S/S 15 Favorites

október 23, 2014

Now that New York, London, Milan and Paris Fashion weeks are over, it's time to share with you my favorite collections and trends for the summer season '15. I didn't sort them by the cities or in a liking score order, I simply put them into an alphabetical order. I left out a few big names, from whom I expected more this season, but nonetheless we have a lot of beautiful creations to delight.

Most, hogy vége van a divat heteknek New Yorkban, Londonban, Milánóban és Párizsban is, itt az ideje, hogy megmutassam nektek a kedvenc kollekcióimat és trendjeimet a '15-ös tavaszi-nyári szezonra. Nem városokra osztva, nem is tetszési sorrendben, hanem csak egyszerűen abc sorrendbe állítottam a márkákat, amelyek kollekciója igazán megfogott és ezeket képekkel alátámasztva jellemeztem egy kicsit. Több "nagy nevet" is kihagytam, akiknek a kollekciójától többet vártam ebben a szezonban, de így is akad bőven elég kreáció, amiben gyönyörködhetünk.

Alexander Wang

Sporty chic is redefined by Alexander Wang and his neoprene body-dresses in electric colors, white, plissé embellished tennis dresses and bags in the shape of sneakers. Next to these there are high waisted, slim line pants with bold crop tops and mesh tops with bomber jackets. This way you can be sporty, elegant and sexy at the same time.

Alexander Wang újraértelmezte a sportos sikket, élénk színű, neoprén, testhezálló miniruhákkal, fehér, pliszés teniszruhákkal és sportcipő alakú táskákkal. Ezek mellett voltak még magasderekú, öltönynadrágok merész haspólókkal vagy necc felsővel és bomber dzsekivel. Így lehet valaki egyszerre sportos és elegáns, valamint szexi is egyszerre.

BCBGMaxAzria

The new favorite accessory of the next season: light, flowy dresses are wrapped around with kimono belts knotted in a bow, to highlight the waist. This is how the "nurse and mantle" principle applies, the loose dress covers the imperfect parts and the belt shows the womanly shape. The dresses shine in a rich scale of pastel colors. The whole collection is feminine, charming and elegant.

A következő szezon új kedvenc kiegészítője: A könnyed, lenge ruhákat kimono övvel, masniban kötik át, a derék kiemelésére. Így érvényesül az ápol és eltakar elve, vagyis a nem testhezálló szabás eltakarja a hibás részeket, de az övvel megmutatja a nőies alakot. Pasztel színek gazdag skálájában pompáznak a ruhák. Nőies, könnyed elegancia jellemzi az egész kollekciót.

Boss


Boss is originally a menswear brand, that is famous for its tailoring. Faithful to that, masculine vibes are dominating in this collection too, but in pastel colors, with deep cuts and bodycon shapes. The collection shows the entire wardrobe of a real woman boss.

Hűen ahhoz, hogy a Boss eredetileg egy férfiruházati márka, ami az öltönyeiről híres, a maszkulin jegyek határozzák meg ezt a kollekciót is, de lágy, pasztell színekben, mély kivágásokkal és sziluettet követő formákkal. A kollekció egy igazi "főnökasszony" teljes ruhatárát mutatja be.

Burberry

The bright side of life. Rich color palette with lot of sea-colors, pastels and sunny yellow. Love this layered chiffon dresses so much, matches perfectly both with denim jackets and trench coats. This collection is full of life, happy and youthful, but is still feminine.

Az élet napos oldala. Gazdag színskála sok tengeri színnel, pasztellel és napsárgával. Imádtam a rétegzett sifon ruhákat, amik tökéletesen passzolnak farmer dzsekihez és vászonkabátoz is. A kollekció tele van élettel, boldogsággal és fiatalossággal, emellett mégis nőies.


Calvin Klein


Three colors dominated in the collection: navy, black and red, white was used as a complimentary color only. The main silhouette was a belted tunic dress over a longer skirt and the two pieces of this set separately: belted maxi tank dresses and A-lined mini dresses. The main characteristics of the collection are: minimalist cuts with various material use like light textures, metallic shine or leather.

A három szín uralta a kollekciót: a tengerészkék, fekete és piros, fehéret csak kiegészítésként használtak. A meghatározó sziluett egy derékon övvel meghúzott tunikaruha, alatta egy hosszú szoknyával, valamint ez a szett két darabja külön-külön: maxi trikóruha övvel és A-vonalú miniruha. Minimalista szabásvonalak változatos anyaghasználattal, mint a könnyű pamut, metálos csillogás vagy fényes bőr jellemzőek a kollekcióra.

Chanel

Because standing up for feminism is so "on" right now, Karl Lagerfeld organized a protest for women on the runway  The first part of the collection was a bit too much for me, but I liked the pieces by themselfs with the huge colorful prints. The second half of the collection, with the black and white looks are closer to my heart, serious, but playful and still romantic.

Mivel a feminizmusért való kiállás reneszánszát éli, Karl Lagerfeld is "tüntetést" szervezett a nőkért. A kollekció első részéből hiányoltam az összhangot, de külön-külön a darabok nagyon tetszenek a hatalmas színes mintákkal, valamint a női kosztümök újraértelmezésével. A kollekció második része, a letisztult, fekete-fehér darabok közelebb állnak hozzám. Komoly, mégis játékos és emellett romantikus is.

Chloé

This season the Chloé girl is like a sweet french cliche, she doesn't care about what others think, she does what makes her happy. In a flowy little dress and gladiator sandals everything seems so easy, romantic and pretty. The unique cut-outs, the loose shape and the light textures make the sets elegant, a little boho, a bit floklor and absolutely chic.

A kollekció egy igazi édes francia klisét idéz fel, egy olyan nőt, aki könnyed, nem törődik azzal mások mit gondolnak, csak csinálja, ami őt boldoggá teszi. Egy lenge kis ruhában és gladiátorszandálban minden olyan könnyűnek, romantikusnak és szépnek tűnik. A különleges kivágások, a bő szabás és a könnyed anyaghasználat egyszerre elegáns, kicsit bohókás, kicsit folkór és abszolút sikkes.

Diane von Furstenberg

The woman who knows how to make dresses what fit perfectly to women's bodies and show them in the best way. The iconic wrap-dress is a part of this collection too with some other, classic and timeless dress, like maxis with slits, bodycon- and A-line dresses and sets. Next to black and white prints, there are bold colors, like pink and yellow, floral and geometric prints alternately.

A nő, aki tudja, hogyan készítsen olyan ruhát, ami tökéletesen illeszkedik a női alakra, ismét csodásat alkotott. Az ikonikus "wrap"/tekert ruha ebben a kollekcióban is megjelenik, további klasszikus és időtálló ruha mellett, mint a maxiruhák oldalt sliccel, A-vonalú és testhezálló ruhák és szettek. A fekete-fehér minták mellett élénk színek jelentek meg, mint a pink és sárga, virágos és geometriai mintákon felváltva.

Dior

The collection is futuristic, but comes partly from the past. Highlights the womans shape, it is salacious, but has still something innocent in it. All white looks dominate the collection with black and gray, high, knitted socks, completed partly with black and vivid colors.

A kollekió futurisztikus, régies elemekkel fűszerezve. Szépen kiemeli a női alakot, a ruhák érzékiséget sugallnak, de mégis van bennük valami ártatlan. A teljesen fehér szettek uralják a kollekciót, fekete-szürke hosszú kötött zoknikkal, valamint helyenként feketével és élénk színekkel kiegészítve.

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana's spring/summer collection got really hot with the Spanish vibe. The collection is on fire, is luxury, elegant and sophisticatedly sexy. Determining are the black lace, gold embellishments, red flowers and sometimes all of this loosen with a little white. The collection is immersive and tempting.

A Dolce & Gabbana tavaszi/nyári kollekciója igazán forróra sikeredett a spanyol hangulatával. A kollekció egyszerre tüzes, nagyvilági, elegáns és kifinomultan szexi. Meghatározó elemek voltak a fekete csipke, arany díszítések, vörös virágok és mindezt néha lágyította egy kis fehér. A kollekció egyértelműen magávalragadó és csábító.

Dora Abodi

This one is a special one for my heart. I'm always proud of hugarian designer's international success, Dora Abodi is the very first hungarian designer, who had an individual fashion show at the London Fashion Week. The collection is called New Rite. She has a signature baroque futurism style, which is the main motive of this collection too, but completed with a mystic and religional vibe. This time she used more black and leather, completed it with her signature, extreme prints, gold, cobalt blue and white. The main silhouette is a unique crop-top and A-lined skirt, which highlights the waist and the legs. There were also loose dresses and tight pencil skirts. She didn't use any accessories, so it doesn't distract the attention from the dress, she only used feather embellished heels and a few head pieces. The collection is really strong and fascinating.

A következő egy számomra különleges és a szívemhez közel álló show. Mindig büszkeséggel tölt el, ha magyar divattervezők nemzetközi sikereket érnek el. Dora Abodi az első magyar tervező akinek egy teljes, önálló divatbemutatója volt a London-i divathéten. Az új kollekció az Új Rítus nevet kapta. Dóra egyedülálló stílusát a futurisztikus barokkal lehetne legjobban jellemezni, ami az új kollekiót is tökéletesen leírja, de ezúttal kiegészítve misztikus és vallási elemekkel. Több feketét és bőrt használt, mint a korábbi kollekcióknál, a tőle megszokott extrém minták aranyban jelentek meg, de emellett a királykék és fehér elemek is helyet kaptak. Jellemző sziluett a rövid, különleges kialakítású top és az A-vonalú szoknya, melyek kiemelik a derekat és a lábakat. Ezen kívül megtalálhatóak benne a bővebb ruhák és szűk ceruzaszoknyák is. A tervező nem használt kiegészítőket, amik elvonnák a figyelmet a ruhákról, csak tollakkal díszített cipők és néhány fejdísz volt még a modelleken. Nagyon erős és magával ragadó kollekció. 

Ellie Saab

The name of the collection is "Dive into the deep blue", this title describes perfectly the mood of these elegant dresses. Egzotic prints with a little sporty vibe, which comes in the stripes. Lot of beautiful lace, high shifts and interesting cuts;  pure perfection, as always.

A kollekció címe "A kék mélységbe", ami tökéletesen megjelenik az elegáns ruhákban is. Egzotikus minták egy kis sportos beütéssel, ami a csíkos szegélyben jelenik meg. Sok csipke, magas hasíték és izgalmas kivágások; egyszerűen tökéletes, mint mindig.

Giorgio Armani

The collection is effortlessly chic with it'a neutral colors and soft textures. Uniquely shaped, beautiful dresses with sneakers or flat sandals and suits with oxfords were the main attraction. No floral or geometric prints, no vivid colors, only wearable, nature inspired pieces and included the wild animals, like leopard print and snake skin material. Mature and feminine collection, spiced with a little wildness.

Erőlködésmentesen sikkes a kollekció a semleges színeivel és a lágy anyaghasználatával. Különleges szabásvonalú ruhák sportcipővel vagy lapostalpú szandállal és kosztümök oxford cipőkkel voltak a fő attrakció. Se virágos, se geometriai minták, semmi élénk szín, csak hordható, természet inspirálta darabok. Ideértve a vadállatokat is, a leopárdminta és a kigyóbőr anyag miatt. Érett és nőies a kollekció, egy kis vadsággal megfűszerezve.

Givenchy

The sexiest collection of the season with a rock'n'roll and warrior vibe. Tight-high leather boots with high waisted shorts, deep V-necks, leather roman gladiator dresses, embellished with lace. Tisci wanted to create something tough and sexy and he did it pretty well. 

A szezon legszexibb kollekciója, egy kis rock'n'roll-lal és harcos amazon megjelenéssel fűszerezve. Combig érő, feszes, bőr csizmák, magasderekú rövidnadrágokkal, mély V kivágásokkal és római gladiátor stílusú ruhák bőrből, csipkével díszítve. Tisci valami keményet és szexit szeretett volna kreálni, ez abszolút sikerült is neki.

Gucci


The good girl meets the world-traveler, bohemian woman and all this is spiced with a little 70's vintage. The materials of the collection are very various: mixed denim, kimono silk and shaggy fur. Next to the all white and monochrome sets there are vivid, colorful outfits. My favorites are the military jackets and the fur vests with silk dresses.


A jó kislányos sikk találkozása a világjáró, bohém nő stílusával és ez megfűszerezve egy kis vintage, 70-es évek beli divattal. Nagyon változatos az anyaghasználat a kollekcióban: több farmeranyag keverve, kimono selyem és bozontos szőrme. A taplig fehér és más monokróm szettek mellett ott vannak a nagyon színes és élénk mintás összeállítások is. A kedvenceim a katonai kabátra emlékeztető dzsekik és a szőrme mellények mintás selyem ruhákkal.

Isabel Marant

The collection is girly sweet and womanly chic at the same time, these outfits give coolness and confidence to the woman who wears it. Ruffled miniskirts with minimalistic tops or loose sweaters, important is to highlight the waist.

Egyszerre kislányosan édes és nőiesen sikkes, lazaságot és magabiztosságot adnak viselőjének a kollekció darabjai. Fodros miniszoknyák, minimalista felsőkkel vagy bő pulcsikkal. A szettek fontos szempontja, hogy a derék mindig ki van emelve. 

J. Crew

Tomboy and nautical collection with a lot of denim, especially in half-tucked shirts, culottes with high heels. Mostly blue, white and yellow colors. So easy to wear.

Tomboy és tengerész stílusú kollekció, sok farmeranyaggal, ami főleg a félig betűrt ingekben jelenik meg. Az előző évről megmaradt culotte nadrágok, ezúttal magassarkúval lettek párosítva. A domináns színek: kék, fehér és sárga. Könnyű viseletű darabok.

Jason Wu


The collection is angled around the legs, there are splits in every piece from the work-appropriate pencil skirts to the night gowns. The top parts were usually minimal and closed, so the attention is really on the legs. The main colors are white, olive, navy and red. The collection could cover a whole wardrobe, because you can find an outfit for any occasion in it, for work, weekends and elegant events.


A kollekcióban a fő hangsúly a lábakon volt, minden darabnál megtalálhattuk a sliccet, a munkába illő ceruzaszoknyától az estélyi ruháig. A felsőrész többnyire minimalista és zárt, hogy a figyelmet még inkább a lábakra terelje. Fő színek a fehér, oliva zöld, tengerészkék és piros. A kollekció lefedhetne egy teljes gardróbot, hiszen minden alkalomra találunk benne ruhákat, munkára, hétvégére vagy elegáns estélyre. 

Jean Paul Gaultier


Jean Paul Gaultiers last ready-to-wear collection is pretty memorable. His trademark, the unbelievable mix of styles is the main characteristic of the collection. We could find a classic line with all black, wearable clothes, half-blazer with little black dress, trench-coat body and blazer-body; next to that there were punkish sets, printed and very glamourous outfits, sporty, fighter inspired looks and cocktail dresses with rainboots.


Jean Paul Gaultier utolsó ready-to-wear kollekciója igazán emlékezetessé sikerült. A hihetetlen keverése a stílusoknak, ami a védjegyévé vált, volt a fő ismertetőjegye a kollekciónak. Egyszerre volt megtalálható benne a klasszikus, elegáns vonal: talpig fekete, hordható ruhák, félzakó kis feketével és ballonkabát-illetve zakóbody; mellette punkos szettek, valamint nagyon mintás, glamouros darabok, sportos, pankrátor ihlette összeállítások és a koktélruha gumicsizma párosítás is.

John Galliano


Back in the nature. Both the colors, prints and textures remind me to the rainforests, with wooden platform shoes, bamboo prints and a lot of green and brown. The main silhouettes are high-waisted, layered or pleated skirts and skorts, really highschool girl styled. Next to them there are cropped jackets and maxi dresses. Natural and girly collection.

Vissza a természetbe. Mind a színek, a minták és az anyaghasználat az esőerdőt idézte, fatalpú cipőkkel, bambusz mintával és sok zölddel, barnával. A fő sziluett a magasderekú, rétegzett vagy rakott szoknya, skort, kicsit iskolás stílusú. Mellette rövid dzsekik és maxiruhák voltak jelen. Természetközeli és lányos kollekció.

Just Cavalli

Hippie-chic. Bold colors and vivid prints made of flowing chiffon. Beautiful, eyecatching collection. The woman who wears it, wants to look elegant and feminine, doesn't want to blend in and don't care what anyone else thinks of her. 


Hippi-sikk. Élénk színek és minták siffonból. Gyönyörű, figyelemfelkeltő kollekció. A nő aki viseli szeretne elegánsan és nőiesen kinézni, de nem szeretne beolvadni a tömegbe és nem érdekli, ki mit gondol róla.

Kenzo

"Kenzo would like to remind us that there is no Planet B. Please protect what is precious." I love that they began the show with such an important topic. The collection is a mash-up of the skater and the Japan culture. Some looks were too slouchy for me, but loved the prints, the pastel colors and the suits so much.

"Kenzo szeretne minket emlékeztetni arra, hogy nincs másik bolygó. Kérlek védd meg ami fontos." Imádtam, hogy egy ilyen fontos témával kezdték a showt. A kollekció összevegyítette a gördeszkás és a japán kultúrát. Néhány szett nekem túl laza és hanyag volt, de nagyon tetszettek a minták, a pasztel színek és a kosztümök.

Louis Vuitton

It looks to the future and back to the past at the same time. The prints remind us to the 70s, but has futuristic lines. Knitwear, leather, mesh and lace are matching all really well, against all the contrasts. 

Egyszerre mutat a jövőbe és nyúl vissza a múltba. A hetvenes éveket idézi a mintákkal, de mégis futurisztikus szabásvonalakat használ. A kötött és a bőr, valamint a háló és a csipke mind jól mutat együtt a kontrasztok ellenére is. 


Marchesa

It's signature feminine style got this time a bohemian twist. Flowers galore, blurred prints, a lot of lace and ruffles, almost lingery-alike dresses are all characteristics to this very romantic and sensual collection.


A mindig nőies darabok, most egy kis bohém csavart kaptak. Virágok minden mennyiségben, összemosódott minták, sok csipke és fodor, már-már fehérneműre emlékeztető ruhák jellemzik a nagyon romantikus és érzéki kollekciót. 

Moshino

Well, Jeremy Scott is Jeremy Scott, I knew he'll show us something really special. I wasn't a fan of his last season's collection with the McDonalds and Chanel look alike sets, but this Barbie collection got closer to my heart. I don't say that it's not wierd a little, but under the cute pink glaze, he says don't take everything so seriously, just be like you were at 5 and simply enjoy life.


Hát Jeremy Scott nem hazudtolta meg magát most sem, tudtam, hogy most is valami igazán különlegeset tartogat majd a számunkra. Igaz az előző kollekciója nem nyerte el a tetszésemet, a McDonalds-os és Chanelt idéző szettjeivel, ez a mostani Barbie kollekció közelebb került a szívemhez. Nem mondom, hogy nem bizarr, de a cuki rózsaszín máz alatt az üzenet, hogy ne vegyünk mindent ennyire komolyan, hanem csak legyünk olyanok mint amilyenek öt évesen is voltunk és egyszerűen  csak élvezzük az életet.

Oscar de la Renta

Oscar de la Renta's last collection. May one of the greatest designers of all time, rest in piece. Beautiful collection as always, super feminine with the floral prints, A-line silhouettes, lace, featherlight and sheer fabrics, pastel and black & white colors. After seeing the collection I wanted to have spring again, so I could wear such lovely floral dresses.

Oscar de la Renta utolsó kollekciója. Nyugodjék békében minden idők egyik legnagyobb divattervezője. Gyönyörű kollekció mint mindig és szuper nőies a sok virággal, csipkével, A-vonalú szabással, könnyű és áttetsző anyagokkal, mindez pasztel és fekte-fehér színekben. A kollekció láttán arra vágytam, hogy rögtön újra tavasz legyen és ilyen vidám, virágos ruhákat hordhassak.

3.1 Phillip Lim

From the white and gold baroque vibes to the black and harsh yellow, modern cuts everything is part of the collection. The curvy, waves inspired hemlines are my favorites, it's so unique and eye-catching. The collection is feminine, playful and strong.

A fehér-arany barokk stílustól egészen a fekete, és harsány sárga modern szabású ruhákig minden megtalálható a kollekcióban. Az én kedvenceim a hullámokat idéző szegélyvonalak, mert annyira egyedi és figyelemfelkeltő. Nőies, játékos és egyben erőt árasztó kollekció.

Prada

Black and earth-tones, strict lines and feminine silhouettes determine the collection. The main set is the knee-length, straight lined dress with knee-high socks. The Prada woman is strong and iconic as she always has been.


Fekete és föld színek, határozott vonalak és nőies sziluettek határozzák meg a kollekciót. Fő motívum: a térdig érő, egyenes vonalú ruha hosszú zoknival. A Prada nő erős és ikonikus, mint mindig.

Rag & Bone

Masculine vibe, effortlessly elegant, dominant, and only black, grey and white dominates the collection, with a few earth tones and palm prints. Now I think, that my favorite trends will be still: the monochrome sets, all white looks and crop tops.

Maszkulin stílus, erőlködésmentesen elegáns és domináns, csak a fekete, szürke és fehér színek dominálnak a szettekben, egy kevés földszín és trópusi mintával vegyítve. Azt hiszem a kedvenc trendjeim jövőre is a monochrome szettek, a csupa fehér és a rövid haspólók lesznek.

Ralph Lauren

Tales of a Safari princess and her beautiful wardrobe. Which has a lot of khaki shirt-dresses and coats, accessorized with huge gemstone necklaces, floor-length tulle skirts and cargo pants. The khaki is completed with black, neon colors and white. The collection is luxurious and glamorous.

Mese a Szafari hercegnőről és az ő gyönyörű ruhatáráról. Benne kheki színű ingruhák és kabátkák, hatalmas ékköves nyakláncokkal díszítve, földig érő tüll szoknyák és lovagló nadrágok. A khekit feketével, neon színekkel és fehérrel egészíti ki. A kollekció fényűző és csodás.

Rebecca Minkoff

Summer by the sea, wearing embroidered tops and dresses, breezy skirts and oversized hats. Ladylike collection, inspired by the free spirit of the 70's. Mainly white, with light blue, black and a little pink.

Forró nyári napok a vízparton, amikor hímzett topokban, könnyed ruhákban és hatalmas kalapokban lehetünk egész nap a parton. Finom, nőies kollekció, amit a 70-es évek szabad lelke inspirált. Főként fehér és világos kék színekben pompáznak a ruhák, kevés feketével és pinkkel kiegészítésével.

Rodarte

The under water wonderland meets grunge and military with gladiator sandals, ice revue dresses and riding pants. So many different styles are added together with the layers. Very unique and beautiful collection. 

A víz alatti álomvilág találkozása a grunge és a katonai stílussal, hozzájuk gladiátor szandál, jégrevü ruhák és lovagló nadrágok. A különbző stílusok a rétegekben keverednek. Nagyon különleges és szép kollekció.

Saint Laurent

The new collection is really glam-rock, sometimes with a little french vibe or mid-60-s styling. Black is absolute dominant. Leather jackets were worn with printed, girly or too sexy mini dresses and leather shorts with black tights, high platform sandals and tops with deep décolletage. Slimani used printes and colors more bravely as in his previous collections. Style.com described the collection perfectly: L.A. groupies in Paris couture.

Az új kollekció igazán glam-rockosra sikerült, néhol francia, néhol 60-as évek beütéssel. Abszolút a fekete dominált. A bőrdzsekit mintás, kislányos vagy ellenkezőleg túl szexi és nagyon kivágott kirsuhákkal viselték, a bőr sortokat pedig fekete harisnyával és platform szandállal, mély dekoltázsú felsőkkel. Slimani ezúttal bátrabban használt mintákat és színeket, mint a korábbi kollekcióiban. A style.com megfogalmazása tökéletesen leírja a kollekciót: L.A. groupiek párizsi couturben.

Stella McCartney

Effortless chic collection where comfort, romantic athmosphere, and slightly sexyness can be found at the same time. There were suits with wide pants and sleek cuts, loose, monochrome overalls, dresses with unexpected cut-outs or knitdresses with chain necklaces, but my favorites are the flowy, silk dresses in black, pastel colors or vivid prints. She used a lot of black and white, pastel, silk, and denim. 

Erőlködésmentesen sikkes kollekció, ahol a kényelemes, a romantikus hangulatú és visszafogottan szexi darabok egybefonódtak. Voltak benne kosztümök letisztult szabással és bő nadrágokkal, laza, mégis sikkes, monokróm overálok, ruhák váratlan kivágásokkal, kötött ruhák láncból készült nyaklánccal, de a kedvenceim a könnyed, fodros, selyem ruhák feketében, pasztel színekben vagy élénk mintákkal. Sokat használt feketét, fehéret, pasztel színeket, selymet és farmer anyagot.

The Row

The modern minimalism of Mary-Kate and Ashley Olsen, with caftans, maxi and wrap dresses. Easy to wear and cozy, oversized pieces in black, white and earth-tones.

Az Olsen ikrek modern minimalista stílusát mutatják be, kaftánokkal és maxiruhákkal. Egyszerű szabású, könnyen hordható, bő darabok feketében, fehérben és a föld színeiben.

Tory Burch

Bold colors and big, eye-catching prints with a lot of white. Matchy and mix and match sets. The shapes are chic and wearable.Youthful and fun collection, is full of energy. 

Élénk színek és figyelemfelkeltő minták, sok fehérrel kiegészítve. Megegyező mintás szettek és mellette mix and match összeállítások. A formák sikkesek és hordhatóak. Fiatalos és vidám kollekció, tele energiával.

Valentino

Such a beautiful collection and very various, like we've been on a Gran tour and collected sets and stylemarks from everywhere around the world. We could find colorful printed and crochet dresses with vivid flowers and arabesque forms, pastel, patchworked  and cut-out dresses, some elegant, minimalistic sets like A-lined coats and dresses and at the end we got to the seaside and underwater creatures with beautiful sheer maxidresses embellished with starfishes shells and snails. This last part is my favorite. It is a poetic, glamorous collection.

Nagyon színes kollekció, nem csak szó szerint véve a színei miatt, hanem azért is, mert nagyon különböző darabokból áll. Mintha körbejárnánk a világot és mindenhonnan gyűjtenénk egy-egy szettet vagy stílusjegyet. Felfedezhetőek benne élénk, nagy virágos, arab világra emlékeztető színes ruhák, keleties mintákkal díszített valamint horgolt és lézervágott mintás ruhák, mellettük voltak elegáns, minimalista szettek A-vonalú kabáttal és kisruhával, a végére tartogatták a legjobbat, mikor elérkeztünk a tengerparti, víz alatti világhoz, az áttetsző, tengericsillaggal, kagylóval díszített maxiruhákhoz. Gyönyörű, mesébe illő kollekció.

Versace

Vogue calls it the strongest collection of Donatella in a long time and I agree with them. Black and white completed with metallic shine, baby blue and powder pink are the main colors. Progressive shifts, unfussy silhouettes, strict, geometric lines, lack of embellishments and futuristic vibes are characteristics of the dresses. These outfits are for disciplined and strong-minded women, who still have a little bit from their girly side.


A Vogue szerint ez Donatella legjobb kollekciója az utóbbi időben és egyetértek velük. Jellemző a fekete-fehér, metálos csillogással, babakékkel és púderrózsaszínnel kiegészítve. Határozott sziluettek, szigorú vonalak, kevés kiegészítő és futurisztikus hatás a sajátossága. Nagyon határozott, eltökélt nőt mutat, akinek még megvan egy kicsit a kislányos oldala is.

Viktor & Rolf

Messy little ballerinas on Vikor and Rolf's runway. The pleated skirt and the big, colorful flowers bring the spring and joy in everyone's heart. Youthful and really girly collection.

Összeszedetlen, édes kis balerinákra emlékeztetnek a Viktor & Rolf modelljei. A rakott szoknyácskák és a nagy, színes virágok azonnal elhozzák a tavaszt és a jókedvet az ember szívébe. Fiatalos, nagyon csajos kollekció. 

(Sources: style.com , whowhatwear.com, theclothesmaiden.com)

You Might Also Like

11 megjegyzés

recent posts

Facebook

Pinterest