájuk pedig kis desszert, csoki mousse és barackos pite, valamint egy kis repülős keksz csomag.

2. Regency Resorts - Tourviscas, Costa Adeje
At first we tried the restaurant of our hotel. For appetizer we had salmon and seafood salad, which was really delicious and we were almost full, but we already had ordered the main course, which was coconut, pineapple cod and pasta filled with salmon. To the dinner we drank Sangria, to be faithfull to Espana. 

Először a szállodánk éttermét próbáltuk ki. Előételnek lazacos, tenger gyümölcsei salátát kértünk, ami nagyon finom volt és majdnem jól is laktunk vele, de addigra már megrendeltük a főételt: a kókuszos, ananászos tőkehalat és a lazaccal töltött tésztát, melyeket kár lett volna kihagyni. A vacsorához, Spanyolországhoz híven, Sangriát rendeltünk.

3. Il Gran del Sol - Fanabe Beach, Costa Adeje
The best paella I've ever eaten and I mean it, even tough I've tried in many different places. Tipical spanish meal, rise and seafood. We drank to it  a Mango Mojito and Vin del Sol. Because the paella is really characteristic and a little bit sweetly spiced, also the sweet mango and the half-dry wine completed the food. The restaurant is outside, but there were sunshades above us. The place has a restaurant section and a chill bar section with comfy couches, from both sides you have a beautiful view to the ocean and the sunset.

Életem legfinomabb paellaja, de tényleg, pedig már sokat ettem különböző helyeken. Tipikus spanyol étel, rizzsel és tenger gyümölcsével. Hozzá magnós Mojitot és Vin del Sol-t ittunk. Mivel igen karakteres és picit édeskésen fűszeres a paella, az édes mango és a fél-száraz bor is jól kiegészítették. Az étterem kültéri, de hatalmas napernyőkkel védik a vendégeket a különböző időjárási behatásoktól. A hely rendelkezik egy éttermi és egy kanapés, "chilles" bárral is, mindkét részről és minden asztaltól nagyon szép kilátás nyílik az óceánra és a naplementére.

4. Siam Park
To have enough energy for the sliding and running around in the park, we tried to eat a whole grilled chicken, with more ore less success, but it was really great. To an amusement park is was surprising to have so many restaurants and such a big selection.

Hogy erőnk legyen az egész napos csúszdázáshoz és rohangáláshoz, egy egész grill csirkét próbáltunk ketten megenni, több-kevesebb sikerrel. De egy biztos, nagyon finom volt. Pozitív meglepetés volt, hogy egy élmény parkban több, különböző fajtájú étterem is volt és amelyikben mi voltunk, a választék is gazdag volt.

5. Atlantico - Fanabe Beach
A restaurant with inside and outside section and even on the inside on the view to the ocean was amazing. The place has a romantic and little bit antique atmosphere. We tried their seafood spaghetti and seafood skewer, to which they served the local sauces: Mojo Verde and Mojo Rojo, one of them is a green spiced, bit sweet and salty sauce and the other one is more spicy, with chili. The people in Tenerife eat them with almost everything, just like the potato cooked in ocean water. Both meals were really delicious.

Beltérrel és kültérrel rendelkező étterem, ahol még bentről is szép a kilátás az óceánra. Romantikus és kicsit antik hangulatú hely. Megkóstoltuk a tengergyümölcsei spagettit és a tengergyümölcsei nyársat. A nyárshoz két helyi szószt adtak, a Mojo Verdét (zöld szósz) és a Mojo Rojo-t (piros szósz), az egyik egy édes-sós, zöld fűszeres szósz, a másik pedig csípősebb, chilis. Az emberek Tenerifén szinte mindenhez ezt eszik, akárcsak az óceánvízben főtt krumplit. Mindkettő fogás nagyon finom volt.

6. Hawaii, Fanabe Beach
One of the best tapas I've tasted and in such huge portions. We ordered 5 plates and these were more than enough. We had the followings: fried pincers, fritto misto (fried little octopuses and little fishes), filled mushroomes covered with cheese sauce, pasta pillows filled with meat and a local specialty, potatoes cooked in salty ocean water, we loved it and it goes perfectly with the two sauces. 

Az egyik legjobb tapas, amiket eddig kóstoltam és olyan nagy adagok voltak, hogy az öt tállal alig bírtuk. A következő tálakat kértük: panírozott rákollók, fritto misto (panírozott kis polipok, halacskák), sajtszószos töltött gomba, hússal töltött tészta párnák és egy helyi specialitás a sós tengervízben főzött krumpli, amit egyszerűen imádtuk (ha passzolt az ételhez, ilyet mindig rendeltünk) és tökéletes a két szósszal párosítva.

7. Cafe la Bahia, Duque Beach
A little Cafe by the beach is perfect for lunch. We had Bahia club sandwich and fritto misto. The 
view was amazing, the food was great, the sun was shining, nothing else was needed.

A part felett volt egy kis kávézó, ami tökéletes volt az ebédhez. Bahia club szendvicset és fritto mistot ettünk. A kilátás pazar, a kaja finom, az idő meleg volt és sütött a nap, más nem is kellett nekünk.


7. Home sweet home, Regency Tourviscas
When we were too tired to go out for dinner, it came in handy, that near to our hotel there was a shopping center called Gran Sur and inside there was a Mercado, where we could buy ourselves dinner. The selection was really big in every kind of food. We made the "home" dinner special with olive cream, hummus, Spanish ham and Cava.

Amikor túl fáradtak voltunk ahhoz, hogy elmenjünk valahova is enni, akkor pont kapóra jött, hogy a szállodához közeli Gran Sur nevű bevásárló központban volt egy Mercado, ahol tudtunk magunknak mindenféle finomságot venni. Nagyon nagy volt a választék mindenfajta ételből. Olivakrémmel ,  humusszal és spanyol sonkákkal, valamint Cava-val próbáltuk az "otthoni" étkezést is különlegessé tenni.

The spanish Tortilla is a specialty of them, which means an egg-cake. It was perfect for breakfast with tomato and fresh coffee. Inside our hotel, there was a Danish Bakery and we bought there our coffee and bread every morning.

A Tortilla Spanyolországban nem az, amit itthon ismerünk ezen a néven, hanem az ő egyik specialistásuk, ami "tojástortát" takar. Tökéletes választás volt reggelire, paradicsommal és kávéval kiegészítve. A szállodán belül van egy kis dán pékség, ahol minden reggel friss kávét és pékárut tudtunk venni.

You Might Also Like

9 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest