How to wear a kimono

október 02, 2014

One of the favorite accessories of this summer was the kimono and after I watched the S/S 15 fashion shows, I happily established that kimonos will be a hit for the next summer too. I love how they add a bohemian vibe to even a simple outfit. At first I will show you some examples to prepare for the next summer season and to decide which version suits you the best. After that I will show you some outfit ideas, on how to wear them.

Az idei nyár egyik kedvenc kiegészítője számomra a kimonó volt és miután megnéztem a következő tavaszi-nyári divatbemutatókat, nagy örömmel láttam, hogy ez a ruhadarab jövőre is abszolút befutó lesz. Azt szeretem benne, hogy még a legegyszerűbb szettet is feldobja, bohém hangulatot kölcsönöz neki. Nagyon jól kombinálható a meglévő ruhatáratokkal. 
Mutatok nektek néhány darabot, hogy előre felkészülhessetek a következő nyári szezonra, hogy kiválasszátok melyik fazon áll hozzátok a legközelebb. Készítettem négy szettet, melyekben meggyőződhettek róla, hogy minden stílushoz passzol a kimonó és, hogy milyen sokféleképpen lehet kombinálni.

Minimalistic but bohemian / Minimalista, de bohém

1 // 2 // 3

Minimalistic kimonos are black and white, with no print at all or just pale prints in the same color. They are often embellished with fringes. They can be worn the most various way, much more elegant than the others and can be worn with any color. If you would like to have a little more sophisticated look or you're planning to buy only one, this is the best choice.

A minimalista kimonók feketék vagy fehérek, nincsen rajtuk minta vagy csak nagyon halvány, esetleg ugyanolyan színű. Többnyire ezek a fajták rojtokkal díszítettek. Ez a típus a legjobban kihasználható és legváltozatosabban hordható, sokkal elegánsabban lehet viselni mint a többit, illetve minden színhez passzol. Ha szeretitek a visszafogottabb megjelenést, vagy csak egy kimonó vásárlását tervezitek, ez a legjobb választás.

Romantic floral / Romantikus virágos

1 // 2 // 3

This is my favorite, so lovely and romantic, but still elegant and not too hippy like. Colorful and floral; it instantly cheers up the person who wears it. The only problem is that you should be careful with the colors and prints, if you don't want overdo the set and be too messy.

Ez a kedvencem, mert vidám és romantikus, de mégis elegáns, nem túl hippis. Színes és virágos; azonnal jókedvre deríti a viselőjét. Hátránya, hogy a színekkel és mintákkal óvatosan kell bánni, hogy az összeállítás ne legyen túl zavaros, túlzó.

Oriental / Keleties

1 // 2 // 3

This type resembles the most to the original kimono, the traditional Japanese garment. Pastel colors with oriental prints, they are much more sophisticated, rather than bohemian.

Ez a fajta az, ami legjobban hasonlít és emlékeztet az eredeti kimonora, amit a japánok hordanak. A pasztell színes, keleties mintákkal inkább kifomult, mintsem bohém hangulatot kelt.

Hippy 

1 // 2 // 3

Fun colors and crazy prints are characteristic for a hippy styled kimono. Not a sophisticated or elegant piece, but surly gives a little color to the simple, gray weekdays and they can be a perfect accessory for parties.

A hippy stílusú kimonót vidám színek és bolondos minták jellemzik. Nem egy elegáns darab, de fel tudja dobni az egyszerű hétköznapokat vagy partikra is tökéletes kiegészítő lehet.

To shop the styles, click on the numbers below the photos. All of these kimonos are from http://www.ark.co.uk/. / Ha szeretnétek valamelyik darabot megvenni, csak kattintsatok a képek alatti számokra és ott meg tudjátok őket nézni/ vásárolni. Mindegyik kimonót a http://www.ark.co.uk/ oldalon találtam.

How to wear them / Hogyan viseld őket

For parties: choose any kind of kimono and add cut-off shorts, a pretty crop tops and high heels. I completed the look with a little pop of color, pink bag, pink sunglasses and lipstick. Eye-catching and sexy outfit, you're definitely going to magnetize every glance.

Partikra: válaszd bármelyik fajta kimonót és adj hozzá egy farmersortot, csinosabb topot és magassarkút. Itt egy  kis plusz színt is vittem a szettbe, pink kistáskával, napszemüveggel és rúzssal. Figyelemfelkető és szexi összeállítás, ezzel garantáltan magadra vonzod majd a tekinteteket.

For an elegant event: Try a sophisticated kimono, maybe an oriental one and add a simple little black dress and black or nude accessories. Be modest with accessories, only heels, clutch and elegant jewelry are enough.

Elegáns eseményre: Próbálj ki egy visszafogottabb, esetleg keleties stílusú kimonot és adj hozzá egy egyszerű szabású kis fekete ruhát és hozzá fekete vagy testszínű kiegészítőket. A kiegészítők terén ne essetek túlzásba, csupán magassarkú, kistáska és elegáns ékszerek elegendőek lesznek.

For summer days: As I mentioned, kimonos make even a simple outfit special, like this denim shorts, basic top and sneakers outfit. I completed the look with long charmed necklaces, a fringed bag and bangles. This way the outfit is not so simple anymore. Comfy and chic at the same time.

Nyári napokra: Ahogy már említettem, a kimonó még egy egyszerű outfitet is különlegessé tud varázsolni, mint például ezt a farmersort, egyszerű, ujjatlan top és sportcipő összeállítást. Kiegészítettem még egy rojtos táskával, hosszú nyakláncokkal és karperecekkel. Így már nem is olyan hétköznapi a szett. Kényelmes és csinos egyszerre.

For fall days: You can also wear your favorite summer piece in fall. Just add warm clothes, like I added a faux leather top, jeans, ankle boots and a wool hat to this blue, oriental styled kimono. The textures and the blue-nude color combination makes the look more fall-appropriate, and hopefully in the milder days you won't even be cold in them.

Őszi napokra: A kedvenc nyári darabodat ősszel is viselheted, csupán adj hozzá meleg ruhákat, mint például egy műbőr topot, farmer nadrágot, bokacsizmát és kalapot. Ebben a szettben egy kék, keleties stílusú kimonót választottam, amit testszínű, barna darabokkal kombináltam. A két szín együtt és az anyagok teszik ősziessé az outfitet, melyben az enyhébb napokon remélhetőleg fázni sem fogsz. 

All of these sets are made by me on polyvore / Az összes fenti szettet én készítettem polyvore-on

You Might Also Like

9 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest